- Liittynyt
- 11.8.2003
- Viestejä
- 592
Näin tein minä (tämä on toistoa, kuten suuri osa muistakin viesteistä täällä):
paistijauhelihaa 1000g kulhoon. Perään ripottelin hieman vettä ja 2rkl rypsäriä (saisi olla enemmänkin) ja sekoitin tehosekoittimella lihan rakenteen rikki. Lisäsin mausteita 46g aromisuolaa ja reilu 1rkl mustapippurirouhetta ja sekoitin. Sitten koko mötikkä pellille folioon ja yritin puristella siitä mahdollisimman tiiviin. Uunissa oli n.3.5h, mutta saisi olla ainakin sen 4h jotta tulee tasaisemmin kypsää. Foliosta valuu jonkin verran lihasnestettä ja rasvaa ulos. Päältä tuli hyvä pinta, melko helppo leikata mutta ei saanut vuoltua kuin veitsellä. Sisäpuoli vähän raaemman näköinen. Maku tosi ok, hieman ehkä liian suolainen. Kastikkeeksi tein tuolla aiemmin mainitulla ohjeella 5dl tomaattikastiketta josta tuli hyvää eikä sisällä juurikaan hiilareita. Sopiva safka näin ketodieetillekin.
paistijauhelihaa 1000g kulhoon. Perään ripottelin hieman vettä ja 2rkl rypsäriä (saisi olla enemmänkin) ja sekoitin tehosekoittimella lihan rakenteen rikki. Lisäsin mausteita 46g aromisuolaa ja reilu 1rkl mustapippurirouhetta ja sekoitin. Sitten koko mötikkä pellille folioon ja yritin puristella siitä mahdollisimman tiiviin. Uunissa oli n.3.5h, mutta saisi olla ainakin sen 4h jotta tulee tasaisemmin kypsää. Foliosta valuu jonkin verran lihasnestettä ja rasvaa ulos. Päältä tuli hyvä pinta, melko helppo leikata mutta ei saanut vuoltua kuin veitsellä. Sisäpuoli vähän raaemman näköinen. Maku tosi ok, hieman ehkä liian suolainen. Kastikkeeksi tein tuolla aiemmin mainitulla ohjeella 5dl tomaattikastiketta josta tuli hyvää eikä sisällä juurikaan hiilareita. Sopiva safka näin ketodieetillekin.