..... MIksä sitä sitte sanotaan että työnnettään se rinnalta pään ylä puolelle Muttei " punnerreta" kun ei sa sanoo vauhtipunnerrus eikä punnerrus, ja ei saa sanoa työntö kun siihen sisältyy rinnalleveto. mikä se sitten on kun ilman punnertamista työnnetään tanko rinnalta ylös " eli otetaan jaloilla se vauhti että saadaan tanko sinne ylös" ja siis tämä ilman rinnallevetoa. Mikä on termi tähän...
Katoppa tämä video niin näät vauhtipunnerruksen ja ylöstyönnön eron
http://www.youtube.com/watch?v=Sf-IaO8sMHc Videolla nostajat vetävät ensin rinnalle (välillä raakana,välillä kyykyn kautta), tekevät sitten vauhtipunnerruksen, sitten raa´an ylöstyönnön ja lopuksi ylöstyönnön saksiin (saksaaminen on yleisin tapa työntää ylös, mutta raaka ylöstyöntö on ylöstyöntö myöskin).
Vauhtipunnerruksessa siis otetaan jaloilla vauhtia, (mutta ne eivät irtoa lattiasta tai irtoavat ihan millin) ja tanko punnerretaan ylös.
Ylöstyönnössä otetaan myös vauhtia, mutta sitten pudotaan tangon alle, tankoa ei siis punnerreta ylös, vaan sille annetaan jaloilla vauhti ylöspäin ja otetaan vastaan niin, että kädet ovat jo allemenon aikana suoristuneet täysin suoraksi.
Videolla ekoissa nostoissa kaikilla kädet suoristuvat ylöstyönnössä hyvin heti lukkoon, mutta raskaammissa painoissa etenkin blondilla naisella ja myöhemmin myös tummalla naisella ja lopuksi myös miehellä, alkaa tulla pientä punnerrusta loppuun. Videolla lukeekin teksti välillä niissä kohdissa, että pientä punnerrusta oli havaittavissa. Kisoissa semmosista punnerruksista tulee hylättyä, mutta muutenhan tuon ei niin väliä tietty.
Suurin ero vauhtipunnerruksessa ja ylöstyönnössä on siis se, että vauhtipunneruksessa tanko punnerretaan lopussa ylös, ylöstyönnössä pudotaan alle jona aikana kädet jo suoristuvat kokonaan, eikä punnerrusta näin ollen tule ollenkaan.
Vauhtipunnerrus ei siis ole mikään varsinainen painonnostoliike (hyvä apuliike kylläkin) ja ylöstyöntö on se, mikä työnnössä tehdään rinnallevedon jälkeen.
Nyt tuli kyllä niin rautalangasta että :D