Kokenut silmä voi silmämääräisesti arvioida rasvaprosentin muutaman prosentin tarkkuudella. Mä en nää noissa mitään perusjantterista eroavaa. Zach on 185cm pitkä, 74 kilon lähtöpaino ei mitenkään anorektinen ole - laiha kylläkin. Ei juurikaan eroa hemulin lähtötasosta. Kummallakaan ei oo aikaisempaa kovempaa kuntoa, se olisi tullut esiin noissa ketjuissa.
Joka tapauksessa, noilla massanlisäys oli 11 viikossa 25 ja 20 kiloa joista LBM:ää yli puolet. 15 kiloa vastaava tulos siis olisi todennäköisemmin noin 10 kiloa kuin "muutama hassu kilo".
En tiedä mihin internetissä voi luottaa jos ei selvästi fiksun, rahaa käytännössä tavoittelemattoman tahon asiallisiin tuloksiin voi luottaa.
Tässä tarkempaa tietoa Zachista
Zach Update
Tuli mieleen, että eikö kumpikin näistä kavereista treenannut Rippetoen omalla salilla, Wichita Falsissa? Voisi kuvitella, että jos saa kädestä pitäen asiantuntevaa valmennusta treeniuran alusta saakka, niin tulokset ovat vähän eri luokkaa, kuin "tavallisella jampalla", jolla ei yleensä tällaista ohjausta ole. Minusta tämä on ss:stä keskustellessa aika tärkeä pointti, koska kuinka monella ihmisellä salitreeniä aloittaessa esim. suoritustekniikat isoissa liikkeissä ovat oikeasti optimaaliset kehityksen ja vammojen ennalta ehkäisemisen kannalta? Ja kuitenkin ss perustuu sille ajatukselle, että isoja liikkeitä mehustetaan oikein kunnolla, niin kauan kuin mahdollista.
Veikkaan, että asiantuntevan valmentajan ohjauksessa mikä tahansa treeniohjelma toimisi ekspotentiaalisesti paremmin, kuin yksin treenatessa, riippumatta siitä, miltä ohjelma näyttää paperilla. Ss on silti hyvä perusohjelma, mutta se, että toinen ihminen on saanut huikeaa kehitystä aikaan tällä ohjelmalla, ei yksinään tarkoita, että ohjelman pilkuntarkka noudattaminen ( vaikka se onkin tärkeää ) olisi ainoa tekijä siinä yhtälössä. Ellei sitten oikean suoritustekniikan noudattamista liikkeissä lasketa ohjelman pilkuntarkaksi noudattamiseksi, mikä taas tarkoittaisi sitä, että aika monelta ihmiseltä jää maximaaliset gainssit saamatta, mutta tämäkin pätee mihin tahansa treeniohjelmaan. Asia vain korostuu 1-jakoisissa ohjelmissa, koska liikkeitä ei voi noin vain mennä korvaamaan toisilla liikkeillä jos ne eivät suju, koska silloin ohjelman runko muuttuu liikaa.
Enkä tarkoita tällä sitä, että tekniikan pitäisi olla koko ajan jostain oppikirjasta, mutta valmentaja, jolla on silmää ja kokemusta, yksinkertaisesti näkee sellaisia asioita, joista treenaaja itse ei välttämättä edes ole tietoinen. Tämä on tietty mutuilua, koska en ole itse koskaan ollut valmennettavana, mutta näkeehän sen noista Rippetoen youtube-pätkistä, että palautetta liikkeiden suoritus tekniikoista tulee korkealta ja kovaa.
En siis meinaa tällä sitä, että ss:ää ei kannata tehdä jos ei ole valmentajaa, olen itsekin sitä tehnyt hyvällä menestyksellä. Mutta onhan se selvä, että jos koko ohjelma perustuu progressioon 5 isossa liikkeessä, ja tekniikat kusevat näistä liikkeistä kahdessa tai kolmessa, niin kehitys ei ole optimaalista. Yksi syy, miksi kyykkytulos nousee ihmisilllä niin hyvin tällä ohjelmalla on frekvenssin ja volyymin lisäksi se, että kyykky tehdään treenin ekana liikkeenä, kun hermosto on vielä freessi. Toisin sanoen liikkeen oikean suoritustekniikan oppiminen sujuu, koska kroppa ei ole väsynyt. Juuri tässä kohtaa valmentaja olisi kullan arvoinen, kun kyykyn jälkeen pitää vielä penkata, eikä fokus välttämättä ole enää paras mahdollinen.