Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Liekkö vitunkaan väliä tosielämässä jos kokonaiskalorit ja makrot jotenkuten järkevästi rytmittyyLöysin tälläsen scott stevensonilta. Jotakuta voi kiinnostaa.katso liitettä 242482katso liitettä 242483katso liitettä 242484katso liitettä 242485katso liitettä 242486
Tieteen puolesta alkaa olla haudattu se väite, että lihasta pitäis treenata monta kertaa viikkoon. Tässä uusimassa tutkimuksessa ei hirveesti eroja ole 1 vs 3 kertaa, mutta yksilöllisiä eroja jonkin verran. Joillain toimi paremmin kerran viikossa ja jollain 3 kertaa, mutta merkittävää eroa ei ollut ryhmien välillä. Bro split ei siis olekkaan niin huono vaihtoehto natikoille, vaikka aikoinaan jotku niin väitti tälläkin foorumilla.
View: https://www.youtube.com/watch?v=X82vvocqe-8
View: https://www.instagram.com/p/Ck3jjisAeUQ/
Jaa, tämäpä mielenkiintoista. Kyllä mä mielelläni treenaisin jollain kivalla bro splitillä esim. Rinta / selkä - jalat - olkapäät / kädet, kuin 1-jakoisella missä painetaan pelkkiä isoja liikkeitä 3 x viikkoon tyyliin G6. Aina vaan toitotetaan kuinka natuille kerta viikkoon ei riitä kasvattamaan lihasryhmää ja siksi oon vihdoin n. 15 vuoden bodailun jälkeen siirtynyt 1-jakoiseen, jossa oon kyllä huomannut kehitystä muutaman viikon kokeilun jälkeen.
Mitä meinaat yksilöllisillä eroilla? Mulle tulee mieleen vaan että toinen treenaa kovempaa ja syö, sekä nukkuu paremmin. Mut jos on kaksi kaveria, jotka treenaa yhtä kovaa ja syö sekä nukkuu yhtä paljon, niin mistä nuo erot tulee?Vaihtelu tekee hyvää ja toki yksilölliset erotkin merkkaa.
Mitä meinaat yksilöllisillä eroilla? Mulle tulee mieleen vaan että toinen treenaa kovempaa ja syö, sekä nukkuu paremmin. Mut jos on kaksi kaveria, jotka treenaa yhtä kovaa ja syö sekä nukkuu yhtä paljon, niin mistä nuo erot tulee?
Bodylle kerta viikkoon isommalla liikemäärällä on vallan jees. EI kaikille parempi, mutta monelle kyllä ja varsinkin vaihteluna. Voimalle näin ei oikeastaan ole. Tätä valmennushommaa kohtuullisen laajalla kattauksella hetken tehneenä ei oo varmaan ollut yhtäkään kovemmin menestynyttä, joka olis esim penkannut kerran viikossa. Kyykyssäkin pari kertaa viikossa on aika normi. Kolme myös hyvinkin yleinen määrä. Maastaveto on oikeestaan ainoa, missä on päästy kovemmalle tasolle kerran viikossa treenailemalla. Kovan ja fiksun treenaamisen eroja kannattaa myös miettiä. Ja ei ne vahvat pojat ja tytöt nyt kovin lihaksettomiakaan ole... ;)
Itse määrittelisin sanan "roskavolyymi" ennemminkin liian tiukan sarjan loppupään huonolla tekniikalla tehdyiksi toistoiksi, jotka saisi mieluummin jäädä tekemättä.Enemmän intensiteettiä ja vähemmän roskavolyymia, näin on tullu ite aina treenattua.
Abstract
Aims: In the present intervention study, low-velocity-loss (LVL) versus high-velocity-loss (HVL) thresholds in the squat and bench press were compared for changes in muscle strength, power, and hypertrophy.
Methods: Strength-trained volunteers (7♀ and 9♂; age: 27.2 [3.4] y; height: 174.6 [8.0] cm; body mass: 75.3 [10.1] kg) were randomized into an LVL or HVL threshold group (LVL n = 3♀ + 5♂, and HVL n = 4♀ + 4♂). Training took place 3 times per week over 6 weeks (loads: ∼75%-90% of 1-repetition maximum [1RM]). The thresholds of LVLs and HVLs were set at 20% and 40% of maximal velocity, respectively, for the squat, and at 30% and 60%, respectively, for the bench press. Before and after the intervention, 1RM, leg press power, and squat jump were tested. The load (∼45% of 1RM) corresponding to 1-m/s velocity was assessed in all sessions for both exercises. In addition, the thickness of the vastus lateralis and triceps brachii and body composition (dual-energy X-ray absorptiometry [DEXA]) were measured.
Results: Squat and bench-press 1RM increased similarly in both groups by 7% to 11% (SD: 4%-6%, P < .05). No group differences were observed for changes in jump height, leg press power, or DEXA lean mass. However, HVL showed a small increase in muscle thickness of the vastus lateralis compared with LVL (6 ± 6% [95% CI] group difference, P < .05).
Conclusion: For strength-trained individuals, high-volume lower-velocity-loss thresholds were as effective as higher thresholds for improvements in 1RM strength; but local hypertrophy was seemingly elicited faster with higher velocity-loss thresholds.
Keywords: 1RM; resistance exercise; vertical jump height.
Tekniikan ei yleensä pitäisi muuttua sarjan aikana, mutta ei tuo huono vertaus ole. Toki tekniikan muuttamista voi käyttää tarkoituksella, jolloin failuren jälkeen saa vielä lisää toistoja.Itse määrittelisin sanan "roskavolyymi" ennemminkin liian tiukan sarjan loppupään huonolla tekniikalla tehdyiksi toistoiksi, jotka saisi mieluummin jäädä tekemättä.