sotilasveto ennätyskoe MTV3 kanavalla

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja spp
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
darvinisti, oikeassa olet siinä, ettei sota erottele. Mutta vaatimukset miehille ja naisille ovat kuntotestauksessa erilaiset, siksi että nainen on kestovoimaominaisuuksiltaankin heikompi kuin mies. Myönnetään, nainen ei sodan voimahommissa sitten pärjääkään yhtä hyvin kuin mies, mutta pärjää silti omien edellytystensä mukaisesti.

Mitä tulee sotilaspenkkiin, oma paino on lähellä naisen maksimisuoritusta. Jos sillä tekee toistokisan, se ei erottele, koska kilpailijat tekisivät lähes saman tuloksen. Sotilaskisassa tietääkseni mitataan nimenomaan kestovoimaa, eivätkä maksimipainot sitä mittaa. RRKallehan sanoi, että sotilaskisassa pyritään testaamaan samanlaisia voimaominaisuuksia.

Onhan, muuten, sotilaspenkissä jo sääntöjä muutettu naisten osalta. Ennenhän naiset nostivat 1/2 omasta painostaan, nykyisin jo 2/3. Ehkäpä darvinisti näkee päivän, jolloin naiset sotilaspenkkaavat omalla painollaan aivan kuin miehetkin. Mutta silloin naisten sotilaspenakisat ovat vain pienen eliitin kisat eivätkä "tavalliset salipulliaiset" uskaltaudu kisoihin, kun siellä "ne hirmut nostelevat hurjia tuloksia, niin ettei sekaan kehtaa mennä". Kokemuksesta tiedän, että näin aika monet saliharjoittelijat ajattelevat, vaikka heidän kykynsä ja voimansa riittäisivätkin kisaamaan. (Itekin joskus ajatellut noin,mutta sitten otin ittiäni niskasta kiinni ja änkesin mukaan.)

Kalle, voisithan antaa palautetta sinne Oulunsalon kisajärjestäjille. Eivät ensi vuoden kisojen säännöt ja painot liene vielä kiveen hakattuja. Uusi laji, eläväiset säännöt, niin sanoi miulle Lumimies aikoinaan. Mutta kivaa meillä oli, vai mitä? :grin:
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Kalle, voisithan antaa palautetta sinne Oulunsalon kisajärjestäjille. Eivät ensi vuoden kisojen säännöt ja painot liene vielä kiveen hakattuja. Uusi laji, eläväiset säännöt, niin sanoi miulle Lumimies aikoinaan. Mutta kivaa meillä oli, vai mitä? :grin:

No tuo on totta kyllä, taidanpa ottaa yhteyttä asian tiimoilta. Mielestäni vedossa kumminkin pitäisi skaban ratketa, ja siinä tulla noin sama määrä toistoja kuin kyykyssäkin, mieluusti enempi. itse satsaan nyt siihen kyykkyyn kovasti, ei ole näet oikein selkä vetokunnossa :rolleyes:

Kivaa oli tosiaan, toivottavasti tänä vuonna enempi naisiakin! Mölliskö ainakin lupasi osallistua, mutta viimeksi kun tavattiin Oulussa koitti kovin perua :D saa nähdä.
 
Mutta silloin naisten sotilaspenakisat ovat vain pienen eliitin kisat eivätkä "tavalliset salipulliaiset" uskaltaudu kisoihin, kun siellä "ne hirmut nostelevat hurjia tuloksia, niin ettei sekaan kehtaa mennä". Kokemuksesta tiedän, että näin aika monet saliharjoittelijat ajattelevat, vaikka heidän kykynsä ja voimansa riittäisivätkin kisaamaan. (Itekin joskus ajatellut noin,mutta sitten otin ittiäni niskasta kiinni ja änkesin mukaan.)

Naisilla on useimmiten huomattavasti pienempi luustonrakenne koko kropassa.

Ei turhaan sanota, että "on ranteet kuin naisella"

Onhan sitten "iso" kokoisia ja vähän "romuluisempi" naisia myös mutta ne onkin aivan oma juttunsa sitten.

Lihasmassan vähyyden takia noita sääntöjä voisi naisille muuttaa.

Miehellä ja naisella, kun on ero luustossa ja hormonitoiminnassa useimmiten aika tavalla.
 
Olis parempi jos esim. Maastaveto ja kyykky olis 1.5 x omapaino
Mutta helvetin kova suoritus.

Ei todellakaan ole parempi. Sitten tuolla pärjäisi hyvin pitkälle samat ukot kun maksimikisoissakin, 40 toiston sarjoihin asti ainakin se maksimivoima on tärkein kriteeri nostoissa, sitten vasta kestävyys. tossa juuri haetaan hiukan sitä kestävyyttäkin, ja sisua helvetisti. Ei ton ole tarkoituskaan olla mikään vellihousujen kisa missä tehdään jotian 20 toiston sarjoja, vaan todellinen maitohapposilmäverestysoksennuspaskathousussatajupois-vääntö. Ite ainakin oikein hekumoin tota kyykkyä, oma tavote on ottaa 105-kilosena 50 toistoa jos vaan saa rauhassa reenata ilman selkäkipuja :D

Se on varmasti kamalaa, mutta kivaa. Porukka ajttelee että jotkut 10 toiston kyykkysarjat on kovia. Mielestäni vasta 25 toiston jälkeen aletaan verta punnita.
 
"Mutta vaatimukset miehille ja naisille ovat kuntotestauksessa erilaiset, siksi että nainen on kestovoimaominaisuuksiltaankin heikompi kuin mies."

Miksei kaikille, joilla on huonot kestovoimaominaisuudet? Miks siis tehdään jako sukupuolen perusteella, kun sukupuoli ei liity mitenkään sotaan. Tilannehan on sama, kuin jos ei haluttaisi pitkätukkia jonnekin ja sitten tehtäis jako, ettei naiset pääse, koska naisilla sattuu olemaan keskimäärin pitemmät hiukset. Helpompaa olisi vain mitata ihmisten hiukset ja päästää lyhyttukkaiset läpi. Sama pätee kuntotestaukseenkin. Ai niin, mutta siinähän saattaisi sitten paljastua koko jaottelun hölmöys liiankin konkreettisesti.

"Ehkäpä darvinisti näkee päivän, jolloin naiset sotilaspenkkaavat omalla painollaan aivan kuin miehetkin. Mutta silloin naisten sotilaspenakisat ovat vain pienen eliitin kisat eivätkä "tavalliset salipulliaiset" uskaltaudu kisoihin, kun siellä "ne hirmut nostelevat hurjia tuloksia, niin ettei sekaan kehtaa mennä"."

Tämäkään ei avaudu ollenkaan. Miten se, että joku voimanainen tekee penkkipunnerrusta omalla painollaan 20 toistoa on pelottavampaa kuin se, että sama nainen tekee 3/4 painolla 30 toistoa? (luvut hatusta, mutta pointti ei siitä kärsi) Jos pelkääjä tekee vaikka omalla painolla 4 ja 3/4-painolla 6.

Pohjoisvirta
Luillako sitä sotilaspenkissä pärjätäänkin?
 
Mikä kumma sitä darvinistia nyt pakottaa ymmärtämään kaiken vituralleen? Juu me tiedetään että olet palkkasoturi ja naurat aina kun paljain käsin kuristat naisen, ja myhäilet itseksesi "olisit ollut vahvempi".

Urheilulajina halutaan että miehillä ja naisilla on samanlainen laji kisattavanaan. se siitä. Sotilaspenkkiä ei ole käytetty sotilaan kunnon testaukseen, armeijalla on siihen omat testinsä, jotka nykyisen asepalvelusmeinigin hengessä tosin nekin antavat tasoitusta naisille. Jollei sitä helvetin penkkiä edes käytetä kunnon testauksen niin mikä siinä nyt mättää että naisten pitäisi tehdä toistoalueella 5-15 ja miesten 20-60?
 
Mikä kumma sitä darvinistia nyt pakottaa ymmärtämään kaiken vituralleen? Juu me tiedetään että olet palkkasoturi ja naurat aina kun paljain käsin kuristat naisen, ja myhäilet itseksesi "olisit ollut vahvempi".

Olit sanomassa jotain väärinymmäryksestä?

Urheilulajina halutaan että miehillä ja naisilla on samanlainen laji kisattavanaan. se siitä. Sotilaspenkkiä ei ole käytetty sotilaan kunnon testaukseen, armeijalla on siihen omat testinsä, jotka nykyisen asepalvelusmeinigin hengessä tosin nekin antavat tasoitusta naisille. Jollei sitä helvetin penkkiä edes käytetä kunnon testauksen niin mikä siinä nyt mättää että naisten pitäisi tehdä toistoalueella 5-15 ja miesten 20-60?

Urheilulajina se olisi samanlainen, jos säännöt olisivat samat sukupuolesta riippumatta. Mutta kun eivät ole, niin eihän silloin haluta samanlaista lajia, vaan halutaan erilainen laji. Säännöissä puhutaan kaiketi penkkipunnerruksesta omalla painolla, eikä painolla, joka sen ja sen luokan huipuilla vastaa niin ja niin montaa toistoa. Veikkaanpa, että miesten tulokset ovat vuosien saatossa nousseet ihan merkittävästikin ja jatkavat nousuaan, mikäli lajilla riittää suosiota. Ei sen seurauksena ole kuitenkaan muutettu miesten nostamaa painoa, jotta mitattaisiin sitä samaa voimakestävyysaluetta, mistä sinä puhut. Esimerkki: Jos tulokset muuttuisivat jossain sarjassa vuosien saatossa 30:stä 50:een, niin eikös tällöin olisi kyse sinun lajimääritelmälläsi jo toisesta lajista? Minun lajimääritelmälllä olisi kyse samasta lajista, koska edelleen nostetaan maksimimäärä toistoja omalla painollla. Eli, kun määrittelet lajin jollain tavalla, niin yritä pitää siitä lajinmääritelmästä kiinni loppuun asti.

Kysyit melkein oikean kysymyksen. Oikea kysymys kuuluu, että miksi naisten huippujen pitäisi nostaa sama toistomäärä kuin miesten? Sinähän selvästi yrität sillä toistojen määrällä perustella sitä eroa nostetussa painossa. Minä en. Minulle on yhdentekevää, että mitä toistoja huiput tekevät. Toistomäärä kertoo vain sen, että kuinka hyvä on siinä lajissa.
 
"Sama" laji olisi toistokisa omalla painolla. "Samanlainen laji" on kisa jossa molemmat saavat palttiarallaa samanlaisia tuloksia. Kumpaa sanamuotoa käytin?
Ei maailman vahvin nainen kisailukaan sinun mielestäsi sitten ole samanlainen laji kuin Maailman vahvin mies, kun painot on erit? Onneksi mulla on runsaasti vapaa-aikaa ollut männäviikolla, mutta tämä saa riittää tästä aiheesta, jollei tota vertausta tajua, niin se johtuu vaan siitä että ei halua ymärtää.

PS. Kaikki on kumminkin ymmärtänyt sun pointin, ei siinä mitään
 
Darvinisti: Eikö sun logiikalla pitäisi kaikilla nostaa samaa painoa omasta painosta riippumatta? Eihän sodassakaan ole keveämpiä kantamuksia laihemmille sotilaille. Eli sotilaspenkkikisaan iästä, sukupuolesta tai omasta painosta riippumatta esimerkiksi 100 kiloa tankoon painoa ja vain yksi avoin sarja. Luvassa olisi varmaan erinomainen kisatapahtuma jossa ei alle 100 kiloisia nostajia näkisi.

Lainaamassasi määritelmässä ilmoitetaan lajin pyrkimykseksi mitata sodassa tarvittavia voimaominaisuuksia. Jos lajin sääntöjä on pakko yrittää perustella, niin kyllähän tuota kautta voi helposti perustella sen, että juurikin pyritään tiettyyn toistoalueeseen. On kuitenkin pelkästään typerää yrittää väkisin pakottaa naisten ja miesten urheilusuorituksia samaan muottiin. Juuri urheilusuoritusta ei naisten ja miesten välillä voida arvioida samoin perustein. Ei edes sadan metrin juoksua, koska naisten sarjassa menestymiseen riittää selvästi heikompi tulos. Ja jos kerta kaiken pitää pyöriä sodan ympärillä, niin eikö olisi aiheellista miettiä koko penkkipunnerruksen mukana oloa? Penkkaus tuskin on se paras indikaattori sotilaan ruumiillisesta suorituskyvystä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Eihän niitä kantamuksia sodassa punnerreta käsissä. Punnertaminen oleellista lähinnä syöksyen eteenpäin hyökkäyksissä, joissa pitää punnertaa itsensä ja romppeensa (joita ei niin paljoa silloin ole) ylös monta kertaa. Eli silloin se punnertaminen on pitkälti suhteessa omaan painoon. Kerro toki jos tiedät jonkin oleellisen osan sotilaan työtä, jossa tarvitsee punnertaa sadan kilon vakiokuormaa. Punnertaminenhan itsessään on aika mitätön osa sotilaan taitoja.

Sodassa ei myöskään ole mitään jumalaa, joka säätäisi maailman sellaiseksi, että tietty suoritus vaatisi vain tietyn kestovoiman. Pelkkä ojan ylittäminen rinkkaselässä on henkilöstä riippuen kestovoimaa tai jopa maksimivoimaa vaativa suoritus. Tiettyyn toistoalueeseen rajaaminen on siis keinotekoista. Ei se liity sodan realiteetteihin. Sotahan ei ollut edes minun pääpointtini, vaan vain asian ymmärtämistä havainnollistava huvittava heitto. Jostain syystä sitten juuri tähän tartuttiin ja koska siihen tartuttiin niin virheellisesti, niin koin, että olisi hyvä korjata virheet argumenteissä.

"Juuri urheilusuoritusta ei naisten ja miesten välillä voida arvioida samoin perustein. Ei edes sadan metrin juoksua, koska naisten sarjassa menestymiseen riittää selvästi heikompi tulos."

Kyllä minä vain voin arvioida kenen tahansa kahden ihmisen satasta. Laitetaan juoksemaan samoissa olosuhteisa esim vaikka samaan lähtöön ja se kumpi on nopeampi on parempi. Aika yksinkertaista vai mitä? Ei tarvitse miettiä, että mikä oli sukupuoli, ikä tai paino.

Sitä taas en hirveästi jaksa arvioida, että miten kovaa kukin harjoittelee (vai mihin oikein viittaat sillä, että naisten on helpompi päästä huipulle?). Se haiskahtaa niin kovasti selittelyltä ja kilpailulta, että kuka on parempi urheilijana tai ihmisenä.
 
Johan menee aiheen ohi. Täytyy kuitenkin sanoa, että olen darvinistin kanssa samaa mieltä. Rehellisesti oman painon verran vaan rautaa tankoon ja punnertamaan, oli jalkovälissä sitten kummat vehkeet tahansa. Ei niillä toistomäärillä/alueilla ole mitään merkitystä. IMO.
 
Eihän niitä kantamuksia sodassa punnerreta käsissä. Punnertaminen oleellista lähinnä syöksyen eteenpäin hyökkäyksissä, joissa pitää punnertaa itsensä ja romppeensa (joita ei niin paljoa silloin ole) ylös monta kertaa. Eli silloin se punnertaminen on pitkälti suhteessa omaan painoon. Kerro toki jos tiedät jonkin oleellisen osan sotilaan työtä, jossa tarvitsee punnertaa sadan kilon vakiokuormaa. Punnertaminenhan itsessään on aika mitätön osa sotilaan taitoja.

Sodassa ei myöskään ole mitään jumalaa, joka säätäisi maailman sellaiseksi, että tietty suoritus vaatisi vain tietyn kestovoiman. Pelkkä ojan ylittäminen rinkkaselässä on henkilöstä riippuen kestovoimaa tai jopa maksimivoimaa vaativa suoritus. Tiettyyn toistoalueeseen rajaaminen on siis keinotekoista. Ei se liity sodan realiteetteihin. Sotahan ei ollut edes minun pääpointtini, vaan vain asian ymmärtämistä havainnollistava huvittava heitto. Jostain syystä sitten juuri tähän tartuttiin ja koska siihen tartuttiin niin virheellisesti, niin koin, että olisi hyvä korjata virheet argumenteissä.

Kyllä minä vain voin arvioida kenen tahansa kahden ihmisen satasta. Laitetaan juoksemaan samoissa olosuhteisa esim vaikka samaan lähtöön ja se kumpi on nopeampi on parempi. Aika yksinkertaista vai mitä? Ei tarvitse miettiä, että mikä oli sukupuoli, ikä tai paino.

Sitä taas en hirveästi jaksa arvioida, että miten kovaa kukin harjoittelee (vai mihin oikein viittaat sillä, että naisten on helpompi päästä huipulle?). Se haiskahtaa niin kovasti selittelyltä ja kilpailulta, että kuka on parempi urheilijana tai ihmisenä.

Näinköhän penkkipunnerrus korreloi sotilaan kykyyn syöksyä? Kuten itse jo osoitit, sodassa tarvitaan monenlaisia voimaominaisuuksia. Siispä jokaisen yksittäisen toistoalueen nostaminen jalustalle on aika ontuvaa. Tärkeintä on että jokainen pyrkii parantamaan kuntoaa. Vaikka puhutaankin sotilaspenkkipunnerruksesta, niin silti siitä on typerää alkaa otsa kurtussa tekemään jotain puhtaasti sotilaallista toimea. Jos kisataan, niin prosentteja tärkeämpää on se, että saadaan osallistujia kisoihin.

Yksittäisillä esimerkeillä voi perustella ihan mitä vaan. Tuo sadan kilon punnertaminenkin varmasti löytyy jostain. Miten olisi esimerkiksi raskaan singon työntäminen putken päässä olevan tyypin näkökulmasta? Jonku tietyn toistoalueenkin voisi perustella vaikka sillä, että hyökkäys kestää saman joka sotilaalle, ja tällöin niitä mainostamisia ylöspunnertautumisia tulee sama määrä kaikille. Yhtälailla turhaa mielestäni tämä kuin yrittää perustella joku tietty osuus omasta ruumin painosta, varsinkin jossakin yksittäisessä liikkeessä. Kuitenkaan penkkipunnerrus ei tule ikinä kuvaamaan sotilaan toimintakykyä kovin hyvin, oli se paino sitten ihan mitä tahansa.

Voithan toki laittaa junnut, seniorit ja naiset samalle viivalle miesten kanssa satasella. Tulisi varmaan aika hyvä kisat näiden ensin mainittujen ryhmien osalta. Monet yleisurheilulajitkin ovat vanhoja sotimiskyvyn mittareita. Vieläpä paljon lähempänä sotimista kuin penkkipunnerrus. Silti niissä aina on eri sarjat miehille ja naisille. Miksikähän se onkin näin...

Kerro toki missä olen kirjoittanut naisten sarjassa menestymisen olevan helpompaa? Tottahan tuo taitaa olla, koska harrastamäärät ovat siellä pienempiä, mutta silti en ainakaan muistaakseni ole kirjoittanut tuosta.
 
En löytänyt tuosta oikein yhtään suoranaista argumenttia sille, miksi naisten pitäisi nostaa vähemmän suhteessa. Jos liittyy mitenkään sotilaan toimiin, niin ne eivät helpotu sukupuolen mukaan. Jos ei liity, niin turhaa tekstiä. Junnut ja seniorithan ovat samalla viivalla. He eivät vain yleensä tee niin hyviä tuloksia, että pääsisivät kisoihin.

Se on ihan hyvä kysymys, että miksei joissain lajeissa ole yleisiä sarjoja. Mielekästä perustetta en keksi. Miehet kenties pelkäävät, että nainen voisi voittaa ja sekös olisikin näille machoille kamalaa.
 
Millos tämä sotilasmave tulee sitten sieltä MTv:ltä? Vai onko näkynyt jo?
 
Se on ihan hyvä kysymys, että miksei joissain lajeissa ole yleisiä sarjoja. Mielekästä perustetta en keksi. Miehet kenties pelkäävät, että nainen voisi voittaa ja sekös olisikin näille machoille kamalaa.

Sano yksikin urheilulaji missä huiput voisivat olla naisia? Eiköhän tuo yleisen sarjan puute selity sillä että missään urheilulajissa nainen ei pärjää miehelle. Toki yksilötasolla nainen voi olla paljon pystyvämpi kuin mies, muttei kilpaurheilussa.
 
Zone-sarja -42%
Sano yksikin urheilulaji missä huiput voisivat olla naisia? Eiköhän tuo yleisen sarjan puute selity sillä että missään urheilulajissa nainen ei pärjää miehelle. Toki yksilötasolla nainen voi olla paljon pystyvämpi kuin mies, muttei kilpaurheilussa.

Barcelonan olympialaisissa 1992 miehet ja naiset kilpailivat yhdessä skeetissä ja voiton vei kiinalainen naisampuja Zhang Shan. Sen jälkeen miesten ja naisten kilpailut päätettiin järjestää erikseen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom