Tee se itse Kebab

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Ollaan katottu sama kokkiohjelma :D En kyllä muista mikä se oli jossa sen sanoivat lähes sanasta sanaan noin.

Asia ei ole kohdallani aivan näin yksinkertainen... istuin selin siihen telkkariin päin, kun oltiin vaimon kanssa syömässä jossain ravintolassa, jossa hän siinä odotellessa sitä ohjelmaa katsoi. :kippis1:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sunnuntaina tuli testattua tätä tekemällä 2x 1kg pötkylöitä.

Ensiksi möyhensin jauhelihaa vatkaimella jossa kiinni taikinakoukut noin ehkä 15min. Jälkeenpäin ajateltuna olis ehkä kannattanu käyttää aluksi ihan veistä ja leikkuulautaa rakenteen hajottamiseen.
Tämän jälkeen mausteeksi suolaa,mustapippuria,savupaprikaa ja cayannepippuria. Pökäleet muutamaan folioon, pohjaan muutama reikä ja ritilälle (uunin pohjalle vuoka) 100-astetta 4h. Käytin 10% nautaa mikä osottautu hieman kuivaksi, ehkä 1/4 enskerralla possua mukaan.

Hyvää tuli, tohon valmistu melkeinpä samoilla lämmöillä lohkoperunat kyytipojaksi.

IMG_8190.JPG
 
Oli pakko rekisteröityä kun löysin googlaamalla tämän ketjun. Elikkäs olen kebabbia tekemässä. Joskus vuosia sitten kokeilin pari kertaa kaverin innoittamana, mutta silloiset kokeilut eivät onnistuneet kunnolla. Eka oli liian murekemaista ja toinen parempaa, mutta liian suolaista ja pippurista. Nyt olis pienet pikkujoulukotibileet tiedossa, ja ajattelin väsätä porukalle kebabit. Tällä kertaa kunnolla. Olen lukenut tätä ketjua (en ihan kaikkea) ja tiedän mitä virheitä en toista. Mutta silti olis kysyttävää, jos joku vielä tätä ketjua seuraa ja vastailee.
Elikkäs suunnitelmissani on tehdä kebabbia lihakaupan tiskiltä ostetuista lampaan ja naudan paistijauhelihasta. Pötkön täytyy olla ainakin kilo kun meitä on 5 henkilöä syömässä. Isompi tietty parempi. 1,5kg varmaan riittäisi?
Mutta mikä suhde lampaan ja naudan jauhelihan kanssa? 50-50% vai 60 nautaa ja 40 lammasta? Lihaa en ole vielä ostanut kun lauantaina olis tarkotus tehdä.

Mausteita olen jo ostanut, mutta en tiedä missä suhteessa niitä pitäisi laittaa jos tekee 1,5kg pötkön. Aromisuolan ajattelin korvata lähes kokonaan muillla mausteilla, kun täällä sitä on monet suositelleet.

Minulla on varastossa seuraavat mausteet:

jauhettu juustokumina 25g
rosmariini 15g
timjami 13g
oregano 5g
rouhittu mustapippuri 85g
Chili maustesekoitusmylly 75g (merisuola,paprika,eri chililajikkeita,sinapinsiemen,tomaatti,mustapippuri)
Ja aromisuolaakin 90g purkki, vaikka sitä en ajatellut juurikaan käyttää.

Nuo mausteet valikoitui siksi, kun joku suositteli kreikkalaista gyros-mausteseosta ja kun en sellaista valmiina löytänyt, niin ostin irtopusseina noita mausteita.
Lisäksi kaapissa on valkosipulijauhetta, paprikaa ja currya ja jotain muutakin ns.yleismaustetta.

Eli missä suhteessa näitä mausteita tulisi käyttää? Kun lihaa on 1kg-1,5kg?

Muusta ei ole kysyttävää, oleelliset vinkit bongasin täältä jo :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom