Yleinen lemmikkikeskustelu

Hormonipiikin apu riippuu täysin siitä, johtuuko koiran käytös testoista vai perusluonteesta. Kokeillahan kannattaa, eihän siinä varsinaisesti mitään häviä, varsinkin kun koiraa ei olla käyttämässä jalostukseen (näin ymmärsin, koska pallien poistosta oli puhe). Ei kannata tuudittautua siihen, että kaikki ongelmat häviävät piikin myötä, vaan varautua seuraavan 10 vuoden olevan enemmän tai vähemmän samanlaista kuin koiran tähän astinen elämä (pomotusta ja uhoamista). Tosin tuo ikäkin tuonee oman osansa, murrosikäiset eivät ole niitä ihanimpia, koirissakaan. :D Pallien poisto tuo sitten omat "ongelmansa", lihominen ja joillain yksilöillä liiallinen rauhallisuus.

Näyttelytuloksista tai niiden puutteista sen verran, että ne eivät kerro hölkäsen pöläystä. "Oikealle" tuomarille kun vie koiran, saa sille koinsyömälle rakillekin "huipputuloksia", näitä kutsutaan näyttelypiireissä nimellä "eri-automaatti". Vanhempien näyttelytuloksetkaan eivät lupaa, että jälkeläisistä tulisi hyviä. Oma moninkertainen BIS-voittajani oli isästä, joka ei saanut koskaan parempaa kuin 2. näyttelyistä ja äidillä oli pari SA:ta. Samaisesta pentueesta sisko sai sertit helposti (rodussa, jossa osallistujamäärät ovat KR-näyttelyissäkin 30-50, erikoisnäyttelyissä 100-200).

Paljon riippuu rodusta, lyhytturkkiset ovat "ympäri vuoden" näyttelykunnossa, pitkäturkkiset tietyt ajat. Esimerkkinä oma, kohta 2-vuotias narttuni, joka on tähän mennessä ehtinyt käymään vain yhdessä näyttelyssä, koska tekee puolen vuoden välein juoksun, pudottaa karvansa keskivertoa nopeammin ja kasvattaa tuskastuttavan hitaasti. Tarkoitus oli ilmoittaa Turkuun, mutta aloitti juuri juoksun ja todennäköisesti on karvaton tammikuun lopulla. Jos sitten keväällä / kesällä ehtisi käydä yhdessä tai kahdessa näyttelyssä...

Aikaa myötenhän se koirasilmä kehittyy, jos sitä haluaa kehittää. Itselläni on oma maku oman rodun suhteen, vanhempien näyttelytulokset eivät merkkaa pentua ottaessa yhtään mitään, vaan katselen 5 polven sukutaulua ja siellä olevia koiria. Jos ne miellyttävät omaa silmää ja ovat sen näköisiä, millaista haluan katsella kotioloissakin, olen askeleen lähempänä pentua. Toki katselen sitä samaista sukutaulua terveyden ja luonteen osalta, tällä perustein jouduin odottamaan nuorimmaista useamman vuoden, kivoille nartuille käytettiin mälsiä uroksia, mälsille nartuille käytettiin kivoja uroksia. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onko kellään kokemusta urokselle laitettavasta hormonipiikistä jolla on sama idea kuin pallien poistossa? Meille näet eläinlääkäri suositteli tuolle kovapäiselle 1,5v urokselle sitä. Sillähän teho ei ole lopullinen vaan noin 6kk.
Ja jos sitten sillä huomaa että uhoaminen ja toisen koiran pomotus vähenee niin sitten leikata pallit pois. Tuo pallienhan poistokaan ei aina takaa sitä että uroksen "jo opittu" käytös loppuisi vaikka testohöyryt vähenisikin. Meillä näet selvästi huomaa että toinen koira hieman kärsii tuosta pomotuksesta.
Koska mulla/meillä nämä ovat ekat urokset niin tuota pallien poistostakaan ei ole kokemusta niin kysyn että onko se vaikutus heti vai meneekö aikaa? Sillä meille kerrottiin että tuolla pistoksella käy niin että se ensin heittää testoja huippuun ja sitten vasta laskee alas.

Mulla ei ole kokemusta tuosta hormonipiikistä muuta kuin lähialueen kultaisen noutajan kautta - sille hormonipiikin laittaminen oli selkeästi liian myöhäistä, sillä huono käytös muita uroksia kohtaan oli jo niin opittu juttu ettei asialla ollut vaikutusta. Kokemusta mulla on kastraatiokapselista, joka on myös 6 kk voimassaoleva vaihtoehto jota suosittelen kyllä muillekin jotka miettivät että leikatako pallit vai ei. Kivekset muuttuivat olemattomiksi n. puoleksi vuodeksi, ja kapselin vaikutuksen lakattua kivekset kasvavat takaisin niinkuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Elinikäinen kilpailukielto siitä tulee, mutta jos haluaakin kisata on vaikea jäädä kiinni jos kapselin vaikutukset tosiaan lakkaa. Vaikka en menisi kokeilemaan tietenkään en :-D Sopi meidän jätkälle joka otti itseltään koko aika suihin.

Lisättäköön tosiaan koira ei vaan putsannut itseään vaan otti koko hepin suuhunsa ja siitä se sitten lähti kunnes jossain oli sitten massiivinen lätäkkö odottamassa kotiin tullessa. Jea...
 
Mulla ei ole kokemusta tuosta hormonipiikistä muuta kuin lähialueen kultaisen noutajan kautta - sille hormonipiikin laittaminen oli selkeästi liian myöhäistä, sillä huono käytös muita uroksia kohtaan oli jo niin opittu juttu ettei asialla ollut vaikutusta. Kokemusta mulla on kastraatiokapselista, joka on myös 6 kk voimassaoleva vaihtoehto jota suosittelen kyllä muillekin jotka miettivät että leikatako pallit vai ei. Kivekset muuttuivat olemattomiksi n. puoleksi vuodeksi, ja kapselin vaikutuksen lakattua kivekset kasvavat takaisin niinkuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Elinikäinen kilpailukielto siitä tulee, mutta jos haluaakin kisata on vaikea jäädä kiinni jos kapselin vaikutukset tosiaan lakkaa. ...

Jep eli siitä kapselista oli meilläkin puhe. Olin vaan ajatuksissani yhdistänyt ne samaksi asiaksi.
Oliko mitään muutoksia luonteessa? Jossakin oli että kun kapseli laitettu niin ekana saattaa testot käydä huipussa jolloin on ärhentelyä jne. Ja sitten kun testot laskee niin tulee sellainen pentumainen mörkö kausi jolloin pelätään kaikkea?
 
Meillä toi uros kastroitiin viime keväänä reilun 3vuoden iässä kun iho-ongelmien kanssa oli tapeltu viimeiset kaksi vuotta. Ainoat muutokset mitä koirassa huomaa on todella selkeä ruokahalun lisääntyminen ja hajujen merkityksen vähentyminen koiran elämässä sekä se, että koiran iho-ongelmat loppui kuin seinään. Olikin kyllä varsinainen testosteronisonni, sillä on kooltaan ihan rotumääritelmän ylärajoilla ja selkeästi oli yliseksuaalinen. Mälli lenti 2-3krt päivässä pitkin kämppää ja lenkit meni vaahto suussa narttujen kusia ryystäen pihalla. Allergiat ja sijoitusnartun saapuminen kotiin oli syyt miksi kastraatio sitten tehtiin kun 3v ikä oli ylitetty.

Ulkoillessa ei rähjää muita kohtaan sen enempää tai vähempää kuin ennenkään pallien poistoa, koska käytös on kitketty jo nuorena pois mutta ihan yhtälailla provosoituu muiden uhittelusta. Taitaa olla rodunomainen piirre ettei oikein siedä muiden kukkoilua, urosten eikä narttujen.

Kastraatio on ihan ok juttu mutta itse ainakin oon sitä mieltä, ettei sitä kannata tehdä nuorelle koiralle esim. remmirähjäämisen takia. Kannattaa hoitaa koiran käytös koulutuksellisesti kuntoon ja jos muista syistä koira pitää kastroida niin tekee sen sitten kun koira on aikuinen. Testosteri vaikuttaa oleellisesti urosten kehitykseen (niinkuin poikalapsillakin) ja maalaisjärjellä pystyy päättelemään mitä tapahtuu vaikka 6kk urospennulle jos sen testosterieritys katkaistaan. Koira ei kasva koskaan ns. loppuun niin henkisesti kuin fyysisestikään.
 
Paljon riippuu rodusta, lyhytturkkiset ovat "ympäri vuoden" näyttelykunnossa, pitkäturkkiset tietyt ajat.

Aika omituinen yleistys. Omat koirani ovat pitkäkarvaisia ja trimmattavaa rotua. Näyttelyhurttani on pysynyt yhtä karvaisena ympäri vuoden, eikä kertaakaan ole tullut tuomarilta sanomista turkista.
 
Koirakuiskaajan mukaan toi pallien poisto kannattaa tehdä jo pentuna, ei mee koira sekaisin. Tosta rotumääritelmästä Leelucky että pitääkö näitä Tanskasta tilattuja koiria sitten kutsua JDJ Bulldogeiksi koska ovat liian isoja AB?
 
Aika omituinen yleistys. Omat koirani ovat pitkäkarvaisia ja trimmattavaa rotua. Näyttelyhurttani on pysynyt yhtä karvaisena ympäri vuoden, eikä kertaakaan ole tullut tuomarilta sanomista turkista.
Oli aika rankka yleistys, en kiellä. Enemmän kuitenkin löytyy pitkäkarvaisista niitä rotuja, joita ei voi ympäri vuoden käyttää näyttelyissä, kuin lyhytturkkisista. Trimmattavista roduista taitaa olla vähemmistönä ne, joilla pohjavilla lähtee itsekseen = koira on "kalju". Trimmaajan taidoista kiinni, onko koira näyttelyturkissa vai ei.
 
Tosta rotumääritelmästä Leelucky että pitääkö näitä Tanskasta tilattuja koiria sitten kutsua JDJ Bulldogeiksi koska ovat liian isoja AB?

Ei niitä suoraan voi kutsua Johnssoneiksi vain kokonsa puolesta. Määritelmä katsotaan sukutaulujen perusteella siitä paljonko siellä on JDJ linjaisia koiria takana. Yli-isoja koiria voi halutessaan jalostaa ilman Johnsson vertakin yhdistelmässä.

AB:n rotumääritelmä sanoo näin:

KOKO JA PAINO

Urokset: 57-67cm, 35-55kg.
Nartut: 53-65cm, 30-45kg.
Painon tulee olla suhteessa kokoon ja tyyppiin.
Bully/Classic-linja on suurempi sekä raskas rakeenteeltaan,
Standard-linja on hoikempi ja atleettisempi rakenteeltaan.

Oma urokseni on 69cm/54kg eli ihan tuolla ylärajoilla mennään. Ruumiinrakenne on atleettisempi kuin Johssoneilla ja sen näkee kyllä nopeudessakin aika selkeästi.
Johssonit (tai puhtaastti classic tyyppiset ab:t) monesti matalampia ja painavat saman tai vähän enemmän. Läskit yksilöt sitten asia erikseen :D
 
Jep eli siitä kapselista oli meilläkin puhe. Olin vaan ajatuksissani yhdistänyt ne samaksi asiaksi.
Oliko mitään muutoksia luonteessa? Jossakin oli että kun kapseli laitettu niin ekana saattaa testot käydä huipussa jolloin on ärhentelyä jne. Ja sitten kun testot laskee niin tulee sellainen pentumainen mörkö kausi jolloin pelätään kaikkea?

Eipä meillä muuttunut luonne mitenkään, en huomannut testojen käymistä ylhäällä enkä alhaalla. Ainoastaan tämä hepinlutkuttelu hävisi mukavasti ja pallit myös :-D Kyseessä on dobermann, tiedä tosin onko rodulla asiassa mitään merkitystä. Eli sopi meille tosi hyvin ja olen alueen muille kastraatiota pohtineille suositellut kapselia, en ole kuullut yllämainitsemiasi ongelmia mutta en sinänsä ole kysynytkään. Kuulostaa tosin todella oudolta että koiran käytös heittelisi testohirmusta pentuajan mörkökauden paluuseen mutta mistäs sitä tietää mihin jotkut kykenevät. :D
 
Tutulla on narttu ja se on yli hieman yli viiskyt kiloa ja ei oo ihan vielä edes kahta vuotta, Villen jälkeläinen. Nartusta en oo varma mikä oli, hybridin ja bullyn sekoitus varmaan ni mikä se nyt sitten on? Helvetin urheilullinen ja super atleetti ja ruttunaama, sillä pitäis tehdä pennut nyt puolen vuoden päästä. Tuttu kutsuu myös niitä Tanskasta tilattuja koiria "manstoppereiksi".
 
Ei niitä suoraan voi kutsua Johnssoneiksi vain kokonsa puolesta. Määritelmä katsotaan sukutaulujen perusteella siitä paljonko siellä on JDJ linjaisia koiria takana. Yli-isoja koiria voi halutessaan jalostaa ilman Johnsson vertakin yhdistelmässä.

Oma urokseni on 69cm/54kg eli ihan tuolla ylärajoilla mennään. Ruumiinrakenne on atleettisempi kuin Johssoneilla ja sen näkee kyllä nopeudessakin aika selkeästi.
Johssonit (tai puhtaastti classic tyyppiset ab:t) monesti matalampia ja painavat saman tai vähän enemmän. Läskit yksilöt sitten asia erikseen :D

Tää nyt on enemmänkin SirMaxille..
Muistaakseni niissä Ostergaard`s kennelin koirissa on aika reippaasti Johnson verta.
Mutta ei mun mielestä niilläkään ollut puhtaita johnson linjasia ambulleja.
Koko ja massa taas ei kerro mitään varsinaisesti linjasta.. kun itse linjan sisällä on eri kasvattajilla taas ns. omat linjansa joita ovat jalostaneet omien mieltymysten mukaan.

Tuntuu että enemmän noita kunnon mörssäreitä tulee jostain hybridi linjauksista.
Onhan jenkeissäkin useampi kasvattaja jotka jalostavat vaan puhtaita Johnsoneita, eikä niillä oo tuollaisia mörköjä ole kun esim. Ostergaard`s kennelillä.
+ ne pari 100% johnson pentuetta mitä Suomessa on syntyneet, niin nekin on aika atleettisia / sopusuhtaisen näköisiä.
Tossa on vuoden ikäisinä pennut:
http://www.northernprideamericanbulldogs.com/biggieXmasi-pups1year.html
Mitä enemmän massaa ja kokoa, niin sitä enemmän ongelmia terveyspuolella.

Ja aikaisemmin oli mullakin vähän sama juttu, että tykkäsin massiivisemmasta lookista.
Mutta kun ei niillä vaan oikeesti tee mitään, tulee nopeesti huomattua jos alkaa jotain harrastelemaan.

Kastrointiin... sinänsä huvittavaa, mut meillä meni toisinpäin. Ennen meidän bulldoggi tuli kaikkien kanssa hyvin toimeen ja alistu helpommin, ei vahtinut oikeastaan ollenkaan, eikä ollut suojeluviettiäkään.
Ensin sai piikin ja kateltiin että miten vaikuttaa ja vasta sen jälkeen kastroitiin.

Nyt ei enää siedä muilta koirilta mitään "rähinöintiä", eikä uskalla enää päästää urosten kanssa tekemisiin, alkoi vahtimaan enemmän ja katselee tiettyjä tyyppejä aina iltalenkillä vähän "kulmien alta".
Testohuurujen häviämisen takia on pinnakin herkässä meidän toisen koiran takia :)
Ois voinut kuvitella, että käy toisin päin ja rauhoittuu entisestään.
Samalla tapaa hajut yms. kiinnostaa kun ennenkin.
 
Ei niitä suoraan voi kutsua Johnssoneiksi vain kokonsa puolesta. Määritelmä katsotaan sukutaulujen perusteella siitä paljonko siellä on JDJ linjaisia koiria takana. Yli-isoja koiria voi halutessaan jalostaa ilman Johnsson vertakin yhdistelmässä.

AB:n rotumääritelmä sanoo näin:

KOKO JA PAINO

Urokset: 57-67cm, 35-55kg.
Nartut: 53-65cm, 30-45kg.
Painon tulee olla suhteessa kokoon ja tyyppiin.
Bully/Classic-linja on suurempi sekä raskas rakeenteeltaan,
Standard-linja on hoikempi ja atleettisempi rakenteeltaan.

Oma urokseni on 69cm/54kg eli ihan tuolla ylärajoilla mennään. Ruumiinrakenne on atleettisempi kuin Johssoneilla ja sen näkee kyllä nopeudessakin aika selkeästi.
Johssonit (tai puhtaastti classic tyyppiset ab:t) monesti matalampia ja painavat saman tai vähän enemmän. Läskit yksilöt sitten asia erikseen :D

Minkäkokoinen oli 1,5vuotiaana? meidän ukko on "vasta" 60cm ja n. 45kg tuon ikäisenä vaikka vanhemmat oli mielestäni hyvinkin kookkaita :)
 
Tutulla on narttu ja se on yli hieman yli viiskyt kiloa ja ei oo ihan vielä edes kahta vuotta, Villen jälkeläinen. Nartusta en oo varma mikä oli, hybridin ja bullyn sekoitus varmaan ni mikä se nyt sitten on? Helvetin urheilullinen ja super atleetti ja ruttunaama, sillä pitäis tehdä pennut nyt puolen vuoden päästä. Tuttu kutsuu myös niitä Tanskasta tilattuja koiria "manstoppereiksi".

Bully? Ainakin se on periaatteesta semmonen sanonta "muhkummasta" bulldogista..
Ne on ihan vaan niitä hybridejä. Niin kuin suurin osa ambulleista muutenkin.

Ettei vaan tuo "manstopperi" sanonta tuu siitä, että mun mielestä Ostergaard`s on käyttänyt Manstopper`s kennelin koiria niitten omassa jalostus-ohjelmassa? :)

Yhdellä tutulla on täällä Suomessa kanssa koira tuolta Ostergaard`s kennelistä.
Sen piti olla ihan aito Ab, mutta olikin Ambullin ja Vebin sekoitus.. Nyt se on sellanen 60kg köntti, jonka lonkat prakaa.
En nyt muista, että oliko sillä vielä aabeen vai olden paperit :D
 
En tiedä tarkalleen minkä kennelin koiria ne on käyttänyt siellä jalostuksessa. Itselläni on tullut vähän semmoinen kokemus/kuvitelma että kannattaa paikan päältä hakea sieltä Tanskasta se koira, saa paremman yksilön silloin. Tuntuu vähän siltä että ne antaa paremmat koirat "Eurooppaan" ja sitten tänne peräsuomeen lähetetään puoleen hintaan heikoimmat pennut. Olen nähnyt nyt kaksi koiraa mitkä on tilattu sieltä ja toinen narttu oli erikoira mikä alunperin piti tulla ja siintä tuli alennusta, mutta näillä näkymin se narttu osoittautuu aivan loistoyksilöksi, mutta uros mikä tuli ni sillä on hännässä vikaa ja se ei saa tehdä pentuja sen takia. Pitää seurata sen nartun kehitystä, tekee pennut varmaan tossa 1,5-2v päästä.
 
Saiko se rahat pois sieltä ku oli lonkkavikainen koira ja "väärän" rotuinen? Jostain luin että se on Euroopan paras AB kennel. Itselläni on valokuvia niistä pentueista.
 
Saiko se rahat pois sieltä ku oli lonkkavikainen koira ja "väärän" rotuinen? Jostain luin että se on Euroopan paras AB kennel. Itselläni on valokuvia niistä pentueista.

Sitä en tiedä.. Mikä taas on paras kenneli, enpä tiedä et voiko sellaista varsinaisesti ollakkaan.
+ Riippuu siitäkin että mitä hakee, jos haluaa hyvännäköistä pihavahtia niin varmaan ihan ok paikka.
Jos taas haluaa atleettisempaa ja kevyempää vaihtoehtoa, niin niiltä sitä ei ainakaan taida saada.
Mielipiteitä on monia.. :)
 
Joo tosiaan se Manstopper on vaan se kenneli minkä koiria on käytetty siinä linjassa, ei mikään yleisnimitys. Kuten myös Johnson on vain tietty linja, ei mikään isompi versio AB:sta.Täytyy sanoa,että omaan silmään ei sovi laisinkaan toi Johnson linja,mun mielestä sairaan näkönen eikä voi rretoimia siinä työssä kunnolla mihin on jalostettu. Tanskasta jos haluaa hakea koiran niin voi saada hyvänkin yksilön,mutta kyllä täällä kotipuolessa on vielä suht hyvin ja avoimesti kerrottu suvussa olevista sairauksista, kun taas Tanskassa asiat on hieman toisin. Kaverin kanssajuuri katseltiin, että ko. kennelissä olisi upea uros,mutta ei terveystuloksia ja niiden pyytäminen omistajlta tulkitaan loukkaukseksi, joten se unohtu sit saman tien.
 
Minkäkokoinen oli 1,5vuotiaana? meidän ukko on "vasta" 60cm ja n. 45kg tuon ikäisenä vaikka vanhemmat oli mielestäni hyvinkin kookkaita :)

Vuoden ikäisenä oli 66cm/47kg ja 1,5v iässä muistaakseni 69cm/50kg mutta vähän sellaista "vauvalihaa" se on nuorilla koirilla. Parin vuoden iässä alkoi selkeesti kehittyä lihasmassa ja ennen kastrointia 3v ikäisenä painoi sitten 56kg. Alkaa olla aikalailla maksimikokoinen jos haluaa vielä hyvin liikkuvaa ja nopeaa koiraa. 80metrin matkan on muuten pinkonut radalla hieman päälle 7sek aikaan kun vinttikoirilla se taitaa mennä keskimäärin hieman alle 6sek. :)
 
Ei perkele tosta mejän poitsusta tule tervettä tekemälläkään.
5 antibioottikuurin ja 2 viikon erikoisruokavalion jälkeen saatiin pissatulehdus väistymään, mutta vointi ei oikeen parane, yleistä vaisuutta ja väsymystä siis.
Kävi keskiviikkona Oulun Akuutissa ultrassa ja verikokeissa, ultrassa saatiin puhtaat kuvat virtsateiden suuntaan, sekä munuaisille. Verikokeessa virtsan ominaispaino oli hieman alhainen, eli virtsa on ilmeisesti aika laihaa. Myös joku eosinofiilisten solujen määrä oli korkea, joka voi johtaa juurensa allerioista tai joistain tulehduksista. Myös toi laiha virtsa voi olla jonkun munuaissairauden syytä, mutta tää nyt on aika epäselvää, kun se edellyttää todella runsasta juomista, mutta ton koiranki juomismäärät heittelee niin paljon. Joskus saattaa näkyä kerran päivässä vesikupilla, joskus enemmän...
Ei kai tässä auta ko tutkia kaikki maholliset. Onneksi toi jaksaa olla yleisestä väsymyksestä ja vaisuudesta huolimatta olla välillä tosi ilonen ja huumorintajunen, vaikka 7kuukauden eloon on mahtunut sairasteluja aivan tarpeeksi... Kasvattajaan en viitsi ottaa enää edes yhteyttä, toimitaan sitten ton Akuutin väen kanssa yhteistyössä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom