• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Ulkona olevien kissojen retket

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Laitetaanpas nyt tällainenkin ketju pystyyn.

Eli kertokaas kissanomistajat kokemuksianne kissojen retkistä. Sitähä on monesti kuullut, että leikkaamaton kolli voi tehdä jopa viikonkin reissuja, mutta että onko mitenkään todennäköistä että vuoden ikäinen leikattu narttukissa lähtisi pidemmälle reissulle yllättäin?

Meillä eilen aamulla tuo vuoden ikäinen narttukissa, leikattu siis, lähti pihalle ja sen jälkeen ei ole näkynyt. Aikaisemmin se on ulkona ollut aina maks. muutaman tunnin ja tullut sitten sisälle syömään ja nukkumaan. Ei toki mahdotonta, että tuo ois reissussa, mutta jotenkin tuntuu epätodennäköiselle. Mutta onko tavallista? Nythän alkoi kevät kerrasta ja ulkona tarkenee.

Epäilen että sen on joku ottanut sisälle tästä lähiseudulta, se ei nimittäin pelkää yhtäkään ihmistä vaan tulee varmasti luokse kun kutsuu ja antanee kiinni kaikille jotka on rauhallisia. No on tuota kyselty, mutta ei sitä vielä vuorokauden jälkeen viitti alkaa mitään ovelta ovelle partiota järjestämään.
 
Liittynyt
6.1.2004
Viestejä
961
Ikä
33
Meidän edesmennyt naaraskissa jolkotteli ulkona välillä viikkokausia käymättä kertaakaan kotona. Se oli kyllä pienestä pitäen tottunut ulkokissan elämään. Ennätys yhtä soittoa ulkona taisi olla 3 viikkoa. Kyllähän siinä koko perhe jo huolestuttiin ja katoamisilmoituksia puhelintolppiin kiinnitettiin. Sitten ykskaks yllättäen mirri aina palasi täysissä mielen ja sielun voimissa. Ja tämä tapahtui myös pari kertaa talvella, kun asuttiin Helsingissä kivilähiössä. Kissa hyppäsi parvekkeelta ja oli viikon karussa. Silloin kyllä jonkun on täytynyt sitä ruokkia. Tai mistä sitä tietää. Se kissa oli metsästäjä.
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Joo, minä epäilen että tuo ois jossain naapurissa sisällä. Ei siinä mitään kunhan päästäsivät sen sitten pihalle. Lisäksi nuot on niin uteliaita pirulaisia, että saattavat jäädä jonkun autotalliin tai muuhun piharakennukseen vangiksi vahingossa. No pittää katella josko tuo tuolta kotiutuu ja kun tuossa iltapäivällä jatkan tuota puu ja risusavottaa niin eiköhän tuossa naapureita näe niin voi kysellä onko kukaan nähnyt sitä.
 
Liittynyt
28.9.2007
Viestejä
1 234
Naaraskissa (leikattu) käy silloin tällöin muutaman päivän reissuilla, mutta tulee aina takasin. Että minun mielestä tuo että on välillä yöt pois kotoa, niin ei ole yhtään edes epätavallista, enkä olisi siitä ainakaan heti niin huolissani.

Kerronpa pienen kertomuksen retkestä jonka kissani Morgan toteutti (kuva kollista löytyy tuolta toisesta topicista).
2-3 vuotta sitten, suunilleen joulun aikaan Morgan katosi, yleensä se ei pahemmin ole poissa kotoa pidempiä aikoja, joten se huolestutti aikalailla kun kissaa ei näkynyt pitkään aikaan. Aika kului eikä mistään kuulunu tai näkyny kissaa. Olin jo aikalailla luopunu toivosta, että se tulisi enää edes kotiin, koska se oli jo ollu poissa kotoa 3 viikkoa.
Sitten yhtenä päivänä naapuri tuli käymään ovella, kysy että onko meillä tuommoinen musta pitkäkarvanen kissa. Se sano että se oli pitkästä aikaa käyttäny yhtä auotoa jota se ei usein käytä, ja kun oli oven avannu, niin autosta oli hypänny ulos kissa :D Sano että viimeks se oli käyttäny kyseistä autoa 3 viikkoa sitten, että se on varmaan sillon livahtanu jotenki sinne, ja jäänny sinne loukkuun. Hetki sen jälkeen Morgan juoksi kotiin, oli aika kuihtuneen näköinen, koska muuten se on suht tukeva, ei ollu varmaan syönny eikä juonnu mitään 3 viikkoon, mutta kuitenkin se oli todella pirteä eikä mitään ongelmia ollut. En ole kehdannut naapurilta kysyä miltä auto näytti...
Voi olla että tuli jopa muutama ilonkyynel silloin ku se tuli sieltä kipittäen, oli niin iloinen ja tunteikas hetki :)
 
Liittynyt
16.11.2009
Viestejä
6 001
Meidän leikattu narttukissa (sillo ku meillä siis oli) lähti joskus syksyllä munmukana aamulla ku kävelin tienpäähän odottelee linkkaa, tuli tien toiselle puolelle ja ihan avuttomana mauku ojanpohjalla ku ei uskaltanu liikkua (tuli paljo rekkoja jne. ohi), otin sen sitte ojasta ja vein tien toiselle puolen, juoksi suoraan yhen ison piharakennuksen alle (joku varasto). Ei näkyny 3-4 päivään, tuli kaikki navetat ja hallit tutkittua läheltä (siis vuokraisännän tontilla kaikki olevat) ja ei näkyny. Tuli sitte syömään ihan niinku mitään ei olis tapahtunu ja lähti takasin pihalle. Tosiaan sai aikalailla pelätä et olis jääny autonalle, jos ei uskalla ojanpohjalta nousta ku kuuli rekan ääniä :D

Ja tosiaan kisulilla oli ikää sellanen parivuotta silloin.
 

LihasMidas

Banned
Liittynyt
24.12.2011
Viestejä
317
Naapurin kissa lähtee aina aamulla kellon tarkkaan 7.30 täysin samaa reittiä kävelemään, auton alle hetkeksi josta matka jatkuu nurmikon päälle (pieni kumpu) ihailemaan maisemia, siitä matka jatkuu minne lie ja kotiin palaa aina samaa kävelytietä klo 21.00 Hauska seurata tupakilla kun istuu
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Pitä saada joku Citydeal tarjous niin voisi ostaa tuollasen jäljittimen. Poikiin sitten samanlaiset kun kasvavat.
 
Liittynyt
5.12.2007
Viestejä
1 629
Meillä oli joskus leikattu kollikissa ollut vasten tapojaan pari päivää reissussa, kunnes se löytyi pihamaan lähistöltä puuhun kiivenneenä. Varmaan joku petoeläin oli sen sinne ajanut, eikä ollut reppana päässy omin avuin alas. Isäntä kävi sen sieltä kiipeämässä pois.
 

Elu

Liittynyt
28.2.2009
Viestejä
3 530
mutta että onko mitenkään todennäköistä että vuoden ikäinen leikattu narttukissa lähtisi pidemmälle reissulle yllättäin?
Kokemusta on. Nuori leikattu naaraskissa lähti muistaakseni noin viikon reissulle ihan yllättäen. Normaalisti oleilee ulkona vain jokusen tunnin ja viihtyy enimmäkseen sisällä.
Tuli takaisin rähjäisenä ja nälkäisenä.
 

Ozi

Liittynyt
22.1.2012
Viestejä
598
En omista kissaa, mutta sukulaisella joka oli kylässä oli kissa. Kissa sitten lähti yöllisille retkilleen pienestä ikkunasta ja oli hajottanut itikkaverkonkin siitä. Puoleentoista viikkoon sitä ei näkyny mutta sitten löytyi ison varastona toimivan rakennuksen yläkerrasta sohvan päältä nukkumasta. Vissiin oli sitten hiiriä saalistellut saalikseen kun ei kotiin maittanut tulla :D On ne jänniä ne kissat.
 
Liittynyt
3.2.2005
Viestejä
2 389
Leikattu 12v kolli löytyy täältä ja se ei kyllä päivääkään ole poissa kotoa ollut. Yleensä ainakin aamulla tulee käymään syömässä. Päivät sitten luuhaa ties missä makoilemassa ja metsästämässä hiiriä/oravia/lintuja jne. varsinkin näin keväisin/kesäisin. Muutaman kerran voi nähdä päivän aikana pihalla jos on itse ulkona niin tulee yleensä kaveriksi siihen. Syksyt/talvet ja huonot kelit sitten viettääkin yleensä sisätiloissa paitsi tarpeet käy nopsaan tekemässä ulkona tottakai. On muuten jännä, että tuo ainakin tuntuu vaistoavan sateet ja muut paskakelit, kun aina silloin on tullut illalla sisälle nukkumaan, kun on tulevana yönä satanut tai muuten ollut ns. koiranilma :D

On tähän kyllä heittää päinvastainenkin kokemus.

Oli vissiin juuri tuota nykyistä ennen myös leikattu kolli. Se lähti johonkin ja oli pois 2 viikkoa. No oltiin heitetty toivo sen suhteen jo, mutta sitten eräänä päivänä ilmestyi oven taakse. Söi, oli sen päivän taas pihapiirissä, eikä ole sen jälkeen näkynyt.
 
Liittynyt
26.9.2003
Viestejä
3 005
Ikä
33
Muksuna meillä kissa oli ja muistaakseni saatto vetää jotain päivän-parin reissuja kesäisin harvakseltaan. Kerran oli 2 viikkoa poissa ja laitettiin radioon ilmoitus että kissa on häviksissä, 30 min sen ilmoille menemisestä kissa jolkotteli kotiin. Sattumaa tai sitten se oli jossain vierailulla ja "uusi omistaja" äkkäs päästää pois.

Vanhassa kämpässä mulla vieraili parikin kissaa aika reilusti kämpillä kun pidin aina takaovea vähintään auki, monesti myös etuovea. Toinen oli joku helvetin takussa ollut kissa jonka myös gonakissaksi nimesin koska sitä ei paljon napannut mikään. Välillä ilmaantui kämpille jääkaapin eteen pötköttelemään. Vieraili kahtena kesänä aika paljon. Toinen olikin naapurin kissanpentu, pistin sille vähän vettä ja ruokaa välillä kun epäilin että mahtaako naapuri näin tehdä..Tykkäs mun sohvasta. Hauskoja katteja :D
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Eipä ole näkynyt eikä kuulunut kissasta. En jaksa uskoa että se vain omatahtosella reissulla olisi. Kyllä se on jossain sisällä, tai sitten sillen on jotain sattunut tyyliin jäänyt auton alle, joku urpo telonut sen tai sitten joku peto vienyt. Ei oikein nyt ole sellanen fiilis että se vaan tuohon reissultaa pölähtäisi.
 

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
7 098
Tuossa pari vuotta sitten pääsi tuo meidän peto (piskusen reilu pari kg vitivalkoinen tyttyökissa) livahtamaan parvekkeelle ja siitä intoutuneena tutkimusmatkailemaan pitkin seinustan uloketta/ikkunalautoja. Noin puoleen väliin taloa taiteili siinä ikkunalaudalla/ulokkeella ennen kuin tajusi että takaisinkin pitää päästä. Ja pääsikin, n.metria vajaaksi vain jäi paluumatka, kun yhtäkkiä päättikin yrittää kääntyä pakittamisen sijaan ja alashan se tipahti kolmannesta kerroksesta tuohon jalkakäytävälle. Ei muuta kuin samointein tennarit jalkaan ja boksereissaan katin perään tuonne kadulle, jos vaikka kiinni sen saisi. Kyllähän se aina peräänsä kurkki ja pysähty hetkeksi odottamaan, mutta kun lähemmäksi pyrki niin piilosille lähti.

Sitähän sitten etsittiin pari seuraavaa päivää aamuyöt ja iltamyöhäset kylän pinnasta joka roskakatoksesta ym. paikasta, mihin ois sen voinut kuvitella mennä piilottelemaan. Toki myös kaikenkarvaisia ilmotuksia jokapaikkaan sen löytymiseksi. Oli toukokuun vimonen päivä kun se pääsi omille teilleen eikä sitä sitten kuulunut, paitsi tuossa enen juhannusta soitettiin Torniosta että täällä ois näkynyt tuollainen kaipailemanne piskuinen valkoinen peto kuusiaidan tietämillä jo parina iltana kikkailevan. Ja näin Kemissä kun asustelee, niin eipä tuota oikein uskonut että se meidän peto voisi olla sinne asti seikkaillut. No, soitti sitten juhannuksen jälkeen uusiksi, että vieläkin tuo tuossa pyörii iltaisin, joten sanoin että jos kiinni saatte, niin tullaan kurkkaamaan. Soitti sitten muistaakseni heinäkuun ensimmäinen, että on vienyt sen Tornion löytöeläinkotiin talteen kiinni saatuaan, voi käydä siellä kurkkaan. Ja kultiinihan sitten kävikin, kun kerran sielläpäin töissä oli muutoinkin käöymässä.

Ja perskeles, niin se vain oli meidän peto joka siellä oli! Eipä ole tietoakaan mitä se oli ne ensimmäiset 3vko touhunnut, ennen nuita Tornion havaintoja. Tokihan sinne nyt käveleskeleeki kissa kesäsäällä, mutta hieman ihmetyttää miten se on esim. pari jokea matkalla ylittänyt, kun kuvittelisi ettei moottoritiet ole kaikken mieluisin paikka jolokotellakkaan.


Jälkikäteen kun on tuosta joidenkin kanssa puheeksi tuo tullut, niin vastaavia ja vielä paljon käsittämättömimpiäkin tarinoita on kissojen ja muidenkin elukoiden matkailuista tullut kuultua.

edit. Ja oli/on siis täysin sisäkissa, ei ulkoileen suostu edes valjaissa mitä testattu.
 

Sumu

Virallisesti oikeassa
Mode
Liittynyt
3.10.2002
Viestejä
6 596
Kannattaa noita kissoja vapaana pitäessä muistaa se että jossain tapauksessa sen kissan rekti saattaa jatkua/loppua yllättäen, riippuu tietysti miltä kantilta asiaa katsoo.

nimim. ai perkele sitä päivää kun yllätän nuo tuntemattoman naapurin elikot nopeudellani, loppuu se tämän asunnon pihalle kuseminen
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Asenne se tuokin. Täytyy sitten varmaan alkaa syöttämään nitronakkia joka piskille joka kusasee portinpieleen... Jos joku tässä nurkilla käryää tahalleen eläimen hävittämisesti vaivautumatta ensin sanomaan, että siitä on harmia niin saatan käydä vähän pelaamassa pesäpalloa sen tapauksen luona.

Täällä senverran isot tontit, ettei nuot nyt vartavasten pihoissa kusemassa käy. Tai ei ainakaan naapurien katteja ole meidän pihassa kusella näkynyt, eikä juuri muutenkaan.

Tulipahan tuossa jaettua lähempien naapureiden laatikkoon laput karkulaisesta ja samoin laitoin parille nettisivulle tiedot.


EDIT: Se on muuten jännä, kun joku näkee kissan pihassa niin se on sitten automaattisesti kusemassa nurkkiin ja se tuholainen pitää hävittää. Mutta vissiin eri kusta kusee kaikki muut erikokoiset luonnossa muutenvaan vapaana olevan eläimet jota pihassa pyörii... Aikamoista, no meitä on moneen junaan tässäkin asiassa. Eläimet tuntuu aina herättävän tunteita puolesta ja vastaan.
 
Liittynyt
22.2.2012
Viestejä
12
Jos vapaasti pyörivät elukat ketuttaa nurkissa niin kiinni ja eläinkotiin kuskaus..

Veljellä on tollanen nyt 10 vanha laikattu kolli(löytö kissa), joka ei oo yli 24 tuntia ollu seikkailemassa vapaana. Normaalisti se ulkoilee valjaissa, mutta eihän sellaset sitä pidättele jos vaikka puusta hyppää ja ehkä ihan hyväkin ettei vahingossa kuristu. :P
 
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
7 755
En halua olla asiassa mikään tosikko enkä ole mikään kissojen tai koirien vihaaja, mutta onhan se niin, että kyllä omistajalla on vastuu pitää huolta lemmikkieläimestään ja varsinkin taajama-alueella. Joskus aikoinaan minua lähestyi sähköpostitse työasioissa eräs kansalainen, joka valitteli sitä ettei hän voi rivitalossa asuessaan pitää kesäisin terassin ovea lainkaan auki, koska naapurin kissa tuli jatkuvasti sisälle hänen asuntoonsa ja hän on itse allerginen. Lisäksi kissa tuli sinne takapihalle kuseksimaan kukkapenkkeihin. Oli yrittänyt ottaa asiaa puheeksi naapurin kanssa, mutta tätä ei kiinnostanut tehdä asialle mitään.

Tämä alla oleva kirjoittamani teksti ei siis todellakaan tarkoita sitä, että vihaisin kissoja - päinvastoin, minulla on ollut kissa itsellänikin. Tämä kirjoitus ei myöskään ole tarkoitettu provosoivaksi, jonka tarkoituksena on aloittaa riitaa siitä, että mitä koirien omistajat tekevät tai jättävät tekemättä (minulla on ollut koirakin). Tämä kirjoituksen sisällön on tarkoitus ottaa pelkästään kantaa kissanomistajien oikeuksiin/velvollisuuksiin.

Teksti on sen verran vanha, että jotkut asiat ovat vanhentuneita (esim. hätänumero), mutta en alkanut korjailemaan niitä. Lainasin tekstissäni ylikomisario XX:n ja komisario XX:n tekstejä sekä Järjestyslakia (www.finlex.fi) ja Lemmikkieläinten suojelua koskevaa eurooppalaista yleissopimusta SopS 49/1992 (www.edilex.fi). Vastasin hänelle seuraavanlaisesti:


"KISSAKURI"

Naapurien välillä olevat riidat ovat aina ikäviä ja syitä löytyy mitä erilaisimpia. Tässä teidän mainitsemassanne kissa-asiassa olette mielestäni toiminut oikein. Olette ensin yrittäneet keskustella asiasta kissojen omistajan kanssa ja koska se ei ole auttanut, olette ottaneet yhteyttä isännöitsijään. Ikävää on se, etteivät kissanomistaja ja isännöitsijä ole ilmeisesti tehneet asialle mitään.

Vuonna 2003 voimaan tullut Järjestyslaki ei suoraan kiellä kissan irrallaan pitämistä, mutta Järjestyslaissa olevaa pykälää voidaan soveltaa soveltuvin osin myös muihin koti- ja lemmikkieläimiin. Eli esimerkiksi kissaa ei saa päästää toriaikana torille, uimarannalle tai lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle. Kissaa ei siis saa päästää toisen pihamaallakaan olevalle lasten leikkipaikalle.

Kissa saa olla vapaana, mutta vain omistajansa tai haltijansa hallinnassa ja valvonnassa. Silloinkaan se ei saa mennä yllä mainittuihin paikkoihin. Kemistä löytyy ennakkotapaus, jossa poliisi antoi pihaan tulleen kissan omistajalle rikesakon (Järjestyslaki 14§, kts. alla oleva linkki), kun omistaja ei kyennyt huolehtimaan ja valvomaan kissaansa. Poliisi oli ensin huomauttanut omistajaa asiasta useampaan kertaan. Kissan omistaja valitti rikesakosta ja vei jutun käräjäoikeuteen. Käräjäoikeus oli poliisin kanssa samaa mieltä ja vahvisti rikesakon.

Jätösten osalta keräämisvelvollisuus koskee vain koiria, mutta ei kissaa tai esimerkiksi hevosta. Lainlaatija on ilmeisesti ajatellut, että koiran jätökset ovat yleisellä paikalla ongelma, mutta kissan ja hevosen eivät.

Lisäksi Lemmikkieläinten suojelua koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen 49/1992 mukaan lemmikkieläinten pidon perusteisiin kuuluu, ettei eläintä saa jättää heitteille. Tämä tarkoittaa sitä, että eläin on joko koditon tai sellainen eläin, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään hallinnassa tai valvonnassa.

Neuvoisin teitä vielä ottamaan yhteyttä kissanomistajaan ja keskustelemaan asiasta asiallisesti. Lisäksi voitte olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään esimerkiksi puhelimitse ja pyytämään häneltä vastausta siihen, aikooko hän puuttua asiaan omalta osaltaan mitenkään.

Jos mikään ei auta, voitte soittaa poliisin hälytyskeskukseen numeroon 10022 ja pyytää poliisia paikanpäälle toteamaan tapahtuneen (siis jos kissat ovat irrallaan pihallanne). Poliisi voi huomauttaa kissanomistajaa asiasta tai antaa esimerkiksi rikesakon. Asiasta voidaan tehdä myös rikosilmoitus, jos lievemmät keinot eivät auta. Jos tarvitsette todisteita, voitte myös ottaa niistä kuvan kun ne tulevat pihamaallenne."


Järjestyslaki 14§: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612?search[type]=pika&se arch%5Bpika%5D=j%C3%A4rjestyslaki


********

Sitten kannattaa vielä huomioida tuo Metsästyslaki (www.finlex.fi):

1. LUKU

5 §

Riistaeläimet ja rauhoittamattomat eläimet

Riistaeläimiä ovat:
1) villikani, metsäjänis, rusakko, orava, euroopanmajava, kanadanmajava, piisami, rämemajava, susi, tarhattu naali, kettu, supikoira, karhu, pesukarhu, mäyrä, kärppä, hilleri, saukko, näätä, minkki, ahma, ilves, itämeren norppa, kirjohylje, halli, villisika, kuusipeura, saksanhirvi, japaninpeura, metsäkauris, hirvi, valkohäntäpeura, metsäpeura ja mufloni; sekä

2) kanadanhanhi, merihanhi, metsähanhi, heinäsorsa, tavi, haapana, jouhisorsa, heinätavi, lapasorsa, punasotka, tukkasotka, haahka, alli, telkkä, tukkakoskelo, isokoskelo, riekko, kiiruna, pyy, teeri, metso, peltopyy, fasaani, nokikana, lehtokurppa ja sepelkyyhky.


Rauhoittamattomia eläimiä ovat:
1) metsämyyrä, vesimyyrä, kenttämyyrä, peltomyyrä, lapinmyyrä, isometsähiiri, isorotta ja kotihiiri; sekä
2) korppi (poronhoitoalueella), varis, harakka, harmaalokki, merilokki, kesykyyhky ja räkättirastas.

Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään.


***

7. LUKU

Rauhoittamattoman eläimen pyydystäminen ja tappaminen

48 §

Oikeus pyydystää ja tappaa rauhoittamaton eläin
Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin. Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästysoikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle.

Oikeus pyydystää tai tappaa rauhoittamaton eläin on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiirissä, sekä metsästysvuokraoikeuden haltijalla ja metsästysluvan saaneella, jollei vuokrasopimuksesta tai luvasta muuta johdu.

Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, maa- ja metsätalousministeriö voi päättää, että eläintautien ehkäisemiseksi, muista terveydellisistä syistä, yleisen turvallisuuden varmistamiseksi tai huomattavan omaisuutta uhkaavan vahingon torjumiseksi määrätyn rauhoittamattoman eläimen saa pyydystää tai tappaa tietyllä alueella määrättynä aikana ilman alueen tai rakennuksen omistajan tai haltijan lupaa.
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Hienoa että tuli faktatekstiäkin. Täällä landella vaan on kaikilla kissat ja koirat vapaana, hevosiakin pyörii ja onpa naapurissa kanalakin. Ei ole kukaan valittanut mitään ja lähemmille sanonutkin, että jos elukoista on haittaa niin ilmotelkaa. EI ole kukaan ilmoitellut. Ja näät tontit on senverran isoja ja ihan vaan metsää paljon, että aika vähän ne kenenkään pihapiirissä pyörii. Tuossa lenkkeillessä muutamaa kissaa näkee, mutta vain yhden kerran olen tässä kohta kahden vuoden aikana nähnyt vieraan kissan meidän pihalla ihmettelemässä.

Että meidän tapauksessa ei pitäisi tuosta olla kiinni, tai mistä sitä tietää jos joku on niin kusipää ettei pyynnöstä huolimatta saa sitä suutaan auki. Alan epäille että kissa on tuossa talossa jotka sen hylkäsi alunperin. Mitään eivät ole tunnustaneet, mutta enpä mä voi sisälle kävellä toteamaan tilannettakaan. Vissiin kissa kelpas takaisin nyt kun se on leikattu ja madotettu. Pitäähän sitä niin tehdä kun lapset haluaa. No voi se toki olla muuallakin, mutta eiköhän tuosta käry käy vielä jos se siellä on. Pennut puhuu toisilleen.

Mutta jos joku nyt haluaa enempi vääntää kissojen ja koirien vapaana olemisesta niin varmaan voi avata siihen oma keskustelun?
 
Ylös