HUOM! !!!!! Ukrainan sota 2022 !!!!!

Ilmeisesti nyt on pientä ongelmaa joko luetun ymmärtäimisessä, tai kielen ymmärtämisessä?

Itse en ole lainkaan varma, että Ukraina saisi kaikkia alueitaan juuri tämän rytäkän päättyessä takaisin (vrt. talvisota/jatkosota). Mutta laskisitko sinä sellaisen tuloksen Venäjän suureksi voitoksi? Kun piti muutamassa päivässä marssia maan läpi (vertaisin taas Suomen valloitukseen toisessa maailmansodassa)? Kun piti olla niin perkeleen kova sotilasmahti - ja nyt on lähinnä murennettu uskomus tähän. Muistelepa Aatun mietteet ja ratkaisut sen jälkeen, kun Suomea ei vallattukaan paraatimarssin omaisesti talvisodassa - piti Venäjää heikkona ja käynnisti hyökkäyksen. Mitäs mieltä sinä nyt olet? Että onko tämä valloitussota Ukrainaan vahvistanut Venäjän asemaa sotilaallisena mahtina, vai murentanut sitä merkittävästi?
Vahvistanut ryssää merkittävästi ja aktivoinut heillä sota economyn täyteen käyntiin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Muutama päivä voi olla vähän karrikoitua, mutta tuollainen kuva tästä on jäänyt. Ihan samaa paskaa, kuin talvisodan aikaankin.

Todennäköisesti menee juuri noin, kuin molemmat arvelimme, että Ukraina saattaa menettää osan alueistaan (toivon todella olevani väärässä ja Ukrainan saavan alueensa takaisin). Ei voida sanoa Ukrainan voitoksi. Muttei tuollaista tulosta voi sanoa Venäjänkään voitoksi - kun pitäisi olla moninkertaisesti kovempi sotilasmahti. Kyllä, sota tulee Venäjälle järjettömän kalliiksi. Putin on jo vanha ukko. Joko heittää kohta veivinsä luonnollisista syistä, tai "muista" syistä. Toivottavasti tilalle tulee tolkullisempi johtaja, joka haluaa kansalleen parempia aikoja - eikä haikaile Neuvostoliiton aikojen perään. Kuten muutama tällä palstallakin vaikuttaa haikailevan. Ryssän eliitti ymmärtää rahan päälle (kuten eliitti muuallakin). Joten mitäpä veikkaat, millainen kanta siellä muodostuu kun bisnekset alkavat tuottaa persnettoa?

Kyllä, länsimaat ovat olleet aivan liian munattomia tähän asti. On vain koetettu pitää ns. tasapaino yllä. Mutta toisin kuin sinä, veikkaan että sodan vaikutus on aivan toisenlainen. Ymmärretään että vanhakantainen ajattelu on edelleen voimissaan Venäjällä ja vähän muuallakin. Kylmän sodan asetelmat nousevat uudestaan ja varusteluun/varaustautumiseen satsataan jälleen. Muuallakin kuin Yhdysvalloissa. Venäjään ei tulla luottamaan hetkeen sodan päättymisen jälkeenkään. Ei tee hyvää Venäjän taloudelle ja kaupankäynnille.

Eli Putlerin peli kääntyy pitkässä juoksussa itseään vastaan ja länsi ymmärtää vahvistaa asemiaan. Oliko sinun mielestäsi Putinin/Venäjän pelikirjan mukaista esim. Suomen ja Ruotsin liittyminen NATO:on? Vanhojen liittoutumattomien rajanaapureiden. Tätäkö tuo esittämäsi heikkous oli?
En usko että Ruotsi ja Suomi nähdään samalla lailla kuin Ukraina.
Käytännössä ollaan oltu osa länsimaita jo pitkään, ja hyvä niin.
 
Vähän offtopic mutta jäin miettimään tuota voittajaksi julistautujaa yms.

Ajatusleikki, mitä jos ihmisistä saataisiin pois ns. ääriuskonto, ja isänmaallisuus, ja julistettaisiin että okei, koko tellus on nyt sitten "kiina" ja ei ole rajoja yms koska on vain yksi maa. Ei tarvii sotia taiwanissa tai missään koska kaikki kuuluu kiinalle.

Niin väkisinkin sotia silti syttyisi mutta miksi ne naamioitaisiin tuossa hypoteettisessa tilanteessa? Koska ihminen on ahne niin uskon että syntyisi todella absurdin tason tulotasoeroja ja yhteiskuntaluokkia, ja varmaan he sitten sotisivat keskenään. Rikkaathan sen veis vaikka köyhiä olis se 94% väestöstä, koska palkka-armeijat yms joissa köyhät sotilaat tappaa "omiaan" koska saa rahaa rikkailta yms. Toki itse koen että yhden valtion mallissa vajotaan hyvin nopeasti kaikkien synkkien skifi leffojen ytimeen, eli käytännössä megalomaaniset korporaatiot turvajoukkoineen alkaisi sotimaan resursseista yms.

Pointtia kai tässä ei sen enempää, mutta pieni kurkistus miksi oikeasti soditaan missäkin. Se ei tosiaan yleensä ole se sanottu syy, kuten natsivalta ukrainassa, vaan taustalla on jotain ihan muuta, ja valitettavasti se on lähes poikkeuksetta valta ja raha.

Rönsyilee mutta tulee myös vanha työnantaja mieleen. Vähän reilu 100 työntekijää, pari omistajaa, tehtiin kaikkien aikojen ennätystulos ja kaikki oli tyytyväisiä (no omistajat lähinnä, koska tuloksesta huolimatta työntekijät saivat vain liittokohtaiset korotukset palkkaansa, miljoonien voitot sit omistajille). Anyways, seuraava vuosi tehtiin pari satkua vähemmän kuin ennätysvuonna, eli silti tyyliin firman historian toisiksi paras vuosi, niin jo oli kriisikokousta kun AINA pitää saada enemmän ja enemmän. Montako Muskia maailmaan sit oikeesti mahtuisi, ja montako koditonta se tulisi maksamaan?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom