no kyllähän raw-nostajienkin kuolokohta mitä useimmin on siinä ojentajille väännössä. eli hyvin pitkälle samoja juttuja voi tehdä. oon kuitenkin sitä mieltä, että penkki tulis pitää ohjelmassa lähes koko ajan toisin kuin wsb:ssä, joten mun filosofia penkin treenaamisen suhteen on hieman eri. rinnaltalähtöä tulis treenata hieman enemmän kuin paitanostoja varten, joten lattiapenkki, stoppipenkit, mutkatanko jne on hyviä apuja raw-nostajallekin.
jos unohdan omat kuviot ja kuvittelen wsb:n mukaan kierron semmoselle, kenen rinnaltalähtö ois aika heikko, vois se kova päivä näyttää tältä:
1. lattiapenkki kapeelta ~3max, leveä penkki stopilla 3*3*80%
2. lattiapenkki keskileveeltä ~2max, leveä penkki 3*4*85%
3. penkki ~2max, vinopenkki stopilla 2*6*75%
4. penkki kevyt
eli en välttämättä tekis niin paljoa ykkösmaksimeja. kierrättäsin mukana myös ykkösiä lajivariaatioissa. toinen treeni vois olla nopeutta parantava prosenteilla 60-85% riippuen siitä, tarvitseeko nostaja nimenomaan nopeutta vai voimaa. samat sarjasysteemit ja oteleveyden vaihtelut kuin varustenostajillekin käy. avuiksi selkää ja hartioita. ojentajien lisätreeni vois kyllä olla enempi jumppailua. hauiksiakin saa raw-nostaja treenata. joka tapauksessa wsb:n pääideahan on se henkilökohtaisuus ja yksilöllisen ohjelman rakennus perustuen määrättyihin systeemin perusperiaatteisiin. eli ei oikeestaan mitään erikoista, jos on yleensäkin treenejään analyyttisesti tarkastellut.