- Liittynyt
- 20.2.2013
- Viestejä
- 1 620
Tuossa tilanteessa kannattaa ensiksikin valita laadukas kalaöljy, tällä varmistetaan että tuote ei sisällä kalan proteiineja (josta allergia siis johtuu). Toki silti jos allergia on paha(kurkku turpoaa yms), kannattaa konsultoida lääkäriä ennen.
Sitten taas jos mikään kalaöljyvalmiste ei vain käy, olisi taas todella suotuisaa vähentää kasvirasvojen, varsinkin runsaasti omega 6 sisältävien öljyjen käyttöä, ja suosi enemmän eläin/maitorasvoja. Toki näissäkin niitä hyviä ALAn lähteitä.
Ei siis kannata pahentaa entisestään omega 3 ja 6 suhdetta käyttämällä runsaasti kutosta sisältäviä kasvirasvoja. Tämä varsinkin jos tulehdusperäiset sairaudet ovat "jatkuva" riesa.
No juurikin tuo kurkun turpoaminen on vaarana jos kalan kanssa oon tekemisissä :( käytän kyl pellavaa päivittäin ja muita öljyjä tuleeki käytettyä harvoin kun tykkään syödä rasvat sit soijalesitiinistä, pähkinöistä ja avokadosta. Pitääkin kysästä lekurilta seuraavan kerran mitä mieltä hän on noista kalaöljyistä.