The Game Changers (kasvisruokavalio)

Tulkoon tämä tähän ketjuun vähän ohi aiheen, mutta hauska esimerkki miten professorille epämieluisan tutkimustuloksen kohdalla voidaan sitten kritisoida väestötutkimuksia sekä täälläkin paljon parjattua healthy user biasta.😆

Vaikkapa lihan kohdalla näin ei saa tehdä.
DA353C0F-87EE-401F-AE66-482271F291A3.jpeg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Taas Laatikainen äänessä HS ssa. Marjoja ja hedelmiä pistetään paremmuusjärjestykseen. Ongelmia löydetään tiettyjen hedelmien hh määristä. Mä luulin, että suomalaiset syö liian vähän niitä🤔


Makea banaani on kuitenkin hyvin hiilihydraattipitoinen. Onko se hyvä välipala, laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen?
”Ei se ihan kaikkein paras ole, esimerkiksi appelsiini voisi teoriassa olla hieman parempi


”Soisin, että C-vitamiinipitoisten hedelmien ja marjojen käyttöä lisättäisiin, ne ovat yleensä myös muuten terveellisiä. Eli kiivin, appelsiinin, mandariinin, greipin, vadelman, mustaherukan ja tyrnin.”
Niiden etuja ovat alhaisempi hiilihydraattipitoisuus sekä korkeat C-vitamiini- ja folaattipitoisuudet. Laatikainen muistuttaa, että C-vitamiinia saa hyvin myös paprikasta ja kaalikasveista.
 
Uskoisin, että suuri osa suomalaisista hyötyisi vähäisemmästä energian saannista, jolloin tuo väite on ihan järkevä.
 
Ei hemmetti. Suomessa ei ole yhtään ihmistä joka olisi hedelmillä vetänyt kunnon ylipainon. Joku järki ja skaala pitäisi saada näihin juttuihin ja hifistelyihin.

Edit. Ne mielekkäät energiamäärän pudotukset tulee herkkujen vaihtamisesta ruokaan eikä banaanin vaihtamisesta appelsiiniin. Appelsiinissa (joka painaa 225g) on 8g vähemmän hiilaria kuin banaanissa (joka painaa 150g)
 

Whole Grains, Refined Grains, and Cancer Risk: A Systematic Review of Meta-Analyses of Observational Studies​


College of Health Solutions, Arizona State University, Phoenix, AZ 85004, USA
Nutrients 2020, 12(12), 3756; https://doi.org/10.3390/nu12123756
Received: 5 October 2020 / Revised: 1 December 2020 / Accepted: 2 December 2020 / Published: 7 December 2020

''Overall, meta-analyses of cohort and case-control studies consistently demonstrate that whole grain intake is associated with lower risk of total and site-specific cancer, and support current dietary recommendations to increase whole grain consumption. By contrast, the relationship between refined grain intake and cancer risk is inconclusive.''
 

Antti Heikkilä

Eilen 18.32 ·
Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan liha on olennaisen tärkeä kasvavilla lapsille. Tutkimus kesti 2 vuotta. Lihatta olleet lapset olivat lyhyempikasvuisempia, heikompia ja vähemmän älykkäitä kuin lihaa saanet lapset.
https://www.nature.com/news/2005/050221/full/050221-5.html
tämä ei ole tutkimus. tämä on uutinen. vuodelta 2005. tutkimus tehty keniassa. ravintoköyhää maissipuuroa suurimmalta osin, joten ei ihme että kehitys on hitaampaa. n60 grammaa lihaa on riittävä kyseisen paperin perusteella. oletteko samaa mieltä? ;)
 
tämä ei ole tutkimus. tämä on uutinen. vuodelta 2005. tutkimus tehty keniassa. ravintoköyhää maissipuuroa suurimmalta osin, joten ei ihme että kehitys on hitaampaa. n60 grammaa lihaa on riittävä kyseisen paperin perusteella. oletteko samaa mieltä? ;)
Tää oli kyllä oikein kunnon esimerkki kuinka luotettava lähde tuo heikkilä on :ROFLMAO:
 
tämä ei ole tutkimus. tämä on uutinen. vuodelta 2005. tutkimus tehty keniassa. ravintoköyhää maissipuuroa suurimmalta osin, joten ei ihme että kehitys on hitaampaa. n60 grammaa lihaa on riittävä kyseisen paperin perusteella. oletteko samaa mieltä? ;)

Riittävästä en tiedä, mutta ainakin parempi kun ei mitään.

Liha, munat, maitotuotteet ja merenelävät on aika täydellistä ravintoa kasvavalle lapselle, joten ei kyllä mitään järkeä jättää niitä pois.
 
Onneksi ei sentään ketogeenistä ruokavaliota lapsille tyrkytetä. Vai löytyykö sellaisiakin?

Epilepsiaa sairastavat lapset saa ainakin ketosta massiivisia hyötyjä.


Several studies have shown that the ketogenic diet does reduce or prevent seizures in many children whose seizures could not be controlled by medications.

  • Over half of children who go on the diet have at least a 50% reduction in the number of their seizures.
  • Some children, usually 10-15%, even become seizure-free
 
Back
Ylös Bottom