The Game Changers (kasvisruokavalio)

Tämmöstä paskaa HS laittaa kanteensa mainoksen muodossa.
E86BBA89-924A-4644-8AFE-6D4A1C2B07C0.png
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Proteiinin laatu ja määrä, hinta ja mielestäni maku on syitä miks ite lehmänmaitoa juon. Ei kauramaitokaa pahaa ole.

Oatly​

Ravintoarvo​

Ravintoarvo /100 ml
Energia 193 kJ/46 kcal
Rasva 1,5 g
josta tyydyttynyttä 0,2 g
Hiilihydraatit 6,7 g
josta sokeria 4,1 g*
Ravintokuitua 0,8 g
Proteiini 1,0 g
Suolaa 0,10 g
D-vitamiini 1,1 μg (22 %**)
Riboflaviini 0,21 mg (15 %**)
B12-vitamiini 0,38 μg (15 %**)

Kalsium 120 mg (15 %**)
Jodi 22,5 μg (15 %**)


Valio kevyt maito

RAVINTOSISÄLTÖ (100 G:SSA)​

Energia kJ192 kJEnergia kcal46 kcal
Rasva1,5 g
josta tyydyttynyttä0,9 g
josta kertatyydyttymätöntä0,3 g
josta monityydyttymätöntä0 g

Hiilihydraatit4,8 gjosta sokereita4,8 g
Ravintokuitua0 g
Proteiini3,2 g
Suola0,10 g
D-Vitamiinia1 µg(20 %*
B12-vitamiinia0,4 µg(16 %*)
Riboflaviinia0,2 mg(14 %*)

Kalsiumia120 mg(15 %*)
Jodia16 µg(11 %*
 
Väittävät maitoteollisuuden aivopesseen ihmisiä ajattelemaan maidosta tietyllä tavalla ja tekevät itse mainosjutussa ihan samaa. Hienoa. Enkä oikein pääse sisään siihen ajatukseen, että joku vaihtaa maidon kauraan ilmastoystävällisyyden takia.

Näin loppuun on sanottava, että en juuri käytä maitotuotteita, mutta en myöskään noita kaurakorvikkeita. Ja toi mainos oli niin hirveää ripulia, etten osta Oatlya kyllä vastaisuudessakaan.
 
Tämmöstä paskaa HS laittaa kanteensa mainoksen muodossa.
katso liitettä 224624
Todettakoon vielä tähän, että mulla ei ole mitään kauraa vastaan. Puuron muodossahan se on yksi parhaista hh-lähteistä. Mutta jos kaurasta tehtävällä kuravedellä lähdetään korvaamaan maitotaloustuotteita, niin mennään kyllä lepikkoon. Eikai ole ole hienompaa asiaa kuin se, että lehmä muuttaa ihmiselle syötäväksi kelpaamatonta materiaa laadukkaaksi ravinnoksi maidon ja lihan muodossa. Sitten kun tähän sotketaan vielä kasvuikäiset lapset niin...😡
 
Mä ihan pidän tosta, että vuosikausien maidon lobbaamiselle pistetään vähän hanttiin, mutta valitettavasti toi Oatlyn juttu on enemmän vastaisku ja mainos, eli oikeastaan sitä samaa paskaa, mitä meijerit on saanu harrastaa rauhassa. Varmasti esitetyt väitteet pitävät enemmän tai vähemmän paikkansa, mutta enemmän mä kaipaisin maan suurimman sanomalehden kanteen puolueettoman näkökulman, joka esittää kokonaiskuvan asiasta.

Suositukset tosin hyväksyy kasvimaitotuotteet korvaamaan maituotuotteet, et ei tässä mitään kansallista ristiriitaa taida olla. Parin vuoden päästä tulee uudet pohjoismaiset suositukset, jännä nähdä onko siellä muutoksia kasviperäisen ravinnon suhteen. Luulis, et tässä ajassa (2013 edelliset) olis kertyny jotain suuntaa antavaa näyttöä niiden vaikutuksista väestötasolla?
 
Mä ihan pidän tosta, että vuosikausien maidon lobbaamiselle pistetään vähän hanttiin, mutta valitettavasti toi Oatlyn juttu on enemmän vastaisku ja mainos, eli oikeastaan sitä samaa paskaa, mitä meijerit on saanu harrastaa rauhassa. Varmasti esitetyt väitteet pitävät enemmän tai vähemmän paikkansa, mutta enemmän mä kaipaisin maan suurimman sanomalehden kanteen puolueettoman näkökulman, joka esittää kokonaiskuvan asiasta.

Suositukset tosin hyväksyy kasvimaitotuotteet korvaamaan maituotuotteet, et ei tässä mitään kansallista ristiriitaa taida olla. Parin vuoden päästä tulee uudet pohjoismaiset suositukset, jännä nähdä onko siellä muutoksia kasviperäisen ravinnon suhteen. Luulis, et tässä ajassa (2013 edelliset) olis kertyny jotain suuntaa antavaa näyttöä niiden vaikutuksista väestötasolla?
Helsingin Sanomilta nyt ei liikaa kannata enää odottaa, niin tyhmiä juttuja siellä julkaistaan että yks oatlyn mainos nyt on aika pientä.
 
Herkkä aihe suomalaisille tuo maidosta puhuminen.

Suurin osa maailmasta ei kuitenkaan sulata maitoa hyvin tai ovat jopa laktoosi-intolerantikkoja. Hyvin nuo silti tuntuvat puksuttavan etiäpäin, että mikään nuoruuden lähde se maito ei ole. Etenkään, kun maidon kulutus ei tunnu korrelovan sen kanssa, että osteoporoosi on jo lähes kansantauti suomessa.
 
Viimeksi muokattu:
Ite oon oppinu tykkää noista kauramaidoista, oddlygood barista tai oatlyn ikaffee menee kahvin seassa ja perus kauramaitoa puuron seassa ja joskus lasistakin. Normi maitoa en ole kaupasta ostanut moneen vuoteen. Oon sen ainakin huomannut että turvotus, limaneritys ja piereskely vähentynyt kun ei maitoa juo. Toki nyt juustoja menee vielä maitotaloustuotteista, kuten perus leivän päällä ja fetaa/raejuustoa erilaisissa ruuissa. Myös jotkut kasvijogurtit ihan hyviä, kuten kaslinkin kaura ja alpro soyan greek style jogurtit on hyvii, niissä jopa 5,8g/100g proteiiniakin :D.
 
Miksi kukaan juo kahvia jos ei pidä sen mausta? Kofeiinin takiako kärvistellä?
Sitä vähän tässä ajoin takaa, että tykkääkö kauramaitoa kahvissa käyttävä kahvista laisinkaan?
Jos esim tekisin mutteripannulla sumpit ja siitä cappuccino tyyppisen kauramaitoon, niin eipä sillä kahvilaadulla olisi väljä
 
Mielenkiintonen. Korkee eläin ja korkea kasvisproteiini vs vähemmän eläin ja kasvisproteiinin vertailu.

Insuliini resistenssiin, tulehdusarvot, rasvamassan, painon, verenpaineen jne vertailua. Mikä pisti silmään, oli eläinkorkee proteiini ei laskenu tulehdusarvoja crp mutta verenpaine putos eläinproteiinilla vaan ei kasviproteiinilla.

In other studies, only with diets rich in animal protein it has been observed a decrease in the IS, response that can be modifed by diverse factors such as the presence of processed meat or the method of preparation of food of animal origin [35]. However, in our study, both vegetable and animal protein-rich diets improved IS, indicating that possibly other components of the protein sources are responsible for the decrease in IS. On the other
hand, the mechanism by which these high-protein hypocaloric diets can improve IS is not well established.

Furthermore, in our study, high-protein hypocaloric diets decreased blood pressure, and this efect was observed mainly in subjects consuming the Animal HP diet. In addition, subjects consuming Vegetable HP diets showed a decrease in circulating CRP levels. The efect on infammatory factors can be infuenced by several factors; although in recent years, it has been suggested that fber and gut microbiota may afect these levels through metabolic endotoxemia [37]. There is important evidence that the source and amount of protein can afect the gut microbiota [38, 39], which may infuence the concentration of CRP [40].

However, the biggest strength of our study was the very good compliance of the patients to the consumption of each of the dietary treatments, strengthening our conclusion. More studies are needed to test our recommendation in a diferent population. It is also necessary to study the efect of this type of diet on the gut microbiota and to determine the long-term efects of these diets.

Lyle mcdonald:

I daresay part of the effect is the fact that if you increase protein, you have to decrease something else. Probably carb.
***
Results Body weight, BMI and waist circumference decreased in all groups. Interestingly, the IS improved more in the Animal HP (Matsuda index; 1.39 vs 2.58, P=0.003) and in the Vegetable HP groups (Matsuda index; 1.44 vs 3.14, P<0.0001) after one month. The fat mass, triglyceride levels, C-reactive protein levels and the leptin/adiponectin index decreased; while, the skeletal muscle mass increased in the Animal and Vegetable HP groups. The BP decreased in all groups except the Animal NP group.
Conclusion Our study demonstrates that a high-protein hypocaloric diets improves IS by 60–90% after one month in subjects with obesity and IR, regardless of weight loss and the source of protein, either animal or vegetable.
***
Protein intake was 135 g vs. 85 g
Carbs were 225 g vs 256 g
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös Bottom