Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
BCAA-valmisjuoma -40%
Illan sessio:

Lohifile (suolaa, pippuria, sitruunan kuorta sekä sitruuna mehua), pintaan murennettua fetajuustoa. Löyhä leppälastusavustus 120 c, 30 min.
Täytyy sanoa, että osasipa olla melkoisen maistuvaista.

Ylihuomenna naudan rintaa á la puoli vuorokautta, siinä aamuseitsemän maissa pitää käynnistää ufo.
 
PREZONE Stimulant free 625 g -40%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -33%
... ja jokavuotinen briskettiepäonnistuminen.

Ai Tsiizaas! Nyt se tapahtui, täydellinen epäonnistuminen!!

Kun sipaisin sen "vähän vihaamani, mutta tavallaan rakkaan" ufon kannen auki ja tartuin 9 tuntia nysvättyyn naudanrintaan, niin sillä hetkellä, kun ymmärsin, että siellä ufon syövereissä makaa pala tiiliskiveä vaan ei lihaa, niin vietävän suuri pettymys oli käsitteillä. Edellisellä (jälleen) kerralla sama liha oli makunystyröitä hivelevää ja suussa ihanasti sulavaista, nyt ehtaa skeidaa. Liha oli tyystin kuiva, oikeasti pala kiveä. Miksi??

Siis miksi? Sama liha, samat metodit? WTF??

Kurjaa, että välitilinpäätös jätti todellakin (epä)toivomisenvaraa.

Tämä ketju vaikuttaa nykyään olevan aikamoista yksinnyhveröintiä, ei vissiin näitäkään kannata jakaa, vai?
 
Kyllä minä luen, mutta oma Weber on vielä sammutusjauheen peitossa eikä oo ollut motivaatiota jynssätä. Niin vähissä on ollut syksyn weberöinti :D
 
Ai Tsiizaas! Nyt se tapahtui, täydellinen epäonnistuminen!!

Kun sipaisin sen "vähän vihaamani, mutta tavallaan rakkaan" ufon kannen auki ja tartuin 9 tuntia nysvättyyn naudanrintaan, niin sillä hetkellä, kun ymmärsin, että siellä ufon syövereissä makaa pala tiiliskiveä vaan ei lihaa, niin vietävän suuri pettymys oli käsitteillä. Edellisellä (jälleen) kerralla sama liha oli makunystyröitä hivelevää ja suussa ihanasti sulavaista, nyt ehtaa skeidaa. Liha oli tyystin kuiva, oikeasti pala kiveä. Miksi??

Siis miksi? Sama liha, samat metodit? WTF??

Kurjaa, että välitilinpäätös jätti todellakin (epä)toivomisenvaraa.

Tämä ketju vaikuttaa nykyään olevan aikamoista yksinnyhveröintiä, ei vissiin näitäkään kannata jakaa, vai?

En oo vieläkään päässy yli siitä brisketistä...tosin hommasin nyt sähkösavustimen ja meinasin autotallissa taas kokeilla. Tällä kertaa muistan ottaa myös palovaroittimen pois päältä, vinkkinä kaikille sisäsavustelijoille:haart:
 
Wadap?!

Verkkokauppa.com:

Top-20 huolletuimmat ja huoltoprosentit

1. PowerMow 2600 -robottiruohonleikkuri 38,8 %
2. Optronics Sony XL2400-vaihtolamppu 35 %
3. Weber Genesis E-310 kaasugrilli, musta 32,3 %
 
En oo vieläkään päässy yli siitä brisketistä...tosin hommasin nyt sähkösavustimen ja meinasin autotallissa taas kokeilla. Tällä kertaa muistan ottaa myös palovaroittimen pois päältä, vinkkinä kaikille sisäsavustelijoille:haart:

En heti meinaa luovuttaa, vaikka ehkä syytä olisi! Yritin siis uudelleen.

Tästä se tällä kertaa alkoi: [video]https://onedrive.live.com/redir?resid=AFB27CCB5CE5FA50!1878&authkey=!APOmpILNY4laAFE&v=3&ithint=photo%2cjpg[/video] Lunta sulateltiin ufon konepellin päältä, savu nousi, ilo oli ylimmillään.

Sitten pönttöön laitettiin uhrauksen elkein naudanrintaa - tuota kirottua briskettiä, joka aiempain koettelemusten perusteella on osoittautunut tiiliskiveäkin kovemmaksi vastustajaksi - sekä vasikan poskea. Edellisenä iltana naudalle hangattiin mausterubi pintaan, vasikannaamaa vastaavasti hämmennettiin Keisari Route 66 & viski & kaikki mausteet kaapista & sitruunan kuorta ja lientä -marinadissa.

Paistopäivänä lihat folioon, sisään hiven öljyä ja isompi hiven viskiä. Sitten meni odotteluksi. Ufon lämmöt 100-120 tselsiusta, vipuja vedeltiin silleen, että lämpötila oli mieluummin lähellä saturaista kuin sataa ja kahtakyöstiä.

6 tunnin jälkeen tunnustelut ja poskipalat olivat erinomaisen mehevät. Naudalle vielä tunnin kyydit.

Ja tapahtamain saldo oli verrattain maukas. Nyt jätettiin savustelut tykkänään pois, koska nauta oli jopa aiempaa ohuempi köntti. Lopputulos oli OK, mutta mehevyyttä ei kyllä ollut. Hyvää lihaa, mutta karvan verran kuivakkaa, joskin erittäin mureaa. Osaako joku tämän mehevöittämiseksi kertoa vinkkejä?

Mutta entäs ne poskipalat!! Jiihaa ja tsiizaas! Nyt oli hyvettä! Ei tarvinnut paljon tekohammasta käyttää. Olisi sulanut jopa Käkriäisen iäkkään mourin suussa!
 
Dodiin, nyt oli Q100 putsauksen aika. Puhdasta tuli ja aloin vehjettä kasaan, kunnes teki mieli alkaa tutkiin paineen säätö/virtauksen säätö-venttiiliä, eli jolla säädetään grilliin tulevan kaasun määrä. Purin sen pöydälle ja katselin mikä kaasun lopullista virtausta rajoittaa. Loppupäässä on pieni suutin. Suuttimeen pääsee käsiksi jo pelkästään poistamalla poltin ja sen jälkeen pyörittää suuttimen irti.

Suuttimessa on pieni reikä, alle millinen. Kyljessä numero 79, tainee merkkailla millin osia. No joka tapauksessa, tarkoitus olisi koittaa porailla tuota suutinta pienellä porrastuksella, kun saan teriä käyttöön. Oletettavasti koitan porata ensin 0.9 mm tai jos saan 0.85 mm terän, niin sillä. Katsotaan saako pikkurilli lisää tehua vai tuleeko vehkeestä liekinheitin ja sen jälkeen etsitään vakio suutinta maailmalta :D

Tuo 2.5 kW kun loppuu isommissa lihoissa tai talvella kesken.
 
Ei malttanut. Hokasin että mulla on Dremel-kopioon jyrsintäpäitä ja aloin kaiveleen laatikkoja. Löysinkin sit summamutikassa poranteriä ja porasin kolmella terällä. Kakkonen ois varmaan jo riittänyt, mutta laitoin vielä sen jälkeen hitusen isommalla.

About tällänen se oli vakiona.
2014-12-08 22.14.22.webp

Lopputulos
2014-12-08 22.14.28.webp

Pikkasen lyö jo liikaa yli, mutta tää saakoot olla se lämmitysasento. Normaalisti kun on saanut aina pitää täysillä.
2014-12-08 22.21.36.webp

Vielä pitää rassata nuo polttimen reijät oikean kokoisella terällä niin on tasaisempi tuo lämmitys. Pikkasen on takana näkyvissä pienempää liekkiä.

Samoin keltasta liekkiä pukkaa, kun ei saa happea tarpeeksi. Yks modi vois vielä olla suurentaa sitä ilmanottoaukkoa. Mutta lieneekö se auttaa lainkaan.

Tyytyväinen, nyt saa talvellakin rillin kuumaks. Hupelle myös vinkki, kun joskus kiros kun BabyQ ei lämpiä.
 
Kolmesti jo kuluvana vuonna ufoa hiillostettu. Kahdesti on pönttö tarjonnut mainiota lihapohjaista apetta, savustettu basilikahöystetty pangasius oli hieman pliisu, joskin aivan passeli. Huomenna jatkuu...
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Hyvin kitaraa soitat, munasillaan.

Oho! Ja kyljellään, hartaalla katseella - huom. plektralla! Noh välillä voitetaan ja välillä tulee dunkkuun. ;)

Sitä paitsi soitto meni aivan viikseen ja se oli ns. privaa. Lisäksi oli vielä yksi un-classified kuvakin saapuvilla (siitä toki olen taiteilijan puolesta erityisen ylpeä, ja teos julkistuu kirjallisessa formaatissa ensi vuonna).

Kylläpä muuten grillauksen ystäviä kiinnostavat erikoiset asiat. :)
 
Onko porukalla kokemusta pallogrilleistä ja rivarista?

Eli olen grillaillut tähän asti aina kotona kaasulla. Nyt kuitenkin kävin ostamassa tuollaisen One Touchin. Mökille ajattelin viedä, mutta siellä tulee oltua niin vähän kesässä ja haluisin grillata kotona tolla kokoajan. Ja heittää kaasugrillin mustalaisille.

Lisäksi haluisin One touchiin savustuslisäosan, smokenator 1000. Kuinka paljon tuo savuttaa? Ei siis ole savustuksesta mitään kokemusta. Voinko rivarin pihalla käyttää pallogrilliä ja tuota smokenatoria?
 
Kuinka paljon tuo savuttaa? Ei siis ole savustuksesta mitään kokemusta. Voinko rivarin pihalla käyttää pallogrilliä ja tuota smokenatoria?

Savun määrä tietysti riippuu pöntössä kytevän materiaalin määrästä. Semmoinen tasainen soiro siitä lähtee. Ei kai grillaaminen pihalla voi olla kiellettyä, vaikka tuuli painaisi savun suoraan naapurin puolelle.
 
Savun määrä tietysti riippuu pöntössä kytevän materiaalin määrästä. Semmoinen tasainen soiro siitä lähtee. Ei kai grillaaminen pihalla voi olla kiellettyä, vaikka tuuli painaisi savun suoraan naapurin puolelle.

Olet oikeassa.

Kävin kysymässä naapurin ukolta, että haittaako pallogrillaus ja savustus. Jos saa maistaa Briskettiä ja kaljan, niin ei haittaa :)
 
Piti laittaa lohta Weberin lämpöön, kunnes muistin että polttoaine, eli kaasu on loppu. Pitää myös alkaa metsästään sopivaa grillin sisään menevää irtoparilaa tai valurautapannua. Saa näppärästi munat ja pekonit laiteltua siinä ja nostettua lopuksi nokan eteen. Tuollanen olikin joskus käytössä, mutta se meni jakoon. Isompaan grilliin noita saisi useemmankin ja jokaiselle syöjälle oma eteen. Pitää ruuan todella pitkään kuumana, ja näyttävää, kun piffi vielä tirisee nenän edessä.

Ystävän päiväksi pitää myös jotain kehtitellä, mutta taidan valmistaa ne sisällä. Pitänee mennä surffaan hupen blogiin.
 
Piti laittaa lohta Weberin lämpöön, kunnes muistin että polttoaine, eli kaasu on loppu. Pitää myös alkaa metsästään sopivaa grillin sisään menevää irtoparilaa tai valurautapannua. Saa näppärästi munat ja pekonit laiteltua siinä ja nostettua lopuksi nokan eteen. Tuollanen olikin joskus käytössä, mutta se meni jakoon. Isompaan grilliin noita saisi useemmankin ja jokaiselle syöjälle oma eteen. Pitää ruuan todella pitkään kuumana, ja näyttävää, kun piffi vielä tirisee nenän edessä.

Ystävän päiväksi pitää myös jotain kehtitellä, mutta taidan valmistaa ne sisällä. Pitänee mennä surffaan hupen blogiin.

Mistä löytyy Hupen blogi? Kaveri on Grillausjumala.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom