Väärät metodit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Itse rakastan failureen ja sen yli treenaamista. Tosin en jatkuvassa käytössä. Mutta kun satunnaisesti tekee pakkotoistoja, supersarjoja, rest pausea, pudotussarjoja, niin tuntuu ihan saatanan hyvälle.

Silti, haluan painottaa, että pääfokus pitäisi olla siellä perus tekemisessä. Eli suoria sarjoja failureen tai lähelle sitä. Ei liikoja kikkailuja. Perustreenillä, silloin tällöin erikoistekniikoilla maustettuna, saa parhaat tulokset.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Interesting findings here on the effects of squat depth on muscular adaptations. Benefits for full vs partial ROM on hypertrophy outcomes were specific to the glutes and adductors, which showed large effects favoring full depth. Interestingly, quad growth showed little difference between depths. It would have been interesting to see if the different depths resulted in regional differences in growth along the quads, as this has been shown with eccentric vs concentric only training (greater distal growth with eccentric, greater mid-quad growth with concentric), but these data weren't reported. The study had a number of strengths, including determination of muscle growth by MRI looking at changes in muscle volume (which provides greater accuracy on overall changes). Also, load was specific to the condition (the partial group used heavier loads vs the full squat group). On the other hand, the sample was quite small (only 17 total subjects in a parallel design). Another piece in the puzzle, but more work needed on the topic...



View: https://www.facebook.com/1264291761/posts/10218584221057781/


Effects of squat training with different depths on lower limb muscle volumes | SpringerLink
 
Volyymista ollut paljon keskustelua viime aikoina ja nyt näyttäisi siltä että 5x vko treenaaminen olisi tehokkaampaa hypertrofian kannalta, mutta ei voiman kannalta verrattuna 1x vko treenaamiseen volyymin ollessa sama.

  • Results find that for hypertrophy you may want to include training blocks of higher frequency training where you distribute your volume across multiple days. For example, instead of doing 5 sets of bench press 2x a week, do 2 sets 5x a week.

  • In theory, this increases MPS and allows you to perform your volume with higher quality.

  • Once a week is as efficient as training 5 times per week to maximize strength gains.

  • Higher frequencies elicited a similar strength gain, and significantly greater increase in hypertrophy of upper-body muscles

  • Also, if you want to maximize hypertrophy you must include isolation.




    High Resistance-Training Frequency Enhances Muscle Thickness... : The Journal of Strength & Conditioning Research
 
Eikös se mantra ollut ennen just toisinpäin, eli voimaa saa nostot useasti treenatessa mutta massassa merkitsee kokonaisvoluumi frekvenssistä riippumatta
 
Zone-sarja -42%
Eikös se mantra ollut ennen just toisinpäin, eli voimaa saa nostot useasti treenatessa mutta massassa merkitsee kokonaisvoluumi frekvenssistä riippumatta
Ei se kai ihan niinkään ole. Kyllä frekvenssillä on bodailumielessäkin tietysti merkitystä. Kahden viikon kierto siis on ihan varmasti liian pitkä. Naturaalille luultavasti viikonkin kierto on liian pitkä.

Ja viimeaikaiset ennätykset voimanostossa puhuu vähän sitä kieltä, että frekvenssillä todellakin on vaikutusta voimaan.

Jaksaisikohan sitä myöhemmin kahlata tuon läpi ennen kuin teen suurempia johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen? Mutta sanonpa vain, että mikäli sieltä ei löydy jotain näitä selittäviä seikkoja, niin siinä on yksi tutkimus lisää joka vain sekoittaa pakkaa enemmän. Näitä tutkimuksia on nyt niin paljon eri tuloksin, että sieltä saa melkein valita sen mihin haluaa itse uskoa. Putoaa pohja pois koko hommalta ellei saada yhtenäisiä tuloksia. Tai jos omalta kantilta ajattelen, niin se on pudonnut jo aikaa sitten.
 
Se mikä on ruvennu mietityttää että onko esim 3x8 riittävä kasvuärsyke oikeesti lihakselle, vaikkakin se toistettais tai tehtäisiin 3x vkoon.
 
ei mikään noin yksiselitteistä voi olla. yhtään mikään sarja-toisto -mantra ei oo riittävä tai riittämätön, ellei siinä treenissä oo vaihtelua, nousujohteisuutta jne, että kropalla olis joku syy kehittyä= päästä jatkossa helpommalla. yks ainoo työsarja viikossa on osoittautunut joillakin varsin hienosti kehittäväksi, vaikkei se edes menisi lähellekään toistomaksimia. joillekin sitten treenejä sais olla lähes joka päivä ja sarjatolkulla. oon ehkä kerran pari täällä jotakin tullu maininneeksi yksilöllisyydestä, joten laitetaan se tähän sitten taas...
 
Mutta sanonpa vain, että mikäli sieltä ei löydy jotain näitä selittäviä seikkoja, niin siinä on yksi tutkimus lisää joka vain sekoittaa pakkaa enemmän. Näitä tutkimuksia on nyt niin paljon eri tuloksin, että sieltä saa melkein valita sen mihin haluaa itse uskoa. Putoaa pohja pois koko hommalta ellei saada yhtenäisiä tuloksia. Tai jos omalta kantilta ajattelen, niin se on pudonnut jo aikaa sitten.

Tämän tutkimuksen uutuusarvo on (kirjoittajien mukaan) se, että frekvenssiltään näin merkittävästi erilaisten treenimetodien (lihas 1x vs. 5x viikossa) vasteiden eroa on ekaa kertaa katsottu kuvantamismenetelmillä. Taustalla oli hypoteesi, jonka mukaan bro-splitillä hukataan työ- ja palautumisresurssit kun volyymi per treeni suurimpi kuin mikä on välttämätöntä ("trained subjects likely complete an RT [=resistance training] volume per session above that needed to maximize the postexercise muscle protein synthetic (MPS) response and thereby were “wasting” some of the per-session volume").

Kadunmiehenä minuakin on ihmetyttänyt, miten se voi olla tutkijoille niin hemmetin vaikeaa selvittää, mikä treenimetodi on keskimäärin paras. Kun näitä lukee enemmän, alkaa ymmärtämään. Tässäkin yksi selittävä tekijä (jonka kirjoittajat myöntävät) on se, että koehenkilöille lihas viidesti viikossa saattoi olla uudenlainen ärsyke, kun taas verrokkiryhmässä eli lihaksen kerran viikossa treenanneille treenityylissä ei tapahtunut juurikaan muutosta normaaliin verrattuna. Olis varmaan vaikea löytää sellaista ryhmää, jossa olis vuosia vedetty 1-jakoisella ja nyt vaihteeksi otetaankin bro-split.

Toinen haaste, jota tutkijat on varmaan pähkineet ihan riittävästi, on se, että ryhmien treenien suoritus on yhdenmukaistettava vertailun mahdollistamiseksi. Maallikkona kuitenkin olettaisin, että 1- ja 5-jakoista tekevien treeni olisi suoritustavaltaan erilaista. Kun bro-splitillä vedetään yhdessä treenissä 15 settiä failureen 10-12 toistolla samalle lihasryhmälle, on painot ja siten mekaaninen kuorma varmasti aika pientä treenin loppuvaiheessa. Käytännössä aika monet kuitenkin tekee treenin alussa raskaita liikkeitä (6-8 toistoa) ja lopussa pumppailua vaikka tavoite on hypertrofia.

Jto:n tuossa edellä mainitsema progressio toteutettiin siten, että koko ajan tehtiin samat 5 liikettä, kaikissa 3x10-12, jokainen setti failureen. Eli painoa lisättiin kehityksen myötä jotta tuohon haarukkaan saatiin failure (RPE 9.5). Havaittiin, että 1-jakoisella treenanneet tekivät 8 viikon jakson lopussa suurempaa volyymiä (TTL, total load lifted) eli heillä tuli treeniin myös enemmän progressiota.
 
dr.red: mä en tuohon tutkimukseen kuitannu, vaan enempi yleisesti kommentoihin mikasa90:n juttua.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kadunmiehenä minuakin on ihmetyttänyt, miten se voi olla tutkijoille niin hemmetin vaikeaa selvittää, mikä treenimetodi on keskimäärin paras.
En oikein jaksa uskoa että tuota voi oikeasti selvittää kun riippuu niin monesta muusta tekijästä, edeltävästä ajasta yms. Samakin henkilö voi kehittyä molemmilla tiheällä freqvensillä(>3krt/vko) sekä erittäin harvalla(1krt/2-3vko) ihan hyvin.

Paras treenimetodi on kuitenkin ne mitä pystyy toteuttamaan >10 vuotta, tutkimusten 8-12vko pätkät on aika olemattoman lyhyitä pätkiä.
 
omat valmennettavat treenaa hyvin suuren osan treeneistä ilman failurea. käytännössä semmonen keskiarvojantteri jos esim kyykkää pari kertaa viikossa, toistomaksimeja tai lähelle sitä teetän peruskaudella korkeintaan joka toinen kuukausi. kaikki ei tee edes testejä feiluun ja kisassa harvemmin ihan rajarautaa onnistutaan nostamaan. ideaaliahan semmonen olis toki, ettei kiloakaan enempää olis tullut. kolme yritystä kuitenkin vain ja taktikointikin vie osansa.
 
juu kyllä se tehourheilijan treeni on pääasiassa istuskelua. toki sille kestosuunnatulle treenillekin on paikkansa varsinkin kehotreeneissä. teho ja keho on kavereita, vaikkei ne aina samas pöydäs istuiskaan eikä aina ihan sovussa ees :)
 
Pitemmät tauot-->Isommat kuormat niin rasitus suurempaa. Ite pudottanu sarjatauko pituuksia, muutenkin vähän kaikennäköstä uutta täysin aikasemmasta poikkeavaa reeniä.
 
Kokeilin noita 3 min palautuksia. Jumalauta kun tuntui pitkältä ja kävi aika tylsäksi.

Tämän takia teen usein liikeitä vuoropareina, tyyliin ojenta - hauis - rinra ja selkä - etureidet ja takareidet.
Koko kropan treeneissä voi tehdä, vaikka useamman liikken putkeen ja silti saa hyvän tauon jokaiselle lihasryhmälle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom