Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Useat kaurahiutaleet ei ole gluteniittomia, koska ne viljellään pelloilla, joilla kasvaa seassa muutakin viljaa. Useimmista, ja ainakin isoista kaupoista löytynee erikseen gluteenittomia kaurahiutaleita. Ne on kalliimpia, mutta jos niitä nyt menee kämänen 1dl/vrk, niin ei pitäis juuri budjettiin vaikuttaa. :)
No eipä ole kovin vaarallista jos lautasella on pari ohralesettä, jäitä kypärään...
 
Työni on sellaista että en pysty lämmittämään ruokaani/eväitäni. Monien ruokapaikkojen hinnat on karanneet niin ylös, että alkaa tulla kipurajat vastaan jos mielii syödä laadukasta ruokaa. Jostain jos edullisesti saa (huoltsikoiden/ruokaloiden seisovat), niin yleensä melko ravintoköyhää safkaa siellä on tarjolla.

Eli nyt otettaisiin mielellään vastaan reseptejä ja ohjeita hyviin ja täyttäviin eväisiin jotka maistuu myös kylmänä.?

Kts! ;)
 
@notyetfit Kerroppa sinä sellainen ruoka, jota ei voisi syödä kylmänä ?
Itse syön kaikki ateriat kylminä. Riisiä, kanaa / lihaa ja kasviksia sekä parit kaurapuurot.
Nykyään jopa vältän lämpimän ruoan syömistä, koska se maistuu paremmalta kylmänä.

Tästä tulee mieleen kaverini,jonka mielestä 10 sekunttia nuotiolla lämmitetty Atrian jauhomakkara on parempi kun kunnolla grillattu:eek:. No makuja on monia :D
 
Työni on sellaista että en pysty lämmittämään ruokaani/eväitäni. Monien ruokapaikkojen hinnat on karanneet niin ylös, että alkaa tulla kipurajat vastaan jos mielii syödä laadukasta ruokaa. Jostain jos edullisesti saa (huoltsikoiden/ruokaloiden seisovat), niin yleensä melko ravintoköyhää safkaa siellä on tarjolla.

Eli nyt otettaisiin mielellään vastaan reseptejä ja ohjeita hyviin ja täyttäviin eväisiin jotka maistuu myös kylmänä.?

Kts! ;)
Melkein mitä vaan ruuanjämiä voi käyttää salaattiin. Esim. teet illalla kanaa ja riisiä -> teet sitä niin paljon, että osa jää seuraavan päivän eväiksi -> aamulla pilkot rasiaan kanat ja valinnaiset rehut ja sekaan riisiä ja oliiviöljyä tms. salaatinkastikkeeksi. Tai jos teet vaikka jauhelihakastiketta ja makaronia -> ota osa jauhelihasta erikseen kun olet paistanut sen (ennen kastikkeen lisäämistä) -> aamulla sama juttu.
 
Kertokaas viksummat... Kannattaako dietillä muutaman viikon välein pidettävä tankkauspäivä pitää ennen vai jälkeen kevennetyn viikon vai onko sillä mitään ***vetin väliä?
 
Työni on sellaista että en pysty lämmittämään ruokaani/eväitäni. Monien ruokapaikkojen hinnat on karanneet niin ylös, että alkaa tulla kipurajat vastaan jos mielii syödä laadukasta ruokaa. Jostain jos edullisesti saa (huoltsikoiden/ruokaloiden seisovat), niin yleensä melko ravintoköyhää safkaa siellä on tarjolla.

Eli nyt otettaisiin mielellään vastaan reseptejä ja ohjeita hyviin ja täyttäviin eväisiin jotka maistuu myös kylmänä.?

Kts! ;)

Tonnikala-tomaattipasta täysjyvästä:) Personal favourite ja toimii niin kylmänä kun lämpimänä. Macrot kohallaan.
 
Melkein mitä vaan ruuanjämiä voi käyttää salaattiin. Esim. teet illalla kanaa ja riisiä -> teet sitä niin paljon, että osa jää seuraavan päivän eväiksi -> aamulla pilkot rasiaan kanat ja valinnaiset rehut ja sekaan riisiä ja oliiviöljyä tms. salaatinkastikkeeksi. Tai jos teet vaikka jauhelihakastiketta ja makaronia -> ota osa jauhelihasta erikseen kun olet paistanut sen (ennen kastikkeen lisäämistä) -> aamulla sama juttu.
Kiitti vinkeistä! Piti sitten iltaa vasten ihan testata tuollasta oliiviöljypohjaista perunasalaattia a'la kanafile.
Salaatissa keitettyä ja pilkottua perunaa. Seassa papuja, oliiveja, ja pinaattia.
Mausteina pippuri, suola ja basillika.
"Kastikkeena" oliiviöljy, valkoviinietikka ja sitruunamehu.

Ja pakollinen kuva. :) Anteeksi lautasen väri. Oli ensimmäinen joka käteen sattui. Kyllähän tuota kylmänäkin vetelee. Variaatiotahan tuosta saa vaikka mitä jos lisäilee pastaa, riisiä, kasviksiä jne.. 20160307_215740.jpg
 
No ei pystynyt enää lisäämään tuohon edelliseen viestiin, mutta laskin että vaikka tuohon lisäisi mitä ja minkä verran (lihaa lukuunottamatta) niin annoshinnaksi jää n. 3-4€.
Ei paha. Taidan siirtyä eväiden syöjäksi.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kertokaapa tyhmälle että sopiiko whey-80 aamupalaksi dietillä jos ei oikein muuta saa menemään alas? Pari aamua ottanut ja pitää nälän seuraavalle aterialle.
 
Kertokaapa tyhmälle että sopiiko whey-80 aamupalaksi dietillä jos ei oikein muuta saa menemään alas? Pari aamua ottanut ja pitää nälän seuraavalle aterialle.

Luulis ny et jonkun smoothien saa alas. Eli mieluiset ainekset blenderii ja siihe voi sit kans tietysti lisätä tuota whey-80. Smoothiesta todella helppo tehdä joku 500+ kcal setti.
 
En tiedä onko tämä yksinkertainen kysymys mutta menkööt. Kuntosalilta saamassani ruokaohjelmassa on 6 ateriaa ja kaikilla muilla paitsi ensimmäisellä ja viimisellä aterialla on merkattu etä pitäisi syödä hedelmä (omena tai appelsiini) 15min ennen ruokailua, eli 4krt päivä. Vähän ihmettelin tätä ja meinasivat että solut ottavat paremmin ravinnon vastaan kun syö hedelmän alkuun. Ruokavalio on siis painonpudotukseen tähtäävä kuitenkin siten että lihasmassa säilyisi tai jopa kasvaisi hieman. Itsellä rasvaprosentti laski 5% ja lihasmassa nousi 1,5kg kun käytin tätä 2kk ajan, sit innostus vaan lopahti hetkeksi. Mietin vaan kun tässä taas vähän skarpannut ruokavalion kanssa niin nuita hedelmien tärkeyttä vaan mietin.
 
En tiedä onko tämä yksinkertainen kysymys mutta menkööt. Kuntosalilta saamassani ruokaohjelmassa on 6 ateriaa ja kaikilla muilla paitsi ensimmäisellä ja viimisellä aterialla on merkattu etä pitäisi syödä hedelmä (omena tai appelsiini) 15min ennen ruokailua, eli 4krt päivä. Vähän ihmettelin tätä ja meinasivat että solut ottavat paremmin ravinnon vastaan kun syö hedelmän alkuun. Ruokavalio on siis painonpudotukseen tähtäävä kuitenkin siten että lihasmassa säilyisi tai jopa kasvaisi hieman. Itsellä rasvaprosentti laski 5% ja lihasmassa nousi 1,5kg kun käytin tätä 2kk ajan, sit innostus vaan lopahti hetkeksi. Mietin vaan kun tässä taas vähän skarpannut ruokavalion kanssa niin nuita hedelmien tärkeyttä vaan mietin.

Kokemuksen (en siis suoran tiedon) perusteella sanon että ei mitään väliä. Vitamiinien saanti on toki tärkeetä mut se että hedelmäsokerilla ois jotain vaikutusta solujen ruoalla läträämiseen kuulostaa höpöhöpöltä. Voiphaa tuo olla vua voi olla olemattakkii. Ite oon huomannu että kun yksiselitteisesti lopettaa Kaiken sokerin syömisen ni paino putoo paremmin ku sillon jos vetää karkkia, mehua, hedelmiä jne jne... Viisaammat jatkakoon.
 
Kokemuksen (en siis suoran tiedon) perusteella sanon että ei mitään väliä. Vitamiinien saanti on toki tärkeetä mut se että hedelmäsokerilla ois jotain vaikutusta solujen ruoalla läträämiseen kuulostaa höpöhöpöltä. Voiphaa tuo olla vua voi olla olemattakkii. Ite oon huomannu että kun yksiselitteisesti lopettaa Kaiken sokerin syömisen ni paino putoo paremmin ku sillon jos vetää karkkia, mehua, hedelmiä jne jne... Viisaammat jatkakoon.

Kaiken turhan hötösokerin kannattaa dieetillä jättää pois, Ja plussillakaan ei kannata liikaa karkkia yms syödä. Mutta hedelmiä ei kannata kokonaan ottaa ruokavaliosta pois, vitamiinien ynnä muun terveellisen takia ja myös siksi, että ne toimii hyvänä vatsan täytteenä, että makeanhimon kontrolloijana
 
Kokemuksen (en siis suoran tiedon) perusteella sanon että ei mitään väliä. Vitamiinien saanti on toki tärkeetä mut se että hedelmäsokerilla ois jotain vaikutusta solujen ruoalla läträämiseen kuulostaa höpöhöpöltä. Voiphaa tuo olla vua voi olla olemattakkii. Ite oon huomannu että kun yksiselitteisesti lopettaa Kaiken sokerin syömisen ni paino putoo paremmin ku sillon jos vetää karkkia, mehua, hedelmiä jne jne... Viisaammat jatkakoon.

Jooh, eipä tuota tosiaan tuu sokeria syötyä liiemmin. 1 päivänä viikossa/kahdessa syön vähän vapaammin jos siltä tuntuu. Ton mun ruokavalion taustapiruna häärää muuan Jiipee Pulkkinen, kun toimii täällä päin valmennushommissa, niin luulis että edes jotain hyötyä nuista hedelmistä on kehityksen kannassa juurikin ennen ateriaa nautittuna mutta tiedä näistä. Pari hedelmää syön päivässä ja hyvin on toistaiseksi paino ollut laskusuunnassa.
 
En tiedä onko oikea paikka kysyä, mutta kysyn kuitenkin. Mitä arvioisitte päivittäiseksi kalorien kulutukseksi näillä tiedoilla: 178cm/74kg, päivittäin töissä tulee n.10000-13000 askelta ja noustuja kerroksia n.50-80, illalla salilla n.75min mielestäni tehokas lihastreeni.

Kaloreita nyt olen viikon ajan laskenut ja tiukkaa tekee saada syödyksi 2500kcal, 2000 pintaan ne yleensä jää. Mitään herkkuja ja muuta roskaa pyrin välttämään loppuun asti. Ruokavalion perusaineita on liha,kana,kala,kasvikset,hedelmät,rahkat,raejuusto,kuitupitoiset murot/myslit,kananmunat...

Esimerkkiä tämän viikon rakenteesta: ma kcal1831,p198,hh150,r43. -- ti kcal 1517, p196,hh123,r24
Pahasti taitaa miinuksella olla ei varmaan noilla eväillä lihasta kasva ja voisi varmaan salilla jaksaa paremmin jos söisi enemmän.
Kiitoksia jo vinkeistä
 
Viimeksi muokattu:
Voiko pakastekaloja , joita myydään kaupan pakastealtaissa syödä sellaisenaan ihan vaan raakana? Onko vaaraa, että tulee ruokamyrkytystä yms.?

En kyllä itse lähtisi tuohon hommaan, voihan noita menestyksellä pystyä syömään pitkäänkin ilman että osuu kohdalle mutta...

http://www.evira.fi/portal/fi/elint...ikkeiden+kayton+rajoitukset/listeriabakteeri/

Ja toisesta lähteestä:

"
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes on yleinen bakteeri maaperässä ja vesistöissä. Se elää myös eläinten ja ihmisten suolistossa. Bakteeri kasvaa sekä hapellisesti että hapettomasti, sietää suuria suolapitoisuuksia ja kestää hyvin kuivuutta ja pakastamista. Listerian kasvulämpötila-alue ulottuu miinus 1,5 asteesta +45 asteeseen; optimialue on 30 – 37 astetta. Kuumennus yli 70 asteen tuhoaa listerian. Listeria kasvaa mieluiten pH-alueella 6 - 8 ja kasvu hidastuu, kun pH laskee alle viiden.

L. monocytogenes –bakteeria on todettu liha-, kala-, maito- ja kasvisvalmisteissa.
Riskielintarvikkeita ovat kuumentamatta syötäviksi tarkoitetut tuotteet, kuten tyhjiöpakatut graavatut tai savustetut kalatuotteet ja mäti, pastöroimaton maito ja siitä valmistetut juustot, pehmeät juustot (esim. home- ja tuorejuustot) sekä pateet. Suomessa erityisesti tyhjiöpakatut kalatuotteet ovat sisältäneet listeriaa. Eniten bakteeria on löydetty graavisuolatuista ja kylmäsavustetuista tuotteista, sillä listeria ei tuhoudu näiden tuotteiden valmistusprosessissa.

Tyhjiö- ja suojakaasupakkaaminen sekä valmisteiden melko pitkät myyntiajat ovat lisänneet listerian kasvumahdollisuuksia. L. monocytogenes pystyy lisääntymään myös kylmäsäilytyksen aikana. Listerian kasvu kalatuotteessa ei aiheuta maku-, haju- tai rakennemuutoksia. Elintarvikkeiden korkeat listeriapitoisuudet johtuvat kontaminoitumisesta valmistusvaiheessa tai tuotteen liian korkeasta säilytyslämpötilasta ja liian pitkästä säilytysajasta."
 


Kirjoita vastaus...

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom