Arvid sanoi:
Mutta millä keinoin? Tarjan (ja sidosryhmien) ainoa näkemäni ajatus on, että "yhteistyöllä". Mutta kun yrityksillä ei ole mitään syytä tehdä yhteistyötä, jos se ei niitä hyödytä. Kiitos juurikin sen globalisaation, yritykset tekevät bisnestään juuri siellä missä se kannattaa. Jossain vaiheessa työn kokonaiskustannukset (ml. sosiaaliturva) ja työn laatu eivät enää kohtaa... ehkä "teillä" kohtaa, mutta mitä jos kolmessa neljästä yrityksestä ei kohtaakaan. Silloin on koko yhteiskunta ruvella ja se näkyy myös "teillä".
Niin lähden minäkin, mutta vielä olisi aikaa tehdä asialle jotakin.
Juu, mutta kai sinäkin sen ymmärrät, että ei se ole kenekään etu, kun työt siirretään ulkomaille. -> lisää työttömiä, lisää elätettäviä.
Halosen tai ainakin vasemmalla puolella olevilla on juuri se halu pitää työt suomessa, kun taas raharikkaat porvarit vie työt sinne missä saa parhaan voiton sijoituksilleen (edelleen ymmärrän yrittäjien/sijoittajien ajatuksen).
Mutta mitä hyötyä siitä on koko kansalle???? Työttömyys lisääntyy, verotus kiristyy, kun pitää elättää kaikki. Tai sitten juuri muututaan uudeksi venäjäksi eli ei annetakkaan köyhille mitään ja rikollisuus/köyhyys lisääntyy.
Elintärkeätä on pitää työt suomessa ja samalla(nousevalla, siis tupo nousevalla) palkalla suomessa, mutta miten tämä on mahdollista kiristyvässä kilpailussa??? Tätä ei ratkaise ainakaan porvarit.
Mutta niin itsekäs olen aina ollut, että mielestäni elämme viidakonlakien mukaan, että vahvat pärjää (tämä on kyllä enemmänkin tuon porvarien ajatuksia), mutta näin ajattelen siinä tilassa, jos minulle ei ole tarjota täältä töitä, niin siirryn sinne missä niitä on. Omaisuutta kun on sen verran, että pärjää paikallisillakin palkoilla (ja onhan esim. hintasuhde eri mm. jossain aasiassa).
No loppupeleissä näihin asioihin ei presidentillä ole paljonkaan asiaa. Presidentille kuuluu enemmänkin ulkopolitikka, kuin sisäpolitiikka. Eduskuntavaalit vaikuttaa näihin asioihin kyllä eritavalla.