Väärät metodit

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kauniita ja ajatuksia vaginaattorilla, ikävä kyllä todellisuus kun puhutaan tavoitteellisesta lihaksen kasvatuksesta on juurikin muiden takia eikä itsensä. Urokset nyt vääntää herruudesta hautaan asti, ei tässä elämässä muuten mitään järkeä olisikaan.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Joo vähän meni taas aiheen ohi..

Aiheen pitäisi käsitellä treenifilosofiaa, että miksi on päätynyt kyseisiin metodeihin.

Ja jos treenaa ihan mielenterveytensä ym. vuoksi mukavia liikkeitä niin ei tarvitse osallistua.
 
Viimeksi muokattu:
Joo vähän meni taas aiheen ohi..

Aiheen pitäisi käsitellä treenifilosofiaa, että miksi on päätynyt kyseisiin metodeihin.

Ja jos treenaa ihan mielenterveytensä ym. vuoksi mukavia liikkeitä niin ei tarvitse osallistua.

No hei, mä ainakin treenaan 100% mielenterveyteni vuoksi. Eipä koko touhussa muuten olisikaan mitään järkeä, jos treenaamisesta koituisi loppupeleissä enemmän angstia ja v*******a, kuin hyvää fiilistä. Tottakai tasannevaiheet, kehityksen junnaaminen ja heikommat tulokset verrattuna lahjakkaampiin syövät motivaatiota ja treenin mielekkyyttä, mutta toisaalta ne myös lisäävät sitä, koska on jotain, mihin pyrkiä. Tietty olisi varmaan parempi saada oma psyyke kuntoon "rehellisesti", eikä kompensoida sitä hakemalla mielihyvää muista lähteistä, mutta jos siihen ei pysty, niin treenaaminen on kuitenkin riippuvuutena parempi vaihtoehto, kuin vaikka humalahakuinen juominen.
 
Joo vähän meni taas aiheen ohi..

Aiheen pitäisi käsitellä treenifilosofiaa, että miksi on päätynyt kyseisiin metodeihin.

Ja jos treenaa ihan mielenterveytensä ym. vuoksi mukavia liikkeitä niin ei tarvitse osallistua.

Olen päätynyt kyseisiin metodeihin, koska on helpompaa kasvattaa sitä mikä on joskus alkanut itämään. Mitään ei laiminlyödä, mutta treenataan niitä vahvuuksia kovaa, eikä erityisemmin keskitytä heikkouksiin, mun mielestä elämä on liian lyhyt siihen.

Kisaavilla kehonrakentajilla tottakai eri tilanne.
 
Jos ymmärrys on tota luokkaa niin kannattaa jättää kommentoimatta.
 
Jos ymmärrys on tota luokkaa niin kannattaa jättää kommentoimatta.

Ihan jouduin palaamaan ekaan postiin ja katsomaan mistä tässä ketjussa kuuluis puhua. Pahoittelen.

Tällä hetkellä

3+6jakoinen

Ma välipäivä
Ti rinta selkä
Ke etujalat pohkeet
To kädet olkapäät

Pe päivä selkä, ilta rinta
La aamu takareidet pohkeet, ilta olkapäät
Su aamu hauis, ilta ojentaja

Tällaista systeemiä nyt paukuttanut menemään. Alkuviikon touhut vedetään raskailla kuormilla, (eka lihasryhmä vedetään failureen useammassa liikkeessä, pudotussarjoin, liikkeitä tulee 3-5, työsarjoja 2-4) jos työsarjoja tulee esim neljä, silloin ne on suoria sarjoja 8-12toistoa. ekana treenattava lihasryhmä vaihtuu vuoroviikoin. Jälkimmäinen lihasryhmä tehdään samalla tyylillä, mutta ilman erikoistekniikoita. Treenien kesto noin 1.5h ja tietty 20min lämmöt.

Sitten nämä kahden treenin päivät, kesto 1h/treeni+lämmöt. Näissä sitten haetaan se helvetin polte sinne lihakseen, venyttävää ja supistavaa superina, liikkeitä yleensä 5-6 sarjoja 3-6, kuormaa sen verta että toistot osuu 15-20väliin. Käytetään pudotussarjoja ja pitoja, venytyksessä ja supistuksessa.

Jalat tässä tulee melko harvoin yläkroppaan nähden. Järjestys näissä treeneissä välillä vaihtelee, mut perus runko on tämä, isompia liikkeitä alkuviikosta, kulmasoudut, penkki ym. Ja vkl sitten pidetään lihakset täynnä verta. Omat metodit ja kokemukset puhuu sen puolesta että sekoitus voimaa ja bodausta on hyvä. Esim maastavetoa ja raskasta takakyykkyä tän hetkinen kierto ei siedä, kokeilin mut siinä loppui palautumiskyky ja hyvin äkkiä alkoi reenit takkuamaan.

Ainahan asiat voi tehdä paremmin, mut tärkeintä on olla ennakkoluuloton ja kokeilla uusia asioita. Tällä oon nyt tehnyt jonkin verran tulosta ja sit kun se ei mitään enää anna niin kokeillaan jotain muuta.

Pitkään elin siinä harhassa että lihaksen pitää olla palautunut että sen voi treenata uudestaan, se on nyt omalla kohdalla murrettu, ei tarvi.

Välillä tulee tehtyä erilaisia, hyvin yksinkertaisia treenejä, esim olkapäille voi hakata vaikka puoli tuntia vipareita, sit kun itkee pumpista niin ollaan valmiita.
 
Viimeksi muokattu:
Isoin lihasmassa minulla oli silloin kun treenasin täysin väärillä metodeilla. Reenijakso ei sisältänyt ainuttakaan finaaliin tehtyä sarjaa. Minusta systeemi toimi tosi hyvin.

Elikkäs kropan treenasin läpi kerran viidessä päivässä, kolme treeniä ja kaksi lepoa systeemillä.

Tein pelkästään 3x8 sarjoja liikkeissä ja 5 liikettä joten lihasryhmälle 15 sarjaa. 3x8 viimeiseen sarjaankin jäi aina se 1-2 toistoa löysää ja liikkeiden välissä pidin 10min taukoa muutamalla helpohkolla lämmittelysarjalla.
Tuolla systeemillä tahkosin jonku 6kk, niin pitkään kun pikkuhiljaa sai lisäiltyä painoja. Kehityksen loputtua vaihdoin eri systeemiin.

Uskon tuon toimineen, koska varan jättäminen sarjoihin ja reilut palautukset sallivat sarjapainojen ylempänä pysymisen treenin läpi. 15 sarjaa kohtuullisen isolla sarjapainolla oli julmetun iso volyymi minulle.
Tiukat sarjat, puhumattakaan erikoistekniikoista vievä ukon heti hapoille ja sarjapainot tippuu romahtamalla jolloin reenin kokonaisvolyymi laskee minulle hitosti. Siinä ei lihaksen tapot isoillakaan sarjamäärillä potki kun väsyneestä lihasta ei enää irtoa paskaakaan.

Kai se volyymi tutkitustikkin auttaa ja eikös siitäkin ole tutkimusta, että riittävä sarjatauko on sekä lihasmassan ja voiman kehittymisen kannalta hyvä asia.
 
Vähän häilyväksi jäi tuo treenien kuvaus. Kirjaimellisesti luettuna tossahan ei puhuta 3 tai 6 kertaa viikossa treenaamisesta vaan lihasryhmän treenaamisesta 3 tai 6 kertaa viikkoon. Jos harjoittelumuoto on vaikka kaksijakonen niin se on 6 vs. 12 treeniä viikkoon. Yksijakonen kuudesti viikkoon hypertrofiatavoitteella kuulostaa jo lähtökohtasesti vähän vinksahtaneelta. Eri asia jos tarkoitus on kasvattaa voimaa (Bulgarian method/Squat Every Day tai painonnostajien treenit), joissa kehitys voi ainakin alkuun olla todella kovaa.

Tutkimuksessaan tekivät ilmeisesti 72 sarjaa per viikko. En tiedä montako liikettä treenissä oli ja onko tuo määrä per liike vai kokonaissarjamäärä, mutta jos päätetään, että liikkeitä oli vaikka neljä ja sarjat jakautuivat tasaisesti näille liikkeille tulee kolmee kertaa viikkoon treenatessa yhden liikkeen sarjamääräksi kuusi ja kuudesti viikkoon treenatessa puolet tästä eli kolme. Kuusi sarjaa on jo hyvä sarjamäärä yhdelle lihasryhmälle treenikertaan, kolme vähän niin ja näin. Kun otetaan huomioon, että nuo kolme sarjaa on tehty painoilla joilla jaksettaisiin ainakin kuusi sarjaa jää treenin intensiteetti hyvin kevyeksi.

Ton tutkimuksen arvo on mielestäni tulevien tutkimusten suunnittelussa, ei niinkään käytäntöön soveltamisessa. Ei kai kukaan treenaa korkealla frekvenssillä niin, että tehdään about puolet siitä, mitä jaksetaan. Jos pystyy treenaamaan kuudesti viikkoon niin todennäköisesti pystyy treenaamaan paljon enemmän kuin kolmesti viikkoon treenaava.
 
Zone-sarja -42%

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Itse ihan käytännön tasolla todennut parhaimmaksi metodiksi 6-jakoinen ohjelma jossa painotetaan yhtä lihasryhmää tavoitteiden mukaan ja sille tulee n.2x viikko treeni joista toinen voimapainoitteinen progressio ja toinen pidempää sarjaa jossa lähinnä haetaan painetta.
Muut lihasryhmät n.7-8 päivän jaolla tohjoksi hieman fiiliksen mukaan eli joko voimaillen tai sitten bodaillen.
Väärät metodit tulee siinä että tällä ohjelmalla saattaa tulla myös 1-2 kertaa viikkoon tuplatreeniä jolloin myös jotkin muut lihasryhmät tulee sen kaksi kertaa viikkoon mutta tuo on enempi satunnaista ja ihan puhtaasti fiiliksen mukaan eli jos tuntuu että nyt ois virtaa ja kiva mennä niin menen mutta jos ei niin sitten on menemättä.
Sekin on ihan väärä metodi että lepopäiviä on 1-2kpl/viikko eli tällä hetkellä mun pitäisi olla ihan paskana yleisen hyväksytyn 4x viikko salilla ja 3x lepopäivää viikko mukaan.
 
Sekin on ihan väärä metodi että lepopäiviä on 1-2kpl/viikko eli tällä hetkellä mun pitäisi olla ihan paskana yleisen hyväksytyn 4x viikko salilla ja 3x lepopäivää viikko mukaan.

Sain kommenttia ''tuolla tyylillä pääset ylikuntoon kuukaudessa'', kun kuukausi taaksepäin tarinoin ääneen julkisesti, kuinka treenaan tällä hetkellä lihasryhmät kolme kertaa viikkoon nousevalla volyymilla bodaustyyliin, mutta pääliikeissä sarjapainoprogressiolla. Tällä hetkellä 14vk takana ja ihan varmasti kehittävintä aikaa ollut itselleni.
 
Nii jos robottimaisesti olettaa, että jokainen ''perus salipertti'' edes bodaa. Suurin osa varmasti, koska trendikästä kaikin puolin, & saa ainaki teorias paremmin tuheroo, yms. muut pinnallisuudet. Eiköhän tänki sivun nimimerkeistä 99% oo ihan ''taviksia'', jotka ei tuu ikinä saavuttaan mitään, globaalisti OIKEESTI eeppistä. Eli riippuu niin paljo siitä, minkä määrittelee tavikseksi, ja mitä käyttää vertailupohjana. Kisataki voi huonolla menestyksellä, ja taviksetki voi olla helvetin vahvoja, jos tarpeeks treenivuosia ja/tai tavotteellista treeniä takana.
Eikä kaikki edes halua tehdä treenistä mitään eeppistä ja koko elämää vaan se on osa muuta elämää vaikka sitä vetäisikin peräsuoli pitkälle ja kuinka kovaa tahansa. Se on jokaisen oma asia kuinka pitkälle haluaa sen tien viedä ja sitten nauttii/kärsii seuraukset valintojensa pohjalta.

Monesti on jännä huomata, että vaikka kuinka eeppistä ja suurta matkaa kukakin kisaaja/korkealle päässyt tekisi ikinä, niin kummasti sitä ei vaan ikinä ole tyytyväinen. Ei vaikka ulkonäkö olisi mitä. Vaikka olisi kuinka paljon lihasta, vähän rasvaa, pepussa tai rinnoissa muotoa tai mitä ikinä hakeekin, niin yleensä se ei ole itselle ikinä riittävästi. Miehet joilla on veistetty vartalo kuin kreikkalaisilla jumalilla eivät itsekään pidä siitä miltä nykyinen kehitys näyttää ja sama naisilla. Ei vaikka olisi maailman huipulla. Sen takia on edelleenkin JÄNNÄ, että ihmisotus on lopulta semmoinen, että se aivan lopullinen tavoite on jossain saavuttamattomissa.

Ihmismieli on vaan sellainen. Jännä on myös se, että kun tavoite asetetaan jonnekin ja kun se lopulta saavutetaan, niin ei se välttämättä tunnu siltä, miltä kuvitteli sen tuntuvan ja sitten seuraava tavoite on taas lyöty kauas tulevaisuuteen sillä oletuksella, että se tuo täyttymyksen. Monessa kisavideossa kovatkin kisaajat sanoo yleensä, etteivät taaskaan ollut tyytyväinen kuntoonsa, vaikka ulkonäkö olisikin hiottu täysin huippuunsa. Sen takia tuo loputon saavuttaminen on yleensä juuri sitä lajia, että nälkä kasvaa syödessä.
 
Viimeksi muokattu:
Sain kommenttia ''tuolla tyylillä pääset ylikuntoon kuukaudessa'', kun kuukausi taaksepäin tarinoin ääneen julkisesti, kuinka treenaan tällä hetkellä lihasryhmät kolme kertaa viikkoon nousevalla volyymilla bodaustyyliin, mutta pääliikeissä sarjapainoprogressiolla. Tällä hetkellä 14vk takana ja ihan varmasti kehittävintä aikaa ollut itselleni.
Mulla on ollu vähimmillään 1 lepopäivä yhdeksään päivään, eikä minkäänsortin palautumisongelmia ollu. Toki eliminoin epäsuoran rasituksen noihin aikoihin ja jako oli harva.
 
Mulla on ollu vähimmillään 1 lepopäivä yhdeksään päivään, eikä minkäänsortin palautumisongelmia ollu. Toki eliminoin epäsuoran rasituksen noihin aikoihin ja jako oli harva.
Kyllä kai sitä pystyy treenaan vaikka ilman lepopäiviä kun asiat suunnittelee järkevästi. Kova volyymi etenkin kovan intensiteetin kanssa vie äijästä mehut aika äkkiä. Se oli noin vuosi sitten kun lopettelin vähän kovempaa kyykkyputkea. Tein 14 vko jto:n kyykky kolme kertaa viikossa -ohjelmaa ja heti päälle 11 vko Smolovia ja treenejä oli koko ajan vain neljät viikossa, mutta äijä oli lopussa niin hakattu ettei tosikaan. Koko kroppa niin paskana, että luulin että mussa on jotain muutakin vikaa jo. Se ei ollut fiksua treeniä se, mutta tulipa kokeiltua. Kyykkymaksimi nousi 20 kg. Olis noussut varmaan enemmänkin, ellei olisi mennyt niin pahasti ylirasituksen puolelle.
 
Riippuu varmaan ihan kuinka nopeaa lihasten kierrätys on. Samoin pitää huomioida epäsuorat rasitukset esim. käsille mitä monista muista liikkeistä tulee.

Isompijakoisissa isojen lihasten kierrätykseen voi mennä viikkokin ilman välipäiviä, mutta käsivarret ja olkapäät saakin sitten aika paljon enemmän rasitusta.
 
Niin ja on eroa kuka pystyy ihan oikeasti hakkaamaan sen lihaksen loppuun, itse en pysty vaikka luulen niin tekeväni ja siksi pystyn tiukempaan tahtiin.
Homma muuttuu toiseksi jos siinä on esim. treenari joka osaa laittaa tekemään loppuun niin sen kyllä huomaa.
 
Kyllä kai sitä pystyy treenaan vaikka ilman lepopäiviä kun asiat suunnittelee järkevästi. Kova volyymi etenkin kovan intensiteetin kanssa vie äijästä mehut aika äkkiä. Se oli noin vuosi sitten kun lopettelin vähän kovempaa kyykkyputkea. Tein 14 vko jto:n kyykky kolme kertaa viikossa -ohjelmaa ja heti päälle 11 vko Smolovia ja treenejä oli koko ajan vain neljät viikossa, mutta äijä oli lopussa niin hakattu ettei tosikaan. Koko kroppa niin paskana, että luulin että mussa on jotain muutakin vikaa jo. Se ei ollut fiksua treeniä se, mutta tulipa kokeiltua. Kyykkymaksimi nousi 20 kg. Olis noussut varmaan enemmänkin, ellei olisi mennyt niin pahasti ylirasituksen puolelle.
Juu, niin pystyy. Mulla on vähän taipumusta vedellä liian kovalla intensiteetillä ja nykyisellään neljä koko kropan treeniä viikkoon on se toimivin resepti. Tosin, hävettävän usein huomaan vikalla kovalla viikolla ennen kevennystä että ukko on tukossa ja sarjaraudat laskee, mut tää nyt on ihan täysin omasta tyhmyydestä ja ahneudesta kiinni.
 
...hävettävän usein huomaan vikalla kovalla viikolla ennen kevennystä että ukko on tukossa ja sarjaraudat laskee, mut tää nyt on ihan täysin omasta tyhmyydestä ja ahneudesta kiinni.
Eikös se ole ihan ok, että ennen kevennystä mennään vähän over reachingin puolelle. Jos tilanne korjaantuu kevyellä viikolla niin hommahan pelaa hyvin.
 
Tossa edellis sivulla mainitsemassa kierrossa tuli seinä vastaan, ei tarvittu kuin 3 12tunnin fyysistä työvuoroa ja parin päivän syömiset sinne päin, eli aika lailla palautumisen rajoilla mentiin, ukko hyyty. Nyt takana viikko totaalilepoa ja alkaa olemaan menohaluja taas, niitä tarvitaan kun huomen alkaa dieetti. Aloitetaan kevyesti suorilla sarjoilla, jako viikonpäiviin sidottu.

Ma rinta ojentaja
Ti takajalat
Ke selkä hauis
To etujalat
Pe olkapäät
La muutama sarja rinnalle, selälle ja käsille
Su välipäivä + tankkaus

Kevyesti liikkeelle, ei failureen mitään, toistot 8-12. Perustekemistä ja ruokavalion fiksaamista pari viikkoa. Sitten kun kalorit ja makrot kohdallaan, aletaan ottamaan erikoistekniikoita ja viikonlopuille tuplia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom