The Game Changers (kasvisruokavalio)

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu kyllähän se roteiinista saa jonkinverran suuremman termogeenisen vaikutuksen vs hh ja rasva.
 
Pystyisitkö viittaamaan vaikka pariin noista tutkimuksista?

The effects of consuming a high protein diet (4.4 g/kg/d) on body composition in resistance-trained individuals

Conclusions
Consuming 5.5 times the recommended daily allowance of protein has no effect on body composition in resistance-trained individuals who otherwise maintain the same training regimen. This is the first interventional study to demonstrate that consuming a hypercaloric high protein diet does not result in an increase in body fat.



The Effects of Overfeeding on Body Composition: The Role of Macronutrient Composition – A Narrative Review
In conclusion, it is evident that overfeeding on carbohydrate and/or fat results in body composition alterations that are different than overfeeding on protein. It is commonly believed that 3,500 kcal is equivalent to 0.45 kg (1 pound) of fat and that changing energy balance in accordance with this will produce predictable changes in body weight. However, the overfeeding literature to date does not support this assertion. Dietary protein appears to have a protective effect against fat gain during times of energy surplus, especially when combined with resistance training. Therefore, the evidence suggests that dietary protein may be the key macronutrient in terms of promoting positive changes in body composition
 

View: https://www.youtube.com/watch?v=JqPlyJbvGsk
Tossa kyllä hyvää settiä kasviöljyistä ja niiden vaikutuksista insuliiniresistenssiin jne., mielenkiintoinen oli myös tehdyt rasvabiopsiat, joissa omega-6-rasvojen osuudessa oli hurja ero alkuperäiskansoilla versus nykypäivän jenkeillä. Myös siitä, että ihminen pystyy elämään terveenä tyyliin 100 % carnivorella ja 90 % bataattidieetillä, näiden osalta siis käsitellään alkuperäiskansoja.
 

View: https://www.youtube.com/watch?v=JqPlyJbvGsk
Tossa kyllä hyvää settiä kasviöljyistä ja niiden vaikutuksista insuliiniresistenssiin jne., mielenkiintoinen oli myös tehdyt rasvabiopsiat, joissa omega-6-rasvojen osuudessa oli hurja ero alkuperäiskansoilla versus nykypäivän jenkeillä. Myös siitä, että ihminen pystyy elämään terveenä tyyliin 100 % carnivorella ja 90 % bataattidieetillä, näiden osalta siis käsitellään alkuperäiskansoja.

Helvetin hyvää settiä. Tätä moni ei tunnu tajuavan että pufa rasvoja tarvitaan, mutta vain häviävän pieniä määriä. Lähinnä solujen välisiin signalointiin ym. Ei niistä ole energian tuottoon. Sitten terapeuttien ohjeet terveellisestä karppauksesta rypsillä 🤦‍♂️
 
Helvetin hyvää settiä. Tätä moni ei tunnu tajuavan että pufa rasvoja tarvitaan, mutta vain häviävän pieniä määriä. Lähinnä solujen välisiin signalointiin ym. Ei niistä ole energian tuottoon. Sitten terapeuttien ohjeet terveellisestä karppauksesta rypsillä 🤦‍♂️
Jos se olis ainoa rasvanlähde niin sitten VOI olla ongelma pufa. Rypsiöljy on täysin käypä ja hyvä rasvanlähde. Alkuperäiskansoja vs nykyihmistä ei kannata ruveta vertailemaan.

@Enceno Nykypäivän jenkki syö kyllä päin helvettiä. Siitä ollaan samaa mieltä.

Kokonaisuus kumminkin on se tärkein. Käytätkö oliiviöljyä, voita, rypsiöljyä vai jopa margariinia on vaan yks osa. Toki sitten vähemmillä hiilareilka olevilla rasvanmäärä kasvaa on merkitystä. Silti kasviöljyt on täysin päteviä
 
Viimeksi muokattu:
Nykypäivänä se vaan tuppaa herkästi olemaan omega-6-rasvojen saanti todella yliampuvaa. Jos syöt valmisruokia niin niitä tulee, margariinia niin niitä tulee, leivonnaisia niin niitä tulee, tehotuotettua lihaa niin tulee reilummin jne. Jos ei vielä käytetä juurikaan kalaa eikä oliiviöljyä tai voita, niin kyllä se omega-6:n määrä vaan on aika reilua.

Tuskin sillä mitään ihmeellistä damagea tulee, jos määrät pysyy järkevänä. Nykypäivänä sitä vaan monelle tulee liikaa ja kyllä mä nään sen yhtenä suurena tekijänä/ongelmana.

Mutta kannattaa tosiaan kuunnella toi podcast niin saa ehkä jotain uutta näkökantaa. Ei ole siis kyseessä mikään carnivore-keto-vegaani-paasaaja. Muutenkin hyviä podcasteja Sandersilta kaikki mitä kuunnellut. Toinen kuuntelemisen arvoinen ehdottomasti Gabe Brownin haastattelu maataloudesta, ilmastosta jne.
 
Nykypäivänä se vaan tuppaa herkästi olemaan omega-6-rasvojen saanti todella yliampuvaa. Jos syöt valmisruokia niin niitä tulee, margariinia niin niitä tulee, leivonnaisia niin niitä tulee, tehotuotettua lihaa niin tulee reilummin jne. Jos ei vielä käytetä juurikaan kalaa eikä oliiviöljyä tai voita, niin kyllä se omega-6:n määrä vaan on aika reilua.

Tuskin sillä mitään ihmeellistä damagea tulee, jos määrät pysyy järkevänä. Nykypäivänä sitä vaan monelle tulee liikaa ja kyllä mä nään sen yhtenä suurena tekijänä/ongelmana.

Mutta kannattaa tosiaan kuunnella toi podcast niin saa ehkä jotain uutta näkökantaa. Ei ole siis kyseessä mikään carnivore-keto-vegaani-paasaaja. Muutenkin hyviä podcasteja Sandersilta kaikki mitä kuunnellut. Toinen kuuntelemisen arvoinen ehdottomasti Gabe Brownin haastattelu maataloudesta, ilmastosta jne.
Varsinkin jenkeissä o3-o6 suhde on usein jopa 1/20. Ja se ei ole hyvä juttu.
 
Tuossahan on jälleen hyvä syy olla menemättä mihinkään ääripäähän. Vaikea vetää överiksi rasvahappojen osalta, jos niitä syö ylipäätään määrällisesti vähän eli fysiologiset tarpeet täyttäviä määriä. Rypsiöljyssähän on huomattavasti parempi 6-3-suhde (2:1) kuin vaikkapa oliiviöljyssä (20:1) tai voissa (9:1). Ruoholla ruokittu nauta näyttäis menevän samoihin rypsiöljyn kanssa.

Lähteet
 
Kannattaa suhteiden lisäksi kiinnittää huomiota absoluuttimääriin. Sieltä löytyy esim rypsin ongelmat. Lisäksi rypsin hehkutus o3 suhteen on kyllä arveluttavaa.
 
Varmaan lobbauksen tuloksena? Ompas tutunoloset suositukset... Italiassa koronaan.. Hyihyi italia. Tälläsellä asialla vielä bisnestä.. Ilman MINKÄÄNLAISIA tutkimusnäyttöä.. eiku.
Position paper of the Italian association of medical specialists in dietetics and clinical nutrition (ANSISA) on nutritional management of patients with COVID-19 disease

 
Kannattaa suhteiden lisäksi kiinnittää huomiota absoluuttimääriin. Sieltä löytyy esim rypsin ongelmat. Lisäksi rypsin hehkutus o3 suhteen on kyllä arveluttavaa.

Just tätä tarkotin tolla ääripäähän menemisellä. Vaikea myrkyttää itseään, jos kokonaismäärät on pieniä.
 

1588140124942.png
 
Dietary fiber intake and total and cause-specific mortality: the Japan Public Health Center-based prospective study (92,924 participants)

The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 111, Issue 5, May 2020, Pages 1027–1035, https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa002
Published:

28 January 2020



Kuitu saattaa myöskin hillitä nk. sytokiini myrskyä, eli jos olen oikein ymmärtäny, tuo tarkottaa sitä, että kroppa ei reagoi ''ylivoimakkaasti'' infektioon kuten covid19..

Kuitua(kaan) ei oo tarvetta syyä mitenkään järkyttäviä määriä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää 10g/1000kcal. SUurimmalla osalla osuu väliin 20-35g/pv. Suositukset on noin 30g.

edit.

Kuidun saantisuositus on vähintään 25–35 g/vrk.
  • Naisten tulisi pyrkiä vähintään 25 g päiväsaantiin ja miesten vähintään 35 g päiväsaantiin.
  • Keskimääräinen kuidun saanti on suomalaisilla noin 20 g/vrk

 
Viimeksi muokattu:
1589476927125.png

Ethnic differences in adiposity and diabetes risk – insights from genetic studies
H. Yaghootkar B. Whitcher J. D. Bell E. L. Thomas
First published:04 May 2020
https://doi.org/10.1111/joim.13082

Introduction
Type 2 diabetes is a common disease worldwide, but its prevalence varies widely across different ethnic groups. The prevalence of diabetes in the USA, according to self‐reported ethnicity and self‐reported physician‐diagnosed diabetes, ranges from 17.7% in white European individuals to 22.5% in Asians, 30.6% in Hispanics and Africans, and 45.2% in American Indians/Alaska Natives in adults ≥ 75 years of age [1]. This diversity is even evident in ethnic subgroups, where Indians have the highest risk of disease (38.8%) amongst Asians, and Mexicans have the highest prevalence (33.4%) amongst Hispanics [2]. In addition to ethnic disparity in prevalence, type 2 diabetes starts at a younger age and at lower BMI cut‐offs in Africans and Asians than in white Europeans [3].

No en ois uskonu. Tullu ees aatelleeks tommosta..
 

Suositut

Back
Ylös Bottom