Treenisysteemi debaatti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja greener
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vuosien treenaamisen ja huonon kehityksen johdosta tulin etsimään oikotietä onneen ja salaisuutta suuriin lihaksiin tästä ketjusta. Ei löytynyt. "Kolme kertaa kymppi ja kotiin" olkoon mottoni myös jatkossa.

Jatkakaa.
 
En ole eikä varmaan moni muukaan, joten kyllä tosta oudon kuvan sai. Mä olin ekana että mitä se tolleen.
Itseasiassa Wileniuksen videoita on katsellut useampi kuin sinun mikäli vertailee samoina ajankohtina teidän molempien julkaisemia videoita, on hänen videoillaan keskiverrosti enemmän katselukertoja.
 
Eikös yleinen konsensus ole, että 90-luvulla oli keskimäärin kovimmat kehonrakennusfysiikat ja erityisesti Marko Savolaisella oli 1997 kaikkien aikojen kovin kehonrakennusfysiikka suomalaisista. Toki ei ole pyttyjä pro kisoista, mutta Markon fysiikka oli sellainen, että taisi päästä MD lehteen ja bodauksen kovat kv-nimet kuten Flex Wheeler tunnistavat kadulla Maken, jos tule vastaan ja kaikki aina linkkaa 97 lavavideota.

Jos ylläoleva virke on totta, pitäisi selvittää, mitä 90-luvulla tehtiin keskimäärin eri tavalla kuin tänä päivänä. Ainakin Marko on kertonut, että treenasi yhden lihasryhmän kerran viikossa totaalisen paskaksi heavy dutymaisesti ja sen jälkeen äkkiä kotiin palautumaan ja makaamaan ja syömään sänkyyn 23 tunniksi ja sen jälkeen seuraava lihasryhmä. Ja nyt puhutaan nimenomaan lihasmassan maksimoinnista ja kehonrakennuksesta.

Mitä tulee tähän kinasteluun ja riitelyyn ja täysin epärelevanttien asioiden esille tuomiseen kuten, kuinka paljon kenenkin videoita katsotaan ja millainen persoona on kenelläkin, se on turhaa. Keskustellaan asioista viileän objektiivisesti ilman tunteita ja tuoksuja.
 
Viimeksi muokattu:
Keskustelua voisi tietysti myös jakaa vielä sen verran, että i) mikä on paras tapa treenata, kun tavoitteena on pärjätä kehonrakennuskisoissa ja ii) jos ei ole osallistumassa kisoihin, mutta silti haluaa maksimoida lihat. Ensimmäinen tähtää absoluuttiseen lihasmassaan maksimaaliseen kasvattamiseen terveysriskienkin hinnalla ja jälkimmäinen ei välttämättä, koska absoluuttinen maksimointi ei ole järkevää ilman kisatavoitetta (kisakehonrakennuksessa joutuu tekemään kompromisseja terveytensä riskeeraamiseen suhteen, jos haluaa päästä aivan huipulle).

Koska 99.9% jengistä ei ole osallistumassa kehonrakennuskisoihin, kannattaisi varmaan keskittyä enemmän miettimään tuota jälkimmäistä tapausta eli lihasmassan kasvattajat, jotka eivät ole menossa kisoihin. Lisäksi kisoihin menijöillä ja erityisesti siellä pärjääjillä on yleensä homma hanskassa eivätkä tarvitse tipsejä foorumeilta. Tämä mielenkiintoinen ei kisoihin menijöiden populaatio pitäisi jakaa vielä aloittelijat, kehittyneet ja erittäin kehittyneet kategorioihin. Aloittelijat kehittyvät suurinpiirtein millä tavalla vain treenaamalla, mutta yleinen käsitys lienee, että alussa nopein kehitys tulee fiksulla sarjapainoprogressiolla (joko 3x10 tai 5x5). Näin ollen mielenkiintoisin keskustelunaihe olisi, miten kehittyy parhaiten, kun on oikein hyvin ja pitkään kehittynyt salitreenaaja, joka maksimoi lihasta, mutta ei ole valmis tekemään sitä mihin hintaan tahansa (= lue ei ole valmis kisaajien uhrauksiin).

Kysymys / keskustelu (ilman tunteita ja tuoksuja) kuuluu, mikä näistä on paras pitkään treenanneille, jotka maksimoivat lihaa, mutta eivät ole menossa kisoihin (ja eivät halua tehdä kisaajien uhrauksia)

1. Heavy duty tyyppinen treeni, joka tehdään todella rajusti tarvittaessa ja ajoittain erikoistekniikoilla
2. Volyymihelvetti, joka tehdään todella rajusti loppuun tarvittaessa ja ajoittain erikoistekniikoilla ilman isojen painojen riskejä
3. 3 x 10 ja kotiin (joka kodin bodauskirjojen ohjelmat)
4. 5 x 5 ja kotiin (siis dual ja single factor tai jopa starting strength tyyppiset)
5. Dog crapp / whatnot / ....
6. Erilaisten volyymi ja voimahumppien makrosyklittely ja ohjelmien vaihtelu (huom! ilmeisesti jotain vaihtelua on joka tapauksessa tehtävä homeostaasin johdosta)
7. Jokaisen pitää löytää oma, ei ole universaalia totuutta, vaikka populaatiokeskiarvomalli onkin olemassa
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä ydin sanoma kumminkin yleisesti on, että suuri(huomaa sanavalinta) osa porukasta pystyis treenaa kovempaa=todennäkösesti kerhittyminen olisi nopeempaa- ottaen nhuomioon kehonsignaalit- lepää kun tarvis. Yleensähän on niin että- nyt mä saatan sohasta, mutta progressiivisesti koitetaa pitkällä aikavälillä tehä enemmän sarjoja vähän isommalla painolla tai enemmän toistoja, joka ehkä kumminkin on peruja voimannostosta. Ajatuksena bodaus tarkotuksessa nostaa voimatasojen kautta lihasmassaa ja ennalta määritetty, mä teen tänää 4x8 pääliikkeessä ja seuraavalla viikolla 4x9-10 jne. Oisko se progressiviinen volyymin lisäys kummminkin se yks työkalu''vaan''? Tämä tosin todistetusti toimiikin erittäin hyvin ainakin ekat vuodet=lue 5-10v. Kai ne voimatasot kasvaa kun bodauksessa tarkotus on kumminkin mennä lihas edellä eikä tehdä lliikettä.

Scott abelikin painottaa nimenomaan tehdä lihaksella liikkeet, eikä liikuttaa liikettä ''vain'' a pisteestä b.

Niitä mekanismejä joilla lihaskasvaa on kummin ainakin se kolme: mekaaninen kuorma, metaboliittien kertymä ja lihasvaururio. Kai monilla keinoilla saa kaikkia näitä aikaseks?
 
Viimeksi muokattu:
Ois kiva tehä tutkimus;
-Identtiset kaksoset
-sama treenikokemus suht vähäinen tai ei ollenkaan
-toinen tekee sen lihastuhon. toinen lähtee progessiviivisesti perusisoissa liikkessä viikottain lisää rautaa ja katotaa kumpo kehittyyy vuoden aikana paremmin. Todennäkösesti lihastuhoaja joutuis niitä kevennyksiä pitää sitten joka 2-3 viikon välein- ainakin alussaa ja toinen vaikka 4-5 viikon välein.
Toki tätäkään ei pitäsi ennalta päättää.
 
Viimeksi muokattu:
Pointti on, että se treenin kovuus ei ole mikään binäärinen muuttuja mallia: 0 = löysäilyä, 1 = kovaa treenaaminen. Toiset täällä yrittää keskustella asiallisesti sateenkaaren väreistä, kun ääripäiden värisokeat huutavat samalla kilpaa: MUSTA! ei kun VALKOINEN!!?1
Ja asiallista keskustelua näyttää olevan vain kaikki j
Ois kiva tehä tutkimus;
-Identtiset kaksoset
-sama treenikokemus suht vähäinen tai ei ollenkaan
-toinen tekee sen lihastuhon. toinen lähtee progessiviivisesti perusisoissa liikkessä viikottain lisää rautaa ja katotaa kumpo kehittyyy vuoden aikana paremmin. Todennäkösesti lihastuhoaja joutuis niitä kevennyksiä pitää sitten joka 2-3 viikon välein- ainakin alussaa ja toinen vaikka 4-5 viikon välein.
Toki tätäkään ei pitäsi ennalta päättää.
Kyllä joutuisi pitämään paljon enemmän taukoja tuo alussa liian kovaa treenaava. Hän myös kehittyisi huonommin. Alussa treenaajalle ei ole kehittynyt juuri minkäänlaista kapasiteettia käsitellä rasitusta, palautumiskapasiteetti on luontainen, se mikä meillä nyt on. Aloittelija ei missään nimessä tarvitse yhtään mitään muuta kuin suoria sarjoja ja progressiota kuormissa. Sillä pääsee parhaaseen turvalliseen alkuun ja kehitykseen ensimmäiset pari vuotta.

Tekniikat omaksutaan, kyky käsitellä kuormia paranee, kehon kyky palautua harjoitteista paranee. Vasta kun aidosti huomaa, että kehitys alkaa hidastumaan kaikilla osa-alueilla, on alettava miettimään miten tehdään treeneistä haastavampia keholle, jotta sen on taa vahvistuttava kestämään ne. Tässä vaiheessa liian moni edelleen pelkää erikoistekniikoita ja he valitsevat tien, jossa treenataan vain useammin, mutta kevyesti.
 
ite otan jaloille kaks ihan erilaista treeniä viikossa,ekassa voima tyyppinen treeni vakio liikkeillä ja toisessa paljon sarjoja/toistoja,lyhyet tauot erikoistekniikoita tulee ja liikkeet vaihtuu,pumppi on toisen treenin jälkeen aika infernaalinen ja joskus kramppaa reidet treenin lopussa.
 
ite otan jaloille kaks ihan erilaista treeniä viikossa,ekassa voima tyyppinen treeni vakio liikkeillä ja toisessa paljon sarjoja/toistoja,lyhyet tauot erikoistekniikoita tulee ja liikkeet vaihtuu,pumppi on toisen treenin jälkeen aika infernaalinen ja joskus kramppaa reidet treenin lopussa.
Samaa teen itse ja siinä saa erittäin hyvin katettua hyötyä, lihas kun kasvaa monella eri mekanismilla. Tärkeimpinä siellä on riittävät mekaaniset kuormat, tekniikka ja failure. Sitten kun me mennään lyhyempiin sarjoihin, niin failure on helpompi saavuttaa puhtaasti mekaanisen kuorman avulla, kun taas pidemmissä sarjoissa erikoistekniikat tulee tarpeeseen, koska niissä pettää yleensä aina joku muu kuin kohdelihas.
 
Offtopic: Jos joutuu hankkimaan kävijöitä twitchiin tyyleillä ''kreisein stream ikinä, rikoin kananmunan käteeni'' ''ryyppään tässä pelatessani'' nii on aika vaihtaa alaa.
Miten perustelet väitteesi? Ei kannattaisi huudella asioista, joita ei ymmärrä. Maailma muuttuu. :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tässä vaiheessa liian moni edelleen pelkää erikoistekniikoita ja he valitsevat tien, jossa treenataan vain useammin, mutta kevyesti.
Ainoa syy olla käyttämättä erikoistekniikoita on tietysti erikoistekniikoiden pelkääminen. On siis kaksi vaihtoehtoa: erikoistekniikat on koville jätkille ja kaikki muu on pelkurien kevyesti treenaamista. Tämä selvä. :david:
 
Se, että kokonaisvolyymiä lisätään ajan saatossa ei ole oikeaa kehitystä. Vasta kun litra oksennusta vaihtuu kahdeksi litraksi, on saatu havaittavissa olevaa kehitystä. :)
 
Snäppi on mulle some, jossa kärjistän asioita ja heitän paljon läppää. Voisin luetella kymmeniä metsoja, mutta esim. Kontulan ostarin Tikke on hinta-laatusuhteeltaan 5/5. Lisäksi Puotinharjun ostarin Kirkuk ja Newroz kokeilemisen arvoisia.

Mitä suosittelet Tikkessä tilaamaan ? :whistle:
 
Tuli muuten pari kuukautta sitten käytyä paljon mainostetussa Tikke-grillissä ja voi juma. Oli kyllä ihan huippua! Tälläsiä mestoja soisi näkevän paljon enemmänkin
 
Ainoa syy olla käyttämättä erikoistekniikoita on tietysti erikoistekniikoiden pelkääminen. On siis kaksi vaihtoehtoa: erikoistekniikat on koville jätkille ja kaikki muu on pelkurien kevyesti treenaamista. Tämä selvä. :david:

Mun mielestä tää on turhaa vastakkainasettelua.

Ei tulis mieleenkään tehdä penkkiä failureen säännöllisesti ja varsinkaan ekoista sarjoista lähtien. Treenitehot laskis ja loukkaantumisriski nousis. Ei mitään hyötyä.
Toisaalta ei tulis mieleenkään alkaa vetää vipareita olkapäille 3x10 ja kaks toistoa varaa kaikkiin, vaan kunnon drop-settiä ja vikat mehut tiristellään pikkupainoilla.
Penkin apuna teen konetta jossa aina silloin tällöin teen failureen asti, koska tekniikka ei voi mitenkään vaarallisesti hajota ja pääliikkeet on tehty jo.
Poimii marjoja sieltä täältä sen mukaan mitkä itelle sopii ja sen kertaiseen treeniin svengaa sopivasti.
 
Mitä suosittelet Tikkessä tilaamaan ? :whistle:
Kaikki vartaat on erittäin hyviä! Mut jos ihan pakko valita niin perus shish. Mut kannattaa maistella, otan yleensä 2 eri varrasta. Yleensä ravintolat joilla on lyhyt lista ovatkin parhaita, koska ovat erikoistuneet johonkin ja tekevät sen vitun hyvin.
 
Mun mielestä pääosin ihan hyvää keskustelua. Molemmilta osapuolilta toki lapsellista provoamista, mutta en oikein ymmärrä, miksi jengi kääntyy heti Miken sanoja vastaan niin aggressiivisesti, vaikka molemmat osapuolet ovat ihan yhtä lapsellisia heittoja laukoneet?

Perus koulukiusaus-meininkiä yrittää kääntää kaikki yhtä vastaan ja muodostaa jotain ”hyvä vs. paha” -asetelmaa Mikeä vastaan, kuten joku jo aiemmin mainitsi.

Jugilta meni itseltään mielestäni pahemmin yli, kun alkoi heittämään jotain frendeiltä kuultuja juttuja vittuilevaan sävyyn ikään, kun hekin olisivat Mikeä vastaan. Muutenkin jätkän kommentit on lapsellisia, mutta on näköjään ”okei” alkaa trollaamaan ja vittuilemaan Mikelle, koska jengi tykkää, kun Mikeä kritisoidaan, vaikka siihen ei olisikaan syytä. Kenenkään persoonasta ei ole pakko tykätä, mutta toi on naurettavaa.

Ketjun alkuperäiseen aiheeseen: molemmat voisi vaan myöntää, että omat ajatusmaailmat eroaa ja molemmilla on varmasti hyvät perustelut omiin tyyleihinsä toteuttaa treenaamista, eikä ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa.
 
Vääriä tapoja tehdä lihasta on, esim vaarallisen väärin tehdyt raskaat perusliikkeet liian isoilla kuormilla. Oikeita tapoja taas on monia, sieltä on vain löydettävä yksilölle sopivat tavat toimia, myös lihaskohtaisesti. Mutta mitä ikinä tekeekään, niin parhaimpaan lopputulokseen pääsee kun se tehdään 100% täysiä aina, se mind set pitäisi olla. Vaikeaahan se on, mutta siihen pitää aina pyrkiä. Rajoitteita on paljon, mutta ennakkoon asetetut rajoitteet kokeilematta on sitä, että asioita ei tehdä tarvittavalla mind setillä.
 
Reidet hiton hapoilla vammariski nousee esim kyykyssä. Ei kunnolla jaksa tukea enää polvea niin riskit kasvaa. Jättäisin sarjan siihen kun kontrolli alkaa huonontua. Toivottavasti porukka ottaa tuollaset jutut huomioon eikä tao lihaksentappotreenejään sen yli et tekniikka alkaa kusemaan happojen takia.
Minusta se on loppuun asti tekemistä jos tekee niin monta kuin oikealla tekniikalla kykenee. Joidenkin mielestä se on loppuun tehty vasta kun kissanselällä polvet sisäänpäin sojottaen on rimpuiltu viimesetki toistot ulos. Eli toinen tekee mielestään loppuun ja toiselle se olikin sarjan kesken jättämistä.
 
Viimeksi muokattu:
Mutta mitä ikinä tekeekään, niin parhaimpaan lopputulokseen pääsee kun se tehdään 100% täysiä aina, se mind set pitäisi olla. Vaikeaahan se on, mutta siihen pitää aina pyrkiä.

Mitä muuten tarkoitat tuolla 100% täysiä?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom