- Liittynyt
- 17.9.2008
- Viestejä
- 2 344
Edelleen: et ole pystynyt esittämään ainuttakaan esimerkkiä sellaisesta kunnan työstä, jota ei oikeasti tarvitsisi tehdä, eli joka on "suojatyöpaikka". Edellisessä postauksessa jo sanoin, että koska julkiset palvelut ovat välttämättömiä, niiden rahoittamisessa ei ole kyse naisten suosimisesta vaan nimen omaan julkisen palvelun ylläpitämisestä. Tähän et ole vastannut mitenkään.Vihreiden tavoitteena oli tasa-arvon takia korottaa naisvaltaisten alojen palkkoja lähemmäs miesvaltaisten alojen palkkoja. Miksi vihreiden mielestä ei ole epätasa-arvoista, että miesvaltaisilta aloilta saa lähtöpassit helpommin? Jos nasiten palkat veroilla nostetaan miesten palkkojen tasolle tasa-arvon vuoksi, eikö olisi tasa-arvoista, että myös miesten työt turvattaisiin verovaroin?
Suojatyöpaikkoja kunnilla riittää. Muilla kunnallisilla aloilla kuin terveydenhuollossa ei ole työtaisteluissa kiristysmahdollisuuksia ihmishengillä. Kuitenkin nämäkin alat saivat Ville Niinistön mainitsemat "oikeudenmukaiset palkankorotukset". Näitä työpaikkoja voidaan pitää suojatyöpaikkoina, jos niissä saa käytännössä ilman työtaistelua palkankorotuksia sen mukaan, että "se nyt vaan on oikeudenmukaista", ja taantuman aikana samat työpaikat turvataan nostamalla veroja. Mikäänhän ei estäisi hakea säästöjä esimerkiksi lomauttamalla kesäloman ajaksi niitä kunnan henkilöstöä, joiden lomauttamisesta ei tulisi ruumiita. Jos naisilla ja miehillä ei saisi olla eroja palkoissa, miksi hyväksyttäisiin erot miesten ja naisten lomautuksissa/irtisanomisissa.
Miesten suurempi irtisanomisriski on edelleen ainakin tässä ketjussa osoittamatta. Linkittämässäsi uutisessa puhuttiin taantuman alkuvaiheesta, eikä yleisestä tilanteesta. Oletetaan kuitenkin keskustelun vuoksi, että olet oikeassa ja miehillä on suurempi irtisanomisriski. Mistä nyt käy ilmi, että tämä ei vihreiden mielestä ole tasa-arvo-ongelma? Minkälaisilla toimilla sinun mielestäsi yksityisen sektorin työpaikkoja pitäisi turvata verovaroin?