Treeni-osion yleiset kysymykset

Jos treeni menee kovuudeltaan reilusti yli voimamielessä, niin mitä konsteja on palauttaa homma raiteilleen muuta kuin syödä paljon? Voiko hermoston palautumista jotenkin jouduttaa, se on kai kovimmillaan jos tekee sarjat loppuun asti?

Joskus tulee innostuttua liikaa syystä tai toisesta.
Totaalilepoa ja ajatukset hetkeksi pois koko hommasta. Kevennykset harvoin toimii halutulla tavalla jos hermosto on ajettu ylikierroksille. Voimailussa olisi hyvä pitää pää kylmänä eikä vetää niitä sarjoja päätyyn, jotta homma pysyisi nousujohteisena sekä hermostolle mahdollisimman armollisena. Ravinto tulee toki olla kunnossa myös ja kyllähän yli kulutuksen syöminen auttaa aina mutta läskiähän se tekee kylkiäisenä myös, jota ei yleensä haluta kerätä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
@fntdee Ylikuormitustiloja on useita ja tietynlaisia jopa hieman haetaankin. Nyt eka pitäs kysyä, miten se tilanne oireilee? Hermostollinen ylikuormitustila on kuitenkin melko vaikee saada aikaan, eikä se ainakaan muutamalla all out -treenillä tapahdu. Montako treeniä on mennyt tuloksiltaan alaspäin? Nukuttaako ja panettaako ns. normaalisti?
 
Nukuttaa ja panettaa normaalia enemmän. :D Ei tulokset oo laskenu, tai aikaväli liian lyhyt sitä arvioimaan.

Ehkä kysymys meni mulla vähän metsään. Eli tarkoitin sitä että onko jotain konsteja nopeuttaa hermoston palautumista jos tulee muutama ns. bodyreeni esim pari viikkoa missä tulee revittyä sarjat loppuun? Jostain lueskelin että esim kävely voisi palauttaa hermostoa.

Kuitenki tavote ois saada voimaa lisää.
 
Ei sitä juuri nopeuttaa voi. Jos voima on tavoite, ei sinne sekaan oo kauheen fiksua sotkea mitään pakkoja tms ylitiukkoja. Eli miksi niitä teet? Satunnainen 0 RIR ei synti oo kuitenkaan.
 
Ei koskaan pakkotoistoja vaan sellasia missä on 0 varaa. Jotenki aatellu että ois hyvä välillä tehä loppuun asti sarjoja vaihtelevan ärsykkeen vuoksi. Samalla tulee kokeiltua omia toistomakseja kun tuntuu että grindauskoneena saa revittyä enemmän irti vikoista toistoista. Varsinkin jos tuntuu jo sarjaan lähtiessä että nyt lähtee, jos esim asento tuntuu varsinaisen hyvältä tai joku hyvä kappale lähtee soimaan taustalla. Joskus on myös hankala tunnistaa paljonko on vielä RIR kun pystyy vääntään vikoja toistoja grindaten.
 
Viimeksi muokattu:
Juu ei tuollasella kauheesti tarvi hermostollista ylikuormitusta pelätä. Ja jos kehittyy ja muu elämä pysyy kuosissa, ei ongelmaa.
 
Taas pukkaa kysymystä. Vasemmassa olkapäässä tuntuu aika ajoin pieni pisto levossa, joka ei kuitenkaan tee kipeää. Reilun kuukauden ainakin huomannut sen ja esim oikealla puolella mitään vaivoja ei ole. Vasemmalla puolella tuntuu myös tuo solisluun/olkapään välissä tuntuva patti olevan lievästi enemmän koholla kuin oikealla. Ainakin jos sitä on treenannut tai hipelöinyt. Ei kuitenkaan silmällä näy eroa olkapäiden välillä. Onkos se nyt sitten tuo AC nivel?

Treeniohjelmaan kuuluu mm penkkiä ja leuanvetoa 2x viikkoon. Molempia pystyy tekeen mutta esim penkatessa jos tuntuu sarjan jälkeen niin jätän suosiolla enemmän varaa. Onko jokin näissä liikkeissä mikä altistaa tuollaselle? Tarkoitus ois jatkaa molempien tekemistä myös jatkossa. Oon pyrkinyt lisäämään kiertäjäkalvosintreenejä ja leuanvedossa muutin tekniikan enemmän heijaavasta repivästä alaslaskusta enemmän kontrolloituun laskuun.

Jos on jotain vinkkejä niin otetaan kaikki vastaan miten tuota vois jumpata tai edesauttaa ilman että tarvii mitään pidempiä treenataukoja kyseistä liikkeistä.
 

Liitteet

  • olll.webp
    olll.webp
    5,5 KB · Katsottu: 13
Viimeksi muokattu:
Reenaan 4-jakosella ja ojentajareenissä 3 liikettä ojentajille, ranskalainen p käsipainoilla, ojentajapunnerrus taljassa suoralla kahvalla ja ojentaja pääntakaa taljassa. Kaikkia 3 sarjaa, onko nämä liikkeet hyviä ajatellen että halutaan kaikkia ojentajan 3 päätä treenata tehokkaasti tai onko jotkut liikkeet liian samanlaisia? Esim punnerrusliikettä mulla ei oo ollenkaan(kapea penkki) ku olkapäät kipeytyy, onko ok? Ja hauiksille hauiskääntö inchline, normi hauiskääntö ja spidercurl.
 
Onkos se nyt sitten tuo AC nivel?
Itsellä kun meni AC-nivel pahaksi, niin kun vei kättä sivulta vaakatasossa suoraan eteenpäin, niin sattui. Siis silloin kun käsi osoitti eteenpäin, tai varsinkin siitä yli, eli sisäänpäin. Kyljellään ei myöskään voinut nukkua ollenkaan kipeä puoli alaspäin. Aika monenlaista lavanhallintaliikettä siinä tuli tehtyä että pystyi edes pikkuhiljaa tekemään perinteisiä kiertäjäkalvosinliikkeitä.
 
Ei tää niin paha oo, mutta ei tämmöstä oo ennen ollut. Nyt huomas kun tein kolme päivää sitten penkin normaalisti vaikka treenin aikana oli jotain pientä tuntemusta olkapäässä, niin nyt on kolme päivää ollut sellasta jotain lievää pistoa jossain tietyissä asennoissa levossa/käsienpyöritykses. Esim jos tietyssä kulmassa pyörittää käsiä niin ihan niinkuin etuolkapää jotenki kiristäis liiikerataa kun yrittää heilutella. Nyt on jo vähä helpompi mutta vieläkin välillä tuntuu pisto jos väärässä kulmassa pyörittää. Oon nyt tehnyt kolme päivää erilaisia olkapään heilutuksia, esim kiertäjäkalvosinliikkeet ja keppijumppa ja sitten leveitä soutuja, takaolkapäitä.

En ymmärrä mistä tää on tullut, liekkö liian ykspuoleista treeniä kun noita takaolkapäitä en oo koskaan tehnyt aiemmin tehnyt ja leveitäkin vain kulmasoudun. Aika samanlaista treeniä täsä on kuitenki tullut tehtyä muutaman vuoden.
 
Viimeksi muokattu:
Miten toimia, kun en pysty treenaamaan tarpeeksi kovaa, tulemaan mukavuusalueelta pois, pitämään lyhyempiä sarjataukoja? Lopetan sarjat usein siihen kun luulen että tekniikka alkaa hajota vaikka voisin jatkaa viä hiukan tekniikkaa uhaten. Puhun liikaa kaverin kanssa tauoilla enkä aina keskity tarpeeksi (adhd just diagnosoitu, ei lääkettä). Tiän, että mulla ois kapasiteettia kovaankin treeniin, mutten saa itsestäni irti kaikkea. Koville treenaajille, oman kapasiteettinsa mukaan treenaajille riittänee muutama sarja/lihas, mut tällaselle kuin mä, niin pitääkö mun tehdä enemmän sarjoja/lihas, jotta saan lihaksen väsytettyä loppuun?
 
Miten toimia, kun en pysty treenaamaan tarpeeksi kovaa, tulemaan mukavuusalueelta pois, pitämään lyhyempiä sarjataukoja? Lopetan sarjat usein siihen kun luulen että tekniikka alkaa hajota vaikka voisin jatkaa viä hiukan tekniikkaa uhaten. Puhun liikaa kaverin kanssa tauoilla enkä aina keskity tarpeeksi (adhd just diagnosoitu, ei lääkettä). Tiän, että mulla ois kapasiteettia kovaankin treeniin, mutten saa itsestäni irti kaikkea. Koville treenaajille, oman kapasiteettinsa mukaan treenaajille riittänee muutama sarja/lihas, mut tällaselle kuin mä, niin pitääkö mun tehdä enemmän sarjoja/lihas, jotta saan lihaksen väsytettyä loppuun?
Tiedostat ongelman, se on perusedellytys. Toimit vain päinvastoin ja jos ei onnistu, niin silloin et vain halua tarpeeksi kovaa. Itsestä se lähtee.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom