Silminnäkijä - Väärennetty ruoka (Ma 21.2.2011)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arni
  • Aloitettu Aloitettu
Väitä ihan rauhassa vaan. En usko kenenkään epäilevän, etteikö tuo määrä riittäisi juuri sinulle. Käytit vain sitä esimerkkinä siitä kuinka (sinun määritelmäsi mukaan) terveellisesti syöminen on edullista. Monet muut joutuvat kuitenkin ostamaan saman määrän (+ tuplasti kalliimpaa jauhelihaa Suomessa) useita kertoja viikossa.

Näinhän se on. Jos en nyt ois tollasella -1k kcal dietillä niin kaupassa tulisi käytyä noin joka toinen päivä ja se kassi maksaisi sen 20-35e/krt.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu ja onhan sille jo oma ketjukin. En ole vieläkään ehtinyt tsekata :(

Njääh niinpä tietenkin. Miksihämmie ees kuvittelin että olisin ainut pakkiksella joka huomasi tuon? :D

Jänniä nämä dokumentit kun eihän nämä nyt mitenkään yllätyksenä tule mutta että saadaan suuren yleisön tietoisuuteen.
 
Tuon katsottuaan ei ainakaan tule yhtään vakuuttuneemmaksi minkään valvovan organisaation tehokkuudesta. Foliohattu päähän ja komeroon kököttämään.
 
Kyllä niitä periaatteessa tulee myös itsestään, sillä normaalit solut eivät ole kuolemattomia.

Ei mikään tule tai aiheudu itsestään vaan se johtuu jonkinlaisesta reaktiosta. Solu vanhenee vai pitäiskö sanoa kuluu koska jokin kuluttaa sitä, mutta mikä? Ravintoaineiden puute? Niiden käsittely? Haitalliset aineet? Jokin dominoefekti? Jokin muu? Solut myös uusiutuvat mutta sekin hidastuu iän myötä. Mikähän lie senkin aiheuttaa? Tuskinpa "itsestään". :p


Hahaa! Itsekin olen tällä hetkellä välimeren ruokavalion kannalla jos minulta kysytään mielipidettä terveellisimmästä mahdollisesta vaihtoehdosta :D Olemme siis monessa asiassa varmasti enemmän samaa mieltä kuin eri mieltä ;) Oma treenaamiseni on kuitenkin sen verran tavoitteellista, että pyrin muodostamaan ruokavalioni pomimalla parhaat palat monista erilaisista ruokavaliofilosofioista. Esimerkiksi riittävän proteiinisaannin turvaamiseksi menee paljon rahkaa (hui, E-koodeja!) ja kanafilettä (joskus jopa vaihtelun vuoksi marinoituna, iik!). Yleensä muuten skippaan marinoidut lihat - en E-koodien vuoksi, vaan siksi että isoa kasaa paistettaessa marinadi käryää pannulle, eikä mun pikku boksissa ole liesituuletinta :)

Kylläh, mutta tuossa menee meidän ero että käytät e-koodituotteita, minulta ei niitä juurikaan löydy. Otin tuossa juuri kuvan mitä tällä hetkellä löytyy keittiöstä tai ainakin suurin osa. Tuossa on myös vanhempi kuva. :)

No mulle on ihan sama ravinto-arvollisesti mitä tuotteet sisältää tavallaan...toki pidän huolen että saan prodea tarpeeksi ja hyviä rasvoja sopivassa suhteessa, mutta muuten ei oo niin väliä mistä tuotteet koostuu jos ne eivät aiheuta mitään terveydellistä haittaa. Vaikka sielä olis E:t 0-1000 ympätty ja edes jonkinlaiset ravinto-arvot niin kyllä sitä syödä voi...pitää vain suhteuttaa määriä :P

Noh kukin tavallaan. :p
 
Ei mikään tule tai aiheudu itsestään vaan se johtuu jonkinlaisesta reaktiosta. Solu vanhenee vai pitäiskö sanoa kuluu koska jokin kuluttaa sitä, mutta mikä? Ravintoaineiden puute? Niiden käsittely? Haitalliset aineet? Jokin dominoefekti? Jokin muu? Solut myös uusiutuvat mutta sekin hidastuu iän myötä. Mikähän lie senkin aiheuttaa? Tuskinpa "itsestään". :p

Oksidatiivinen stressi, telomeerien lyheneminen, DNA-replikaation virheiden kertyminen ja monet muut normaalit prosessit lienevät merkityksekkäämpiä kuin esim. satunnaiset emulgointiaineet.

Kylläh, mutta tuossa menee meidän ero että käytät e-koodituotteita, minulta ei niitä juurikaan löydy. Otin tuossa juuri kuvan mitä tällä hetkellä löytyy keittiöstä tai ainakin suurin osa. Tuossa on myös vanhempi kuva. :)

Joo kyllä sun sitte täytyy olla paljon terveempi, vahvempi, onnellisempi ja parempi ihminen ku meikä. Luultavasti elät myös paljon pidempään :D Hienoja kuvia kyllä :)
 
asd

Yrittäkää ihmiset ymmärtää että jos lisäaineet olisivat kiellettyjä, ruoka pilaantuisi ja muuttuisi syömäkelvottomaksi, konsensus -> kuka haluaa elää nälässä, myöskään nälkään nääntyminen ei kiinnosta(huomatkaa ruokaa ei riittäisi kaikille).
 
Yrittäkää ihmiset ymmärtää että jos lisäaineet olisivat kiellettyjä, ruoka pilaantuisi ja muuttuisi syömäkelvottomaksi, konsensus -> kuka haluaa elää nälässä, myöskään nälkään nääntyminen ei kiinnosta(huomatkaa ruokaa ei riittäisi kaikille).

Ei ehkä kaikkein oleellisin pointti näin sivistysmaissa. Mutta onko muuten esim. Afrikan nälänhätää koitettu torjua Saarioisten kytkinlevyillä?

Monet lisäaineet on merkitty elintarvikepakkauksiin E-numeroin. Nyt ihmiset ovat oppineet varomaan näitä E-numeroita, joten ruokateollisuus on keksinyt kiertää ne ujuttamalla tuotteisiin samoja kemikaaleja toisilla nimillä.
E-numeroiden varominen on johtanut hyvin merkilliseen käyttäytymiseen, sanoo Elintarviketeollisuusliiton tutkimus- ja lainsäädäntöosaston johtaja Seppo Heiskanen.
- Nyt käytetään esimerkiksi erilaisia kasviuutteita ja marjauutteita ja silloin päästään E-numeroista eroon. Mutta yleensä tuodaan ihan sama kemikaali toisessa muodossa luonnonmateriaalin mukana tähän lopputuotteeseen.
- Makkarassa glutamaatti voidaan korvata hiivauutteella, joka ei koskaan ole ennen ollut siinä tuotteessa. Silloin saadaan e-numero pois, ja ihmiset katsovat, että onpa tää hieno tuote kun ei ole E-numeroa. Kyllä silloin liikutaan jo lähellä ihmisten huijausta, Heiskanen sanoo.
Toinen taikatemppu on se, että tuoteselosteisiin kirjoitetaan aiemmin E-numeroilla varustettujen lisäaineiden, kuten soijalesitiinin ja ksantaanikumin nimet kokonaisina. Näin tuotteessa ei nopealla vilkaisulla näytä olevan yhtään E-lisäainetta.
Viime aikoina on myös dokumentoitu lukuisia tapauksia, joissa tuotteita on jatkettu halvemmilla aineilla niin rajusti, että on kyseenalaista kutsua sitä enää alkuperäisellä nimellä.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2...aa_pakkausten_lisaainemerkintoja_2403993.html
 
Oksidatiivinen stressi, telomeerien lyheneminen, DNA-replikaation virheiden kertyminen ja monet muut normaalit prosessit lienevät merkityksekkäämpiä kuin esim. satunnaiset emulgointiaineet.

Kyllä mutta tuskin niitäkään pitäisi jättää huomioimatta. =)


Joo kyllä sun sitte täytyy olla paljon terveempi, vahvempi, onnellisempi ja parempi ihminen ku meikä. Luultavasti elät myös paljon pidempään :D Hienoja kuvia kyllä :)

En osaa kyllä tuohon sanoa mitään. Vastaan vahvan ehkä! :D
 
Yrittäkää ihmiset ymmärtää että jos lisäaineet olisivat kiellettyjä, ruoka pilaantuisi ja muuttuisi syömäkelvottomaksi, konsensus -> kuka haluaa elää nälässä, myöskään nälkään nääntyminen ei kiinnosta(huomatkaa ruokaa ei riittäisi kaikille).

Miksi minun ruokani ei sitten pilaannu kun syön lisäaineetonta ruokaa? Kerkeän syömään kaiken ja harvoin menee mitään roskikseen kokonaisena. Tuoreet ruoka-aineet kestää helposti viikonkin minulla kotona, minusta se on kyllä ihan riittävä aika enkä edes tiedä kauan ne on ollut esillä/säilytyksessä/kuljetuksessa. Onkohan vaan kyse toimitus/säilytys/kuljetustavoista? Jotkut osaa, toiset ei..
 
Ei ehkä kaikkein oleellisin pointti näin sivistysmaissa. Mutta onko muuten esim. Afrikan nälänhätää koitettu torjua Saarioisten kytkinlevyillä?



http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2...aa_pakkausten_lisaainemerkintoja_2403993.html

Tosiaan suomessakin ilman tätä systeemiä ruokajakelu hankaloituisi paljon eikä säilöminen onnistuisi, miten tuotantoketju hankaloituisikaan jos ruhosta markettiin leikkelehyllyyn tuotteen pitäisi päätyä päivässä parissa. Ja kuten pätkässä todetaan Suomessa ei ole keskieurooppalaista ruokakulttuuria jossa käydään ruokaostoksilla parin päivän välein(jos tähän suuntaan haluttaisiin panostaa lähiruoan merkitys kasvaisi joka omasta mielestäni olisi varsin positiivinen asia).


Asiasta toiseen: Otetaan esimerkiksi ohjelmassa mainittu savukinkku. Savuskinkun savustaminen maksaa huomattavan paljon enemmän kuin kemikaaleilla läträäminen olisiko sinulla varaa tällaiseen ruokaan, väkisin tulee mieleen työttömät ja opiskelijat.
 
Ei taida Dragonfix hirveästi tuoretta ruokaa syödä. Näytti olevan aika paljon ruokaa joka säilyisi maailmanloppuun asti muutenkin.
 
Onkohan kauppojen lihatiskeillä lihat kuinka tuoretta? En ole tutkinut mutta olettaisin että kyllä, ostakaa lihat sieltä. Hakekaa leipänne pikkuleipomoista. Kuopiossa on ainakin kauppahalli torin laidalla josta saa käsittääkseni ihan tuoretta lihaa ja leipää jne. Kaikkien harmiksi sitä nyt ollaan koitettu kuitenkin repiä alas toriremontin tieltä!!

Jokatapauksessa pointtini on että ostakaa ne lihanne lihatiskiltä, suosikaa pieniä liikkeitä/leipomoita joista saat aamulla paistetun leivän. Kyllä se kysyntä kasvaa ja hinnat laskevat kun käytätte näitä paikkoja, ei se "keskieurooppalainen kauppakulttuuri" tule tänne yksinään. Monesti pienemmistä liikkeistä voi löytyä myös omistaja tiskin takaa joka kertoo mielellään mistä liha on kotoisin jne..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom