Tuo monimaailmatulkinta on yks ratkaisu tähän paradoksiin ja omasta mielestäni uskottavin. Se siis käytännössä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat mitä on mahdollista tapahtua myös tapahtuu. Eli karkeasti voisi ajatella sen tarkoitavan esimerkiksi sitä, että jos sinulla on vaihtoehtoina kääntyä oikealla tai vasemmalle ja niistä valitaan satunnaisesti toinen, niin molemmat mahdollisuudet todella tapahtuvat, mutta sinä koet vain toisen niistä. Ja tässä päätöksen hetkellä ajan kulku ikäänkuin haarautuu kahteen erilaiseen todellisuuteen, jotka molemmat ovat yhtä todellisia, mutta tietenkään niistä ei koe kuin toisen. Ja jos kävisi menneisyydessä tappamassa isoisänsä, niin se vain loisi uuden todellisuuden, jossa isoisä olisi kuollut ja itsekkään ei olisi voinut syntyä, mutta edelleen siellä "todellisuudessa" mistä on tullut isoisä olisi edelleen hengissä jne.
Tuo on vähän hankala tuolla tavalla selittää, sillä tuo esimerkki ei ole ehkä ihan täysin 100% tämän tulkinnan mukainen. Lähelle kyllä. Jos haluttaisiin ihan tarkalleen tarkastella asiaa, pitäisi tarkastella tapahtumia atomien mittakaavassa ja niitä ilmiöitä on vähän hankala selittää käyttäen meidän arkijärkeen sopivia esimerkkejä.
Tässä linkissä on jonkun verran sivuttu tuota monimaailmatulkintaa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Todellisuuden_rakenne
Ja tuo kyseinen kannattaa lukea ihan kirjana jos asia kiinnostaa ja jaksaa keskittyä raskaaseen tekstiin.
ps. Kun oli siitä kauan menee sen 40 valovuoden kulkemisessa aikaa. Valovuoden määritelmä on jo pelkästään "valon kulkema matka vuodessa" ja tuo nimenomaan tarkoittaa ulkopuolisen tarkkailijan silmin. Ei siinä tuon kummempia kikkailuja tarvita. Sitten vasta pitää ottaa suhteellisuusteoriaa mukaan, kun aletaan miettimään miten siellä valonopeudella kulkevan aluksen sisällä koetaan aika. Mutta näin ulkopuolisen silmin: vuosi valon nopeudella = 1 valovuosi.