Vatsalihakset näkyviin

yppitasapaino on surkea mittari.

Diettaaminen lisää proteiinin tarvetta. Varsinkin jos kiinnostaa lihasten säilyttäminen.

Painohan kyllä laskee, kun jättää proden pois. Lihaksessa on vähemmän energiaa kuin rasvassa.

Itsehän juuri sanon diettaajille syövän 1-1,5g valkuaista painokiloa kohti. Normi-ihmisille 1g on riittävä. Enkä milloinkaan ole sanonut jättävän proteiinia pois, vaan laskevan sitä tuohon järkevään lukemaan.

Jännää, että tieteen puolella homma on melkeinpä päinvastoin.

Mahtava tapa laskea painoa kyllä. Koostumus taas on sitten eri asia.

Edelleenkään, 1-1,5g valkuaista painokiloa kohden ei ole pieni määrä eikä missään nimessä lihaskatabolinen.

Proteiinin määrä ei jumita painoa, siinä on monia, monia muita tekijöitä.

proteiinin liian suuri määrä on ilman muuta yksi tekijä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vastasitpa melko pieneen osaan.

Itsehän juuri sanon diettaajille syövän 1-1,5g valkuaista painokiloa kohti. Normi-ihmisille 1g on riittävä. Enkä milloinkaan ole sanonut jättävän proteiinia pois, vaan laskevan sitä tuohon järkevään lukemaan.

Todella järkevää laskea proteiinin määrää, varsinkin kun sen tarve lisääntyy dieetillä.

Edelleenkään, 1-1,5g valkuaista painokiloa kohden ei ole pieni määrä eikä missään nimessä lihaskatabolinen.

Jännää, että noilla summilla lihasta tupataan kuitenkin menettämään.


proteiinin liian suuri määrä on ilman muuta yksi tekijä.

Asia Pac J Clin Nutr. 2008;17 Suppl 1:169-71.

The role of protein in weight management.
Noakes M.

CSIRO Human Nutrition, Adelaide Australia. manny.noakes@csiro.au

Abstract
Several studies have shown that high protein meals and foods are more satiating than high carbohydrate or high fat meals when assessed by subjective ratings of satiety. Few of these studies were able to control for potentially confounding variables. Test meals differ widely in physical and sensory properties so it cannot be concluded that it is protein conferring these effects. When sensory properties are controlled up to 10-30% more calories are eaten at a subsequent meal with a high carbohydrate liquid meal than a high protein liquid meal with no difference in protein sources or BMI status. Weight loss studies examining the metabolic effects of isocaloric high protein energy restricted diets with high carbohydrate structured diets have not shown differences in kilojoule intake and weight loss despite expected satiety differences. Such studies do not allow the effects of increased satiety attributable to protein to be expressed as the dietary protocols have required all foods to be consumed. However, several longer term studies have noted improvements in body composition on a higher protein pattern despite similar weight loss. An interaction between protein intake and exercise on improved lean mass retention has also been observed. Studies comparing ad libitun high protein diets to high carbohydrate diets have usually shown greater weight loss on the high protein pattern and that enhanced satiety was the most important factor in the weight loss.
PMID: 18296329

Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2008 Nov;11(6):747-51.

Proteins and satiety: implications for weight management.
Soenen S, Westerterp-Plantenga MS.

Department of Human Biology, Nutrim, Maastricht University, Maastricht, The Netherlands.

Abstract
PURPOSE OF REVIEW: To highlight the satiating background and effects of proteins and their implications for weight management.

RECENT FINDINGS:
The satiating effect of protein is the key player in body-weight loss and body-weight maintenance thereafter. Specific high-protein meals or high-protein diets induced satiety require a realistic bandwidth of energy intake, protein concentrations, texture, and timing of assessment of effects. Satiety is nutrient specifically supported by elevated amino acid concentrations, responses of anorexigenic hormones or protein-induced energy expenditure. During long-term high-protein diets sustained satiety, energy expenditure, and sparing fat-free body mass are essential.
For effects due to satiety, ad libitum energy intake conditions are necessary. Adverse events related to kidney damage may occur with sulphur-containing amino acids; individuals with obesity, metabolic syndrome and diabetes mellitus II may be susceptible groups.

SUMMARY: Highly controlled medium-term studies overcoming possible differences due to texture, timing and macronutrient exchange, and assessing satiety, energy expenditure and substrate oxidation at the same time, need to be executed with a realistic bandwidth of different types of proteins in overweight individuals in different energy balances.

PMID: 18827579

Curr Opin Endocrinol Diabetes Obes. 2008 Oct;15(5):416-21.

Benefits of high-protein weight loss diets: enough evidence for practice?
Brehm BJ, D'Alessio DA.

College of Nursing, University of Cincinnati, Cincinnati, Ohio 45221-0038, USA. bonnie.brehm@uc.edu

Abstract
PURPOSE OF REVIEW: High-protein diets, often with carbohydrate restriction, are quite popular among overweight Americans pursuing strategies for weight control. Recently, well designed clinical trials have evaluated the anthropometric and metabolic effects of these diets. This review focuses on the impact of high-protein diets on energy expenditure and satiety; the diets' effects on weight loss, body composition, cardiovascular risk, and glycemic control; and potential detrimental consequences of high-protein intake.

RECENT FINDINGS: Current evidence indicates that protein-induced energy expenditure and satiety contribute to weight control. Randomized, controlled trials continue to show comparable, if not superior, effects of high-protein diets compared with lower protein diets on weight loss, preservation of lean body mass, and improvement in several cardiovascular risk factors for up to 12 months. Evidence that chronic high-protein intake affects glucose metabolism is inconclusive at present. Further study of the long-term safety of diets with varying amounts of protein is warranted.

SUMMARY: On the basis of patients' metabolic profiles and preferences, practitioners can recommend individualized, nutrient-rich diets within current nutritional guidelines for weight control. Diets moderately increased in protein and modestly restricted in carbohydrate and fat, particularly saturated fat, may have beneficial effects on body weight, body composition, and associated metabolic parameters. Key issues must be resolved regarding the long-term compliance and safety of chronic high-protein intake.

PMID: 18769212

Annu Rev Nutr. 2009;29:21-41.

Dietary protein, weight loss, and weight maintenance.
Westerterp-Plantenga MS, Nieuwenhuizen A, Tomé D, Soenen S, Westerterp KR.

Department of Human Biology, Nutrim, Faculty of Health, Medicine, and Life Sciences, Maastricht University, Maastricht, The Netherlands. m.westerterp@hb.unimaas.nl

Abstract
The role of dietary protein in weight loss and weight maintenance encompasses influences on crucial targets for body weight regulation, namely satiety, thermogenesis, energy efficiency, and body composition. Protein-induced satiety may be mainly due to oxidation of amino acids fed in excess, especially in diets with "incomplete" proteins. Protein-induced energy expenditure may be due to protein and urea synthesis and to gluconeogenesis; "complete" proteins having all essential amino acids show larger increases in energy expenditure than do lower-quality proteins. With respect to adverse effects, no protein-induced effects are observed on net bone balance or on calcium balance in young adults and elderly persons. Dietary protein even increases bone mineral mass and reduces incidence of osteoporotic fracture. During weight loss, nitrogen intake positively affects calcium balance and consequent preservation of bone mineral content. Sulphur-containing amino acids cause a blood pressure-raising effect by loss of nephron mass. Subjects with obesity, metabolic syndrome, and type 2 diabetes are particularly susceptible groups. This review provides an overview of how sustaining absolute protein intake affects metabolic targets for weight loss and weight maintenance during negative energy balance, i.e., sustaining satiety and energy expenditure and sparing fat-free mass, resulting in energy inefficiency. However, the long-term relationship between net protein synthesis and sparing fat-free mass remains to be elucidated.

PMID: 19400750
 
Kyllä se niin on suurimmassa osassa tapauksessa. Vaikka karppausfoorumeilta voit kysyä tuhansilta ruokavaliota noudattavilta, ei kukaan heistä ole yleensä ruvennut kaloreita laskemaan. kun proteiinit kuitenkin pysyvät yleensä kohtuullisissa määrissä, esim. 20% päivän energiansaannista, ja hiilareita ei paljoa yhtään saa, niin on naurettavaa väittää että yli oman kulutuksensa helpolla söisi.

Halusin koittaa tätä kun uzeeh tuntuu olevan yksi niistä ketoosin todistajista.. n. 25% prodeja 5% hh ja loput rasvaa. Päiväsaanti about 6000kcal ja tämä 6h aikana eikä tehnyt edea tiukkaa. Oon siis itsekkin ketoosilla kokoajan... taidettiin tossa mennä 4000 plussalle...
 
Dieetti natuna nyt taitaa aina olla jonkin verran lihasta syövää. Aineilla eri asia.

Hyvin pientä se hävikki on, varsinkin kun on oikea reeni ja oikea ruokavalio dietille. Ja takaisin se häviö tulee massalle siirryttäessä nopeasti. Horkkajantterit sun muut onkin sitten aivan erikseen :)
 
bulkista,dietistä

Itse olin viime syksyn eli noin 3-4kk bulkilla elämäni ensimmäistä kertaa, ruokavaliota jouduin muokkaamaan mahdollisimman kaloripitoiseksi. Ennen bulkkia painoa oli noin 75kg ja pituutta 183, lihotin itseni 81 kiloiseksi ja jouduin lisäämään ruokavalioon painon nousemiseksi mm. punaisen maidon ja vedin antaumuksella roskaruokaa,karkkia jne. Päivittäin söin lähemmäs 4000kaloria, kulutukseni ollessa noin 3000kaloria per päivä. Proteiineja ei tarvinnut laskea, koska ruokavalioni sisälsi paljon lihaa ja palautusjuomastakin tuli noin 50g per päivä.

Bulkki oli erittäin onnistunut, sillä oon treenannu salilla 16-vuotiaasta lähtien pääsääntöisesti säännöllisesti muutamia jaksoja lukuunottamatta, jolloin olin reissuhommissa ja treenaaminen oli mahdotonta. Viime syksynä kävin yli 70 kertaa salilla eli jotain 5krt viikossa ja jätin aerobisen minimiin. Tulokset nousivat kaikissa lihasryhmissä enemmän kuin olisin ikinä uskonut, sillä en ollut noihin tulosten nousemisiin tottunut, koska olin aina treenannut +-0 kaloreilla ja tulosten kasvaminen oli todellakin ollut hidasta. Luin Miken vanhan kirjoituksen, jossa hän sanoi ettei bulkista ole naturaalille mitään hyötyä niin ainakin itse tämän ensimmäisen bulkin perusteella olen täysin erimieltä mikäli nyt dietillä tulokset ei kovin paljoa tipu. Mikäli tulokset pysyy tämän kk niin olen todella tyytyväinen, koska sitten voin taas aloittaa uuden bulkin ja toivottavasti tulokset taas nousevat yhtä nopeasti mitä ensimmäisellä. Tarkoitus olis pudottaa 77 kiloiseksi, mutta riippuu tietysti mitä peili sanoo, se ei valehtele.

Nyt oon elämäni ekaa kertaa sitten dietillä. Salitreeniä muutin pikkasen helpommaksi ja vastaavasti aerobista kasvatin noin viikottaisesta 1h -> 3-4h. Alkulämmittelyissä poljen kuntopyörää normaalista 15min sijasta 30min. Ja lisäsin tunnin uinnin viikottaiseen ohjelmaan. Ruokavaliosta pudotin kaikki punaiset maidot helvettiin, kuin myös karkit,sipsit jne höttöhiilarit. Muutaman kerran viikossa saatan syödä raskaammin esim. ulkona lounaalla, mutta pääsääntöisesti pyrin syömään noin 2000kaloria eli 800-1000kaloria päivässä menee miinukselle. Ekalla viikolla paino tippui 1,5kg, joista suurin osa oli nesteitä, koska lopetin myös kreatiinin käytön dietin ajaksi. Proteiineja pyrin syömään päivässä sen 150g ja niitä pitää oikein laskea, että tulee syötyä riittävästi toisin kuin bulkilla jolloin riittävä määrä tuli automaattisesti. Koko ajan on muuten nälkä, mutta toisaalta on ihan mukava testata omaa itsekuria. Kommentoikaa tota meikän projektia et meneekö asiat niinkuin pitääkin vai onko jokin viturallaan? Mullakun ei ole tämmösestä paljoa kokemusta. Tarkoitus olis kk hoitaa tää dietti pois alta ja olla aika paljonkin päivässä miinuksella, jotta siinä onnistun.
 
Mikä järki lopettaa aina kreatiinin syönti dieetillä? Eihän neste ole mitenkään verrattavissa läskiin, ja tekee vaan hyvää niin voimatasoille kuin nivelillekkin..?

Tota meinaan tulee nähtyä aika usein.
 
Mikä järki lopettaa aina kreatiinin syönti dieetillä? Eihän neste ole mitenkään verrattavissa läskiin, ja tekee vaan hyvää niin voimatasoille kuin nivelillekkin..?

Tota meinaan tulee nähtyä aika usein.

Itellä ei toi kreatiini juurikaan vaikuta voimatasoihin, mutta olet varmasti oikeassa noiden nivelien suhteen. Ei mulla siinä mitään muuta perustetta ollut sen lopettamiselle kuin, se että helpompi seurata painoa kun ei ole sellaista pöhötystä päällä.
 
Mikä järki lopettaa aina kreatiinin syönti dieetillä? Eihän neste ole mitenkään verrattavissa läskiin, ja tekee vaan hyvää niin voimatasoille kuin nivelillekkin..?

Tota meinaan tulee nähtyä aika usein.

Se mikä iskee omaan järkeen, että jos ei laske kaloreita vaan seuraa painon muutosta esim. pitää polttaa 0,5kg painoa viikossa, niin kreatiinin nestevaikutukset hankaloittaa tuon. Itse kyllä meinasin ajoittaa kreatiini"kuurin" juuri dietille.
 
Meinaatteko, että se kreatiini jotenkin hullusti heittää koko ajan nesteen määrää sinne tänne? Eipä kait se niin luulis tekevän. Miten se kilo-kaksi nestettä kehossa vaikeuttaa muka oman painon seuraamista?
 
Meinaatteko, että se kreatiini jotenkin hullusti heittää koko ajan nesteen määrää sinne tänne? Eipä kait se niin luulis tekevän. Miten se kilo-kaksi nestettä kehossa vaikeuttaa muka oman painon seuraamista?

Jep.. Se vaan taitaa tuntua kivemmalta kun paino tippuu nopeaan kun alottaa dieetin ja lopettaa kreat..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom