On täysin päätön idea, että asevelvollisuuden käymättömät maksaisivat korkeampia veroja? Jos varusmies on vuoden pois töistä, se tietää vuoden tulonmenetyksiä. Pelkästään tästä syystä olisi oikeudenmukaista, että tämä korvattaisiin varusmiehille esimerkiksi veronalennuksena, joka tarkoittaisi muille korkeampaa veroprosenttia kuin armeijan käyneelle. Ei ole myöskään yksilön vika, jos hän ei sairauden takia pysty tekemään työtä, mutta poliisin palkka on isompi kuin sairauseläkeläisen. Työstä on tapana maksaa palkkaa.
Mutta uskon kyllä, että armeija ajaa itsensä ongelmiin näillä säännöillänsä. Jehovan todistajat, huippu-urheilijat, ahvenanmaaliset ja naiset ovat vapautettu palveluksesta, mutta muiden pitää tulla suorittamaan asepalvelus. Tulevaisuudessa voi olla hankala houkutella asepalveluksen suorittajia tätä taustaa vasten.
En tajua tota logiikkaa, että se armaijan käyminen vähennetään veroissa. Eikö palkan maksaminen siitä suoraan oo mahollista, kun samaa asiaa se kuitenkin meinaa. Tässä päästään siihen asian ytimeen. Kun kohta kuitenkin käytännössä maksetaan palkkaa armeijan kävijöille jossain muodossa on se sitten verot tms. niin miksi ei suoraan poisteta koko velvollisuutta ja makseta siitä armeijasta kavereille jotka sen oikeesti osaa, eli palkka-armeija.
Ja uskon itse myös tohon, että armeija ajaa vielä itsensä ongelmiin. Eikä se nyt niin ihme ole kun mitään kivenkovia perusteita tolle ei edes ole, miksi tälläinen kansankautta pyöritetty armeija on ehdoton välttämättömyys tai edes paras ratkaisu... Tässä on käymässä vähän sama juttu, kun USA:ssa alkaa pikkuhiljaa olemaan uskontojen kanssa.
Jokaisen muunkin ihmisen elanto on kiinni heidän ammatistaan. Mikä tekee kiekkotaidoista niin erilaiset kaikkeen muuhun motoriseen kykyyn? Millä perusteella kiekkoilija kärsii yhtään enempää kuin kukaan muukaan? Millä oikeudella sinä ylipäänsä päätät, että mitä kenenkin tulee tehdä? Mitä jos jollekin on elantoa tärkeämpiä osa-alueita elämässä?
Hienoa, yksilöidään vielä tarkemmin kiekkotaitoon... -.-' Joko näitä mun viestejä ei edes yritetä lukea tai sitten täällä ei muuten vaan haluta ymmärtää sitä mitä tarkoitetaan. Alunperinhän en puhunut edes pelkästään urheilijoista vaan käytin urheilijoita vain esimerkkinä.
Mikä sitten esimerkiksi ammattiurheilijoista tekee erilaisen.. Niin no selvennetään sen verran, että jos olet melkeinpä missä tahansa muussa työssä ja tiedoissasi lukee, että olet aikasemmin työskennellyt ja viime vuoden olit armeijassa eli poissa töistä, niin tämä ei sinun ammattiisi tai palkkaukseksi juurikaan vaikuta.
Huippuseuroilla esimerkiksi ei sääntöjä juurikaan ole ja armeijaan lähteminen kun on tulossa jossain vaiheessa tarkoittaisi monissa lajeissa ammattiurheilijalle sitä, ettei ennen tätä tule yli vuoden kestoisia sopimuksia saamaan. Lisäksi kuka tosissaan palkkaisi kauden ajan armeijassa loikoilleen urheilijan? Eli tässä mielessä on hieman eri juttu, urheilijoiden kohdalla. Jääkiekkoilijalla tämä ei ehkä ole niin kovin paha ongelma, toskin heidän huoli siellä voi olla esim. mahdollinen voiman kato. Kuitenkin armeijasta haavoittuvia lajeja ovat mm. tennis, yleisurheilu ja lentopallo. Jos halutaan kärjistää niin Golf, Pingis jne.
Eli näin helppo tämä on ymmärtää, mitä sinulta vaaditaan kun haet töihin ammattin kuten merkonomiksi johon sinulla on koulutus? Paperit ja kaikki työkokemus.
Mitä vaaditaan kun yrität päästä pelaamaan ammatiurheilujoukkueeseen tai pärjätä hyvässä kisassa/turnauksessa jne. yksilölajissa. Tässä painoarvo on paljolti sillä mitä olet viimeisen vuoden - puolivuotta tehnyt. Armeija.. noh, jos Boltti olisi puolivuotta juoksematta, niin aloittaessaan uudestaan taso pyörisi jossain suomen pikajuoksijoitten tasolla. Tuohon maailman top kasiin pääsisi takaisin ehkä puolisen vuoden sisään jos hyvin menisi ja olisi onnistunut armeijassa mm. treenaamaan salilla. Sitten omalle entiselle tasolleen ehkä kahdessa vuodessa. Voit kuvitella tilalle suomalaisen pikajuoksijan, joka on juuri murtautumassa ammattilaisurheilun maailmaan ja tienaa juuri sen elantonsa. Siinä ois sitten armeijan jälkeen pari vuotta totuttelua ilman palkkaa ja huono maine kaupan päällisiksi. Ja sitten ihmetellään kuin suomalaiset ei tuo enään mitaleita -.-'
Ja selvennykseksi vielä, en ole sitä mieltä että olisi sekään oikein, että urheilijat saisivat vapautuksen ja muut käyvät armeijan. Itse en ole todennut armeijasta olevan mitään niin merkittävää hyötyä, että sen ylläpitäminen nykyisenlaisenaan olisi perusteltua, varsinkaan kun esimerkiksi urheilijat siitä selvästi kärsivät kuten myös muutamat muut alat eikä löydy juurikaan aloja jotka siitä merkittävästi hyötyisivät.
Eli armeijan vaikutukset ovat joko neutraaleja tai negatiivisia.. Esitin tuossa niitä negatiivisa vaikutuksia, en väittänyt, että muutkaan kuuluisi sinne armeijaan pakottaa. Sen väittäminen on suurinpiirtein sama, kuin jos toteaisin vaikkapa alkoholilla olevan negatiivisia vaikutuksia ja kysyttäisiin, että eikös muka tupakalla sitten ole, että millä tavalla alkoholi on nyt niin erikoinen...