Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Heikki722 sanoi:
Onkos se naudan paistijauheliha oikeasti paistista tehty? Ettei sinnekin mene vähän mitä sattuu? Enää ei taida kaupoissa olla lihamyllyjä ollenkaan. Esim. Lappeenrannan prismassa on valintalihaosasto. Tiskiltä saa kyllä kalaa ja salaatteja tms. Ajattelin vaan, että ottais hyllystä ulkofilepötkön ja veisi tiskille ja sanois että "jauhatko tämän kiitos" niin ainakin sais mitä haluaa.

Eli meneekö Vond sinne paistihauhelihaan pelkkää paistia?
Sama kiinnostaa minuakin. Myös kun kaupassa olen katsellut joitakin paistijauhelihapaketteja niin niissä oli kollageenin osuus yhtä iso kuin nauta-sika paketeissa. Oliko tämä painovirhe, vai tuleeko sitä väkisin mukaan myös paistijauhelihaan?

Edit: sanamuotoja viilataan...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Heikki722 sanoi:
Onkos se naudan paistijauheliha oikeasti paistista tehty? Ettei sinnekin mene vähän mitä sattuu? Enää ei taida kaupoissa olla lihamyllyjä ollenkaan. Esim. Lappeenrannan prismassa on valintalihaosasto. Tiskiltä saa kyllä kalaa ja salaatteja tms. Ajattelin vaan, että ottais hyllystä ulkofilepötkön ja veisi tiskille ja sanois että "jauhatko tämän kiitos" niin ainakin sais mitä haluaa.

Eli meneekö Vond sinne paistihauhelihaan pelkkää paistia?

Ainakin Stockalla (en osaa muista paikoista sanoa) meni kyllä paistijauhelihaan ihan paistia. Ei toki sisäpaistia (joskus laitettiin sitäkin jossei muuta ollut). Ihan itse jauhettiin kaikki lihat, ja se paistijauheliha oli tietääkseni niin puhdasta että sitä saattoi syödä vaikka raakana, ja oli viel ihan hyvää :-)
 
Tbm sanoi:
Sama kiinnostaa minuakin. Kaupassa olen katsellut paistijauhelihapaketteja ja niissä oli kollageenin osuus yhtä iso kuin nauta-sika paketeissa. Vai oliko tämä painovirhe? Vai tuleeko sitä väkisin mukaan myös paistijauhelihaan?

Kyl siihen aina tulee kalvoja ja semmosta, mutta _huomattavasti_ vähemmän kuin sika-nautaan.
 
Heikki722 sanoi:
Onkos se naudan paistijauheliha oikeasti paistista tehty? Ettei sinnekin mene vähän mitä sattuu? Enää ei taida kaupoissa olla lihamyllyjä ollenkaan. Esim. Lappeenrannan prismassa on valintalihaosasto. Tiskiltä saa kyllä kalaa ja salaatteja tms. Ajattelin vaan, että ottais hyllystä ulkofilepötkön ja veisi tiskille ja sanois että "jauhatko tämän kiitos" niin ainakin sais mitä haluaa.

Eli meneekö Vond sinne paistihauhelihaan pelkkää paistia?


joo siis eihän se paisti jauhekkaan ole sitä pelkkää.. eihän paistissa itsessään niin oaljoa rasvaa ole..

mutt on se 100 x terveellisempää kun sikanauta johon kaikki ihot kalvot ja kärsät jauhetaan
 
kronosis sanoi:
joo siis eihän se paisti jauhekkaan ole sitä pelkkää.. eihän paistissa itsessään niin oaljoa rasvaa ole..

mutt on se 100 x terveellisempää kun sikanauta johon kaikki ihot kalvot ja kärsät jauhetaan
sieltähän tuli varmaa tietoa :)
 
Tulipa sitten duunattua eilisiltana tätä Tee-se-itse-kebabbia, ja oli maku kuin koostumuskin sitten niin perseestä kuin vaan voi olla. Ei ollu nähnykkään kebabbia, mureketta muistutti enemmänkin. Ei puhettakaan mistään juustohöylällä vetelystä, veitsen kanssa sitä silppua vastaan piti tapella.
900g naudan paistijauhelihaa mä siihen lykkäsin, n. 30g aromisuolaa ja 1/5dl pippurisekoitusta, leikin roki balboaa aikani ja yritin nyrkittää sen tiiviiksi. Sitten sutjautin folion ympäri ja rullasin senkin tiukasti ympäri, mutta eipä wörkkiny.

Soossitkin tuli väännettyä, tomaattikastike ja jogurttikastike, vähän pitaleipää murennettua pohjalle. Paskaa tuli, mutta koska köyhä on niin pakkohan se oli naamariin vetää. Ehkä multa puuttu joku ali öhzalonin secret ainesosa, rintakarvoja tai jotain.
 
Stallion sanoi:
Tulipa sitten duunattua eilisiltana tätä Tee-se-itse-kebabbia, ja oli maku kuin koostumuskin sitten niin perseestä kuin vaan voi olla. Ei ollu nähnykkään kebabbia, mureketta muistutti enemmänkin. Ei puhettakaan mistään juustohöylällä vetelystä, veitsen kanssa sitä silppua vastaan piti tapella.

Niinpä, luotan edelleen Lapin lihaan jos kotona pitää vääntää.
En ole laiskuuttani edes kokeillut linkin reseptiä, mutta jos joskus kokeilen väännään kyllä semmotteen pötkön että on varmasti muree. Lammasta,nautaa,sidosaineita,valkosipulia,chiliä, ai-ai siitä tulee hyvää.
 
Onko väliä paistaako ton ylä ja ala lämmllä vai jossain kiertoilmassa?
 
Meikäläisen valmistamana tuosta ei oikeen kovin kovaa tavaraa tullu,oli myös vähä turhan kuivaa meikäläisen makuun.Pitää koittaa uuremman kerran,paremmalla menestyksellä ;)
 
Kebab-resepti tuli kokeiltua ja toimi erittäin hyvin. Kaikille niille, jotka ovat väitteneet ettei siitä tule tarpeeksi kovaa ja ei pysty vuolemaan: et vaan osaa!

Olosuhteiden pakosta pötkylä oli jääkaapissa kelmun sisällä yön yli, en tiedä, olisiko sillä jotain vaikutusta koostumukseen. Aamulla nakkasin sen sitten uuniin 4h ja annoin vetäytyä vielä n. 30 min.

Tein kebabin naudan jauhelihasta ja täytyy kyllä sanoa, että rasvaa irtosi paiston aivan järjetön määrä. Sitä sai sitten loretella folion välistä poies ihan huolella...

Vaikka tuo melko hyvää tavaraa onkin, niin kannattaa kuitenkin opetella vääntämään myös joku asiaankuuluva kastike, tai muuten tuo voi ruveta pidemmän päälle maistumaan aikas kuivalle.
 
Nyt on kyllä pakko kokeilla tuota reseptiä! Vieläkun joku keksisi hyvän ohjeen pohjaksi, niin voisi tehdä omia rullakebuja..? Pitää alkaa kehitteleen..
 
Päivän vinkki: juustohöylällä lähtee lähes aidon oloiset kebabsiivut :D
 
No niin nyt on kebantit uunissa, mitä luulette riittääkö vähempi kuin 4 tuntia, kun jauhelihaa oli vain 700g?
 
Tuli mussutettua noin puolet tuosta setistä naamariin, muuten ihan hyvää mutta pippuria tuli hieman liikaa, ens kerralla hiukka vähemmän, puukolla sai ihan hyviä siivuja.
 
murekkeesta valittaneille pieni newsflash... kebab on periaatteessa mureke!!!!
siihen ei vaan laiteta mitään ylimäärästä niinkun leipää/korppujauhoja tai munia..

makuun se pointti että oikeesti kebis tehdään lampaasta!!
suomessa myytävä lampaan jauheliha on taas paskan makuista..

oikea kebab tehdään mureke kiekoista jotka ladotaan päällekkäin tangon ympärille ja kypsentäen aina päällimäistä kerrosa ruskeeks...

eli koti konstein et ihan ehtaa saa, mutta kyllä tää resepti on ihan toimiva kotioloihin
 
kronosis sanoi:
makuun se pointti että oikeesti kebis tehdään lampaasta!!
suomessa myytävä lampaan jauheliha on taas paskan makuista..

mitenkään kronosista dissaamatta, mutta miten tämä vanha luulo edelleen vaan elää? kebab ei tarkoita lampaanlihasta tehtyä mössöä. se on moneen kertaan todettu jo, että se kebab tarkoittaa vaan "vartaassa kypsytettyä (lihaa)". se liha itsessään voi olla mitä tahansa, eikä mun tietääkseni suomen kebupaikkojen kebupötykät ole mitään lammasta.

on varmaan totta, että jossain turkissa niitä kebuja on väännetty lampaastakin, mutta mikään edellytys se ei ole.
 
kattelin vaan aikoinaan moon tv:ltä mustapippuri ohjelmaa jossa ne oli maineikkaassa eerikin pippuri nimisessä kebbispaikassa..

kyllä siellä lammasta oli joukossa.. ja tavallista paistii..
se siihen makua antaa
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom