Ei ruokien valitsemiseen ole oikotietä. Pitää opetella makroravinnejakaumat ja kokonaiskalorimäärät, mutta ei se ole vaikeaa, sen oppii ajan myötä. Jos pitää ruokapäiväkirjaa tarkasti vaikkapa 2-4vkoa, niin tod.näk. siinä ajassa oppii jo suurimman osan ruoka-aineista, että mitä niissä on ja minkä verran.
Vähemmän ei ole aina parempi. Toi periaate ja fakta kannattaa uskoa ja upottaa syvälle aivoihinsa. Esim. rypsiöljyssä, kalaöljyssä, maapähkinöissä ja oliiviöljyssä on hirmusesti energiaa (=kaloreita/kilojouleja) per tilavuusyksikkö, mutta ovat todella terveellisiä sopivissa määrin. Noin 0,5-1g/vrk/painokilo olisi passeli määrä rasvaa ja alle 30g/vrk ei kannata mennä rasvan määrässä, muuten voipi hormonitoiminta ja rasva-aineenvaihdunta kärsiä.
Niin ja enemmän ei ole aina parempi, esim. reenin suhteen. Ole fiksu ja opiskele asioita, etene rauhassa ja pikkuhiljaa, mutta päättäväisesti ja tulevaisuuteen suunnaten.
Minkälainen painonnousu on mielestäsi räjähdysmäistä? Esim. nesteen määrä voi vaihdella yhden vuorokauden sisällä 2-3kg ihmisen kropassa. Mieti painoa tarkemmin, ainakin läskinä, nesteenä ja lihaksena. Neste tulee ja menee nopeasti, siitä ei pidä ressata, senkun juo lujasti vettä, niin ei kroppa ainakaan kuivu ja aineenvaihdunta pelaa. Läski ja lihas ovat sitten eri asia, molempia tulee ja menee hitaasti, mutta läskistä ei ole hyötyä, lihaksesta sen sijaan on. Lihas myös painaa paljon, muttei vie tilaa juurikaan.
Tuolla pakkotoiston yläpalkissa on FAQ, klikkaa siitä ja opiskele, mitä tällä palstalla moni syö. Siellä on myös tusinoittain valmiita ruokaohjeita ja kaikki terveellisiä ja ihan ilmaiseksi!
Tuossapa vielä pari oikein hyvää linkkivinkkiä:
http://www.fineli.fi/ ja
http://www.stumptuous.com/ (klikkaa iron, jonka jälkeen starting tai eating)