- Liittynyt
- 30.7.2019
- Viestejä
- 1
Ehkä äärimmäisen tyhmä/hömelö kysymys, mutta omat aivot meinaa nyt sulaa tätä pohtiessa.
Eli: Miten lasken perinteisen "makaronimössön" kalorit? Siis setti missä on makaronia ja jauhelihaa.
Jos siis ainekset on Myllyn paras makaroni (348kcal/100g) ja Atrian parempi jauhelija (168kcal/100g). Tämä laskutoimitus ei vielä niinkään aiheuta harmaita hiuksia, mutta sitten kun olen väsännyt setin ja laian kulhon keittövaa'alle ja mittaan itselleni esim 300g syötävää, niin tuo makaronihan keitettynä on painavampaa kuin kuivana josta nuo kaloritkin ilmoitettu.
Kuivana: 258kcal/100g
Keitettynä/kokattuna: ????/100g?
Meet sen raaka/kuivapainon mukaan. Valmistuessa ne ravintoaineet ei häviä sieltä. Makaroni imee vettä itseensä ja jauhelihasta poistuu nestettä.