Varsinainen vahvatassu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mtk77
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
number one...sillä hengityksellä tarkoitin sitä kun yleensä jengi huokailee ison ukon nähdessään,mut "pikku-ukko"kuiteskin pesee sen--->voima ei ole yhtä kuin isot lihakset!!!!!.......;) saattaa olla että se veto jää tekemättä ulkomaan ukoiltakin,"kiukaalle taisi lentää vähän liikaa vettä":D


Niinku on jo tullut esille niin kaikkia lihaksia mitä kädenväännössä tarvitaan ei edes näy päällepäin ja tärkeätä on lajiharjoittelu sekä tekniikka. Jos vaikka kova kyykkääjä häviää 100m juoksussa Boltille niin menetkö hänelleki sanomaan että "ei ne lihakset meinaa voimaa tms"? :david:

Jos ei vielä tuosta esimerkistä auennut niin yritän sanoa että samoin kun 100m juoksu niin kädenvääntökään ei ole kovin hyvä yleisen voiman mittari.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
joo sen verran vielä että tosiaan näissä kyseisissä kisoissa missä esa oli puolassa,oli maailman top 20 eliitti paikalla joka sarjassa! esimerkiksi mm kisoissa taso on heikompi kuin mitä se nyt oli puolassa,johtuen siitä että nämä kaveri ovat ns ammattilaisliiton kavereita(PAL)!Ja missä me muut rimpulat väännämme on WAF liitto eli ns amatööriliitto!ja tosiaan noi rintalihat on vaan edessä siellä vääntöpöydässä kun ei taho saada pakettia tarpeeksi tiiviiksi kun rintalihakset ottaa vastaan!
 
joo sen verran vielä että tosiaan näissä kyseisissä kisoissa missä esa oli puolassa,oli maailman top 20 eliitti paikalla joka sarjassa! esimerkiksi mm kisoissa taso on heikompi kuin mitä se nyt oli puolassa,johtuen siitä että nämä kaveri ovat ns ammattilaisliiton kavereita(PAL)!Ja missä me muut rimpulat väännämme on WAF liitto eli ns amatööriliitto!ja tosiaan noi rintalihat on vaan edessä siellä vääntöpöydässä kun ei taho saada pakettia tarpeeksi tiiviiksi kun rintalihakset ottaa vastaan!
Sen verran täsmennystä tuohon, että kyllä noissa PAL:in kisoissa vääntää myös amatöörejä.. Naisten sarjassa kaikki, ja kun tätäkin avoimen sarjan listaa katsoo niin hiton moni:
(Tummennettuna ne jotka muistan itse nähneeni WAF:in kisoissa)

1. BRZENK, JOHN. USA
2. BABAIEV, RUSTAM. UKRAINE
3. PUSHKAR, ANDRIY. UKRAINE

4. BARTOSIEWICZ, PIOTR. POLAND
5. KVIKVINIA, GERADI. GEORGIA
6. GRIGAITIS, MODESTAS. LITHUANIA
7. CYPLENKOV, DENIS. RUSSIA
8. TAYNOV, ARTEM. UKRAINE
9. KOSTADINOV, KRASIMIR. BULGARIA
10. ONCESCU, ION VLAD. ROMANIA
11. GLOWACKI, SLAWOMIR. POLAND
12. NOWAK, GRZEGORZ. POLAND
13. OPPERMAN, TERENCE. SOUTH AFRICA

Ja erona ammattilaisliittoon siis se, ettei ammattilaisliitossa ole doping-testejä, esim. EM- ja (WAF) MM-kisoissa on.
 
ettei ymmärretä ihan väärin niin en tarkoittanut pelkästään perinteistä puntinvääntöä vaan voimaharjoittelua yleensä...väheksymättä pöytäjuttuja mutta voimaa siinä vaan tarvitaan ja sitä hommataan muualla kuin pöydässä....
Jos mietit tilannetta, jossa voitat vastustajan juuri ja juuri kauhealla väännöllä, niin eikö se vastaa aika läheisesti ykkösnostoa kun verrataan painoilla tehtävään vastusharjoitteluun? Painoilla voi sitten harjoittaa heikkoja kohtia spesifisesti ja yleensäkin kohdistaa kuormitettavaa lihasta siitä paketista, jota pöydässä tarvitaan
 
noissa staattisissa ja dynaamis-staattisissa vääntötreeneissä se ratkaseva on aika. jos väännetään lyhyitä maksimaalisia juttuja, ne merrkkaa enempi maksimivoimaa ja sitten toistot ja pidemmät sitten perusvoimaa ja voimakestävyyttäkin, vaikka jälkimmäistä ei juuri kisoissa tarvita tai esiinny suoraan. enempi sellanen kova submaksimaalinen toistokestävyystaso ois kädenvääntäjän tavote jos perusvoimajuttuja aatellaan.
 
Joku mainitsi jotain rinnan treenaamisesta? Rintalihas ei todellakaan ole se tärkein, ennemmin vaikkapa olkavarren sisäänkiertäjä.

Rintalihas on olkavarren sisäkiertäjä ja myös kiinnityskohdat ovat suotuisat olkavarren sisäkiertoon latissimus dorsin ohella.

"The clavicular part arise from the medial half of the anterior surface of the clavicle whilte the sternocostal part comes from the sternal membrane and the cartilages of the 2nd-6th ribs. There are additional deep origins of the sternocostal part from the 3rd (4th)-5th costal cartilages. The weaker abdominal part stems frome the anterior layer of the uppermost part of the rectus sheat. The pectorialis major is inserted on the crest of the greater tubercle."

With the arm abducted, the clavicular and sternal parts can produce anteversion. All parts of the pectorialis major act together, and forcibly and rapidly lower the raised arm. In addition, the whole muscle can adduct the arm and rotate it medially. The sternocostal and abdominal parts together lower the shoulder anteriorly"

Platzer W. Locomotor System, Color Atlas of Human Anatomy Vol. 1
 
Rintalihas on olkavarren sisäkiertäjä ja myös kiinnityskohdat ovat suotuisat olkavarren sisäkiertoon latissimus dorsin ohella.
On sekin, mutta jostain syysta kadenvaannossa esim. subscapularis ja teres major tuntuu olevan tarkeammassa roolissa. Itsellani rintalihas tai sen kiinnityskohdat eivat juuri koskaan tule kipeiksi poytatreeneista, mutta nuo edellamainitut kyllakin.
 
On sekin, mutta jostain syysta kadenvaannossa esim. subscapularis ja teres major tuntuu olevan tarkeammassa roolissa. Itsellani rintalihas tai sen kiinnityskohdat eivat juuri koskaan tule kipeiksi poytatreeneista, mutta nuo edellamainitut kyllakin.

Johtuu todennäköisesti olkavarren kulmasta vartaloon nähden, kiertäjäkalvosimen lihakset ovat varmaan se heikko lenkki, joka rasittuu eniten. Rintalihas on silti vahva sisäkiertäjä.
 
juu pelkästään kiertäjäkalvosimen pikkulihoihin luottamalla ei kyllä kovin pitkälle vääntelyissä päästä. niiden treenaaminen, varsinkin uloskierrot, on kuitenkin tarpeellista olkapään huoltohommissa ja ehjänä pitämisessä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Totta. Eikä pelkällä sivupaineella vielä väännetä. Yleensä vääntö suuntautuu kuvassa nuolen näyttämään suuntaan. Liike taas ei tapahdu pelkällä kädellä, puhutaankin ns. "kädellä vääntämisestä", mikä on siis väärin. Koko vartalo liikkuu sivusuunnassa, ja ylävartalo "pudotetaan". Olkavarsi pysyy samassa asennossa suhteessa vartaloon. Kuvasta voi myös hyvin päätellä, miksi myös pelkästään itseensä päin vetäminen tuntuu vastustajalle sivupaineena, olkapäät kun eivät ole kilpailijoilla kohtisuoraan samassa linjassa. Liike on vetävä, ei työntävä (jos nyt ei aleta pilkkua viilaamaan.. "shoulder pressissä" voi jo puhua osittain työntävästä liikkeestä..), joten ne latsitkin on tärkeässä roolissa. Usein se vaatii myös jonkin verran teknistä harjaantumista ennen kuin oppii käyttämään selkää tehokkaasti. Tiedä sitten missä kunnossa mullakin ne rintalihakset on kun en tosiaan penkkiä treenaa, tuskin oma paino edes nousee, silti vastustajan 130kg penkkitulos ei pelota yhtään jos kättä pitää vääntää.. Ja sitten pitää muistaa että ne kyynärvarren lihakset on sieltä tärkeimmästä päästä, kyse on kuitenkin toisen käden kontrolloinnista, mikä on pikkuisen eri asia kuin raudan liikuttelu.
 

Liitteet

  • ohjekuva2.webp
    ohjekuva2.webp
    20,1 KB · Katsottu: 769
Zone-sarja -42%
Tässä vielä yksi (toivon mukaan havainnollistava:D) esimerkki siitä millä lihaksilla kohdistetaan paine ja mihin.. Tavoitteenahan on saada vastustajan käsi huonoon kulmaan. Tässä tilanteessa tuolla oikeanpuoleisella kaverilla vastustajan paino on ennen kaikkea hauiksen varassa, ja sehän ei yleensä riitä sitä pitämään.. Ranteen koukistajan vastavoima ei ole ranteen koukistaja, vaan ranteen kiertäjä (vihreät nuolet). Takapaineella, jonka muodostaa pääasiassa selkä ja olkavarren koukistajat (tässä asennossa tärkeämpänä brachialis & brachioradialis kuin biceps brachii) ja ranteen koukistajalla saadaan mm. vastustajan olkavarren ja kyynärvarren välinen kulma kasvamaan -> sivupainekin heikkenee. Tässä siis yksi mahdollinen, mutta varsin tyypillinen tilanne, sen enempää rannekulmiin ym. seikkoihin menemättä, ja tekniikoitakin on monia..
 

Liitteet

  • toproll1-top.webp
    toproll1-top.webp
    31,4 KB · Katsottu: 752
Uwishille ja muille asiantuntijoille maallikon kysymys:

Sivulla 17 on videoklippi Cyplenkov vs Pushkar. Mihin perustuu filmissä tämän "vahvatassun" vääntö ja se, että hän voitti vastustajansa. Maallikkona ajatellen luulisi olevan mahdotonta voittaa tuosta "puolustusasetelmasta"? Pirunmoisella väännöllä vahvatassu rykäisee vain itsensä tuosta asennosta voittajaksi. Eli oliko käsi huonossa kulmassa vai mitä(totta kai olkavarsi oli samassa linjassa vartalon kanssa)? Koko kehon on tehtävä työtä ja varsinkin selän? Vaatiiko tuo taktiikka erityisen vahvat lajivoimaiset kädet(tuollakin tasolla)? Oliko miehille etukäteen selvää, että alkuvaihe tulee olemaan tämä?

Joskus on tullut lajin kisoja katsottua telkusta ja huomattua tällaiset vääntäjät, jotka aluksi ovat häviämässä, mutta sitten......
 
Sanoisin että Pushkarin väännössä ei ollut teknisesti mitään "vikaa", eikä tuollaisesta asennosta useinkaan nousta voittoon.. Koko kehoa ja kehon painoahan tuossa tietysti käytetään, kuten yleensäkin. Remmivääntö on myös ihan oma taiteenlajinsa, siinä ei enää ranteen (kämmenen/sormien) kanssa pysty pelaamaan samalla tavalla, kun paine keskittyy ranteeseen. Voi olla että ilman remmejä Pushkar olisi saanut Cypin ranteen kiertymään enemmän auki.. Näytti siltä että remmeille tuossa pyrittiinkin, Cyplenkov ei käsittääkseni ole yläkauttavääntäjä (toproll), mutta vetää tuossa suoraan itseensä päin kun otteet irtoaa, ei siis yritäkään hookia. (Huom! säännöissä "intentional slipout" on virhe, mutta silloin tuomarin on selkeästi nähtävä että toinen avaa omat sormensa, päästää otteen irti, tuosta sitä ei huomaa.) Cyplenkov on sairaan vahva, ei voi muuta sanoa. Mikä tahansa kädenväännön tekniikka vaatii lajivoimaa, millä tahansa tasolla. Voin sanoa että tuossakin väännössä on molemmilla koko käsi käytössä, ei pelkästään selkä. Ei pelkällä selällä mitään väännetä. Ja ei varmaankaan ollut etukäteen selkeää miten tuossa tulee käymään. Pushkar ehkä arvasi että Cypi pyrkii remmeille ja Cypi ehkä arvasi että Pushkar on startissa nopeampi.. Kumpikin siinä keskittyy omaan suoritukseensa, ei siinä tilanteessa voi enää miettiä "mitä jos". Kumpikin omissa mielikuvissaan keskittyy suoraan voittamiseen ennen ready-go-käskyä, ei sitä miten ensin hävitään startti ja sieltä kammetaan omalle puolelle.:D Ja väännön aikana sitten toimitaan tilanteen mukaan, jos se käsi ei suoraan sinne tyynyyn pamahdakaan.
 
^Samat kisat, eri vääntö. On kyllä rankkoja nuo kun mennään remmeille ja tulee virheitä ja taas aloitetaan alusta.. Ja sitten kisoissa voi tulla seuraava vääntö heti perään, palautumisaikaa 2min. Vie aika hyvin tehot.
 
Aivan mahdoton kaveri tuo Richard Lupkesi :D Muilla ei mitään mahdollisuuksia!

ps. Tuossa eka väännössä Richarttii muistuttaa vähä Phil Collinssia ;)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom