- Liittynyt
- 12.8.2002
- Viestejä
- 2 164
Voitko vääntää mulle rautalangasta miten tuollaisessa tilanteessa siis pitäisi toimia? Jos halutaan saada perusaineenvaihdunta toimimaan normaalisti ja ajan kanssa myös sitten polttaa rasvaa, kunhan kroppa ei enää elä nälkäkuoleman rajalla.
Tossa viimeisessä kappaleessahan mä sanoin sitä samaa kuin muutkin on ehdottaneet - taukoa kiristelystä jä vähän lisää kaloreita
Onko todellakin siis ihan puppua, että säännölliset ja useat ruokailut päivän aikana, kalorivaihtelut, makroravinnevaihtelut (korkea/matalahiilariset päivät jne.) ovat ihan yhtä tyhjän kanssa kun dieetataan esimerkiksi 3-4kk putkeen?
En osaa sanoa onko ne "ihan" puppua. Joka tapauksessa esim. ruokailutiheyttä on tutkittu ja sillä ei ole juurikaan ollut vaikutusta esim. lihasmassan säilytykseen dieetillä. Lisäravinnefirmat toki tykkäävät siitä kun aterioiden väliin mahdutetaan välipalaksi proteiinidrinkkejä.
Kalorisyklitys on tehokasta ja itsekin kannatan dieetillä sitä. Mutta ei se tarkoita sitä että sillä saataisiin jotain järisyttävää hyötyä, esim. sitä että jotenkin kumottaisiin se että miinuskalorit ja putoava paino vetävät peruskulutusta aina alaspäin. Ne hyödyt on muualla.
Siis ok, monestihan nuo salilegendat "toimii". Esimerkkinä vaikka tuo tiheä ruokailufrekvenssi - hardgainerit jotka kokeilevat useampia aterioita päivässä syövät ehkä eka kertaa eläissään niin paljon kun pitäisi, mutta ei se juju ole pohjimmiltaan ateriatiheys, vaan kalorien kokonaismäärä joka on noussut.
Lyhyesti sanoen - olen nykyisellään sitä mieltä että treenaaja itsessään voi vaikuttaa melko pieneen määrään juttuja joilla oikeasti on merkitystä mihinkään. Yksi on treenin laatu ja määrä, toinen kalorien määrä ja jossain määrin laatu. Jossain kaukana noiden perässä tulevat GI-arvot, ruokailun ajoitukset, iltahiilarien välttely, eksoottiset treeniohjelmat, kolmivaiheiset palautumisjuomat, luontaisten kasvuhormonipiikkien metsästäminen ja kaikki muut kikat jotka vievät aikaa ja energiaa antamatta juurikaan mitattavissa olevaa tulosta. Usein noiden pikkujuttujen säätäminen vaikuttaa huomaamatta näihin isoihin, suuren merkityksen juttuihin mutta sitä ei aina huomata. Esimerkkinä vaikka GI-arvon korostaminen painonhallinnassa, joka (yllätys yllätys) johtaa vaikkapa vihannesten määrän painottamiseen ruoassa ja kaloritason laskuun. Oliko GI-arvojen jahtaaminen olennaisin tekijä muutoksessa? KISS.