Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Okei ite toiminu siis pitkin persettä..

Kalorilaskureista kyllä yleensä löytyy myös keitetyn riisin arvot?

Lähinnä mietin tätä asiaa, että miten se preppaus sit jatkossa tapahtuu, jos esim paistan kilon jlihaa kerralla niin miten pystyn tietää oikean painon..
Onko sulla ruokavaaka käytös?,jos on paistat sen kilon jlihan ja punnitset sen paistettuna uudestaan.Tämän jälkeen jaat sen ateriamäärille jolla aiot sitä syödä. Esim 1kg raaka-paino jauheliha paistettuna hatusta heitettynä n.600g.Jaat sen vaikka neljälle aterialle eli 150g/ateria.Jaat alkuperäisen kilon neljälle saat 250g joka vastaa 150g paistettuna.Otat makrot tuosta 250g.Toivottavasti sait ideasta kiinni,selitin aika vaikeasti.
 
Semmonen kysymys paremmin tietäville.. 186/114 olis tällä hetkellä mitat.. oon tiputtanu nyt joulusta 24kg, ensin fitfarmilla 17kg ja sitten omalla kalorinlaskennalla 7kg lisää.. nyt sitten reilu kk sitten aloitin salitreenin 4-5 kertaa viikkoon ja samalla säätelin omat syömiseni malliin: 200/100/100 pp/hh/r.. tarkoitus olis saada vielä n. 9kg pois ja miettiä sitten uusiks mut epäilisin että nyt on ongelmana se, että kun vedin tolla omalla kalorinlaskemisella kalorit tosi alas, tyyliin 1300-1500kcal per päivä niin nyt aineenvaihdunta käy tosi hitalla eikä paino enää nouse eikä laske vaikka kalorit on nyt siinä 2000 pintaan.. kulutus kuitenkin +3000kcal pitäis olla päivässä mun kokoisella näillä liikunnoilla..

Elikkäs.. mitenkäs siihen aineenvaihduntaan kannattais potkaista vauhtia? dieettiä kuitenkin jo 3.5kk takana, cheatteja pidetty parin viikon välein, kävelylenkkejä 2-3 viikossa, vettä 3-4l päivä..

Vai onko noi makrot perseellään et sen takia junnaa paikallaan?
 
Onko sulla ruokavaaka käytös?,jos on paistat sen kilon jlihan ja punnitset sen paistettuna uudestaan.Tämän jälkeen jaat sen ateriamäärille jolla aiot sitä syödä. Esim 1kg raaka-paino jauheliha paistettuna hatusta heitettynä n.600g.Jaat sen vaikka neljälle aterialle eli 150g/ateria.Jaat alkuperäisen kilon neljälle saat 250g joka vastaa 150g paistettuna.Otat makrot tuosta 250g.Toivottavasti sait ideasta kiinni,selitin aika vaikeasti.

On käytössä ja sain kiinni! Kiitos:)

Voiko riisistä kumminkin käyttää tuota valmis painoa kun löyyy makrot siihen ?

Ja miten toimitte esim sitten kun paistatte fileesuikaleita missä marinaadia ? Tai jos nyt tulee muita nyrkkisääntöjä mieleen niin kaikki otetaan vastaan!:)
 
Minä tyhmänä kysyisin kuinka tärkeää on dietillä pitää se gramma rasvaa per painokilo kun tällähetkellä tulee noin 30 gramaa vaikka paino 80kg? tuntuu vaan että joutuu melkein hiilarit heittämää pois jos vetäis päivässä sen 80g rasvaa. Otteko muuten laskenu aeroobisen ja puntti treenit mukaan päivänkulutukseen että se kulutus on aina sen n. -400kcal tarkoittaen että lepopäivinä sitten syödään vähemmän koska kulutus pienempi?:rolleyes:
 
Minä tyhmänä kysyisin kuinka tärkeää on dietillä pitää se gramma rasvaa per painokilo kun tällähetkellä tulee noin 30 gramaa vaikka paino 80kg? tuntuu vaan että joutuu melkein hiilarit heittämää pois jos vetäis päivässä sen 80g rasvaa. Otteko muuten laskenu aeroobisen ja puntti treenit mukaan päivänkulutukseen että se kulutus on aina sen n. -400kcal tarkoittaen että lepopäivinä sitten syödään vähemmän koska kulutus pienempi?:rolleyes:

Kyllä mä olen syönyt välillä suht pitkiäkin aikoja sekä dieetillä, että plussilla vähemän kuin 1g per painokilo rasvaa. Enkä mä siihen ole kuollut :D Mutta suosittelen kyllä syömään rasvoja sen verran, että kroppa pysyy kunnossa. Vmäistä esim se kun laskee testotasot...

Ite oon kans laskenut aina noi liikunnat mukaan kulutukseen eli lepopäivinä tosiaan syödään vähemmän, kuin treenipäivinä. Mutta voi ton sillainkin toteuttaa, että syö aina sama kalorit. Ei sillä ole väliä vaikka yhtenä päivänä ollaaki vähä ylläpidolla, kunhan vkossa keskimäärin ollaan miinuksilla :)
 
Minä tyhmänä kysyisin kuinka tärkeää on dietillä pitää se gramma rasvaa per painokilo kun tällähetkellä tulee noin 30 gramaa vaikka paino 80kg? tuntuu vaan että joutuu melkein hiilarit heittämää pois jos vetäis päivässä sen 80g rasvaa. Otteko muuten laskenu aeroobisen ja puntti treenit mukaan päivänkulutukseen että se kulutus on aina sen n. -400kcal tarkoittaen että lepopäivinä sitten syödään vähemmän koska kulutus pienempi?:rolleyes:

vähilläkin rasvoilla(10-20g) voi mennä joitain viikkoja, mutta silloin pitäisi taas panostaa laatuun ja esim. suurempaan omega 3 rasvojen määrään. Mitä vähemmän niin sitä tarkemmin jne. Tosiaan itse voi olla myös välillä vaikea huomata alhaisen rasvan vaikutuksia ihan heti,

Mitkähän ne muut makrot mahtaa olla jos ei voi yhtään lisätä vähentämättä hiilaria?
 
Kiitos kun selititte asian ! :)

Eli yksinkertaisuudessaan asia menee näin, että punnitaan raakana kaikki ja sen jälkeen kypsänä. Sitten kypsä paino jaadaan niin monelle aterialle kun se riittää ja saadaan aterioiden luku, ja samalla luvulla vielä jaadaan raa'an paina ja otetaan siitä makrot!?
 
Kiitos kun selititte asian ! :)

Eli yksinkertaisuudessaan asia menee näin, että punnitaan raakana kaikki ja sen jälkeen kypsänä. Sitten kypsä paino jaadaan niin monelle aterialle kun se riittää ja saadaan aterioiden luku, ja samalla luvulla vielä jaadaan raa'an paina ja otetaan siitä makrot!?

Älä tee asioista liian vaikeita..

Mittaat ainesosat raakana ja sitten kypsennyksen jälkeen silmämääräisesti jaat lopputuloksen haluttuihin annoksiin. Jos paistat kerralla kilon ja jaat sen silmämääräisesti 5 yhtä suureen osaan, niin sulla on noin 200g kasoja.
Riisissä/pastassa/vastaavassa on iisimpää mitata kypsennetty paino kuin raaka, varsinkin jos suuria määriä valmistaa kerralla niin tuo silmämääräinen jako on haastavaa. Esim 100g keitettyä riisiä on raakana noin 35g/30ghh.
 
Nikula. Proteiinit pyörii siinä 170g sitte rasvat tuossa 30g ja loput on täytetty hiilarilla sinne 2000-21000kcal asti. Toki noi vähä riippuu päivästä kun lounas on sitä mitä on tarjolla :). Aloin vaa miettiä tota rasvan tärkeyttä kun dietti alko ni eihän tässä oo kun kipeenä ollu mies että onko noilla rasvoilla ollu jotai tekemistä sen kanssa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Nikula. Proteiinit pyörii siinä 170g sitte rasvat tuossa 30g ja loput on täytetty hiilarilla sinne 2000-21000kcal asti. Toki noi vähä riippuu päivästä kun lounas on sitä mitä on tarjolla :). Aloin vaa miettiä tota rasvan tärkeyttä kun dietti alko ni eihän tässä oo kun kipeenä ollu mies että onko noilla rasvoilla ollu jotai tekemistä sen kanssa.

Jokin ei nyt täsmää jos ruokavaliossa on melkein 300g hh
Joko lähtökalorit on liian alhaalla aktiivisuuteen nähden, tai hiilarien määrä on aivan liian korkea aktiivisuuteen nähden.

Jos oma aktiivisuus on perseellään istumista + 3-4 tunnin salitreeniä viikossa, niin suosittelen ottamaan tiputtamaan hiilaria noin 100g ja nostamaan rasvoja sen 40-50g.
Jos taas aktiivisuus on päivittäistä ja hyötyliikuntaa / muuta settiä tulee sykittyä enemmänkin, niin rasvoista ainakin tuo yllämainittu määrä lisää, jolloin lähtökaloritkin on lähempänä 3k kuin 2k.

Sait idean.

Lylen geneerinen laskukaava alkukaloreihin on ihan jees, eli aktiiviselle paino x35 ja vähemmän aktiiviselle paino x30
 
Jokin ei nyt täsmää jos ruokavaliossa on melkein 300g hh
Joko lähtökalorit on liian alhaalla aktiivisuuteen nähden, tai hiilarien määrä on aivan liian korkea aktiivisuuteen nähden.

Jos oma aktiivisuus on perseellään istumista + 3-4 tunnin salitreeniä viikossa, niin suosittelen ottamaan tiputtamaan hiilaria noin 100g ja nostamaan rasvoja sen 40-50g.
Jos taas aktiivisuus on päivittäistä ja hyötyliikuntaa / muuta settiä tulee sykittyä enemmänkin, niin rasvoista ainakin tuo yllämainittu määrä lisää, jolloin lähtökaloritkin on lähempänä 3k kuin 2k.

Sait idean.

Lylen geneerinen laskukaava alkukaloreihin on ihan jees, eli aktiiviselle paino x35 ja vähemmän aktiiviselle paino x30

Juu nytten vasta itekkin älysin kuinka perseellään tämä homma on :D. Pitänee nostaa ne rasvat sinne oikealle tasolle ja lisätä lenkkeilyä vaan reenien lisäksi.
 
Okei ite toiminu siis pitkin persettä..

Kalorilaskureista kyllä yleensä löytyy myös keitetyn riisin arvot?

Lähinnä mietin tätä asiaa, että miten se preppaus sit jatkossa tapahtuu, jos esim paistan kilon jlihaa kerralla niin miten pystyn tietää oikean painon..
Jep jos ei ole kisadieetillä imo riittää sekin, että suunnilleen arvioi kypsennetyn ruuan määrän. Esim. lounasruokaloissahan tai muuten ulkona syödessä tämä on ainoa mahdollisuus. Sitten taas jos paistaa esim. paketin jauhelihaa, yksinkertaisin tapa on paistamisen jälkeen jakaa se yhtä suuriin annoksiin, jolloin esim. se 1kg jaettuna 5 annokseen on 200g per annos.
 
Ja vielä sellainenkin että ei se ole grammalleen niin justiinsa tuleeko yhdellä aterilla muutama gramma enemmän jauhelihaa kuin toisella, kokonaisuus ratkaisee. Tarkoitan tällä että jos syöt viikossa 2kg jauhelihaa niin se on pääasia että syöt sen, eikä se onko yhdellä aterialla 50grammaa enemmän kuin toisella.
 
Kysyisin seuraavaa asiaa. Miten lähtisitte pudottamaan n. 5-7kg painoa pois. Muuten hyvässä kunnossa, mutta ylimääräinen paino on melko puhtaasti alamahassa.
Ajattelin koittaa pudotella siten, että hiilarit minimiin muuten, paitsi reenatessa ja reenin jälkeen. Lisäksi vatsoja normaalia enemmän. Olisiko joku viisaampi tapa?
 
Kysyisin seuraavaa asiaa. Miten lähtisitte pudottamaan n. 5-7kg painoa pois. Muuten hyvässä kunnossa, mutta ylimääräinen paino on melko puhtaasti alamahassa.
Ajattelin koittaa pudotella siten, että hiilarit minimiin muuten, paitsi reenatessa ja reenin jälkeen. Lisäksi vatsoja normaalia enemmän. Olisiko joku viisaampi tapa?

lisäisin vaan pari aerobista viikkoon ja stressin minimiin,luulisi auttavan :) vatsojen tekeminen ei sitä rasvaa polta,vaan syvät vatsalihakset pitää korsetin kasassa jolloin vatsa näyttää litteemmältä eikä pullota.
 
Wadap! Nopee kyssäri mikä varmasti käsitelty täällä tuhanteen kertaan, mutta dieettiä pukkaa ja pähkäilin et miten kannattaa (vai kannattaako ylipäätään) nakata maltoa nyt intran ja palkkarin sekaan?
 
Wadap! Nopee kyssäri mikä varmasti käsitelty täällä tuhanteen kertaan, mutta dieettiä pukkaa ja pähkäilin et miten kannattaa (vai kannattaako ylipäätään) nakata maltoa nyt intran ja palkkarin sekaan?

Siellähän siitä hiilarista eniten hyötyä varmaan on, mutta siitä on myös helpoin karsia jos safkat menee liian alas ja nälkä on kova. Siinä vaiheessa on kivempi syödä ne kalorit kuin juoda maltona.
 
Miten lisäätte kasviksia ruokavalioon? Ymmärtääkseni kasviksia tulisi syödä ainakin puoli kiloa päivässä. Ihmettelen tuota määrää, koska kasvikset ja vihannekset on aika kevyttä tavaraa. Kaupasta joutuu ilman kasviksiakin kantamaan ruokaa täydet kassit joka toinen päivä. Puhumattakaan kasviksien hinnoista. Tulee pirun kalliiksi. Entä kaikki se aika joka menee valmistamiseen?
Itse syön vihannes-sekoitusta 100g per ateria. Sitä joutuu paistelemaan erittäin tiheään, koska pannulle mahtuu kerrallaan vain neljä 250g pussillista.

Eli mitkä on helppoja, tehokkaita ja edullisia tapoja syödä riittävä määrä kasviksia?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom