No ehkei nyt sentään neliskanttista saa. Eipä sitä nyt niin paljoa voi painottaa. Ja rintalihas - Pectoralis Major - on yksi lihas. Sen alla on sitten tuo Pectoralis Minor. Ei ole olemassa ylä, ala ja keskirintaa.
Stoppi alhaalla päästäen jännityksen pois leuoissa on erittäin huono mm. kiertäjänkalvosimille. Tuosta on mm. jto puhunut, että lapojen väliin ei saa tarpeeksi pihviä pelkillä leuoilla vaan noi sternum-leuat on siihen hyvä vaihtoehto, samoin kulmasoutu.
Tässä Jhulmin juttua tosta lihaksen rasituksesta ja sen painottamisesta eri kohtiin. Kopsattu täältä pakkikselta.
Itse asiassa monia lihaksia voi rasittaa eri kohdista eri tavoin. Olen yrittänyt murtaa myytin myyttiä täällä ennenkin mutta en muista missä. Esimerkkinä voitte tsekata sivuiltani:
http://www.cc.jyu.fi/~jjhulmi/Nonuni...ypertrophy.pdf
"LIHASTEN RAKENTUMINEN
Lihas voidaan jakaa neuromuskulaarisiin osastoihin, jotka ovat erityisiä osia lihaksissa ja joille mo-risten yksiköiden hermottamat alueet antavat omat ominaisuutensa. Lihasten eri osat voivat toimia eri tavalla riippuen tilanteen vaatimuksista. Lihasten tasaisen supistumisen takaamiseksi, täytyy lihasten eri osastojen välillä olla yhteistyötä. Mutta koska jokaiselle osastolle on olemassa oma hermotuksensa ja motoriset yksikkönsä, on mahdollista, että yksi alue voi valikoidusti rekrytoida vain tietyn osan lihaksesta toimimaan.
Esimerkiksi hoikkalihas (gracilis) ja räätälinlihas (sartorius) ovat muodostuneet suhteellisen lyhyistä sarjassa olevista lihassoluista. Tämä havainto on ristiriidassa sen käsityksen kanssa, että lihassolut ulottuisivat koko matkan lihaksen kiinnittymiskohdasta toiseen. Kiinnittymiskohtien pe-rusteella lihasten eri osat voivat saada aikaan erilaisia liikkeitä (esim. epäkäslihas). Toisaalta joissakin lihaksissa ei ole anatomisesti erityistä järjestäytymistä, joka viittaisi erityiseen toimintamalliin jossain lihaksen kohdassa, mutta silti nämä lihakset reagoivat alueellisilla eroilla (esim. hauislihas).
...Ylä- ja alavatsan (lihas)aktiivisuus on eri liikkeissä erilainen."
En nyt jaksa kaivaa suoria lähteitä tutkimusksista noihin, mutta noin se homma menee.
Ja kun käsitellään kahden nivelen ylittävää lihasta, niin homma voi olla vieläkin monimutkaisempi. Miettikää vaikkapa pikajuoksussa lonkan ojennusta eli jalan painamista maahan. Siinä hamstring-lihakset eli takareiskat yläosastaan toimivat konsentrisesti eli painavat jalkaa maahan, mutta saman lihaksen alaosa joutuukin tekemään eksentristä työtä eli vastustaa etureisien aiheuttamaa polven ojennusta, jalka suoranahan kontaktiin tullaan juoksussa. Samanlainen esimerkki on helppo rakentaa myös esimerkiksi hauislihaksen pitkästä päästä joka on kaksinivelinen lihas ym. Ei tod lihas tällöin aktivoidu samalla tavoin jos osa lihaksesta tekee supistusta ja osa negatiivista työtä.
Joka tapauksessa se suurin juttu ns. ylävatsa- ja alavatsaliikkeissä on juuri se, että toisissa liikkeissä ne lonkan koukistajat, faskia latan jännittäjä ja suora reisilihas ovat aktiivisia auttaen suoraa vatsalihasta ja näin polte tuntuu "alhaalla" muka vatsalihaksissa. Eli en toki täysin tyrmää noita em. Gillyn linkkejä, tarkensin vain hieman.