Ukraina ja siitä oppiminen

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Hyvin on sutkin aivopesty.

Älä lue niin paljon sitä Verkkomediaa ja NWOhavaintoja-blogia. Olet nimittäin selvästi omaksunut retoriikkasi suoraan sieltä.
Sano vielä vaikkapa, että olemme sioonistisen valtamedian lampaita tai muuta raflaavaa.

Köyhä kansa haluaa vapautua venäläisen diktaattorin sorrosta...

Väitätkö, että Yanukovitch oli hyvä presidentti ja ei joutanut painua vittuun? Vai mitä sä selität?

Kannattaa miettiä ketkä kaikki ovat olleet vallassa 2000-luvulla ukrainassa niin huomaat ettei Yanukki ole tätä soppaa yksin keittänyt, saatat myös huomata ettei ole niin venäjämielinen kuin mediassa annetaan ymmärtää.

Sekö tekee Yanukovitchista hyvän pressan? Jälleen kerran: mikä sun pointtisi on vai tiedätkö itsekään?

Kannattaa myös perehtyä siihen mitä EU tarjosi ja mitä Venäjä tarjosi, aika moni valtionpäämies olisi hyväksynyt venäjän tarjouksen. En tiedä ukrainan laista kovin tarkasti mutta käsittääkseni se ei mahdollista sitä että parlamentti noin vain äänestää presidentin pois virasta.

Kerrohan meille mitä Venäjä ja EU tarjosivat. Katsotaan tiedätkö itse.

Venäjähän kiristi Ukrainaa olemaan hyväksymättä EU:n vapaakauppasopimusta muun muassa pysäyttämällä vientiä rajoille ja uhkaamalla energiatoimituksien häiriöillä/hinnalla. EU taas ei asettanut mitään ehtoja Ukrainalle, joka olisi estänyt sitä olemasta myös hyvää pataa Venäjän kanssa entiseen malliin samanaikaisesti.

En tiedä ukrainan laista kovin tarkasti mutta käsittääkseni se ei mahdollista sitä että parlamentti noin vain äänestää presidentin pois virasta.

Kai sä käsität, että parlamentti säätää ne lait ja se on ylin päättävä elin mitä tulee lainsäädäntöön siis? :face:
Toisinsanoen, jos parlamentti vaikkapa säätää lain, että presidentti lähtee nyt, niin sehän lähtee. Sitä voi toki miettiä noudatettiinko tuossa jotain teknisiä muotoseikkoja ja säädettiin se laki presidentin erottamsiesta ensin (jos sellaista ei ollut jo olemassa, mutta luulenpa, että oli) vai tehtiinkö päätös vain suoraan. Joka tapauksessa lopputulos olisi aina se, että presidentin on erottava ja aivan laillisesti.

En jaksa miettiä kenen salaliitto on aiheuttanut mitäkin mutta kannattaa ottaa pää pois perseestä ja katsella ympärilleen ;)

Sen kyllä panin merkille, että et jaksanut paljon miettiä.

Luuletko muuten että esim Tymoshenko on vaurastunut reilulla pelillä?

Ja TÄMÄKÖ teki Yanukovitchista hyvän pressan, jota ei saanut erottaa?
 
Hyvin on sutkin aivopesty. Köyhä kansa haluaa vapautua venäläisen diktaattorin sorrosta... Kannattaa miettiä ketkä kaikki ovat olleet vallassa 2000-luvulla ukrainassa niin huomaat ettei Yanukki ole tätä soppaa yksin keittänyt, saatat myös huomata ettei ole niin venäjämielinen kuin mediassa annetaan ymmärtää. Kannattaa myös perehtyä siihen mitä EU tarjosi ja mitä Venäjä tarjosi, aika moni valtionpäämies olisi hyväksynyt venäjän tarjouksen. En tiedä ukrainan laista kovin tarkasti mutta käsittääkseni se ei mahdollista sitä että parlamentti noin vain äänestää presidentin pois virasta.

En jaksa miettiä kenen salaliitto on aiheuttanut mitäkin mutta kannattaa ottaa pää pois perseestä ja katsella ympärilleen ;)
Luuletko muuten että esim Tymoshenko on vaurastunut reilulla pelillä?
Tymoshenkohan on vaurastunut ennen kuin siirtyi politiikan pariin. En nyt lähtisi ihan suoraan vertailemaan. Jos Yanukovitch ei ole venäjämielinen niin mitä se sitten tällä hetkellä siellä Venäjän turvissa kyyröttelee ja heidän suojeluksessaan oleskelee?
 
ei nyt ruveta vääntämään peistä, vaan mitä meidän pitää oppia tilanteesta, puhutaan välillä suomesta, käsi ylös jotka uskoo että 5. arktila painaa vittuakaan kun on venäjä vastassa?? itse en siihen usko ja kaikkein vähiten tälläisten kärpäsen paskojen kohdalla kuin suomi, viro, ym ym mitä näitä nyt on, täytyisi olla todella isot rahat kyseessä ja iso maa ennen kuin nato tekisi vittuakaan.

tässä tälläinen pieni tekstin pätkä yhdestä "sopimuksesta" mikä on joskus aikanaan tehty: Vuonna 1994 laaditussa Budapestin muistiossa Yhdysvallat, Venäjä ja Britannia vahvistivat Ukrainan maantieteellisen yhtenäisyyden ja lupasivat suojata tätä ulkopuolista aggressiota vastaan. Maat lupasivat myös olla hyökkäämättä Ukrainaan tai asettamatta taloudellisia pakotteita, joiden tarkoituksena olisi vaikuttaa Ukrainan poliitiikkaan.

Sopimus solmittiin samassa yhteydessä, kun Ukraina luopui Neuvostoliitolta periytyvästä ydinaseistuksesta.
 
Pelottavin asia tässä on se realisaatio, että muissa maissa on hankala todella tietää mitä jossain toisessa maassa on oikeasti tekeillä. Ja siihen soppaan ei tarvita kuin muutama hyvin kirjoitettu artikkeli, tai hyvin editoitu "uutis"video jonkin tahon toimesta, esim. Venäjä tai USA. Todellisuudessa kyse voi olla jonkin suurvallan masinoinnista, tai sitten ei. Tämä realisaatio iskee jälleen naamalle, niinkuin se teki jo Libyan ja Syyrian kohdalla, ja iskuvoima vain kasvaa, mitä lähempänä asiat tapahtuvat. Syyria tuntuu kovin etäiseltä, mutta Ukraina tuntuu olevan vain parin korttelin päässä.

Oppitunti tästä realisaatiosta on se, että kuka tahansa voi hyökätä milloin tahansa, valheellisin oikeutuksin. Muille maille levitetään valheita provokaatiosta tai sisäisestä konfliktista mihin on pyydetty apua. Kun muut maat eivät voi olla varmoja, minkä kannan ne ottavat, ne eivät ota varmuuden vuoksi mitään kantaa.

Siinä mielessä jonkin sortin liittoutuminen alkaa tuntumaan houkuttelevalta ratkaisulta.
 
Tietääkö joku, että opetetaanko Venäjällä vieläkin kouluissa Suomen aloittaneen sodan Mainilan laukauksilla? Muutama vuosi sitten näin ainakin oli.
 
Valtioneuvosto tiedottaa Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksen johdosta, mm.: "Voimakeinoilla uhkaaminen ja niiden käyttö ovat tuomittavia ja YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden vastaisia. Venäjän sotilaalliset toimet loukkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta. Pyrkimystä Krimin alueen haltuunottamiseksi ei voida hyväksyä." Kovempia sanoja, kuin itse odotin.
 
Viimeksi muokattu:
Melkeimpä toivoisi että Venäjä rähisisi taloutensa kuralle tuolla suunnalla. Tähän mennessä Venäjän kansa on oman tulkintani mukaan pysynyt rauhallisena talouskasvun tuoman elintason nousun vuoksi. Toki propaganda on myös naapurissa voimallista. Tosin jos kansa lähtee kaduille talouskasvun tyrehdyttyä, niin pelkään kyllä Putinin ja kumppaneiden reaktioita....
 
Hyvin on KRP aivopesy mennyt tuulipukuihin läpi, tuolla foorumeilla tuulipuvut pelkää ku Putin lähetti Yön Sudet liiviukkoja Ukrainaan, muutakymmentä sekakäyttäjää ja sillä voitetaan sota, hui kauheeta Putin käyttää liivimiehiä, mihin tarvitaan kymmeniä tuhansia spetsnazeja ja sabotöörejä ku on muutakymmentä sekakäyttäjää ja niillä on "LIIVIT", hui kauheeta, nyt tarvitaan "taaperolta" heti lausunto.
 
Meillähän ei täällä Suomessa ole toistaiseksi mitään hätää. Uusi venäläistankeille suunniteltu moottoritienpätkä Vaalimaalle ei ole vielä valmis. On huomattavasti mukavampaa ja ekologisempaa körötellä hyvää tietä avainpaikoille.
 
Hieman riistäytyi käsistä koko kriisi. Tuskin oli kenenkään tarkoitus. Mutta tästä opitaan, miten nopeasti tilanteet voi muuttua. Eikös talousneuvottelujen alkuvalmistelut pitänyt aloittaa tänään tai huomenna ja tämähän oli Venäjänkin virallinen kanta, että osallistuu näihin mukaan. Nyt sen sijaan NATO pitää hätäkokouksia ja Venäjää uhkaa merkittävät taloudelliset sanktiot. Eli Euroopan turvallisuus järkkyy ja maailmantalous heittää taas uuden voltin alueen takia, josta harva edes tiesi ennen kuin media alkoi rummuttaa. Ja onhan toikin ihan vitsi, että valtion päämiehet lähettelee toisilleen viestejä Twitterissä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Hyvin on KRP aivopesy mennyt tuulipukuihin läpi, tuolla foorumeilla tuulipuvut pelkää ku Putin lähetti Yön Sudet liiviukkoja Ukrainaan, muutakymmentä sekakäyttäjää ja sillä voitetaan sota, hui kauheeta Putin käyttää liivimiehiä, mihin tarvitaan kymmeniä tuhansia spetsnazeja ja sabotöörejä ku on muutakymmentä sekakäyttäjää ja niillä on "LIIVIT", hui kauheeta, nyt tarvitaan "taaperolta" heti lausunto.

Öö... Hä?
 
Lähde tähän olis kiva saada mutta kolikon toinen puoli on varmasti enemmän tai vähemmän tämän näköinen. Itse en kyllä usko puoliakaan :)

PressTV - Putin faces down Obama over Ukraine

Ja KAAPELI : sun omiin tietolähteisiin kuuluu ilmeisesti, hesari,iltapaska tai vastaava...no sun mieliksi laitan tähän ihan ylen sivuilta lainattuja sanoja,ja linkin,että voit itse sitten lukea,ja miettiä siellä omassa pikku päässäsi,et mitä on 1 + 1 .... ja hyvä uutinen on se,ettet tarvii foliopipoa vaan ihan omat aivot riittää,vaikka epäilen niitä vahvasti :

Vapaakauppasopimusten sisällöissä kiistanalaisia kohtia - korporaatiovalta kasvaa patenttioikeuksilla

Juuri nyt Yhdysvallat on solmimassa kahta erillistä vapaakauppasopimusta. Ensimmäinen niistä on Suomeakin koskettava Yhdysvaltojen ja EU:n välinen Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) ja toisena historian suurin vapaakauppasopimus, Trans-Pacific Partnership (TPP). TPP:n osapuolina Yhdysvaltojen lisäksi ovat Japani, Meksiko, Kanada, Australia, Malesia, Chile, Singapore, Peru, Vietnam, Uusi-Seelanti ja Brunei. Tämän sopimuksen tarkoituksena on kahlita sisäänsä 40 prosenttia koko maailman bruttokansantuotteesta.

Sen lisäksi, että sopimukset nähdään suurena riskinä demokratialle, vaarana on, että neuvotteluissa ujutetaan sopimuksiin sellaisia pykäliä, joiden sisällöistä ei olla varmoja. Sopimusneuvotteluissa onkin lähinnä kyse korporaatiovallasta, jossa yritysjohtajat ja EU:n johto neuvottelevat keskenään suljetuin ovin. Sopimuksia myydään suurelle yleisölle vapaan kaupan ja talouskasvun autuutena, kun sopimusten mukana tulevista säädöksistä vaietaan.

Asiakirjasta ilmenee pykälä, joka antaa yrityksille oikeuden patentoida erilaisia geneettisesti muokattuja kasvilajikkeita ja mahdollisesti eläimiin kohdistuvia muunnoksia. Eli käytännössä se antaa yrityksille jatkossakin mahdollisuuden esimerkiksi viljalajikkeiden patentoimiseen.

neuvoteltava TPP-sopimus sisältää lisäksi myös mahdollisuuden patenttioikeuksien keinotekoiseen jatkamiseen lääketeollisuudessa, sekä mahdollisuuden rajoittaa halpojen lääkkeiden tuotantoa kohdemaissa.

Jo olemassa olevissa vapaakauppasopimuksissa ympäri maailmaa on kohtia, jotka ovat vahvasti lisänneet suurten yritysten mahdollisuuksia juuri biologisiin patentteihin ja sitä kautta omistusoikeutta kohdemaiden taloudellisen tuotantoon.

– Jos esimerkiksi amerikkalainen kaivosyritys tulisi Suomeen ja vaatisi Suomea muuttamaan ympäristölakejaan niin, että yhtiön voitot turvataan, ja Suomi ei siihen suostuisi, voidaan asia riitauttaa ylikansalliseen ICSID-tuomioistuimeen, spekuloi kansainvälisen oikeuden akatemiaprofessori Martti Koskenniemi.

Suomella ei tällaisessa oikeustapauksessa ole mitään virallista asemaa, vaan vastaajana toimii EU. Koskenniemen mukaan unioni tulkitsisi tapausta oman ympäristölainsäädäntönsä näkökulmasta, eikä päätöselimessä välttämättä tiedetä, mitä se tarkoittaisi esimerkiksi Pohjois-Savon elämänlaadulle, jos alueelle tulisi uutta amerikkalaista kaivosteollisuutta.

jne jne...lue tuolta loput : Vapaakauppasopimusten sisällöissä kiistanalaisia kohtia - korporaatiovalta kasvaa patenttioikeuksilla | Yle Uutiset | yle.fi

ja ymmärrä se,että Ukraina ei lähtenyt tähän leikkiin mukaan,niin jenkit ne nyt provosoi Venäjää sitä kautta.

Isompaa kuvaa sulle on turhaa alkaa edes tässä kertomaan,jääränä sä kiellät sen.
 
Jos nyt Suomen asemaa halutaan miettiä, niin mikäli iloinen itänaapurimme haluaisi oikeasti alkaa rähisemään, niin puolustautuminen olisi yksinkertaisesti täysin mahdotonta. Miehitystä voisi teoriassa hankaloittaa ja hidastaa, mutta kaikki suuret kaupungit, teollisuus- ja sotilaskohteet olisivat raunioina tunneissa (tämä toki vaatisi sitä, että Venäjä ihan oikeasti haluaisi alkaa rähisemään ja käyttää siihen resursseja). Ja tämä asia ei muuttuisi, vaikka puolustusvoimien määrärahat kymmenkertaistettaisiin ja liityttäisiin NATOon.

Asia, johon on mahdollista vaikuttaa, on se, kuinka kalliiksi hyökkääminen vastapuolelle tulisi. Suuri apu on siinä, että Suomessa ei ole mainitsemisen arvoisia luonnonvaroja, joten siinä mielessä tänne ei ole kannattavaa tulla. NATOn ideahan on lähinnä siinä, että sillä tehdään sodasta kannattamaton hyökkääjän kannalta. Eli mikäli Suomi kuuluisi NATOon ja Venäjä tänne hyökkäisi ja pommittaisi Suomen kivikaudelle, olisi NATOn vastaisku myös melko tuhoisa. Tämä siis sillä oletuksella, että liitto toimii kuten sen on suunniteltu toimivan. Vastaavasti Suomen puolustusvoimat ovat voimattomia Venäjän kalustoylivoiman edessä, mutta voivat(?) heittää kapuloita rattaisiin miehitystä vastaan, joka edelleen tekee sodasta vastapuolelle kannattamatonta.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa NATO-maa Viro. Mikäli Venäjä sinne hyökkäisi, niin NATO ei ikinä pystyisi toimimaan niin nopeasti, että hyökkäys saataisiin pysäytettyä. Itse asiassa siihen ei taideta edes varsinaisesti pyrkiä, vaan siihen, että hyökkäyksen jälkeen parin viikon viiveellä NATO iskisi Venäjää vastaan ja tämän pelotteen on tarkoitus viedä hyökkäyshalut. Vähän sama homma kuin ydinaseiden kohdalla. Tuhoa ei voida estää, mutta voidaan tuhota myös vastapuoli.
 
Jos nyt Suomen asemaa halutaan miettiä, niin mikäli iloinen itänaapurimme haluaisi oikeasti alkaa rähisemään, niin puolustautuminen olisi yksinkertaisesti täysin mahdotonta. Miehitystä voisi teoriassa hankaloittaa ja hidastaa, mutta kaikki suuret kaupungit, teollisuus- ja sotilaskohteet olisivat raunioina tunneissa (tämä toki vaatisi sitä, että Venäjä ihan oikeasti haluaisi alkaa rähisemään ja käyttää siihen resursseja). Ja tämä asia ei muuttuisi, vaikka puolustusvoimien määrärahat kymmenkertaistettaisiin ja liityttäisiin NATOon.

Ai niinkuin Georgia on raunioina?

Tässä koko ajatusrakennelmassa on nyt sellainen vika, että oletetaan jokaisen konfliktin olevan täysimittainen tuhoamissota, jonka ainoa tarkoitus on pistää koko valtio maantasalle. Kuten olemme jo nähneet, niin sellaisia sotia ei juurikaan ole käyty vuosikymmeniin, vaikka kokoajan jossain taistellaan.

Todennäköisin rähinä voisi olla juuri esimerkiksi Ukrainan konfliktin kaltainen, jossa Venäjällä ei ole aikomustakaan pommittaa maata kivikaudelle, vaan on liikkeellä parin prikaatin voimin. Ja sellainen joukko voi helposti saada verisen nenän myös Suomelta.
 
No johan on muutama 'tinahattu liian tiukalla' kommentti tullu tänne.

Mä voisin tiivistää tämän tilanteen.
Pikkupoika nimeltä Ukraina leikkii hiekkalaatikossaan. Isompi poika,Venäjä, tulee potkiin Ukrainan hiekkakakkuja. Ukrainan puolituttu vanhempi kaveri, USA, tulee väliin ja toruu Venäjää muttei halua tapella koska äiti ei tykkäis.
Naapurin poika NATO huutelee aidan toiselta puolelta että jos tuutte tänne, iskä antaa teille selkään. Mutta ei poistu pihaltaan.
Ukrainan hintelä isoveli, EU, huutelee Venäjälle parvekkeelta kans mutta ei halua tulla pihalle koska ei ole ikinään tapellut ja pleikka peli on kesken.

Kukaan ei anna periks ettei mee maine.

Sitähän tää on. Isot pojat uhittelee pienempien hiekkalaatikolla. Kyllä tällä maailmalla on välillä aika vaikeeta.
 
AxeRude: Hah, paljastit itsesi :) Suomi ei ole menossa mitenkään erityisesti USA:n puolelle tässä asiassa, joten on sinällään turha täällä yrittää lietsoa jotenkin USA:n vastaista kantaa. :confused: Kukaan tässä ketjussa ei ole puhunut mitään ylisanoja USA:sta. Uskon että meitä yleisimmin kiinnostaa lähinnä se, että mitä Venäjä tekee vierusvaltiolleen, ja miten midän pitäisi reagoida asiaan.

Venäjän media on valtion johtama, joten siellä voidaan kertoa mitä vain. Uskon, että tavalliset ihmiset noin yleisellä tasolla uskovat suurinpiirtein mitä mediassa sanotaan. Jos ihminen saa yhden tiedon asiasta, se yleensä jää pääevidenssiksi tapahtumista, eikä ole vasta-aineistoa, minkä nojalla kyseenalaistaa sitä mitä on kerrottu. Ihmiset eivät sinällään seuraa ihmeemmin esim. muiden maiden tiedotusvälineitä edes netistä. Ja koska on muutoinkin vaikea sanoa että kuka puhuu totta, niin valitaan se oman hallituksen näkemys asiasta, koska sitä on myös turvallisinta noudattaa.

Venäjä voi tehdä juuri nämä samat temput Suomelle, kuin mitä Ukrainassa tapahtuu.
 
Venäjä voi tehdä juuri nämä samat temput Suomelle, kuin mitä Ukrainassa tapahtuu.
Kenties voisi, mutta miksi ihmeessä se haluaisi? Sevastopolissa on Venäjän kenties tärkein laivastotukikohta, ja enemmistö Krimin väestöstä on venäläisiä. Uskoisin kyllä myös että EU-maat reagoisivat kuitenkin hieman eritavalla jos yhteen EU-maahan hyökättäisiin, kuin nyt.
 
AxeRude: Hah, paljastit itsesi :) Suomi ei ole menossa mitenkään erityisesti USA:n puolelle tässä asiassa, joten on sinällään turha täällä yrittää lietsoa jotenkin USA:n vastaista kantaa. :confused:

Mitä mä nyt paljastin ? En oo sanonut,että Suomi menee sinne tai tänne, ja eipä ole myöskään mitään lietsomista,vaan ihan tosi asioita :hyvä:

ja tähän loppuun vielä pieni lainaus,eikä ole Rt:ltä...ja sit saa mun osalta olla tässä, jokainen voi itse googletella ja lueskella vähän niitä tarinoita,molemmilta puolilta,niin kyllä se kokonaiskuva,sitten (toivottavasti) aukeaa :

the fight is on ukraine, the european union , united states vs russia , the aim is to weaken russia in order to take it's hand off syria , and pave the way for USA to destroy the syrian regime and therefore to destroy the axis of resistance
 
^Mattih: en voisi enempää toivoa, että se on juuri noin kuin sanoit. Mitähän täällä nyt olisi sitten kiinnostavaa. Kaivosplänttejä varmaan, joiden kapasiteettia olemme liian hölmöjä itse täysin hyödyntämään. Tärkeimmät taisi pohjoisesta Venäjä vielä WWII:n rauhansopimuksissa.


the fight is on ukraine, the european union , united states vs russia , the aim is to weaken russia in order to take it's hand off syria , and pave the way for USA to destroy the syrian regime and therefore to destroy the axis of resistance

Mutta mistä tämä Venäjän paranoia? Miksi pitää "vahvistaa omia asemiaan"? Luuleeko Venäjän johto, että USA tai NATO suunnittelee pitkässä johdossa hyökkäystä Venäjää vastaan? Miksi vastakkainasettelu? Miksei voida jokainen kehittää talouksiamme ja elintasojamme rehellisin ja demokraattisin keinoin kukoistukseen? Miksi pitää kalistella sapeleita?
 
PressTV - Putin faces down Obama over Ukraine

Ja KAAPELI : sun omiin tietolähteisiin kuuluu ilmeisesti, hesari,iltapaska tai vastaava...no sun mieliksi laitan tähän ihan ylen sivuilta lainattuja sanoja,ja linkin,että voit itse sitten lukea,ja miettiä siellä omassa pikku päässäsi,et mitä on 1 + 1 .... ja hyvä uutinen on se,ettet tarvii foliopipoa vaan ihan omat aivot riittää,vaikka epäilen niitä vahvasti :

Vapaakauppasopimusten sisällöissä kiistanalaisia kohtia - korporaatiovalta kasvaa patenttioikeuksilla

Juuri nyt Yhdysvallat on solmimassa kahta erillistä vapaakauppasopimusta. Ensimmäinen niistä on Suomeakin koskettava Yhdysvaltojen ja EU:n välinen Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) ja toisena historian suurin vapaakauppasopimus, Trans-Pacific Partnership (TPP). TPP:n osapuolina Yhdysvaltojen lisäksi ovat Japani, Meksiko, Kanada, Australia, Malesia, Chile, Singapore, Peru, Vietnam, Uusi-Seelanti ja Brunei. Tämän sopimuksen tarkoituksena on kahlita sisäänsä 40 prosenttia koko maailman bruttokansantuotteesta.

Sen lisäksi, että sopimukset nähdään suurena riskinä demokratialle, vaarana on, että neuvotteluissa ujutetaan sopimuksiin sellaisia pykäliä, joiden sisällöistä ei olla varmoja. Sopimusneuvotteluissa onkin lähinnä kyse korporaatiovallasta, jossa yritysjohtajat ja EU:n johto neuvottelevat keskenään suljetuin ovin. Sopimuksia myydään suurelle yleisölle vapaan kaupan ja talouskasvun autuutena, kun sopimusten mukana tulevista säädöksistä vaietaan.

Asiakirjasta ilmenee pykälä, joka antaa yrityksille oikeuden patentoida erilaisia geneettisesti muokattuja kasvilajikkeita ja mahdollisesti eläimiin kohdistuvia muunnoksia. Eli käytännössä se antaa yrityksille jatkossakin mahdollisuuden esimerkiksi viljalajikkeiden patentoimiseen.

neuvoteltava TPP-sopimus sisältää lisäksi myös mahdollisuuden patenttioikeuksien keinotekoiseen jatkamiseen lääketeollisuudessa, sekä mahdollisuuden rajoittaa halpojen lääkkeiden tuotantoa kohdemaissa.

Jo olemassa olevissa vapaakauppasopimuksissa ympäri maailmaa on kohtia, jotka ovat vahvasti lisänneet suurten yritysten mahdollisuuksia juuri biologisiin patentteihin ja sitä kautta omistusoikeutta kohdemaiden taloudellisen tuotantoon.

– Jos esimerkiksi amerikkalainen kaivosyritys tulisi Suomeen ja vaatisi Suomea muuttamaan ympäristölakejaan niin, että yhtiön voitot turvataan, ja Suomi ei siihen suostuisi, voidaan asia riitauttaa ylikansalliseen ICSID-tuomioistuimeen, spekuloi kansainvälisen oikeuden akatemiaprofessori Martti Koskenniemi.

Suomella ei tällaisessa oikeustapauksessa ole mitään virallista asemaa, vaan vastaajana toimii EU. Koskenniemen mukaan unioni tulkitsisi tapausta oman ympäristölainsäädäntönsä näkökulmasta, eikä päätöselimessä välttämättä tiedetä, mitä se tarkoittaisi esimerkiksi Pohjois-Savon elämänlaadulle, jos alueelle tulisi uutta amerikkalaista kaivosteollisuutta.

jne jne...lue tuolta loput : Vapaakauppasopimusten sisällöissä kiistanalaisia kohtia - korporaatiovalta kasvaa patenttioikeuksilla | Yle Uutiset | yle.fi

ja ymmärrä se,että Ukraina ei lähtenyt tähän leikkiin mukaan,niin jenkit ne nyt provosoi Venäjää sitä kautta.

Isompaa kuvaa sulle on turhaa alkaa edes tässä kertomaan,jääränä sä kiellät sen.

Kai sä onneton käsität, että tuo quotesi sopimus ei ollut se jonka Ukraina torjui ja josta tämä koko kärhämä sai alkunsa? Tämä oli: Ukraine?European Union Association Agreement - Wikipedia, the free encyclopedia
Ja tuolla ei ole mitään tekemistä Yhdysvaltojen kanssa.

Olet kovasti mieltä, mutta et nähtävästi tiedä mistä tarkalleenottaen. :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom