Silminnäkijä - Väärennetty ruoka (Ma 21.2.2011)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arni
  • Aloitettu Aloitettu
Ei luonnollisuustrendi mun mielestä ole vielä ainakaan menossa yli, pikemminkin mennään oikeaan suuntaan. Tämä siis yleisellä tasolla, yksilöistä nyt löytyy ties minkälaista hiipparia.
Musta mennään yli pikemminkin toisessa päässä. On aivan käsittämätöntä, että jotakuta ei yhtään kiinnosta, mitä suuhunsa laittaa. Mennään kauppaan ja valitaan halvin roiskeläppä lounaaksi, käydään Mäkissä illallisella jne. Miten jollain voi olla niin välinpitämätön suhtautuminen? Välittävätkö nämä ihmiset mistään jos eivät edes omasta kehostaan ja mielestään?

Ei kaikki tosiaankaan ajattele muutakuin että ruoka = polttoainetta. Toisille se halvin roiskeläppä on SE vaihtoehto just sen takia kun se on halpa...tarkoittaako se että jos ihminen haluaa valita halvan&nopean vaihtoehdon, että se tekee hänestä välinpitämättömän ? Kyllä ihmisillä on yleensä aina ajatus kun he menevät kauppaan...toinen haluaa ne nopeat ja halvat vaihtoehdot, toinen menee "pitkän kaavan" mukaan ja valkkaa parhaista parhaat raaka-aineet, kolmas ottaa tilanteen mukaan vähän molempia.

Itsekin olin ennen juuri tuollainen "välinpitämätön" kun asioin kaupassa...ei mua todellakaan kiinnostanut mitä joku tuote sisälti! Tärkeimpiä pointteja oli hinta/laatu, maku, helppous ja ulkonäkö. Ja kyllä mä tykkäsin/tykkään edelleen monen eineksen tai valmistuotteen mausta, vaikka tiedänki mitä ne sisältää. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei luonnollisuustrendi mun mielestä ole vielä ainakaan menossa yli, pikemminkin mennään oikeaan suuntaan. Tämä siis yleisellä tasolla, yksilöistä nyt löytyy ties minkälaista hiipparia.

Yksilöitä minäkin tarkoitin. Ja koko ilmiössä on äärettömän tärkeää muistaa se, että luonnollinen ei todellakaan ole synonyymi terveelliselle ja vaarattomalle.

Vaaka kääntyy toisinkin päin: Myös kotona "tuotantokustannus" yksikköä kohti vähenee...

Näinhän se on. Eiköhän tuohonkin löydy ratkaisut kun käyttää vähän mielikuvitusta.

No onko hyvä asia syöttää ihmisille ravintoköyhää roskaa muuttamalla vähän sen makua jotta pystyy saamaan kurkusta alas koska heitä ei satu asia kiinnostamaan? Uskoisin kummiskin että moni luottaa siihen että se on suht turvallista eikä sillä ole negatiivisia haittavaikutuksia ja siitä saa tarpeelliset ravintoaineet.

"No onko hyvä asia pakottaa ihmiset ajamaan Ladalla myymällä sitä pilkkahintaan ja maalaamalla se uuden näköiseksi koska heitä ei satu kiinnostamaan auton laatu? Uskoisin kummiskin että moni luottaa siihen että Lada on suht turvallinen ja luotettava auto ja sillä pääsee ajamaan paikasta toiseen"

Tai:

"No onko hyvä asia pakottaa ihmiset käyttämään paskoja Bilteman työkaluja myymällä niitä halvalla ja väittämällä niitä hyviksi vain koska heitä ei satu kiinnostamaan työkalujensa laatu? Uskoisin kummiskin että moni luottaa siihen että Biltema tekee suht laadukkaita ja pitkäikäisiä porakoneita, joilla saa reikiä aikaiseksi."

Ehkäpä:

"No onko hyvä asia pakottaa ihmiset ostamaan vittumaisia Ikean pöytiä mainostamalla niitä helposti koottavina ja kestävinä vain koska ihmisiä ei satu kiinnostamaan huonekalujensa laatu? Uskoisin kummiskin että moni luottaa siihen että Ikea tekee kestäviä, helppokäyttöisiä ja laadukkaita huonekaluja jotka kestävät päivittäistä käyttöä."

;)

Ei minua muuten kiinnostaisi mitä ihmiset lappaavat suuhunsa, pistäkööt vaikka syanidia mutta kun niiden hoitoon kuluu miljardeja jonka syynä on ihmisen välinpitämättömyys omasta terveydestään.
http://www.stakes.fi/FI/Tilastot/Aiheittain/Sosiaalipalvelut/sosiaalimenot.htm

Harmittaa kyllä kun ihmiset eivät ymmärrä lopettaa tuota jatkuvaa vanhenemista! Sehän vie selvästi eniten rahaa :D

Äläs nyt, proteiini- ja vitamiinihysteria on vielä käymättä. :p
"Liiallinen proteiinin saanti terveysriski" http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=9184841 =)

Pitäähän sitä jotain jättää vielä tulevaisuudenkin varalle :) Tosin, onhan noista pientä kohinaa ollut ennenkin. Kuten vaikkapa SETTI-tutkimus, jossa E-vitamiinilisä nosti röökaajien keuhkosyöpätapauksia. Antioksidanttien liikasaannista on myös mielenkiintoisia tutkimustuloksia, joissa vaikkapa nähdään niiden pro-oksidatiivisia vaikutuksia.
 
Nämä on varmaan herkullisia ja ennen kaikkea terveellistä:jahas:
Myllyn Paras Paistovalmis Tacostick sisältämät E-koodatut 26 lisäainetta: E150c, E171, E251, E270, E300, E304, E322, E330, E331, E341, E415, E450, E471, E472a, E481, E500, E503, E551, E621, E627, E631, E1414, E1420, E1442, E1450 ja E1518.
Tulee vesi kielelle:D
 
Nämä on varmaan herkullisia ja ennen kaikkea terveellistä:jahas:
Myllyn Paras Paistovalmis Tacostick sisältämät E-koodatut 26 lisäainetta: E150c, E171, E251, E270, E300, E304, E322, E330, E331, E341, E415, E450, E471, E472a, E481, E500, E503, E551, E621, E627, E631, E1414, E1420, E1442, E1450 ja E1518.
Tulee vesi kielelle:D

Paljonko noita on? Siis määrällisesti? Entä jos noita on milligramma kutakin, toisessa tuotteessa taas vain yhtä E-ainetta mutta sitä sata milligrammaa? Eivät ihmiset yleensä näin helposti esinumeerista ajattelua hyväksy. "Palkka nousee" johtaa yleensä lisäkysymykseen "Paljonko?".

Sitäpaitsi noista esim. E270 on maitohappo, lienee endogeenisenäkin tuttu aine monelle tämän lukijalle. ;)
 
Paljonko noita on? Siis määrällisesti? Entä jos noita on milligramma kutakin, toisessa tuotteessa taas vain yhtä E-ainetta mutta sitä sata milligrammaa? Eivät ihmiset yleensä näin helposti esinumeerista ajattelua hyväksy. "Palkka nousee" johtaa yleensä lisäkysymykseen "Paljonko?".

Sitäpaitsi noista esim. E270 on maitohappo, lienee endogeenisenäkin tuttu aine monelle tämän lukijalle. ;)

Jaa-a, toinen asia mietityttää miten helvetin vaikea on tehdä venhäjauhotaikina jossa on jauhelihaa ja mausteita... Eli kuinka vähän siinä on muuta kuin lisäaineita kun niitä on noin paljon niin yksinkertaisessa tuotteessa.

edit: haha kattokaas tuo lihan osuus, eli lihaa on muka 6% mutta katsokaas mistä se "liha" koostuu...

naudan- ja sianliha 6 % (sis. naudanliha, vesi, sianliha, naudan sydän, soijaproteiini, korppujauho, perunajauho, suola, mausteet (sipuli, valkosipuli, korianteri, maustepippuri, paprika, mustapippuri, valkopippuri), glukoosi, arominvahvenne (E621), emulgointiaine (E322), vehnäkuitu, aromi, väri (E150c))



http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/tuotteet/pakasteleivonnaiset/tacostick/
 
Jaa-a, toinen asia mietityttää miten helvetin vaikea on tehdä venhäjauhotaikina jossa on jauhelihaa ja mausteita... Eli kuinka vähän siinä on muuta kuin lisäaineita kun niitä on noin paljon niin yksinkertaisessa tuotteessa.

Niin no... suurin osa noista aineista taidetaan kuitenkin mitata milligrammoissa tai niiden sadas/tuhannesosissa. Jotain väriainetta kun ei paljoa tarvita näin esimerkkinä. Puhumattakaan vitamiineista tai hapoista. Eihän se ole vaikeaa tehdä vehnätaikinaa mausteilla. Mutta se, että se taikina olisi aina tasalaatuista, säilyisi hyllyssä ja kestäisi kenties kylmäketjun lyhyen katkeamisen ja olisi vielä syötävääkin niin vaatii vähän enemmän.

Kyllähän osan lisäaineista voisi hyvinkin karsia monien tuotteiden kohdalla, mutta en minä niitä näe automaattisesti pahana tai ei-toivottuna asiana. Joku natriumglutamaatti nyt on aika hyvä esimerkki "turhasta" lisäaineesta. Hyvin ne leikkeleet ja muut lihat näyttää menevän kaupaksi ilmankin sitä. Se vaan oli niin helppoa lyödä tuota aromivahvennetta kehiin kun sillä saatiin se maku paremmaksi vaikka raaka-aineet olisikin vähän heikompia. Toisaalta, jos sen avulla saadaan pienennettyä huomattavasti hukkaprosenttia per ruho niin eikö se ole myös osaltaan ihan hyvä asia?

Muutenkin porukan kanta joihinkin lisäaineisiin täällä tuntuu välillä aika oudolta kun kuitenkin isketään piikkiä suoneen ja vedetään vaikka mitä lisäravinteita. On noistakin se luonnollisuus aika kaukana :D

Itse menen linjalla: Kohtuus kaikessa. Kyllä niitä eineksiä voi joskus vetää ja muutenkin välillä vähän enemmän prosessoitua kamaa. Ei mulla siitä mitään morkkista tuu jos joskus tarttuu jätskiä tai muita herkkuja mukaan tai kiireessä käytän jonkun "lisää vain vesi" -pussukan.
 
Ei se mun mielestä oo ongelma, että kaupassa on tuotteita laidasta laitaan. On einestuotteita (roiskeläppiä,pitsoja ym.) ja sitten löytyy kuitenkin luomua, "lihaisampia" vaihtoehtoja ym. Eli jokainenhan itse päättää, mitä kaupasta mukaansa ottaa. Kyllä itse tuotteita vertailemalla ja valintoja tekemällä markeiteista saa myös "luonnonmukaisempaa" ruokaa. Suurimpana ongelmana näen kuitenkin kuluttajia harhaan johtavassa markkinoinnissa. Kaikki varmaan tietävät, että roiskeläppä ei ole sieltä terveellisemmästä päästä ja tuskin sitä sen takia hyllystä valitaankaan, mutta jos haluan ostaa esim. 100% ruisleipää ja otan paketin missä lukee että 100% ruis, mutta tuotesisältöä tarkkaillessa paljastuukin että leivässä onkin vain esim. 80% täysjyväruisjauhoa. Nämä tapaukset ovat mielestäni vähintäänkin harhaan johtavia ja koen, että nimenomaan markkinoinnin saralla täytyisi ne suurimmat muutokset tehdä ja epäkohtiin puututtava.
 
Lisääntyneet rehukustannukset, järisyttävästi kasvaneet uusien tilojen tarpeet, vähemmän lihaa per eläin. Jo yksistään nämä lisäävät hintaa lihalle euroja per kilo. Jotta pystyttäisiin tarjoamaan edullista luomulihaa, suurtuottajilta vaadittaisiin mielettömän kokoiset tilat pelkästään vastaamaan tarvetta. Eläimet eivät luonnonmukaisesti kasva edes murto-osaa niin suuriksi kuin nykyiseltään, jolloin lihan määrä jäisi myös huomattavasti vähempään. Valtavasti lisääntynyt luomurehun tarve nostaisi myös sen hintoja, jolloin jälleen kasvaa elukan lihan arvo.

Tämän vuoksi puhuin tietoisesti "luonnonmukaisemmasta" enkä suoraan luomusta. Ison skaalan luomutuotantoon on pitkä matka eikä se ole kannattavaa, ellei siihen saada mukaan isoja rehuntuottajia, kuluttajia jotka ovat valmiita maksamaan enemmän jne. Nykyistä ruuantuotantoa on kuitenkin varaa luonnonmukaistaa ilman että mennään ihan luomulinjalle ja tämä olisi mielestäni parempi ensimmäinen askel.

Jos sallittaisiin kaupassakäynti vain maanantaisin, niin eiköhän parissa kuukaudessa tulisi rytmi jolla pärjäisi hyvin. Ruokajuoma olisi maitoa ma-pe, vettä la-su; tuoreita kasviksia olisi alkuviikolla, loppuviikosta enemmän säilykkeitä.

Itse yleensä pidän einesten mausta, parempaa ne ainakin ovat kuin itse tekemäni. Poikkeuksia tulee mieleen vain lihamakaronilaatikko. Sitäpaitsi saa vaihteluakin, kun tarjonta on kumminkin aika laaja. Ja jotain kurpitsasäilykettä taitaa aika harva itse tehdä, tai säilykepunajuuria?

Mä käyn kaupassa tasan kerran viikossa :rolleyes: Ja vaikka määrää rajoittaa parin kilsan kävelymatka, ruoka riittää silti aina hyvin viikon loppuun ja ylikin. Salaatti ja muu pilaantuva menee alkuviikosta, juureksia ja välillä pakasteita loppuviikosta. Lihat lykkään pakkaseen, mikäli uhkaavat mennä vanhaksi.

Sä et kyllä kovin hyvä kokki ole, mikäli einekset ovat parempia kuin itse tekemäsi :D Säilykkeet on vähän eri juttu siinä mielessä, että esim. ei-säilykeoliiveja harvemmin löytää ja aurinkokuivattuja tomaattejakaan ei oikein saa muuna kuin säilykkeenä. Itse yritän vältellä säilykkeitä, mutta välillä saatan tarvita jotain tiettyä ja se on pakko ostaa säilykkeenä. Siinä ei oikein auta muu kuin yrittää olla ajattelematta koko asiaa.

Ei kaikki tosiaankaan ajattele muutakuin että ruoka = polttoainetta. Toisille se halvin roiskeläppä on SE vaihtoehto just sen takia kun se on halpa...tarkoittaako se että jos ihminen haluaa valita halvan&nopean vaihtoehdon, että se tekee hänestä välinpitämättömän ? Kyllä ihmisillä on yleensä aina ajatus kun he menevät kauppaan...toinen haluaa ne nopeat ja halvat vaihtoehdot, toinen menee "pitkän kaavan" mukaan ja valkkaa parhaista parhaat raaka-aineet, kolmas ottaa tilanteen mukaan vähän molempia.

Tekee välinpitämättömän siten, että valitsemalla ruuan pelkän hinnan perusteella osoittaa, ettei välitä kehostaan tarpeeksi tarjotakseen sille laadukkaampaa ruokaa.
 
Suurimpana ongelmana näen kuitenkin kuluttajia harhaan johtavassa markkinoinnissa. Kaikki varmaan tietävät, että roiskeläppä ei ole sieltä terveellisemmästä päästä ja tuskin sitä sen takia hyllystä valitaankaan, mutta jos haluan ostaa esim. 100% ruisleipää ja otan paketin missä lukee että 100% ruis, mutta tuotesisältöä tarkkaillessa paljastuukin että leivässä onkin vain esim. 80% täysjyväruisjauhoa. Nämä tapaukset ovat mielestäni vähintäänkin harhaan johtavia - -

Tämä on sikälikin outoa, että joitakin asioita taas valvotaan hyvin tarkkaan. Ei ole meillä enää voimariinia vaan oivariiniä, ettei kuluttaja harhaudu. HYLA-maito on jostain syystä "maitoa", mutta laktoositonpa on "maitojuoma". Ja sitten on näitä alkuperänimiä, eikös koko EU:n alueella ole kielletty myymästä shamppanjana muuta kuin eräässä Ranskan maakunnassa myytävää kuohuviiniä? "Sika-nauta -jauhelihassa" on oltava 50-99% sikaa, "Nauta-sika -jauhelihassa" possua saa olla 1-49%.

Oliiveja jäin miettimään. Ainakin jos kaupassa myydään porkkanoita, niiden on oltava ihan vaan porkkanaa - kaikki lisäaineet on silloin kielletty. Onkohan erona sitten purkitus vai miksi oliivi-nimellä olevassa tuotteessa saa olla muutakin.
 
En ymmärrä oikein tuota YLE:n dokkarin näkökantaa.

Pakkoko niitä lisäaineista valmistettuja ruokia on ostaa? Eivät ne tuoteselosteet kuitenkaan piilottele pakkausten sisältöä, vaan ihan avoimesti niissä ilmoitetaan mitä moskaa tuotteisiin on tungettu.

Jos ei kanannahkapullat ja E-aineet maita, niin älkööt sitten ostako moisia tuotteita ja antakoon taas muiden ostaa, jotka eivät asiasta niin välitä. Homma on sillä selvä ja kaikki tyytyväisiä.
 
En ymmärrä oikein tuota YLE:n dokkarin näkökantaa.

Pakkoko niitä lisäaineista valmistettuja ruokia on ostaa? Eivät ne tuoteselosteet kuitenkaan piilottele pakkausten sisältöä, vaan ihan avoimesti niissä ilmoitetaan mitä moskaa tuotteisiin on tungettu.

Jos ei kanannahkapullat ja E-aineet maita, niin älkööt sitten ostako moisia tuotteita ja antakoon taas muiden ostaa, jotka eivät asiasta niin välitä. Homma on sillä selvä ja kaikki tyytyväisiä.

Sehän se pointti just onkin että jengi ostaa niin perkeleesti kun ei tajua mistä on kyse tai mitä ne on. Ostetaan tottumuksesta ja mausta joka voi olla samassa tutussa tuotteessa muuttunut vuosien mittaan. "Tää on edullista ja kuulostaa hyvänmakuiselta". Ihmiset on vaan niin sinisilmäisiä.
 
Itellä on jäänyt vielä katsomatta toi dokumentti, mutta täytyy korjata tilanne. Muistuu kyllä mieleen noi lihapullina myydyt kanannahkapullat... sen uutisoinnin jälkeen on tullu katottua mitä lihapullia ostan, silloin harvoin kun niitä tulee ostettua.
 
Harmittaa kyllä kun ihmiset eivät ymmärrä lopettaa tuota jatkuvaa vanhenemista! Sehän vie selvästi eniten rahaa :D

Hei, ei se ole vanhenemista! Ihmiset kuolee syöpiin ja ties mihin, aika harva kuolee itseasiassa vanhuuteen mutta koska sairauksia on niin monta päällekkäin sekä altistutaan ties mille kemikaaleille niin on vain helpompi laittaa syyksi vanhuus kun selvittäminen veisi liikaa resursseja.

Pitäähän sitä jotain jättää vielä tulevaisuudenkin varalle :) Tosin, onhan noista pientä kohinaa ollut ennenkin. Kuten vaikkapa SETTI-tutkimus, jossa E-vitamiinilisä nosti röökaajien keuhkosyöpätapauksia. Antioksidanttien liikasaannista on myös mielenkiintoisia tutkimustuloksia, joissa vaikkapa nähdään niiden pro-oksidatiivisia vaikutuksia.

Hieman aihetta jatkaen edellisestä lauseesta ja yhdistäen sen tähän proteiinihysteriaan :D

"Periaatteessa aikuinen ihminen ei tarvitse enää kasvuhormonia, joten sen estäminen voisi olla keino vähentää iän mukana kehittyviä rappeutumasairauksia, tutkijat spekuloivat. Kasvuhormonin erittymistä voi estää myös ruokavaliolla: hyvin niukka dieetti tai hyvin vähän proteiinia sisältävä dieetti johtavat kasvuhormonin erittymisen vähentymiseen. Onko kasvuhormonin toiminnan kemiallinen estäminen tai hyvin vähäkalorinen ruokavalio muuten terveydelle eduksi, on toinen juttu ja niiden vaikutukset on selvitettävä erikseen. Äärimmäisen vähäkalorinen ruokavalio johtaa anoreksiaan, joka on hengenvaarallinen tila."

http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkeli...uute-estaa-syovan-ja-diabeteksen-kehittymista
 
En ymmärrä oikein tuota YLE:n dokkarin näkökantaa.

Pakkoko niitä lisäaineista valmistettuja ruokia on ostaa? Eivät ne tuoteselosteet kuitenkaan piilottele pakkausten sisältöä, vaan ihan avoimesti niissä ilmoitetaan mitä moskaa tuotteisiin on tungettu.

Jos ei kanannahkapullat ja E-aineet maita, niin älkööt sitten ostako moisia tuotteita ja antakoon taas muiden ostaa, jotka eivät asiasta niin välitä. Homma on sillä selvä ja kaikki tyytyväisiä.

Etkö huomannut et siinä mainittiin tekstien olevan jopa niin pienellä että vanhemmat ihmiset eivät kyenneet lukemaan niitä, ainakaan ilman laseja. :p
 
Mä käyn kaupassa tasan kerran viikossa :rolleyes: Ja vaikka määrää rajoittaa parin kilsan kävelymatka, ruoka riittää silti aina hyvin viikon loppuun ja ylikin. Salaatti ja muu pilaantuva menee alkuviikosta, juureksia ja välillä pakasteita loppuviikosta. Lihat lykkään pakkaseen, mikäli uhkaavat mennä vanhaksi.

Minäkin käyn kerran viikossa kaupassa, joskus kaksi jos jokin loppuu kesken. Ostan noin 80%:sti kaiken luomuna ja hyvin säilyy loppuun asti. Ainoa ongelma on tullut noista hedelmistä jotka on pakattu muoviin. Irtonaiset säilyy aika hyvin.

Tekee välinpitämättömän siten, että valitsemalla ruuan pelkän hinnan perusteella osoittaa, ettei välitä kehostaan tarpeeksi tarjotakseen sille laadukkaampaa ruokaa.

Niin vähän sama, tankkaako autoon oikean tyyppistä bensaa vai "sinnepäin". Bensaa se kummiskin on! ;p
 
edit: haha kattokaas tuo lihan osuus, eli lihaa on muka 6% mutta katsokaas mistä se "liha" koostuu...

naudan- ja sianliha 6 % (sis. naudanliha, vesi, sianliha, naudan sydän, soijaproteiini, korppujauho, perunajauho, suola, mausteet (sipuli, valkosipuli, korianteri, maustepippuri, paprika, mustapippuri, valkopippuri), glukoosi, arominvahvenne (E621), emulgointiaine (E322), vehnäkuitu, aromi, väri (E150c)) http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/tuotteet/pakasteleivonnaiset/tacostick/

Nauroin ääneen. :D
 
"Tacomaustettu jauheliha-riisitäytteinen vehnätaikinarulla, pinnalla korppujauho" :D :D Juuh tuosta sain minäkin päivän naurut. Oliskohan oikea nimi paremmin "yli kahtakymmentä E-ainetta sisältävä taikinaklöntti, joka saattaa sisältää lihaa" . Tuossa varmaan paras esimerkki siitä kuinka elintarvike teollisuus yrittää meitä huijata
 
"Tacomaustettu jauheliha-riisitäytteinen vehnätaikinarulla, pinnalla korppujauho" :D :D Juuh tuosta sain minäkin päivän naurut. Oliskohan oikea nimi paremmin "yli kahtakymmentä E-ainetta sisältävä taikinaklöntti, joka saattaa sisältää lihaa" . Tuossa varmaan paras esimerkki siitä kuinka elintarvike teollisuus yrittää meitä huijata

Huomaa "Uudenlainen pikkusuolainen tarjottava. Runsastäytteinen väli- tai iltapala, juhlatarjoiluun ja pikkunälkään." ;D

Olisi ollut hauska nähdä elintarviketurvallisuustarkastajan ilme kun sen eteen tuotiin toi. :D
 
mä kanssa ihmettelin että miten ihmiset ylipäätään ostaa, esim hunaja marinoituja kanapaloja roiskeläpistä puhumattakkaan. siitähän näkee että se on paskaa ja sen myös maistaa. eniten vituttaa suurten kauppojen toimintatavat vaikkapa reikäleivän myynnissä: laitetaan ne eiliset siihen framille ja tuoreet alle. kaikki viimeksi tulleet on aina takana ja niitä saa kaivaa.
Mats Dumell voisi tehdä seuraavaksi tutkimusta vaikkapa S-eturyhmien ravintola ruuasta, Se jos joku on paskaa jossa katteet on kohdallaan.
 
Mun on helppo näin yksin (kaupan vieressä) asuvana wannabe-potarina ostella maustamatonta kanafilettä ja tuoreita vihanneksia vaikka joka päivä. Voi kuitenkin tulla itku silmään jossain vaiheessa kun on vaikkapa muutama lisäsuu ruokittavana. Tähän oiskin ihan mukava kuulla perheellisten kommentteja?

Me käydään kaupassa lähes päivittäin vaikka lapsiperhe ollaankin. Kauppa lähellä ja onhan meitä 2 aikuista eli kauppareissuja voidaan vuorotella. Juuri maustamattoman lihan takia käydään usein kaupassa, sitä kun ei kauheesti kerralla ole tarjolla...

Eineksiin ei juuri kosketa, vaan ostetaan vaan mahdollisimman luonnollista ruokaa. Ruuanlaittoon menee silti yleensä max 20 minuuttia joten mitään onglemaa lisäaineiden välttelemisessä en näe. Aito ruoka maistuukin paremmalta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom