Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Lähipäivinä pöhistellään hampurilainen, naudan ribbsit ja Käpälämäen perunakasat sekä toivottavasti huipennuksena täytetty ankka (paistoajasta ja -lämpötilasta ristiriitaista infoa).
 
Hampparit - ou jees
Naudan ribbsit - voi, voi, aivan kammottavat läskiköntit myytiin, paljastan paikankiinnostuneille
Ankka - kohtuullisen onnistunut kokonaisuus muutamin eitoivotuin tai hämmästellyin toteutumin.
 
Muutenkaan en oo löytänyt baby back ribseille vielä sitä oikeaa metodia ja rubia. Kaikkee on koiteltu, ei vaan vielä oo jäänyt vakioo.
 
Saako noista naudan ribseistä hyviä?

Parhaiten on mulla onnistunut 3-2-1-systeemillä (tuntia paljaaltaan-foliossa-paljaaltaan). Lämmöt ovat pyörineet 120-130 seutuvilla. Rubina olen käyttänyt lähes kaikkea mitä kaapista löytyy -systeemistä. Lihan makuprofiili on aavistuksen "outo", mutta ihan kelpoa kamaa noin yleensä ottaen.

Viime viikonlopun savotta meni päin hanuria, koska köntti oli lähes puhdasta läskiä ja vähäinenkin liha oli todella sitkeää tavaraa. Täytyy seuraavaksi haastatella hallin lihamestaria aiheesta.
 
Paras on ollut itsellä metodilla, rubi pintaan, annetaan maustua yön yli, lihat folioon ja sisään vielä marinadi, uuniin. Liemi talteen ja keitetään kasaan liedellä. Koska rubissa sokeria tulee liemestä lopulta aika siirappista.

Lihat vielä grilliin ja loppuvaiheessa glaseeraus tuolla tatinalla.

Vaatii vaan "pikkasen" aikaa ja vaivaa.
 
En muista oliko tuo joku hupen bongaama vai sovelsinko itse jotain netin ohjeita. Liha oli mureaa ja irtosi hyvin luista. Rubia pitää vaan säätää.

Tein lopun glaseerauksen avotulella. Ei oma kaasuweberi ois taipunut. Tosin nyt irtoo jo tehoa, mutta hiilellä/puulla maun kannalta aina paras.
 
Paras on ollut itsellä metodilla, rubi pintaan, annetaan maustua yön yli, lihat folioon ja sisään vielä marinadi, uuniin. Liemi talteen ja keitetään kasaan liedellä. Koska rubissa sokeria tulee liemestä lopulta aika siirappista.

Lihat vielä grilliin ja loppuvaiheessa glaseeraus tuolla tatinalla.

Vaatii vaan "pikkasen" aikaa ja vaivaa.

Ai perkule, tuollaista settiähän voisi kokeilla häkäpöntössä, vaikka ufolla toi glaseerauskaan ei ole ihan hetken homma, kun pitää saada uutta virtaa kookospökäleisiin. Lämmöt eivät nouse käden käänteessä, vaan menee taidenautinnon puollelle.:) Juuri viikko sitten tuli ankan glaseerauksn kanssa temppuiltua, mutta lopputulos oli ihan kohtuullinen.
 
Taidan pyöräyttää viikolla ihan pitkästä aikaa weberissä jauhelihapihvit. Jotenkin näppärä hoitaa sillä arkiruokailutkin, kun käryt jää ulos ja tuo kaasuvehje niin vaivaton siihen puuhaan. Saa myös oman makunsa se arkisapuskakin.

Alkaa taas oleen kevät selvästi, kuin kaverit kehuskelee että grillikausi korkattu. Itse sen korkkasin, kun weberin hommasin muistaakseni 3 v sitten. Sen jälkeen se ei ole vielä edes loppunut.

- - - Updated - - -

Niin juu ja baby back ribsejä pitäis kyllä vääntää. Kaveri oli tehnyt uunissa, kun siellä käväsin ja sain maistiaisen. Jäi himo...

- - - Updated - - -

Kanansiipiäkin ajattelin koittaa tässä joku kerta. Pitäis vaan joku marinadi niille keksiä. Pohdin, jos laittais yöksi maustuun ja seuraavana päivänä vasta grilliin.

Soijaa, ruokosokeri ja texaspetee, niistä marinadissa liikkeelle ja katsotaan mitä mukaan eksyy. Ruokosokerin saatan ehkä korvata kolalla.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Suositelkaas Weber-gurut kaasugrilliä? Yhden paskan 199€ tarjouksesta ostetun kaasugrillin jälkeen ois aika ostaa oikea kaasugrilli, mutta mikäs noista ois passeli alle 1000€ hintaluokassa? Spirit E-310 houkuttelisi hinnan puolesta, mutta kannattaako investoida samantien muutamia satasia enemmän esim. Genesis sarjaan?
 
Jaaaa itse itselleni vastaten ennen viikonloppua toivottavasti tulee jo ostettua One Touch Premium 57cm ja / tai WSM 47cm. Pallogrillimies olen aina ollut ja näillä mennään. Sori nyt jätkät, tulee erittäin typerä kysymys, mutta toi ei oikein auennut, että soveltuuko toi Smokey Mountain ollenkaan ihan perus grillaamiseen? Lähinnä mietin että pärjääkö tuolla WSM:llä ainoastaan vai onko järkevämpi alkuun ostaa toi OneTouch + Smokenator?
 
WSM:n nimi ja muotoilu antavat kovasti viitettä savustukseen. Ehkä kikkailemalla olisi mahdollista grillatakin, mutta saattaa se vähän kömpelöä olla.

One Touch käy kelvollisesti molempiin (tosin perusideana lienee kypsennys pelti kiinni) eikä smokenator ole välttämättömyys. Yksinkertaisempikin pömpeli toimittaa savustustarkoituksen.
 
Jees, kivijalkaliikkeessä kyselyn ja tinkaamisen jälkeen tilaukseen lähti Master-Touch + weberin hilppeitä. Opetellaan nyt tää kesä noita savustuksen alkeita ennenku tilailee mitään muuta lisää.
 
Jees, kivijalkaliikkeessä kyselyn ja tinkaamisen jälkeen tilaukseen lähti Master-Touch + weberin hilppeitä. Opetellaan nyt tää kesä noita savustuksen alkeita ennenku tilailee mitään muuta lisää.

Pahvilootan kun avaa, niin esille paljastuu jäätävän kokoinen pömpeli - tai näin mulle kävi. Käytössä kokoluokka on kuitenkin ihan passeli ja 47 olisi auttamattoman pieni.

On tullut zuumailtua tuota Performer Deluxea, mutta hintapolitiikka on aivan käsittämättömän naurettava. Johonkin tuon Master Touchin summaan voisi vieltä taipuakin.

Vai onko kaasusytys pökälegrillissä pyhäinhäväistys?
 
Jäi pahvilootat kokonaan poies, kun kauppiaan mukaan noi uudet Master-touchit revittiin käsistä. Sain viimeisen kappaleen kaupasta ja sekin oli se valmiiksi kasattu esittelymalli sieltä, eli kasaamisen ilo jäi tällä kertaa välistä.
 
Tuli hommattua E-320 GBS ja nyt pitäis päivittää tarvikkeet samalla. Mutta millä nuo posliiniemaloidut valarautaritilät tulisi puhdistaa? Useammassa paikassa suositeltiin hankauksen välttämistä, jotta emaliointi ei irtoa. Jotkut puhuu messinkiharjasta, mutta Weber myynee vain teräsharjoja? Ja onko suositus tälle grillauksen jälkeen tehot täysille ja poltetaan liat pois vai miten pitäisi toimia?

Yritin googletuksen lisäksi tutkia asiaa weberin sivuilta, mutta heikosti löytyy tietoa. Weber voisi laittaa per grilli kunnon hoito-ohjeet ja lisävarusteet.
 
Käristelee lämmityksen yhteydessä rasvat viimekerran jäänteistä pois ja sen jälkeen näyttää weberin teräsharjaa. Hyvä tulee ja ei tartu ruoka.
 
Gigantin sivu sanoo näin: Puhdistus: Puhdista kaasugrilli ennen grillausta. Käännä kaikki polttimet päälle 10 minuutin ajaksi. 10 minuutin kuluttua rasva ja ruoantähteet ovat hiiltyneet ja voit harjata grillin helposti puhtaaksi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom