- Liittynyt
- 27.2.2004
- Viestejä
- 5 834
Olipa muuten aivan paska posti. Ensinnäkään, suomessa ei kaadeta luvilla kymmeniä susia vuosittain.
Eikö?
"Kuluvalla metsästyskaudella syksystä 2006 kevääseen 2007 kaatolupia on myönnetty ennätyksellinen määrä 30-40.
Viime vuonna susia ammuttiin virallisesti yli 20."
http://www.*************/susien_asialla
"Vuonna 2004 kaatolupia myönnettiin 24, joista 9 poronhoitoalueelle."
Susi Suomessa ja Keski-Suomessa — keski-suomi
"Suomessa arvioidaan olevan 230–250 sutta. Viime elokuun alusta Suomessa on tapettu 30 sutta."
http://www.taloussanomat.fi/politii...paikallistaisi-susien-kaatoluvat/200710017/12
Sitten, miten se tuo Afrikka nyt oikeasti liittyy tähän keskusteluun? Nehän tappaa sitäpaitsi siellä ihan solkenaan noita elukoita.
Liittyy siten esimerkkinä siitä, että kuinka täällä ei tulla toimeen muutaman ihmisille melko harmittoman elukan kanssa, kun tuolla muualla maailmassa niistä on realistisesti jatkuvaa uhkaa ja silti siellä pärjätään luonnon kanssa.
Muutama hyvin harvoin nähty susi ja karhu? Karhuja on jo vähimmäiskanta-arvionkin mukaan päältä 1300, joista edelleen valtaosa hyvin pienellä alueella. Itse tapasin karhun, tai oikeastaan yhteensä 13 kappaletta, pelkästään viime vuonna yhteensä kuutena kertana.
Valtaosa suomalaisista ei näe ikinä elävää karhua tai sutta luonnossa. Tuskin prosenttikaan.
Kaikki on suhteellista, kato. Kuka sanoi, että kaikki on tapettava ja metsät poltettava? Vitun naurettavaa provoa, hyvin tyypillistä kommentointia ihmisiltä, joiden ei pitäisi kommentoida ollenkaan.
No johan nuo muutamat täälläkin ovat tappamassa kaikki näkemänsä sudet, ihan vain jo sentakia, että sattui osumaan näköpiiriin. Eli rauhoitettu eläin ollaan valmiita vain siksi koska se on samassa metsässä.
Minulla on täällä aivan yhtä suuri oikeus kommentoida kuin sinullakin.
Mutta samapa tuo miulle, mitä netissä kirjoitatte, ne kommentit kun ei vaikuta pätkääkään siihen miten tämä elämä täällä "metissä" jatkuu.
Metsäläisiin tuskin mikään puhe uppoaa, mutta julkinen keskustelu vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen, joka taas hyvässä tapauksessa vaikuttaa päättäjien toimiin asioiden eteen.