Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
57:aan on tullut uudeksi lisävarusteeksi SMOKENATOR joka lähtee kyllä pakkohankintaan. Hinta on halpa ja tuolla saa tehtyä peruspallosta Smokey Mountainin. Kaveri toi mökille viime viikonloppuna ja kun ala-aukot piti kokonaan auki ja ylä-aukot puolillaan lämpötila pysy ihan täydellisenä. Kanojen ja Kaslerin annettiin olla viitisen tuntia, eli ihan pulledia ei tehty mutta perkeleen hyvää tuli. Maksaa siis todellakin alle kuusikymppiä. Parasta tossa on että jos esim. kanaan haluaa vielä rapsakan pinnan ne palat voi lopuksi siirtää hetkeksi Smokenatorin puolelle kovan lämmön päälle.

The Smokenator 1000 savustusasema 57 cm Weber-hiiligrilliin | Savustus | Grillitarvikkeet | Verkkokauppa.com
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Onko 57cm one touch liian iso jos pääasiallisesti käyttäjiä on yksi, mutta pitäisi tietysti kyetä vieraatki ruokkimaan? Isolla tarkoitan sitä, että brikettejä kuluu kohtuuton määrä parin makkaran(esimerkki) grillailuun.
 
Onko 57cm one touch liian iso jos pääasiallisesti käyttäjiä on yksi, mutta pitäisi tietysti kyetä vieraatki ruokkimaan? Isolla tarkoitan sitä, että brikettejä kuluu kohtuuton määrä parin makkaran(esimerkki) grillailuun.

Makkaralle taikka parille helpoin on kaasugrilli, brikettejä ei kannata käyttää makkaralle vaan mielummin vaikka hiiliä. Hiiletkin voi sytyttää pikasesti piippusytkärillä ja grillata makkarat suoraan siinä ilman grilliä.

- - - Updated - - -

57:aan on tullut uudeksi lisävarusteeksi SMOKENATOR joka lähtee kyllä pakkohankintaan. Hinta on halpa ja tuolla saa tehtyä peruspallosta Smokey Mountainin. Kaveri toi mökille viime viikonloppuna ja kun ala-aukot piti kokonaan auki ja ylä-aukot puolillaan lämpötila pysy ihan täydellisenä. Kanojen ja Kaslerin annettiin olla viitisen tuntia, eli ihan pulledia ei tehty mutta perkeleen hyvää tuli. Maksaa siis todellakin alle kuusikymppiä. Parasta tossa on että jos esim. kanaan haluaa vielä rapsakan pinnan ne palat voi lopuksi siirtää hetkeksi Smokenatorin puolelle kovan lämmön päälle.

The Smokenator 1000 savustusasema 57 cm Weber-hiiligrilliin | Savustus | Grillitarvikkeet | Verkkokauppa.com

Ei tuo nyt mikään uusi juttu ole vaan ollut saatavilla jo pidemmän aikaa. Perus pallolla savustaa aivan yhtä hyvin ilman smokenatoria, ei tuo ole mikään ihmelaite vaan ainoastaan peltilipare joka rajaa palotilaa.
 
Perus pallolla savustaa aivan yhtä hyvin ilman smokenatoria, ei tuo ole mikään ihmelaite vaan ainoastaan peltilipare joka rajaa palotilaa.

Väitinkö mä sitä postissani "ihmelaitteeksi"?? Tämä faktatietosi siitä että kysymyksessä on "ainoastaan peltilipare" luonnollisesti tarkoittaa sitä että sulla on Smokenator ja olet huomannut että lopputulos on ihan yhtä hyvä ilman sitä? Musta on rajoittunutta tuomita asioita turhiksi pelkän pikaisen katalookivilkaisun avulla, jos ei aidosti omaa käyttökokemusta ja onko sulla sitä? Jos on niin pyydän anteeksi.

Toivoisin että täällä ei olisi tämmöistä mentaliteettia jossa julistetaan faktoja. Grillaus jos mikä on minusta mielipide ja fiiliskysymys, jossa pitäisi antaa kaikkien tapojen, tottumusten ja mielipiteiden kukkia.
 
Väitinkö mä sitä postissani "ihmelaitteeksi"?? Tämä faktatietosi siitä että kysymyksessä on "ainoastaan peltilipare" luonnollisesti tarkoittaa sitä että sulla on Smokenator ja olet huomannut että lopputulos on ihan yhtä hyvä ilman sitä? Musta on rajoittunutta tuomita asioita turhiksi pelkän pikaisen katalookivilkaisun avulla, jos ei aidosti omaa käyttökokemusta ja onko sulla sitä? Jos on niin pyydän anteeksi.

Toivoisin että täällä ei olisi tämmöistä mentaliteettia jossa julistetaan faktoja. Grillaus jos mikä on minusta mielipide ja fiiliskysymys, jossa pitäisi antaa kaikkien tapojen, tottumusten ja mielipiteiden kukkia.

Pystyin aistimaan sun kirjoituksesta että nyt on kyseessä ihmelaite ja tuo smokenator ei todellakaan tee pallosta smokey mountainia vaikka niin luulet eikä se ole uusi varuste niin kuin väitit. Tuollaisen voi muuten näpöstellä helposti itse euron parin pellin palasesta.

img_20111022_163632.jpg
 
Älkää nyt pojat kinatko :)

Huomioitavaa muuten on, että toi peltilipare syö puoli säkillistä hiilipapuja, jos laittaa täyden latingin. Saa mamma kantaa uutta pussukkaa kaupasta selkä vääränä - meneekö kohtuuttomuuksiin!

Aiempaan kysäriin liittyen yhden henkilön muonittamiseen on helppo sanoa, että liian kauan menee sytytysturaamiseen, jos parit nakit meinaa paistaa. Brikettejä toi ei vie kohtuuttomasti, koska tarvittava määrä on vähäinen ja nekin voi käyttää uudelleen.
 
Pystyin aistimaan sun kirjoituksesta että nyt on kyseessä ihmelaite ja tuo smokenator ei todellakaan tee pallosta smokey mountainia vaikka niin luulet eikä se ole uusi varuste niin kuin väitit. Tuollaisen voi muuten näpöstellä helposti itse euron parin pellin palasesta.

img_20111022_163632.jpg

Jos mun ehkä naivin vilpittömän innostunut postaukseni jossa oli muutama minusta melko merkityksetön asiavirhe (onko uutuus yms) aiheuttaa tämmöisen vastauksen sävyn ja emotionaalisen reaktion ketjussa jonka luulin että oli tarkoitus YHDISTÄÄ meitä Weber miehiä mun motivaatio kirjoittaa tänne yhtään mitään laski noin 99%. No, pääasia että kesis alkaa huomena kun säätkin näyttävät kääntyvät ja pääsen rakkaan Weberini ääreen.
 
Jos mun ehkä naivin vilpittömän innostunut postaukseni jossa oli muutama minusta melko merkityksetön asiavirhe (onko uutuus yms) aiheuttaa tämmöisen vastauksen sävyn ja emotionaalisen reaktion ketjussa jonka luulin että oli tarkoitus YHDISTÄÄ meitä Weber miehiä mun motivaatio kirjoittaa tänne yhtään mitään laski noin 99%. No, pääasia että kesis alkaa huomena kun säätkin näyttävät kääntyvät ja pääsen rakkaan Weberini ääreen.

Ei mulla ollut negatiivinen sävy kummassakaan mun viestissä. Korjasin vaan ne pienet virheet siittä sun viestistäsi ei siinä sen ihmeempää ollut. Taisit vaan kääntää sen viestin negatiiviseksi vaikkei näin ollut alunperin tarkoitettu:) Ei tämän kyllä pitäisi vaikuttaa kenenkään kirjotteluun millään tavalla.
 
Makkaralle taikka parille helpoin on kaasugrilli, brikettejä ei kannata käyttää makkaralle vaan mielummin vaikka hiiliä. Hiiletkin voi sytyttää pikasesti piippusytkärillä ja grillata makkarat suoraan siinä ilman grilliä.

Ok kiitos, ostan siis pelkän piippusytyttimen.
 
Premiumissakos tulis sitten lämpömittari, oletteko pitäneet hyödyllisenä?

Se mittarihan on kaiken keskipiste. Kyttäät sitä kuin tautia tuntisotalla. Hiivit kuselle, ja kun palaat, niin vieraat ovat siellä tutkimassa ufon lämpöjä ja huikkaavat lukemaa, kun saavut rikospaikalle. Jatkuvasti joku kiertelee siellä tutkimassa viisarin suuntaa. Verraton laitos, kyllä siitä huntti kannattaa maksaa!

Ja oikeasti: Välttyy arvailuilta (ainakin kokematon) ja helpottaa ilma-aukkojen säätämisessä eli on mun mielestä hintansa väärti.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Huomaa että taas on kesä menossa, kun lähes kaikki liha ja lisukkeet tulee pyöräytettyä grillissä ja siitä suoraan aina lautaselle. Eli noin kaksi kertaa päivässä weber kuumana.

Tähän hommaan tuo Q100 eli nykyinen Q1000 on kyllä loistava. Pihvit, perunat, kasvikset helppo ja vaivaton käyttää grillin kautta suoraan lautaselle.
 
Muutettiin uuteen asuntoon pari kuukautta takaperin ja pitihän se grilli pihalle saada.
Prismasta tarttui mukaan 10€:n peruspallo jolla tuli grillailtua ja todettua, että pakko saada parempi.

Nyt pihassa nököttää weberin mastertouch premium plussa ja sille kaveriksi piippusytytin.

Grillin hain loppuviikosta ja nyt on tullut sitten grillattua joka päivä.
Testattu on kanan savustamista viskissä liotetuilla savustuslastuilla, foliokäärreessä kypsytettyjä lohkopottuja yrteillä ja oliiviöljyllä, kasleria, makkaraa sun muuta perussettiä.

Tänään tuli tehtyä nopeesti savulohta ja ajattelin tähän laittaa vähän kuvaa ja vaiheita tästä.

Ensin valelin vähän oliiviöljyä lohen pintaan ja runsaasti pippurisekoitusta ja merisuolaa päälle. Lohet folion sisään ja annoin olla ja maustua n.30min.
i27v1.jpg


Tällä välin tein hiilloksen valmiiksi ja liotin savustuslastuja.
foz87.jpg

zaal.jpg


Keko brikettejä grillinpohjalle, vähän savustuslastuja brikettien päälle ja ei muutakuin lohet sisään.
4hop.jpg

w4ypt.jpg


Ensin lihapuoli ja annoin olla n. 6-8min ja kääntö nahkapuolelle.
wpwc.jpg


Annoin olla nahkapuolella n.10min. Sen jälkeen annoin sen vetäytyä folion sisässä n. 15min ja siitä lautaselle!
9xu3.jpg

lf63.jpg


Ja valmista!
ixtey.jpg


Hyvää, halpaa ja helppoa!
 
Savustelut onnistuivat melko hyvin ilman tuota ihmepeltiäkin :) Ongelmaksi kyllä muodostui noiden savustuslastujen nopea hupeneminen: tunnin yksi loota tupruaa, mutta sessio kesti 6,5 tuntia. Mistäs saisi hankittua tuollaista järeämpää savustusmatskua, ainakin noissa virtualbulletin ohjeissa lyödään aina kauheita könttejä kehiin.
 
Savustelut onnistuivat melko hyvin ilman tuota ihmepeltiäkin :) Ongelmaksi kyllä muodostui noiden savustuslastujen nopea hupeneminen: tunnin yksi loota tupruaa, mutta sessio kesti 6,5 tuntia. Mistäs saisi hankittua tuollaista järeämpää savustusmatskua, ainakin noissa virtualbulletin ohjeissa lyödään aina kauheita könttejä kehiin.
Näitähän on vaikka mitä virityksiä. Sen kun keksii vaan. Eikä tarvita tosiaan mitään valmiita hienouksia. Ihminen on aika kekseliäs kun sille päälle sattuu. Yksi hyvä on kun lykkää vanhaan säilyketölkkiin kunnon köntin liotettua puuta niin sehän sauhuaa monta tuntia. Eri asia sitten millainen grilli on ja mahtuuko vai täytyykö kehitellä jotain muuta. Mulla ei ole kuin tuollainen kaasugrilli, mutta siihen olisi helppo viritellä kun heittäisi parilan helvettiin ja jättää vain grilliritilän mihin tulee sitten se savustettava tuote. Vanhalle parilapuolelle suoraan polttimen päälle alumiinivuoka mihin saa sitten heitellä lastua koko ajan kun siltä tuntuu. Tähän tyyliin olen pienempää savustusta tehnytkin.
 
Mulla ei ole kuin tuollainen kaasugrilli, mutta siihen olisi helppo viritellä kun heittäisi parilan helvettiin ja jättää vain grilliritilän mihin tulee sitten se savustettava tuote. Vanhalle parilapuolelle suoraan polttimen päälle alumiinivuoka mihin saa sitten heitellä lastua koko ajan kun siltä tuntuu. Tähän tyyliin olen pienempää savustusta tehnytkin.

Tämä modattuna. Eli Weberistä ritilät helekuttiin ja flavor barsien päälle Motonetin(tm) RST-savustuslaatikko jossa sitten makaa kala tai muu savua kaipaava proteiini. Alkuun vähän kovempaa lämpöä jotta laatikossa olevat hilppeet lähtee savuamaan ja sitten oottelemaan...jopa hauki onnistuu :D

Tuo suht matala laatikko mahtuu aika hyvin eri grilleihin.
 
Zone-sarja -42%
Kun olette campingazista (tms) siirtyneet weberin kaasuvehkeisiin, niin oletteko huomanneet suurta lisäystä kaasun kulutuksessa? Ennen meni vanhalla markettipaskalla 11kg per kesä. Pääsiäisenä hankittiin weber ja uusi 11kg plo ja eilen piti hakea uusi. Ollut parin viikon tauko grillailuissa ja kun koitin startata, ei kaasua ollut yhtään. Hieman ihmetyttäisi tämä, että kaasu on loppunut just eikä melkein edelliseen grillaukseen.

Voisiko se weberin oma liitin kuitenkin vuotaa sitä kaasua pikkuhiljaa? Täälläkin on ollut puhetta weberin paskoista letkuista/liittimistä. Tiedostin kyllä, että kaasun kulutus nousisi weberin myötä, mutta ihan näin kovaa kasvua en odottanut. Ja tosiaan, tuo hämää itseä kun se kaasu loppui "grillausten välissä". Olisin vielä ymmärtänyt, jos olisi lähtenyt weberi käyntiin ja heti lihojen myötä olisi kaasu loppunut :D

Tuohon savustukseen, niin onhan niitä vaikka mitä tuotteita siihenkin. Jokuhan myy niitä savustuskiekkojakin, niiden luulisi kestävän purua pidempään ;) True hifistelijähän käy itse kaatamassa puut ja lukemattomien empiiristen kokeiden jälkeen tekee niistä juuri optimaalisen kokoista haketta.

Näinpäs muuten eilen kävelyllä rivarin takapihalla bulletin ja one touchin, en haluais asua ko. kaverin naapurissa...
 
Mistä porukka on ostanu/tilannu näihin webereihin lisäosia/varusteita?
Onko halvempaa tilata ulkomailta kuin esim verkkokauppa.com:sta tai muualta suomesta?
 
Siis tämäkö on normaalia:
Piipullinen kookosta pömpeliin -> lämpö 260.
Kymmenen minuuttia ja 2 bisseä -> pömpelin lämpö 180 (äijän lämpö 300).
Siitä se sitten hiipuu sinne 160 tuntumaan, jossa kyllä tuntuu pysyvän (äijä punasella).

Hiipuminen taitaa (ainakin osin) johtua ilman puutteesta, kun lyö kannen päälle. Pitkää leutoa lämpöä näyttää riittävän lähes aamuun asti. Ei tuolla oikein "normaalin" grillauksen rytmiin pääse.
 
Löytyykö vielä mistään kaupasta weberin kaasugrilliä hyvällä tarjouksella vai pitäisikö odotella syksyyn asti jos meinaa halvennuksella saada weberin? Vai mitä mieltä, jos kävisi hakemassa q1000 niin riittääkö siinä teho hyvin kanafileiden paistamiseen?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom