Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jenkkifirma haluaa hakemukseen liitteeksi "Salary history" selonteon. Mitä ne sillä tekevät? Huomaavat, että olen halpa työntekijä?
Reilut kymmenen vuotta sitten suoritettu tohtorintutkinto fysiikasta. Sovelletusta matematiikasta myös syventävät tohtoriopinnot, ja signaalinkäsittelystä perusopinnot. Lisänä muutama vuosi sitten suoritettu opinnot Aasiassa kameraobjektiivien suunnitteluun, mutta en ole tuota kyllä mihinkään tarvinnut.Laitat nollan perään vaan;).. mikä sun koulutustausta muuten on? matematiikkaa ja kauppatieteitä?
Eihän tuossa palkkatoivetta kysytty, vaan palkkahistoriaa. Sen perusteella työnantaja voi huomata, että tuon tyypinhän saa halvalla, eivätkä tarjoa aina tehtävän vaatimaa palkkaa.Onko tosiaan työnantajat niin tyhmiä että luulevat työntekijää huonoksi jos ei laita riittävän suurta palkkatoivomusta?! :O
Job hopperin näkee kyllä heti CV:stä. Jos on vaihdettu työpaikkaa 1-2 vuoden välein, niin ei siinä palkkatietoja tarvita. Jos taasen on 4-10 vuotta ollut aina paikassaan, niin ei kyllä ole heti pienen korotuksen perässä hyppäämässä, sanoi palkkatiedot mitä vain.Tuskinpa sillä palkkahistorialla mitään merkitystä on, jos edellinen työpaikka on ollut vaikka Suomessa ja tarjolla olisi paikka paikallisella sopimuksella USA:ssa. Joskus eräältä HR:n edustajalta kuulin, että tämmöisillä kyselyillä lähinnä pyritään etsimään näitä "job hoppereita", joilla on tapana etsiytyä aina vaan uusiin hommiin pienenkin palkankorotuksen toivossa. Enpä itse lähtisi kuitenkaan luokittelemaan ihmisiä palkkahistorian perusteella.
Asiasta kukkaruukkuun, kysymys ansiosidonnaisesta. Työttömäksi joutuessahan on 3kk suoja-aika, mutta onko työnhakija velvoitettu ottamaan vastaan työtä, josta saatu korvaus on pienempi kuin myönnetty ansiosidonnainen?
Eli jos saan x määrän ansiosidonnaista, onko pakko ottaa vastaan työtä josta saa vähemmän?
En siis ole työtön mutta rupesin vaan pohtimaan.
Suomessa on tällä hetkellä sellainen tilanne, että markkinat on työn tarjoajalla. Ei kukaan ota edes huonosti motivoitunutta kaupan kassallekaan. En tiedä velvoittaako ne siellä työkkärissä hakemaan kaikkiin soveltuviin paikkoihin, mutta voihan sitä työhaastattelussa sanoa, että työ ei kiinnosta ollenkaan, eikä näin ollen tule taatusti valituksi.Sulla on älyttömän kova luotto Suomalaiseen työvoimapoliittiseen työnhaussa avustamiseen :D
edit. Ja oman alan hommia sieltä ei tasan löydy, mutta mietinkin lähinnä että onko ne heti tuuppaamassa jonnekin siwan kassalle tms. Ammatillinen suojahan on vain 3kk.
Monessa paikkaa käytetään esim. kassalla työkkärin harjoittelijoita jos on aukiolovelvotteita päivinä, jotka tiedetään kannattamattomiksi. Motivaatiolla ja naamalla ei ole niinkään väliä aina.Suomessa on tällä hetkellä sellainen tilanne, että markkinat on työn tarjoajalla. Ei kukaan ota edes huonosti motivoitunutta kaupan kassallekaan. En tiedä velvoittaako ne siellä työkkärissä hakemaan kaikkiin soveltuviin paikkoihin, mutta voihan sitä työhaastattelussa sanoa, että työ ei kiinnosta ollenkaan, eikä näin ollen tule taatusti valituksi.
Kertokaas rekrytointeja tehneet ihmiset että näettekö sen negatiivisena asiana jos hakija on ollut jonkun aikaa työttömänä. Onko jotenkin parempi jos hakija on jossain töissä. Olisiko ollut jostain työvoimatoimiston sivuilta kun luin joskus että jo kuukauden työttömyys näyttää työnantajan silmissä huonolta. Aika oudolta kuulostaa jos asia todella näin on.
Saksa on paska maa ja haku jatkuu. Viisi hakemusta lisää tällä viikolla. Yksi marraskuun hakemus johti haastatteluun ensi viikolle. Luultavasti liian vaativa homma mulle, mutta käydään katsomassa.Vähän päivitystä statistiikasta. Nyt kun noita hakemuksia on pistelty paljon, niin joka 25. johtaa haastatteluun. Ja olen siis laittanut sellaisiin paikkoihin, joihin koulutus ja kokemus sopii hyvin. Viimeisin haastattelu oli tänään Saksaan. Pääsin seuraavalle kierrokselle Münichiin.