• Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä.KIITOS!
  • Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Venäläinen penkkiohjelma

Liittynyt
8.12.2011
Viestejä
9
-No trolls plz-
Sovellan tätä siis juuri penkkiin.
Esimerkki reenikierrosta vkx 6x6x100kg, 6x2x100kg, 5x5x100kg.
-Noni elikkä oisko okei soveltaa noiden 2x2x100kg tilalle räjähtävyyttä hakevia reenejä kuten 8x3x75kg? vai onko alkuperänen kannattavampi?
Asialliset vastaukset on enemmän ku tervetulleita tässä tilanteessa, ku kisapiikkausta haetaan(eikä haluta mennä ihan metsään.) :)
 
Liittynyt
10.9.2011
Viestejä
580
Ikä
47
tuli tässä mieleen kun koko illan tsiikaillu juutuupista noita kyykky tekniinkoita niin tavallisia kuin boksi kyykkyjäkin, että tekis tätä ryssää penkin ja maven osalta niinku ohjelmassa on, mutta keskittyis nyt ton kyykyn osalta niin pikkupainoilla tekemiseen että opettelis tekniikan täysin puhtaasti.. onko tämmösessä mitään ideaa?? Eli täytyis opetella voimatyylinen leveäkyykky, missä mennään ainakin 90 kulmaan, ehkä hieman alle.. Mielipiteitä?!?
 
Liittynyt
13.11.2011
Viestejä
160
Ehdottomasti tekniikat saatava ensin kohdilleen KAIKISSA liikkessä ennenkuin alkaa ohjelmia tekemään! :face:

Jos salilla käyntiä vasta aloittelee, niin ehdottomasti rauhassa kevyemmillä painoilla/useilla toistoilla opettelee tekniikan ensin kuntoon että pysyy liikkeissä kroppa hallinnassa, eikä sitten myöhemmin riko paikkoja kun alkaa isompia painoja nostamaan.

Ja muutenkin kyllä sitä aluksi kehittyy yleensä ihan mukavasti vaikka ei vielä mitään voimatreeniohjelmia tekisikään.. :puntti:
 
Liittynyt
10.9.2011
Viestejä
580
Ikä
47
En ole ns. vasta-alkaja.. vaikka onkin useamman vuoden tauko ollutkin treeneissä, nyt takana n. 4kk aktiivista treeniä tauon jälkeen, en ole enää junnu vaan nelikymppinen.... ajattelin vain hioa tota kyykkyä juuri sen takia etten riko paikkojani jahka romut tangossa lisääntyy..
 
Liittynyt
10.9.2011
Viestejä
580
Ikä
47
jaa ei tullu viestini äsken näkyviin...ELI.. en ole ns. vasta-alkaja...vaikka olikin takana pitkä tauko treeneista. Olen nelikymppinen äijä en jannu, mutta se miksi haluisin hio tota tekniikkaa, on juuri toi että ei paikat hajoa jahka romua on enemmän tangossa.. ja tässä vaiheessa haluan tehdä liikkeen ilman siteitä polvissa sekä ilman vyötä. Ristiselässäni on nikaman kaari poikki, joten se laittaa myös vielä hiomaan tekniikkaani paremmaksi. Olen miettinyt että voisiko tämän normaali kyykyn korvata box-kyykyllä, jolloin olisi opeteltava peruuttamaan perseellä riittävän taakse ja nousemaan lantionseudun lihasten sekä perseen ja takareisien avulla.. Ja opettelenko taas tekemään oikein syvät kyykyt vai pelkästään puolikyykkyä eli missä kintut on n.90 kulmassa..
 
Liittynyt
13.11.2011
Viestejä
160
Itse suosin kyllä syväkyykkyä kun saan jotenkin paremman tuntuman tuossa ja tehokaammin pakarat ja reidet väsyksiin kuin box kyykyillä tai noilla "vajaiksi" jätetyillä kyykyillä..

Itsehän sen varmasti parhaiten tuntee että pystytkö tekemään tuota syväkyykkyä tuon nikaman rikkoutumisen takia vai onko riski loukata itsensä vielä pahemmin?

Mutta neuvokoot/kommentoikoot jotkut tietäjät paremmin! :)
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 018
kyllä ihan normikyykynkin pystyy tekeen vammoitta. boksikyykyt on hyvää tekniikkatreeniä varsinkin vähän leveemmille tyyleille. vähän nöyryyttä se voi vaatia, kun kiloja karsitaan. se miten paljon penkkikyykyn kehittyminen korreloi sun normikyykkyyn on sitten eri asia. tee toi maslaev läpi ja kato miten se vaikuttaa. jos hyvin, sulla on siinä hienoo informaatiota siirtovaikutuksesta omalla kohdalla. penkin syvyyden laittasin kyllä sinne mittasyvyyteen. selkä ei sais köyristyä siellä alhaallakaan, mutta se on liikkuvuusjuttu ylätakareisissä sitten myös. mitenkään lukittua tietty syvyys ei oo, vaan niitä voi viljellä hyvinkin laajasti tarpeiden mukaan. sama juttu asennon leveydessä.
 
Liittynyt
10.9.2011
Viestejä
580
Ikä
47
tarkoitatko JTO maslaevilla tota ryssä ohjelmaa? tota boksi oon nyt varsinkin käyttänyt kun voimaohjelmasta kyse ja asento on pikkasen leveämpi sillai et jalkaterät osoittaa klo 11 ja 13. Ja ilmeisesti mave pitäisi tehdä niin että liike alkaa lattiasta, toisin kun nyt teen ; tanko telineessä sopivalla korkeudella josta otan sen ristiotteella; lasken alas jolloin hipaisee lattiaa ja ylös takaisin sääriä ja reisiä pitkin, perse ei ole alhaalla niinkuin syväkyykyssä, ehkä hieman vähemmän kuin 90 kulma, ei kai perseen ole tässä tarkoituskaan laskeutua lattiaan.. mavessa vaihtelen sarjojen välillä ristiotetta jotta selkälihkset ja voima niissä pysyisi kutakuinkin symmetrisinä. Taidan huomenna ainakin lämmittelyssä tehdä ilman boksia ton kyykyn, eli kokeilen pelkällä tangolla aluksi.. Eikös siinä tavallaan työnnetä rintaa ja lantiota ylöspäin?
 
Liittynyt
10.9.2011
Viestejä
580
Ikä
47
jepulis, piti eilen käydä reenaamassa mutta kävinkin luovuttamassa verta veripalvelussa ja täti siellä kielsi reenaamisen joten menin tänään :) kyykky sujui mielestäni mukavasti, paremmin kuin koskaan :) venyttelin ja lämmittelin huolella, loota oli kuitenkin persiin ala. Hain simmosta asentoa, missä saan perseen hilattua niin taakse, että nivunen oli juuri ja juuri alempana kuin polven päälliosa, ja onnistuin siinä joka kerralla, perse kosketti juuri ja juuri lootaa, eli en sillai laskeutunut sen varaan. Voin sanoa että olen tyytyväinen suoritukseeni, kipua ei tuntunut missään. Keskivartalo oli jännitettynä koko suorituksen ajan. Jos näin onnistun aina kyykkäämään, saan ohjelman vietyä tämän ja penkin osalta läpi. Mavea täytyy vielä hioa :)
 

ObelixXx

VIP
Liittynyt
17.12.2005
Viestejä
629
Ikä
30
Nyt olis meikäläisen osalta ohi tää 9 viikon mave, kyykky, penkki ohjelma. Jää viikot 8,9 tekemättä ku lähen huomenna kanarialle viikoks, enkä nää mitään järkee lähtee sit sen jälkee jatkamaan tota ohjelmaa ku ei tossa jää ku oikeestaa maksimin kokeilemista.

Kaikki treenit meni ohjelman mukaan muuten hyvin, paitsi tän 7 viikon penkki, jossa tuli 3x3 sijaan 1x3 ja 2x2. Yks syy tähän saattaa olla se että jäi edelliseltä viikolta se kevyt penkki pois kiireiden takia.

Maksimeitahan en ennen tätä ohjelmaa kokeillu, vaan laskin laskurilla sarjapainojen mukaan. Penkissä olin tainnu ottaa ennen 4x95kg -> laskurilla 108kg maksimi, mut ohjelmaan pyöristin 110kg. Kyykyssä 5x100kg -> laskuri anto 118, pyöristin 120kg. Maven kohalla oliki vaikeempaa ku en ollu sitä pitkään aikaan tehny, maksimiks arvioin hatusta heitettynä 150kg minkä olin aikaisemmin nostanut aika kevyesti.

7 Viikon jälkeen penkissä sarjaenkka on nyt sit 3x105kg, edellinen ennätys on 3x100kg jonka nostin joskus 10kg painavampana. Olen tyytyväinen että sai penkin edes vähän kehittymään, se on ollu jumissa todella pitkään. Kyykyssä otin 4x115kg mikä sekin on oma sarjaenkkani. Kyykyn kehitykseen olen todella tyytyväinen. Mavessa tuli 3x3 142,5kg melkosen kevyesti eli siinäkin kivaa kehitystä tapahtunut. Tärkeimpänä maven osalta se, että sai kunnolla tuntumaa vetämiseen ja se alko olee jopa kivaa! Yleensä ollu aina se ongelma et pari viikkoo sitä jaksaa tehä ja sit kyllästyy, nyt tuun ehdottamasti jatkamaan veto treenejä!

Apuliikkeitä tein aina vähän fiilispohjalta, yleensä mavepäivänä leukoja ja alataljaa, penkkipäivänä hauista ja kyykkypäivänä olkapäitä.

Tuun todennäköisesti vielä tämän uudestaan tekemään, toivottavasti silloin ihan täysmittaisesti. Nyt kuitenkin ainakin pari seuraavaa kuukautta enemmän bodaus tyylillä.
 
Liittynyt
13.11.2011
Viestejä
160
Kyykky on kyllä 6x6 ja 5x5 viikoilla tosi paha itselläni ainakin! Tosin oli myös penkki sekä maastaveto tosi pahoja.. Sitten 4x4 ja 3x3 viikot tuntuikin jo helpommilta
 
Liittynyt
4.7.2011
Viestejä
293
Ite kun suoritin tän ohjelman, nii penkki ja kyykky oli kaikkein raskainta kestävyyden kannalta, vaikka painot ei ollu mitenkää järisyttäviä :D Mavessa kun pystyy edes jotenkin vetämään sen ylös.
 
Liittynyt
14.6.2007
Viestejä
790
Kyykky on kyllä 6x6 ja 5x5 viikoilla tosi paha itselläni ainakin! Tosin oli myös penkki sekä maastaveto tosi pahoja.. Sitten 4x4 ja 3x3 viikot tuntuikin jo helpommilta
Tänään tein juuri tuon 6x6 kyykyssä ja oli se kyllä raskas, mutta läpi meni. Kahdessa viimeisessä sarjassa alkoi polveen sattumaan mitä ei normaalisti koskaan tapahdu ja muutenkin alkoi olemaan aika finaalissa oleva olotila. Vaikuttaa vielä sekin, kun on dieetti päällä ja hiilarit vähillä.
 
Ylös