Ymmärrän kyllä tuon pointin että tekoäly pystyy kehittämään itseään pidemmälle ja pidemmälle, jokuaika takaperin oli tiedelehdissä juttua kehitteillä olevista kvanttitietokoneista. Jos nyt oikein muistan, tutkijoiden mukaan huoneen kokoinen kvanttitietokone on tehokkaampi kuin koko universumin täyttävä nykytekniikalla tehty kompuutteri. Vähän överiltä kuulostaa, mutta jokatapauksessa noi kvanttifysiikkaan perustuvat sovellukset kun tulevat markkinoille alkaa melkonen jytinä teknologian saralla, on niissä niin helvetisti potkua verrattuna nykyvehkeisiin. Kuinka kauan tuohon menee, jää nähtäväksi. Jonkinlaisia tietokoneita käsittääkseni on jo tehty ja toimivaksi osoitettu.
Mutta, lähinnä tuohon liittyen että miten se tietoisuuden kehittäny supercomputer (tm) oikeen kehittyisi eteenpäin, ainakaan nykytekniikalla? Tiettyyn rajaan asti noi laskentatehot riitää, sen jälkeen tarvitaan ihan fyysistä duunia että konetta päivitetään, siihen liitetään uudet osat jne. Tämä taas tällähetkellä vaatii ihmistä, ei koneella ole fyysistä olomuotoa muuten kuin se pömpeli joka ei liikkumaan kykene. Asia on toki eri jos tuota tekoälyä aletaan suoraan kehittämään johonkin valmiiksi tehdyn huikean robotin sisään, joka nyt olisi täyttä idiotismia, kyllähän se ensin kannattanee testata vaarattomammalla tavalla. Muutenkin pitkä on matka siihen että täällä kuljeskelee terminaattoriarmeijat rakentamassa uusia terminaattoritehtaita, vaatii aika monta aivopierua ihmiskunnalta suunnitteluvaiheessa jos tuohon pisteeseen edetään.
Eri asia on sitten ne tuhannet ydinkärjet joita maailmassa on, jos näistä edes osaa pidetään siinä valmiudessa että ne on elektronisesti laitettavissa laukaisukuntoon sekä laukaistavissa. Silloin ollaan kusessa jos "kädetön" AI päättää että ihmiskunta lähti nyt ja hakkeroi itsensä noihin järjestelmiin.