"Vuosisadan rahoitusmarkkinakriisi"

^^ Kyllähän tuo on ihan loistava video. Kuvastaa juuri loistavasti sitä, mitä rahanahneus edustaa. Eipä juuri Goldman Sachsiä kiinnosta muuta, kuin rahan teko. Juuri tässä hyvin nähdään, miten vituillaan tämä maailma on ihan pelkästään noiden pankkejen ja niiden treidaajien takia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eiköhän kaikella ole aikansa, myös kapitalismilla. Loppuuko sen aika nyt on jännä nähdä. Toivottavasti, koska olisihan se aika merkittävä käänne maailmanhistoriassa todistaa. Toki tilalle toivon sitten jotain kestävämpää, maltillisempaa ja jalompaa systeemiä.
 
Olen varmaan jättänyt jonkun uutislähetyksen katsomatta, kun en oikein ymmärrä mistä tämä maailmantalouden yhtäkkinen totaalinen romahdus nyt pitäisi seurata?
 
Höhöö

Tosta vähän kauhua ilmaan:





Huijasiko The Yes Men BBC:tä?

Julkaistu 27.09.2011 14:02 (päivitetty 14:04)
Huijasiko The Yes Men BBC:tä?

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC haastatteli eilen osakekauppias Alessio Rastania, joka puhui talousasioista yllättävän suoraan.

Hän sanoi muunmuassa, että hän uneksii joka yö lamasta, koska silloin voi tehdä rahaa. Lisäksi Goldman Sachs ja velkavipurahastot kuulemma hallitsevat maailmaa, eivätkä ne välitä mistään pelastuspaketeista.

Nyt on kuulemma aika suojata varansa, sillä miljoonien ihmisten säästöt tulevat katomaan seuraavan vuoden sisällä.

Yksikään osakemarkkinapeluri tuskin sanoisi näin.

Vaikuttaakin siltä, että BBC joutui kuuluisan jekkuryhmä The Yes Menin pilan kohteeksi. On myös mahdollista, että Rastani jekkuili aivan itsenäisesti.


The Yes Men on ryhmä aktivisteja, jotka tekeytyvät eri järjestöjen edustajiksi ja esiintyvät näiden edustajina tiedotusvälineissä tai muissa tilaisuuksissa. Tyylilaji on usein satiiri. Muutama vuosi sitten ryhmä esiintyi maailman kauppajärjestön WTO:n nimissä Tampereella ja aiheutti kohun, sillä luennon yleisöön ja järjestäjiin pila meni täydestä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/09/1398167/huijasiko-the-yes-men-bbcta
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Väittäsin, että Suomen kannattaisi hakea nyt helvetisti lainaa ja olla maksamatta takaisin. Kerta se toimii Kreikalla, on sen myös toimittava Suomella..

Kreikan defaultti alkaa olla lähellä, uskaltaisin väittää että koko euroopan laajuinen on tulossa. No vähintään Italia, Espanja, Portugal ja Irlanti vetää velkakirjansa viemäristä alas, miksei muutkin?
 
Mietin tossa just aamusti, että kun Italian on taas vaikeempi saada lainaa, tai se on siis kalliimpaa, että kuinka perseellään järjestelmä on, jos kaikki kansat elää velaksi. Ja sitä, kun kuulin ihan etelä-eurooppalaisen suusta, että ei tässä mitään hätää ole. Otetaan vaan lisää lainaa, sillä se lähtee millä on tullut...
 
Ihan hupaisia kolumni karmeudestaan huolimatta: Kreikka irrottaa itse letkunsa

Olen odotellut Suomalaisten poliitikkojen esiinmarssia ja selittelyitä "kuinkas tässä nyt näin kävikään".

Hohhoijaa mitä pelleilyä. Jos nyt olisi munaa Suomella niin nämä vakautuspelleilyt lopetettaisiin ja Suomen budjetti laitettaisiin kuntoon ensi vuodesta alkaen ilman lainan lisäottoa. Mutta tapahtuuko näin, tuskin :)
 
No siis kreikkalaiset päättävät maksavatko ehkä takaisin puolet lainoistaan, vai eivät yhtään mitään. Toihan olis muuten helppo valinta, mutta lupaamalla maksaa puolet saisi Jutalta ja Jykältä vielä puristettua vähän lisää...
 
Voisimpa kirjoitta hieman ajatuksia siitä, mitä on tullut ajateltua asian tiimoilta ja luettua. Ikäänkuin jäsennellä joitain omia ajatuksia. Eli koko länsimaisten valtioiden velkaantuminen, osa vähemmän osa enemmän. Syyt ja seuraukset?

Pohjimmiltaan kyse lienee globalisaatioista. Perinteisten talousteorioidenhan mukaan köyhemmät maat ottavat kiinni kehittyneitä maita ja näinhän siinä näyttää käyvän ainakin osan kohdalla mm. osa Kauko-Idästä ja Etelä-Amerikasta. Elintasojen välinen kuilu kapenee. Toisaalta valmiiksi kehittyneiden maiden hyvinvoinnin ei pitäisi kasvaa, jos koko systeemin eli maapallon hyvinvointi ei kasva (ellei sitten 'ryövätä' sitä muilta). Empä osaa sanoa, onko koko pallon 'reaalinen bkt' kasvanut vai ei. Löytyisihän tuosta varmaan tilastoja. Kuitenkin näyttäisi siltä, että länsimaat menettävät elintasoaan pikku hiljaa kehittyville maille. Eli tuotanto ja sitä mukaan työpaikat karkaavat. Nyt elintasomme pitäisi laskea. Tietysti voisi edelleen spekuloida suhteellisesta edusta ja muista kehittyneemmistä kansainvälisen kaupan malleista, mutta käytännössä elintason menetys näyttäisi olevan tosi.

Mukaan astuu kuitenkin politiikka ja sen lyhytnäköisyys. Vaikkapa meillä Suomessa on 4v kansanedustajajakso, josta väistämättä seuraa, että päätöksenteko on lyhytnäköistä. Puolueiden tulee turvata kannatuksensa ja poliitikkojen seuraava valintansa, jos ylipäätään meinaavat jatkaa. Eli väistämättä(?) seuraavaa elintason laskua ei sallita, vaan otetaan velkaa ja luodaan illuusio jos ei kasvusta, vähintään että kaikki pysyy ennallaan. Jos tosiasioita lähettäisiin hyväksymään ja elintasoa laskemaan, kannatus luultavasti romahtaisi ja parempaa lupaava (uutta velkaa ottava) saisi äänet.

Minkä verran tai pikemminkin kuinka kauan tätä nykyistä menoa pystytään jatkamaan? Jos ajatellaan velkaantumista, periaatteessahan sitä pystyisi jatkamaan äärettömästi, jos rahan määrää lisätään kiihtyvissä määrin. Toki rahan arvo myös laskee kiihtyvään tahtiin ja sitä mukaan myös luottamus siihen vähenee niin ikään kiihtyvään tahtiin.Toisaalta raha on vain vaihdon väline ja pitäisi tehdä selvä ero sen ja reaalimaailman välille. Tuotanto ei reaalimaailmassa periaatteessa muuttu oli nollia yksi tai x vähemmän tai enemmän. Kuitenkin uusia lainaajia pitäisi kait tulla koko ajan lisää ja lisää, jotta meno jatkuu entisellään.

Mukana kuviossa on tietysti myös rahoitussektori ja sen järjettömyys nykyisessä koossaan. Saadaan tehtyä 'hokkus pokkus' tempuilla 'kasvua'. Joskus on tullut mieleen, että meno menee enemmän ja enemmän siihen, että rahoituspuolella kehitellään yhä enemmän 'temppuja' ja ihmiset oikeassa taloudessa vähenevät. Eli reilusti kärjistäen: Iso osa pyörittelee rahoja ja mitään ei oikeasti tehdä ;)

Kuitenkin elintasomme pitäisi lopulta väistämättä tulla laskemaan. Minkä verran se sitten laskee ja missä ajassa? Kertarysäys vai hiljaista laskua alaspäin? Seuraavat 10v tulevat olemaan varmasti erittäin mielenkiintoista aikaa. Toisaalta mielenkiintoista seurata, mutta samalla huolettaa reilun vuoden sisään valmistuvana työllisyystilanne.

Mielenkiintoisia asioita kuitenkin kaiken kaikkiaan. Varmasti aika suppea näkemys aiheesta ja ei nyt kerralla kaikkea tullut mieleen, mitä on tullut ajateltua asiasta. Kommentteja, ajatuksia?

Lopuksi hieman salaliittoa :D. Katainenhan meni möläyttämään eduskunnan istunnossa vuodesta 2013 ja kuinka sijoittavat menettävät rahaa (http://www.youtube.com/watch?v=BuVgVFGOW-g), mikä on järkevä tavoite jne. Onkohan tosiaan jotain isoja suunnitelmia olemassa nimenomaan vuodelle 2013 ja juuri tämän takia harrastetaan tämä nykyistä ilmiselvää ajanpeluuta? Mutta miksi juuri 2013?
 
No siis kreikkalaiset päättävät maksavatko ehkä takaisin puolet lainoistaan, vai eivät yhtään mitään. Toihan olis muuten helppo valinta, mutta lupaamalla maksaa puolet saisi Jutalta ja Jykältä vielä puristettua vähän lisää...

Kreikka ei kyllä tule maksamaan yhtään senttiä noista lainoista. Haluamisesta homma ei ole kiinni vaan, että kunhan maa saa fudut tai lähtee itse eurosta niin se ei pysty maksamaan lainojaan.
 
Kreikka ei kyllä tule maksamaan yhtään senttiä noista lainoista. Haluamisesta homma ei ole kiinni vaan, että kunhan maa saa fudut tai lähtee itse eurosta niin se ei pysty maksamaan lainojaan.
Tästä herääkin sitten seuraava kysymys muiden heikossa jamassa olevien maiden kohdalla: Jos Kreikka ei maksa lainojaan, miksi meidän pitäisi?
 
Back
Ylös Bottom