Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Ei kaikista ravintoon ja terveyteen liittyvistä asioista puhuta ylipäätään, se on varmaan kaikilla hyvin tiedossa.

Miksi lihankorvikevalmisteet ja margariinit saavat pitää Sydänmerkkiä, vaikka ovat kiistatta terveydelle haitallisia? Miksi tästä ei puhuta virallisissa medioissa enempää?
Tokihan voit laittaa jotain kattavaa tutkimusta missä todetaan että nämä lihankorvikevalmisteet, vaikkapa nyhtökaura on terveydelle haitallista ? Kerro myös samaan syssyyn miksi Pauli Ohukainen (jolla muuten aivan vitusti kompentenssiä mitä tulee esim. sydänterveyteen) on vegataristi ja syö tod. näk. näitä korvikkeita ja kasviöljyjä??
Kalaöljynkin saa säilymään kyllä, kunhan se käsitellään sitä varten. Sen jälkeen siinä ei vain ole enää mitään terveysvaikutuksia jäljellä.
jhulmilta kysyttiin mitä lisäravinteita hän käyttää ja mainitsi kalaöljyn. Kerroppa meille miksi hän käyttää kalaöljyä lisäravinteena jos sillä ei ole mitään terveysvaikutuksia ? Eli voidaanko tämän perusteella todeta että sinä tiedät lisäravinteista mm. kalaöljystä ja sen toimivuudesta enempi kun hulmi ? .. No ei tarvitse välttämättä edes vastata. Jokainen näitä lukeva voi sen ihan vaikka kompetenssitasolla miettiä hiljaa mielessään ja vertailla vaikka teidän kirjoituksia lähteineen / viitteineen.

No, pitäähän jonkun ajaa tällä palstalla sitä koomikonkin roolia.
 
Viimeksi muokattu:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tokihan voit laittaa jotain kattavaa tutkimusta missä todetaan että nämä lihankorvikevalmisteet, vaikkapa nyhtökaura on terveydelle haitallista ? Kerro myös samaan syssyyn miksi Pauli Ohukainen (jolla muuten aivan vitusti kompentenssiä mitä tulee esim. sydänterveyteen) on vegataristi ja syö tod. näk. näitä korvikkeita ja kasviöljyjä??

jhulmilta kysyttiin mitä lisäravinteita hän käyttää ja mainitsi kalaöljyn. Kerroppa meille miksi hän käyttää kalaöljyä lisäravinteena jos sillä ei ole mitään terveysvaikutuksia ? Eli voidaanko tämän perusteella todeta että sinä tiedät lisäravinteista mm. kalaöljystä ja sen toimivuudesta enempi kun hulmi ? .. No ei tarvitse välttämättä edes vastata. Jokainen näitä lukeva voi sen ihan vaikka kompetenssitasolla miettiä hiljaa mielessään ja vertailla vaikka teidän kirjoituksia lähteineen / viitteineen.

No, pitäähän jonkun ajaa tällä palstalla sitä koomikonkin roolia.
En tunne Hulmia riittävän hyvin, saatikka tiedä kuka edes on Ohukainen, joten paha ottaa kantaa heidän ruokailutottumuksiin.

Hulmilla oli paljon hyviä juttua aikoinaan, nykyään taitaa olla jossain yliopistossa töissä ja varmasti noudattaa melko yleishyvää ruokavaliota.

Itse tiedän tästä alasta todella paljon, mutta en osaa sanoa absoluuttisesti tiedänkö enemmän kuin Hulmi. Voi olla että ollaan keskitytty eri aiheisiin? Tai ainakin noudatamme eri filosofiaa? Ei olla ikinä mitelty tietojamme mitenkään, eikä ole ollut edes tarvetta.

Jokainen meistä voi ruokailla monin eri kriteerein. Osaa sito bisnes tai työnantaja. Osa toimii tunteella tai biohakkeroimalla. Osaa ei kiinnosta lainkaan, ja osa ei vaan tiedä mistään mitään. Osa taas keskittyy suorituskykyyn, makuun tai hintaan.
 
https://www.theguardian.com/environ...ommon-omega-3-fish-oil-supplements-are-rancid

https://medicalxpress.com/news/2023-09-popular-omega-supplements-rancid.html

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37712532/

Siinä nyt muutama linkki noihin kalaöljyihin liittyen. Kyllä se vaan niin on, että herkkiä omega-rasvoja kun lähdetään eristämään siitä fisusta tai siemenestä, niin perseelleen menee.

Herra Ohukainenkin voisi kokeilla vegeilyä ihan luonnonantimilla mitä on mahdollista Suomen luonnosta saada. Ei taitaisi kauaa kestää se kokeilu. Taitaa se tämä globaali ruoan kärrääminen mahdollistaa Ohukaisen vegeilyn. Liekö vielä pelastaa maailman, kun syö ympäri palloa kärrättyjä rehuja ympäri vuoden. Toki hieno homma, että Ohukainen pystyy nyt valitsemaan sen sydänterveellisen ruokavalion, niin ei tarvitse sitä lihaa syödä (jota joutuisi ilman nykyistä kärräämistä syömään käytännössä pelkästään), josta sitten aiheutuisi todennäköisesti välittömästi suonten tukkeutuminen, koska kyllähän siinä isopaha-LDL nousisi kohtuuttomasti. Erikoinen ilmiö, kun miljoonia vuosia eläinten syöminen ei aiheuttanut ihmisille suonten tukkeutumista, mutta nyt viimeisen 100 vuoden aikana se on sitten alkanut aiheuttamaan sitä räjähdysmäisesti. Vielä diabeteskin tulee punaista lihaa syömällä. Noh elämme erikoisia aikoja muutenkin...
 
https://www.theguardian.com/environ...ommon-omega-3-fish-oil-supplements-are-rancid

https://medicalxpress.com/news/2023-09-popular-omega-supplements-rancid.html

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37712532/

Siinä nyt muutama linkki noihin kalaöljyihin liittyen. Kyllä se vaan niin on, että herkkiä omega-rasvoja kun lähdetään eristämään siitä fisusta tai siemenestä, niin perseelleen menee.

Herra Ohukainenkin voisi kokeilla vegeilyä ihan luonnonantimilla mitä on mahdollista Suomen luonnosta saada. Ei taitaisi kauaa kestää se kokeilu. Taitaa se tämä globaali ruoan kärrääminen mahdollistaa Ohukaisen vegeilyn. Liekö vielä pelastaa maailman, kun syö ympäri palloa kärrättyjä rehuja ympäri vuoden. Toki hieno homma, että Ohukainen pystyy nyt valitsemaan sen sydänterveellisen ruokavalion, niin ei tarvitse sitä lihaa syödä (jota joutuisi ilman nykyistä kärräämistä syömään käytännössä pelkästään), josta sitten aiheutuisi todennäköisesti välittömästi suonten tukkeutuminen, koska kyllähän siinä isopaha-LDL nousisi kohtuuttomasti. Erikoinen ilmiö, kun miljoonia vuosia eläinten syöminen ei aiheuttanut ihmisille suonten tukkeutumista, mutta nyt viimeisen 100 vuoden aikana se on sitten alkanut aiheuttamaan sitä räjähdysmäisesti. Vielä diabeteskin tulee punaista lihaa syömällä. Noh elämme erikoisia aikoja muutenkin...
Tää onki nyt se mikä eniten kiinnostaa:

many common omega-3 fish oil supplements are ‘rancid’​


..eli kaikki eivät ole, mutta mistä tietää mikä on ja mikä ei. Ei varmaan käytännössä mistään. Pelkkää arpapeliä siis?

Kyllä tää keskustelu ainakin pisti itseni miettimään uudelleen, että jatkanko näiden syömistä. Näidenkin tuotteiden hinnoissa on valtavia eroja, mutta nuo mainostetut laatuerot tuskin poistavat tuota pilaantumisriskiä.

Silti ihmettelen miksi asiantuntijat, kuten vaikka Rhonda Patrick hehkuttaa niin paljon kalaöljyä, jos niissä on tuommoinen vaara olemassa. Ei hän kuitenkaan mainosta mitään tiettyä brändiä. Sanoi kyllä, että tilaa ne suoraan Norjasta joltain.
 
https://www.theguardian.com/environ...ommon-omega-3-fish-oil-supplements-are-rancid

https://medicalxpress.com/news/2023-09-popular-omega-supplements-rancid.html

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37712532/

Siinä nyt muutama linkki noihin kalaöljyihin liittyen. Kyllä se vaan niin on, että herkkiä omega-rasvoja kun lähdetään eristämään siitä fisusta tai siemenestä, niin perseelleen menee.
Kyllä. Ja sama pätee esimerkiksi myös marjoihin ja hedelmiin, nekin alkaa pilaantua erittäin nopeasti kun ne kuoritaan tai halkaistaan. Aika loogista monen raaka-aineen kohdalla.

Poikkeuksena tosiaan naudan tali, sian laardi, voi/ghee ja kookosrasva. Ne säilyy lähes ikuisuuden jos ei sormeile niitä likasin käsin. Niissä säilyy myös ravinteet ja tyydyttymättömät rasvahapot, koska rasvan rakenne suojaa hapelta. Moni ei ehkä oleta että nuo rasvat sisältää edes tyydyttymättömiä rasvoja, mutta esimerkiksi sika ja nauta sisältää melko paljonkin.
Herra Ohukainenkin voisi kokeilla vegeilyä ihan luonnonantimilla mitä on mahdollista Suomen luonnosta saada. Ei taitaisi kauaa kestää se kokeilu. Taitaa se tämä globaali ruoan kärrääminen mahdollistaa Ohukaisen vegeilyn. Liekö vielä pelastaa maailman, kun syö ympäri palloa kärrättyjä rehuja ympäri vuoden. Toki hieno homma, että
Karjaa ja maanviljelyä kun tehtäisiin sille kuuluvalla arvokkudella, ei kenenkään tarvitsisi murehtia ympäristöä. Nauta ei ilmastoa pilaa, sen metaani muuttuu ilmakehässä hiilidioksidiksi ja vedeksi. Sen laidunmaata sitoo enemmän hiiltä kuin lehmä ikinä tuottaa. Uutta ruohoa kasvaa enemmän kuin se ehtii syödä, kunhan asiat tehdään oikein.

Lihat teurastetaan, pakataan ja myydään suoraan kuluttajalle tai lähikauppaan. Kaikki voittaa. Pieniä maatiloja voisi olla siellä täällä, kuten ennen vanhaan. Omavaraisuusaste nousisi oleellisesti, eikä tarvitse kaukomaista tuo tänne lihaa ja muita peruselintarvikeita.

Tässä vain se epäkohta, ettei ruokateollisuus enää hyödy tästä yhtälöstä. Sen vuoksi nöin ei haluta tehtävän.
Ohukainen pystyy nyt valitsemaan sen sydänterveellisen ruokavalion, niin ei tarvitse sitä lihaa syödä (jota joutuisi ilman nykyistä kärräämistä syömään käytännössä pelkästään), josta sitten aiheutuisi todennäköisesti välittömästi suonten tukkeutuminen, koska kyllähän siinä isopaha-LDL nousisi kohtuuttomasti. Erikoinen ilmiö, kun miljoonia vuosia eläinten syöminen ei aiheuttanut ihmisille suonten tukkeutumista, mutta nyt viimeisen 100 vuoden aikana se on sitten alkanut aiheuttamaan sitä räjähdysmäisesti. Vielä diabeteskin tulee punaista lihaa syömällä. Noh elämme erikoisia aikoja muutenkin...
Ohukaiset ja muut ei ikinä suostu myöntämään sitä tosiasiaa, että kun ihminen alkaa syödä sille ominaista ja laadukasta ruokaa, se voi paljon paremmin. Tämä näkyy ja tuntuu konkreettisesti, eli käytännössä ihminen huomaa muutoksen.

Ohukaiset ja muut vannoo virallisen tiedon nimeen, josta ei ole juurikaan käytännön hyviä onnistumisen esimerkkejä, mutta tutkimuksia senkin edestä. Silti ne peittoaa heidän mielestään käytännön esimerkit.

Jos jollain ruokavaliolla mm. verenpaine, veren lipidit, hormonitasot, aineenvaihdunta, verensokeri- ja insuliinitasot, kehonkoostumus ja mielentila saadaan parempaan suuntaan, niin tämä ei ole sallittua, vain koska se rikkoo yleistä sovittua kaavaa.

Jos päättäjät ja viranomaiset olisivat meidän puolella ensisijaisesti, he eivät tyrmäisi näitä tosiseikkoja, vaan niitä tutkittaisiin paljon ja vilpittömästi, jotta samaa voitaisiin tarjota tehokkaasti kaikille tarvitsijoille.

Mutta ei.
 
Tää onki nyt se mikä eniten kiinnostaa:

many common omega-3 fish oil supplements are ‘rancid’​


..eli kaikki eivät ole, mutta mistä tietää mikä on ja mikä ei. Ei varmaan käytännössä mistään. Pelkkää arpapeliä siis?

Kyllä tää keskustelu ainakin pisti itseni miettimään uudelleen, että jatkanko näiden syömistä. Näidenkin tuotteiden hinnoissa on valtavia eroja, mutta nuo mainostetut laatuerot tuskin poistavat tuota pilaantumisriskiä.

Silti ihmettelen miksi asiantuntijat, kuten vaikka Rhonda Patrick hehkuttaa niin paljon kalaöljyä, jos niissä on tuommoinen vaara olemassa. Ei hän kuitenkaan mainosta mitään tiettyä brändiä. Sanoi kyllä, että tilaa ne suoraan Norjasta joltain.
Moni saa rahaa tai hyötyä muuta kautta puhuessaan erilaisista kaupallisista tuotteista. Yhteistyö tai pelkkä mainosarvo tunnetun brändin tai menetelmän kanssa antaa arvoa somessa.

Tai sitten Patric on varma käyttämästään tuotteestaan, mutta ei ole perehtynyt asiaan enempää? Tai ei halua mustamaalata kyseisiä tuotteita, kenties laskee plussat ja miinukset oman arvonsa suhteen?

En usko että hinta tosiaan on tae mistään muusta kuin paremmasta katteesta, ellei ole jotain kättäpidempää tietoa.

Eri lisäravinteet on muutenkin eri viivalla. Kalaöljy yksi surkeimmista tuotteista, mutta esimerkiksi magnesiumista löytyy hurjasti toimivia vaihtoehtoja.

Edit. Tuli mieleen vielä muodikkaat sisäelinkapselit. Niiden arvo on myös tasan nolla. Myös Carnivorella rahastetaan röyhkeästi.
 
Viimeksi muokattu:
Tää onki nyt se mikä eniten kiinnostaa:

many common omega-3 fish oil supplements are ‘rancid’​


..eli kaikki eivät ole, mutta mistä tietää mikä on ja mikä ei. Ei varmaan käytännössä mistään. Pelkkää arpapeliä siis?

Kyllä tää keskustelu ainakin pisti itseni miettimään uudelleen, että jatkanko näiden syömistä. Näidenkin tuotteiden hinnoissa on valtavia eroja, mutta nuo mainostetut laatuerot tuskin poistavat tuota pilaantumisriskiä.

Silti ihmettelen miksi asiantuntijat, kuten vaikka Rhonda Patrick hehkuttaa niin paljon kalaöljyä, jos niissä on tuommoinen vaara olemassa. Ei hän kuitenkaan mainosta mitään tiettyä brändiä. Sanoi kyllä, että tilaa ne suoraan Norjasta joltain.
Mausta pystyy päätellä ja jos alkaa röyhtäyttämään niin todennäköisesti on hapanta tavaraa. Itse lopetin kalaöljyt jo useampi vuosi sitten juurikin sen takia, että yhtään hyvää tuotetta ei löytynyt yllä mainituilla perusteilla. Kyseessä kuitenkin "mikrorasvat" eli ei tarvitse mitään älyttömiä määriä saada. Rasvainen naudanliha riittää hyvin.
 
esimerkiksi magnesiumista löytyy hurjasti toimivia vaihtoehtoja.
Kyllä, esim. täysjyväviljatuotteet. Sekasyöjillä magnesiumia ei juuri pillereistä tarvitse ottaa, paljon lihaa syövillä kasvikunnan tuotteita välttelevillä asia voi olla toinen, liha kun ei paljon magnesiumia sisällä. Itse pyrin ruokavalioon, jossa vitamiineja ja hivenaineita purkista ei tarvitsisi ottaa, d-vitamiinia itse syön, mutta kalaa ja muutakin d-vitamiinia sisältävää syön sen verran usein, että ilman vitamiinilisääkin tuskin puutetta olisi. Aika monella tuntuu olevan käsitys, että jos jonkin vitamiinin tai hivenaineen määrän moninkertaistaa, niin hyödyt lisääntyvät. Näin ei useinkaan ole, vaan yliannostuksista voi olla jopa haittaa.
 
Kyllä, esim. täysjyväviljatuotteet. Sekasyöjillä magnesiumia ei juuri pillereistä tarvitse ottaa, paljon lihaa syövillä kasvikunnan tuotteita välttelevillä asia voi olla toinen, liha kun ei paljon magnesiumia sisällä. Itse pyrin ruokavalioon, jossa vitamiineja ja hivenaineita purkista ei tarvitsisi ottaa, d-vitamiinia itse syön, mutta kalaa ja muutakin d-vitamiinia sisältävää syön sen verran usein, että ilman vitamiinilisääkin tuskin puutetta olisi. Aika monella tuntuu olevan käsitys, että jos jonkin vitamiinin tai hivenaineen määrän moninkertaistaa, niin hyödyt lisääntyvät. Näin ei useinkaan ole, vaan yliannostuksista voi olla jopa haittaa.
Ei tässä ollutkaan kyseessä vertailla ruokavalioita, vain lisäravinteita.

Täysjyväyviljojen (juuresten/kasvien) ravinteet eivät imeydy juurikaan ihmisen suolistosta. Niistä on itseasiassa enemmän haittaa kuin hyötyä. Niiden sisältämät antiravinteet ovat kiistaton tosiasia, eikä minun foliohattuni.

Antiravinteita voidaan vähentää käsittelemällä kasvikset esimerkiksi kypsentämällä, mutta ainoastaan fermentoimalla voidaan säilyttää myös hivenaineet ja vitamiinit.

Liha, sisäelimet, kananmuna ja pastöroimattomat juustot sisältää enemmän kaikkia ravinteita kuin mitkään kasvit yhteensä, ja vieläpä oikeasti toimivassa muodossa.

Kuituja ihminen ei tarvitse, sen on todistanut tuhansien ihmisten suolisto kun siirrytään carnivorelle. Kuidut ovat pääosin selluloosaa, sitä ei tarvita mihinkään.

Laitoin linkin Wikipediaan, mutta tarvittaessa aiheesta löytyy valtavasti lisää tietoa Googlella.

 
Mausta pystyy päätellä ja jos alkaa röyhtäyttämään niin todennäköisesti on hapanta tavaraa. Itse lopetin kalaöljyt jo useampi vuosi sitten juurikin sen takia, että yhtään hyvää tuotetta ei löytynyt yllä mainituilla perusteilla. Kyseessä kuitenkin "mikrorasvat" eli ei tarvitse mitään älyttömiä määriä saada. Rasvainen naudanliha riittää hyvin.
En ole kalaöljyä kauaa syönyt lisäravinteena. Ruohonjuuren myymää Ecolomegaa oon vetänyt pari purkkia, enkä ole huomannut että olisi röyhtäyttänyt. Maku oikeastaan aika neutraali tai no nää on kapseleita eli ei niitä kauaa ehdi suussa makustella. Aineosat: Luonnonkalaöljy tanskalaisesta Oncorhynchus mykiss (sateenkaarirautu) -järvikalasta, kalaperäinen gelatiini (kapseli), glyseroli (kosteudensäilyttäjä), rosmariiniuute (hapettumisenestoaine).

Ainakin myyntispiikki on vakuuttava ja ottaa etäisesti kantaa tähän käytävään keskusteluun (boldasin nämä):

Huippulaadukasta kalaöljyä kätevissä kapseleissa!

Kahmalokaupalla mainetta ja kunniaa niittänyt Ecolomega on minuutintuore, superfood-laatuiseksikin hehkutettu kalaöljy helposti nautittavissa kapseleissa. Näitä nauttimalla saat varsin vaivattomasti kroppasi hyödyksi kaikki kalan hyvinvointia tukevat ominaisuudet.

Ecolomega-kalaöljy on valmistettu supertuoreista kaloista - mitään pois ottamatta ja mitään mukaan lisäämättä. Iske kiinni ja innostu itsekin - laadun maistat taatusti! (Ja kyllä: tämä kalaöljy maistuu myös mainiolta tuoreutensa ja korkean laatunsa ansiosta!)

Ecolomega on valmistettu Tanskassa viljellyn kalan luonnollisesta ja raffinoimattomasta öljystä, joka uutetaan omassa tuotantolaitoksessa. Kasvatusfarmit on erotettu luonnonalueista ja -vesistä. Mitään luontoon pääsevää tai yhdyskunnan jätejärjestelmiä kuormittavaa saatetta ei synny, koska kasvatuslampien vesi on pohjavettä, jota puhdistetaan, hapetetaan ja kierrätetään omassa prosessissa biologisen järjestelmän avulla.

Ecolomega oli ensimmäinen kalanviljely-yritys maailmassa, jolle myönnettiin ASC-sertifikaatti. Kasvatuslampien ja tuotantolaitoksen etäisyys toisistaan on n. 50 kilometriä. Ecolomega omistaa itse kaikki farmit joista kalat tulevat, joten se voi valvoa koko tuotantoa alusta loppuun.

ANNOSTUS:
2-4 kapselia päivässä riippuen syödyn kalan määrästä.

SäILYTYS:
Kuivassa huoneenlämmössä, suoralta auringonvalolta suojattuna.

Ecolomega on kalaöljyjen kuningas - ja siihen on ainakin kolme syytä:

1 ) Ecolomega on tuoreinta kalaöljyä, mitä markkinoille mahtuu!

Ecolomega® -kalaöljyyn käytettävät sateenkaariraudut nostetaan asuinlammestaan muutamassa minuutissa ja kuljetetaan elävänä omassa kasvuvedessään uutoslaitokseen noin 50 kilometrin matkan. Kuten tiedämme, kala alkaa hajoamaan ja siinä oleva rasva hapettumaan heti kun se on kuollut.

Minuutintuoreet kalat ja äärimmäisen nopea uutosprosessi ovat avaimet kaikkein korkeimman laatuiseen öljyyn, joka ei maistu tunkkaiselta, eikä haise vanhalta kalalta ja aiheuta ikäviä röyhtäisyjä. Ecolomega® -kalaöljyä ei tarvitse käsitellä, puhdistaa eikä muuttaa keinotekoisesti
. Se on yhtä tuoretta, kuin se on ollut kalan eläessä!

2) Ecolomega on kalaöljyistä kaikkein puhtainta.

Ecolomega® -kalaöljy uutetaan pienistä makeanveden sateenkaarirauduista, joita paikallisväestö kutsuu pikkuforelleiksi. Ne elävät puhtaalla, suojellulla sisävesialueella Tanskassa, ja niiden kasvatuslammet on erotettu luonnonvesistä. Vesi jossa kalat kasvavat on puhdistettua ja hapetettua pohjavettä, jota kierrätetään ja käsitellään luonnollisella puhdistus- ja hapetusmenetelmällä ympäristön suojelemiseksi ja kalojen pitämiseksi terveinä.

Tästä syystä Ecolomega on niin vapaa ympäristösaasteista ja raskasmetalleista, että useimmat niiden jäämistä alittavat arvot, jotka ovat ylipäätään mitattavissa.

3) Ecolomega on kalaöljyistä koostumukseltaan täydellisimmäksi kehuttua.

Ecolomega® -kalaöljyssä on tallella kaikki kalan luonnolliset rasvahapot. Puhtaassa, aidossa luonnollisessa kalaöljyssä on jäljellä myös Omega-6, -7, -9 ja -11-rasvahapot, siinä järjestyksessä ja niissä määrissä kuin ne ovat elävässä kalassa. Tätä seikkaa kannattaa miettiä!

Luonnonlaki määrää, että kun jotain lisätään, toista on vähennettävä. Kalaöljyt, joiden EPA-ja DHA-pitoisuuksia on keinotekoisesti nostettu korkeammiksi, sisältävät näin ollen vähemmän muita omega-3 rasvahappoja, esimerkiksi välttämätöntä ALA:a. Keinotekoista muuntamista on tietenkin myös kalaöljyn kemiallinen puhdistus, jota tarvitaan jos öljy tulee kaukaa, maailman saastuneilta meriltä.

Laadukkaan kalaöljyn terveysvaikutukset:

Kalaöljy sisältää luonnostaan pitkän listan terveysvaikutteisia tyydyttämättömiä rasvahappoja. Kysymys ei ole vain Omega-3:n EPA-rasvahaposta (eikosapentaeenihappo) tai DHA-rasvahaposta (dokosaheksaeenihappo), vaan myös välttämättömistä rasvahapoista, kuten ALA:sta (alfalinoleenihappo), LA:sta (linolihappo), tai Omega-3:n rasvahappo DPA:sta (dokosapentaeenihappo) ja monista muista, joilla useimmiten on jonkin (3-11) omega-rasvahaporyhmän luokitus.

Tunnetuimmat OMEGA-rasvahapot ovat Omega-3, Omega-6 Omega-7, Omega-9 ja Omega-11.

Tyydyttämättömät OMEGA-rasvahapot ovat tärkeitä solukalvojen rakenneosia, jotka osallistuvat niiden toimintaan, ylläpitäen hyvää terveyttä. Kalassa on luonnollisesti monenlaisia OMEGA-rasvahappoja, ei siis pelkästää Omega-3:sta, vaikka tämä rasvahappo-ryhmä onkin nykyään tunnetuin.

WHO (Maailman terveysjärjestö) suosittelee tyydyttämättömien rasvahappojen säännöllistä saamista rasvaisesta kalasta (vähintään 2 kertaa viikossa) sydän- ja verisuonijärjestelmän hyvään toimintaan.

Me ihmiset tarvitsemme terveellistä rasvaa - sellaista on kalassa luonnostaan. Terveellisiä rasvoja ovat omega-3, omega-6, omega-7, omega-9 ja omega-11 rasvahapporyhmät. Jos haluat rasvaisesta kalasta saatavat terveyshyödyt, käytä ruokavaliossasi kalaöljyä, jossa koko rasvaisen kalan rasvahappokoostumus on muuttamattomana, luonnollisessa muodossaan. Juuri tällaista on korkealaatuisuudestaan kuuluisa, ainutlaatuinen Ecolomega-kalaöljy!
 
En ole kalaöljyä kauaa syönyt lisäravinteena. Ruohonjuuren myymää Ecolomegaa oon vetänyt pari purkkia, enkä ole huomannut että olisi röyhtäyttänyt. Maku oikeastaan aika neutraali tai no nää on kapseleita eli ei niitä kauaa ehdi suussa makustella. Aineosat: Luonnonkalaöljy tanskalaisesta Oncorhynchus mykiss (sateenkaarirautu) -järvikalasta, kalaperäinen gelatiini (kapseli), glyseroli (kosteudensäilyttäjä), rosmariiniuute (hapettumisenestoaine).

Ainakin myyntispiikki on vakuuttava ja ottaa etäisesti kantaa tähän käytävään keskusteluun (boldasin nämä):
Vaikuttaa hyvältä tuotteelta! Haluaisin uskoa myyntipuheeseen, olisi hyvä tuote markkinoilla. Siinä tuotu esille juuri perinteisten kalaöljyjen valmistuksessa olevat ongelmat, mitkä ovat todellisia.

Ainut mikä jäi epäselväksi, tai sitten vain en huomannut, niin kaloille syötettävä rehu? Vai riittääkö tekojärvessä luonnonruokaa kaikille?

No, joka tapauksessa kyseessä varmasti parempi tuote kuin 99% markkinoilla olevista.

Edit. Alkoi kiinnostamaan heti sen verran, että nyt on konsultointia harrastettu yhden erittäin merkittävän biohakkerin kanssa, ja hän antoi kyllä vihreää valoa tälle tuotteelle.
 
Viimeksi muokattu:
Vaikuttaa hyvältä tuotteelta! Haluaisin uskoa myyntipuheeseen, olisi hyvä tuote markkinoilla. Siinä tuotu esille juuri perinteisten kalaöljyjen valmistuksessa olevat ongelmat, mitkä ovat todellisia.

Ainut mikä jäi epäselväksi, tai sitten vain en huomannut, niin kaloille syötettävä rehu? Vai riittääkö tekojärvessä luonnonruokaa kaikille?

No, joka tapauksessa kyseessä varmasti parempi tuote kuin 99% markkinoilla olevista.

Edit. Alkoi kiinnostamaan heti sen verran, että nyt on konsultointia harrastettu yhden erittäin merkittävän biohakkerin kanssa, ja hän antoi kyllä vihreää valoa tälle tuotteelle.
Oho, lähteekö Vesa jopa kokeilemaan kyseistä tuotetta?

Saitko perusteluja vihreälle valolle?

Mistä me muuten tiedetään, että nuo Ecolomegan väittämät pitää paikkansa?

Ja jos pitävät, niin kumoaisivatko nuo sen, että kyseinen tuote voisi myös olla härskiintynyttä / pilaantunutta / siinä oli karsinogeenin vaaraa? Eli toisin sanoen, jos nuo asiat pitävät paikkansa, niin olisiko tuota teidän mielestä ns. turvallista syödä?
 
Oho, lähteekö Vesa jopa kokeilemaan kyseistä tuotetta?

Saitko perusteluja vihreälle valolle?

Mistä me muuten tiedetään, että nuo Ecolomegan väittämät pitää paikkansa?

Ja jos pitävät, niin kumoaisivatko nuo sen, että kyseinen tuote voisi myös olla härskiintynyttä / pilaantunutta / siinä oli karsinogeenin vaaraa? Eli toisin sanoen, jos nuo asiat pitävät paikkansa, niin olisiko tuota teidän mielestä ns. turvallista syödä?
En minä nyt sentään itse ala syömään sitä :unsure:

Sain häneen helposti yhteyden, kun sattui olemaan meillä juuri käymässä! Näin hyviä yhteensattumia juuri koskaan ei käy. Muistin että hän on aikoinaan puuhannut ihan tolkuttoman paljon kalaöljy/kalanmaksaöljyvalmisteiden laadun kanssa.

Vastaus tuli että on turvallinen tuote käyttää, jos ei pysty ravinnosta kaikkea saamaan. Perustelut oli että lisäravinteet ei ikinä korvaa luonnontuotetta, mutta jos tarvii käyttää, niin tässä minimaalisesti epäkohtia ja koska villikalan laadustakaan ei voida olla varmoja nykyään, niin ollaan todennäköisesti posin puolella.

Sepä se, mistä tietää kuka huijaa? Kauppamies on aina kauppamies. Toisaalta, esimerkiksi tämä kyseinen biohakkeriystäväni on sellainen joka ei ole ikinä myynyt sieluaan rahasta, vaan päin vastoin, menettänyt paljon rahaa, kieltäytymällä yhteistyöstä tai sen jatkamisesta brändien kanssa jossa ei ole ollut kaikki merkit kohdillaan. Hän on tehnyt mm. tuotesuunnittelutyötä Suomen mittapuulla erittäin isoissa terveys brändeissä, kuten Puhdistamo, Foodin, BioMed jne. ja lukuisissa pienemmissä vastaavissa, mutta ei allekirjoita kaikkea heidän toiminnassaan enää tänä päivänä.

Ajat ovat muuttuneet, ja kilpailu on kovaa. Ymmärrettävää.

Itse voisin tietyin ehdoin suositella tuota Ecolomega tuotetta, vaikka en sitä aiokkaan käyttöön ottaa.

Muu vastaava tuote mitä voisi kuulemma käyttää tarpeen vaatissa, oli Blue Ice Cod Liver oil, yhdistettynä astaxantiiniin (antioksidantti). Tämä tuote on itselle vieras.

Biohakkeronti ei varsinaisesti ole minun elämänfilosofiaa, vaikka kovin tarkka olenkin ravinnon ja elintapojeni suhteen.
 
Jos ei tosiaan pysty tai halua hankkia ravinnosta tarvittavaa määrää kaikkia ravahappoja.
Mistä tietää että saa tarvittavan määrän kaikki rasvahappoja ilman mikromanageerausta? Jos syö pari kertaa viikossa naudan lihaa eri muodoissa, pari kertaa kanaa ja pari kertaa kalaa (välillä lohta, välillä valkoista) eli on ns. kaikkiruokainen, niin riittääkö se mielestäsi?
 
Mistä tietää että saa tarvittavan määrän kaikki rasvahappoja ilman mikromanageerausta? Jos syö pari kertaa viikossa naudan lihaa eri muodoissa, pari kertaa kanaa ja pari kertaa kalaa (välillä lohta, välillä valkoista) eli on ns. kaikkiruokainen, niin riittääkö se mielestäsi?
Ei mielestäni riitä. Alkuunkaan. Käyttäisin tuossa lisänä Ecolomegaa tai vastaavaa. Yrittäisin pitää päiväsaannin keskimäärin 500mg epa ja 800mg dha arvoissa, sekä välttelisin liialisia omega-6 rasvoja, jolloin omega-3 rasvaakaan ei tarvita niin paljoa.

Ei sitä kehossa olevaa määrää tosiaan tiedä kuin kuvailemallasi tavalla, mutta itse olen päätynyt luottamaan laadukkaaseen ravintoon ja muutaman vuoden välein otettaviin verikokeisiin, josta näkee onko kehossa perusmerkit kohdillaan.

Kana, etenkin kypsennettynä, ei sisällä käytännössä mitään vitamiineja ja hivenaineita. Joitan mineraaleja kylläkin. Kalaa ollaankin jo käsitelty laajasti. Naudanliha sisältää vaikka ja mitä, mutta samoin siitä kuolee kypsennettäessä suuri osa herkistä ravinteista.

Tässä syy miksi minä, ja moni muu kaltaiseni, syö raakana paljon munan keltuaista, maksaa, sydäntä, rasvaista lihaa ja pastäroimattomia juustoja.
 
Tässä syy miksi minä, ja moni muu kaltaiseni, syö raakana paljon munan keltuaista, maksaa, sydäntä, rasvaista lihaa ja pastäroimattomia juustoja.
Mitä tarkoittaa kohdallasi "paljon munan keltuaista"? Kuinka monta päivässä? Ja mitä teet valkuaiselle?

Raakaa maksaa, sydäntä ja rasvaista lihaa? Kuulostaa tosi törkeen makuiselta :D
 
Mitä tarkoittaa kohdallasi "paljon munan keltuaista"? Kuinka monta päivässä? Ja mitä teet valkuaiselle?

Raakaa maksaa, sydäntä ja rasvaista lihaa? Kuulostaa tosi törkeen makuiselta :D
Itsellä se tarkoittaa 10 keltuaista. Valkuaisia en itse syö, osa perheestämme käyttää ne ruoan valmistuksessa, jollain muotoa.

Sanotaan että kaikkeen tottuu, mutta en voi käsi sydämellä sanoa että raaka maksa sellaisenaan on super gourmet 🙂

Itse laitan maksan päälle sitruunaa ja merisuolaa, jolloin se ihan jees. Sydän taas on ihan älyttömän hyvää vastaavalla tavalla nautittuna 💪

Raaka liha kohdallani yleensä tarkoittaa esimerkiksi kaksi senttiä paksu pihvi, jonka pinnat on 2mm paistettu kiinni. Padassa tehty liha on aina tosi kypsää, koska se on niin hyvän makuista. Luulientä tulee juotua päivittäin, lämpimänä, kylmänä hieman jäykkää...
 
Itsellä se tarkoittaa 10 keltuaista. Valkuaisia en itse syö, osa perheestämme käyttää ne ruoan valmistuksessa, jollain muotoa.

Sanotaan että kaikkeen tottuu, mutta en voi käsi sydämellä sanoa että raaka maksa sellaisenaan on super gourmet 🙂

Itse laitan maksan päälle sitruunaa ja merisuolaa, jolloin se ihan jees. Sydän taas on ihan älyttömän hyvää vastaavalla tavalla nautittuna 💪

Raaka liha kohdallani yleensä tarkoittaa esimerkiksi kaksi senttiä paksu pihvi, jonka pinnat on 2mm paistettu kiinni. Padassa tehty liha on aina tosi kypsää, koska se on niin hyvän makuista. Luulientä tulee juotua päivittäin, lämpimänä, kylmänä hieman jäykkää...
No joo kiitos vaan, mutta jos pitää valita että nautinko ruokailemisesta ja vedän samalla ilmeisesti ihan laadukasta Ecolomega kalaöljyä lisäravinteena vai alan syömään joka päivä 10 raakaa keltuaista ja raakoja sisäelimiä, jotta saan tarvittavan määrän rasvahappoja niin pidättäydyn ihan tässä nykyisessä ruokavaliossani :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom