Tiedän toki, ettei bodareille se riitä typpitasapainon vuoksi. Kuitenkin ihan normaalille painonpudottajalle gramma riittää mainiosti. Sitten kun bulkata haluaa niin ne määrät voi pitää suurempina.
Typpitasapaino on surkea mittari.
Diettaaminen lisää proteiinin tarvetta. Varsinkin jos kiinnostaa lihasten säilyttäminen.
Painohan kyllä laskee, kun jättää proden pois. Lihaksessa on vähemmän energiaa kuin rasvassa.
Bulkatessa proteiinin määrän ei tarvitse olla niin suuri, keho on anabolisessa tilassa enemmän kun energian määrä on suuri.
Painon putoamisen pysähtymiseen käsketään siellä yleensä myös laskemaan proteiineja, varsinkin maidon sellaisia.
Okei.
Harvinaisen hyvin ovat lähes aina toimineet ollakseen niin "oudot ja huonot" ohjeet. Painojumiin juuri tuo rasvan suhteellinen lisääminen ja proden karsiminen on siellä todettu monen kohdalla parhaaksi.
Jännää, että tieteen puolella homma on melkeinpä päinvastoin.
Mahtava tapa laskea painoa kyllä. Koostumus taas on sitten eri asia.
Eihän yleensä näiden proteiininkulutus ole kovin alhainen, se on yleensä lähemmäs 1,5-2 grammaa ihannepainokiloa kohti. Sen takia sitä juuri hilataan alaspäin, koska se on liian korkealla painoon nähden ja usein jumittaa painoa.
Proteiinin määrä ei jumita painoa, siinä on monia, monia muita tekijöitä.
Painonlasku totta kai on aina kiinni kalorivajeesta, mutta monille maitoproteiinit varsinkin aiheuttavat pitkiä, jopa parin kuukauden mittaisia taukoja painonpudotuksessa, vaikka kalorit olisivat negatiivisella puolella.
Elikkä maitoproteiinit ovat siis ainoa asia maailmassa, joka pystyy rikkomaan termodynamiikan lakeja?
Tieteen puolella on muuten huomattu tismalleen päinvastoin, maitotuotteet auttavat laihtumaan.
Mitä tapahtuu päivittäiselle energiamäärälle, jos maitotuotteet jätetään pois, eikä muuten muuteta ruokavaliota?
Mitäs sitten tapahtuu energiavarastoille?
Näitä aiheita on aika äkäseen täällä. Vatsalihakset näkyy kunhan läskiä ei ole tiellä yhtään. Mm, kaveri joka ei edes ikinä ole harrastanut vatsojentekoja, saatika käyny salilla. Rasvaa on kropassa varmaan pari prossaa. Vatsalihakset erottuu hemmetin hyvin.
Ehkä kuitenkin se rasvaprosentti on hieman enemmän
.
Olet toki oikeassa, mutta esimerkiksi näiden Heikkilöiden jne. laatimia dieettejä noudattavat eivät voi syödä vapaasti kanaa, kalkkunaa, vähärasvaista kalaa, possua tai nautaa. Rahkat, rae- ja muutkin juustot pidetään kurissa. Syynä se, ettei tule liikaa proteiinia. Jopa vihanneksia rajoitetaan, esimerkiksi porkkanaa ja punajuurta käsketään välttämään jopa kokonaan. Ja kaurapuurohan vie hautaan, joten siitä on turha edes unelmoida. :D
Tuo ei siis minulle sovi lainkaan, vaan menee sarakkeeseen 'kitudieetit', hehkutti joku raivokarppi tai karppimamma voissa paistettuja pekonejaan kuinka paljon tahansa.
Jos Vilper_i rauhoittuisi tuon kiroilemisen kanssa, jooko*=
Voisit ensinnäki katsella syömisesi säännöllisyyttä.
Montako kertaa safkaat päivässä, miten pitkiä taukoja aterioiden välissä tulee ? Ryhmitä syömisesi siten että safkaaminen ei veny aterioiden välissä yli 4 tuntiin. Tällöin aineenvaihdunta pelittää oikein ja kroppa polttaa ja toimii jatkuvasti.
Säännöllisyys, tärkeää. Ateriatiheys, ei tärkeää.
Ei ole tarpeellista syödä säännöllisesti jos niin ei halua. Jos tykkää enemmän kahdesta tai kolmesta ateriasta käy se yhtä hyvin kun useampikin, kunhan saat samat kalorit ja makrot.
Tutkimukset todistavat sen ja myös miljoonat ihmiset. Se että suurinosa ammattilaisista tai kuka tahansa muu tekee niin ei ole mikään peruste asialle.
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=119024341
http://www.bodyrecomposition.com/re...uency-and-energy-balance-research-review.html
Tutkimuksilla/tieteellä ei voi todistaa mitään
.
Tiheällä ateriavälillä ei myöskään ole koskaan todettu tieteellisesti olevan merkittävästi metabolisesti kiihdyttävää vaikutusta, päinvastoin; keho pysyy varastoivassa tilassa pidempään päivän mittaan, katkaisten aina rasvanpolton. Tiheärytmisessä ruokailussa on toki hyötynsä, mutta ei pidä sekoittaa asioita ja uskomuksia. Kuten dinho sanoi, paljon suurempi merkitys ruokailussa on sen "terveellisyys", makroarvot, kokonaiskalorit ja tavoite.
Ja keho myös varastoi kerralla vähemmän rasvaa. Ateriatiheys, merkityksetöntä.
Vatsalihakset on, mut vaan ne ylimmät palat näkyy. Eli vatsas on sen verran rasvaa että ne on piilossa
Yleensä miehillä rasva tuppaa varastoitumaan juuri tuonne. Ja alaselkään. Naisilla alaraajoihin.