- Liittynyt
- 19.4.2002
- Viestejä
- 1 413
IsoDino sanoi:Kuinkas meidän pitäisi sitten puolustautua, jos saa kysyä?? Vai pitäisikö vaan taipua kaikkeen mitä meille sanellaan??
Ei pidä kuvitella, että tarvitsee puolustautua. Ei ole mitään todellista, jota vastaan puolustautua. Olet osa korporaatiota, joka on paperiliitto, koska uskot sen neuvotteluvoiman koituvan eduksesi. Jos UPM lakkauttaa tehtaan, ei sähköyhtiökään ala ulvoa, että nuo ostavat vähemmän sähköä ja pistä virtaa poikki kaikilta tehtailta pariksi päiväksi jonkun just-because-meitä-lyödään syyn takia.
Paperiliitto myy työvoimaa päivän kurssiin. Heidän argumenttejaan voivat esimerkiksi olla:
1. Luotettavuus ja laillisuuden kunnioittaminen
2. Hyvä ammattitaito ja kyky omaksua muutoksia nopeaan tahtiin
3. Ahkeruus ja joustavuus työtehtävien suhteen
4. Bodauksesta johtuvat hyvä työkunto ja vähäinen sairastelevuus (bodaus tunnetusti lisää myös ajattelukykyä)
Nyt on niin, että me elämme todellisuudessa ja tässä todellisuudessa vallitsee markkinatalous. Se on vain bisnestä mitä ostetaan ja myydään milläkin hinnalla. Demarit puhuvat mielellään yhteiskuntavastuusta, mutta vain saadakseen ääniä. Jos paperitehtaat oikeasti kansallistettaisiin, voisitte odottaa saavanne saman kuin muutkin kansallisetut alat. Julkisen puolen terveydenhuolto toimii tästä hyvänä esimerkkinä.
Ainoat viholliset, joita vastaan teidän täytyy taistella, ovat luonteeltaan poliittisia. Vihreät esimerkiksi laittaisivat teidän savupiipputehtaanne kiinni, jos saisivat tilaisuuden. Sellaisia vastaan kannattaakin taistella ja katsoa miten vaaleissa äänestää. Markkinasuhdanteita vastaan ei voi taisella. Tässä nyt vielä pähkinänkuoressa:
1. Hankkiutukaa liitossanne eroon kaikista ylimääräisistä, vain paperintekijöille paperin soppari.
2. Osoittakaa arvonne yhteistyökumppaneillenne ja pitäkää _aina_ kiinni sopimuksista ja laillisuudesta.
3. Äänestäkää tahoja, jotka suhtautuvat teollisuudenalaanne suopeasti ja ovat valmiit mahdollistamaan energiainfrastruktiirin kohtuuhintaisen kehittämisen.