Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Eivaan totesin saman mitä Aki Mähönen sanoi Team m&m podcastissa.

Edit: Niin ja et maininnut että octanea käyttäisi välipalana joten toin sen esiin ennenku joku kysyy.
 
Eli mitä? En nyt satu muistaman enkä jaksa alkaa ettimään kyseistä juttua. Myönnettäköön, että itse nappailen aminohappoja myös välipäivisin. Aamuisin 10g EAA:ta, jonka jo mainitsin mielestäni ainoaksi järkeväksi syyksi vetää aminoja välipäivänä.
 
Eli mitä? En nyt satu muistaman enkä jaksa alkaa ettimään kyseistä juttua. Myönnettäköön, että itse nappailen aminohappoja myös välipäivisin. Aamuisin 10g EAA:ta, jonka jo mainitsin mielestäni ainoaksi järkeväksi syyksi vetää aminoja välipäivänä.
Niin en muista missä asiayhteydessä Aki totesi, että jos kroppa ei saa aminoja niin reidestä se ne nappaa jossei muualta tule.
 
Niin en muista missä asiayhteydessä Aki totesi, että jos kroppa ei saa aminoja niin reidestä se ne nappaa jossei muualta tule.

Nyt täytyy selventää kun joku aloittelija varmasti ymmärtää ton lauseen väärin. Ei se kroppa paikallisesti just sieltä reidestä niitä aminoja ota.
 
Jos haluaisi hifistellä aminoilla aterioiden välillä (mikä on todellakin hifistelyä), niin 3g leusiinia riittää kun tavoitteena on vain proteiinisynteesin aktivointi. Aminoita siellä veressä ihan varmasti on jos prottua vaan syödään riittävästi ylipäätään..

Sitten taas päivän päätteeksi kyse on vain lopullisesta nettoproteiinisynteesistä. Tästäkin on ihan dataa paastoilulla: Ei syödä ennen treeniä = tänä aikana proteiinikatabolia suurempi kuin syömällä, sitten kun syödään treenin jälkeen enemmän = Proteiinisynteesi hieman korkeampi kuin kokoajan syödessä = Nettoproteiinisynteesi päivän päätteeksi jotakuinkin sama, ihan sama mitä teet..
 
Vinkkejä aamupalalle jos haluaa koostaa sen pääosin proteiinista ja rasvasta? Kaloreita ois hyvä tulla se vähintään 700?
Kananmunia ja vähän vihanneksia kylkeen.
 
Kananmunia ja vähän vihanneksia kylkeen.

No noista nyt ei tule kaloreita helposti vähintään se 700, mikäli ei ajatellut kennollista munia syödä. Munia ja jotain suht rasvasta juustoa paljon parempi ja vaikka heradrinkki vielä kylkeen, nopea proteiini aamulla on paikallaan. Ja munia voi hyvin syödä vaikka se 10 päivässä jos kolesterolin kanssa ei ole ongelmia, riippuen toki ruokavaliosta mistä se muuten koostuu. Itellä menee se 5-8.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jos haluaisi hifistellä aminoilla aterioiden välillä (mikä on todellakin hifistelyä), niin 3g leusiinia riittää kun tavoitteena on vain proteiinisynteesin aktivointi. Aminoita siellä veressä ihan varmasti on jos prottua vaan syödään riittävästi ylipäätään..

Sitten taas päivän päätteeksi kyse on vain lopullisesta nettoproteiinisynteesistä. Tästäkin on ihan dataa paastoilulla: Ei syödä ennen treeniä = tänä aikana proteiinikatabolia suurempi kuin syömällä, sitten kun syödään treenin jälkeen enemmän = Proteiinisynteesi hieman korkeampi kuin kokoajan syödessä = Nettoproteiinisynteesi päivän päätteeksi jotakuinkin sama, ihan sama mitä teet..

Käsittääkseni tutkimusten mukaan kaikkein optimaalisin tapa olisi stimuloida proteiinisynteesiä n. 3-5 tunnin välein eikä esim. syödä koko ajan proteiinia.
 
^Niin?
Jos syöt vaikka 3x päivässä 6h välein 1k kcal, jossa ateriaa kohden 60-70g prottua, niin aminoita on veressä koko päivän. Tohon sitten hifistelyleusiinit väliin jos haluaa.

Jos viittasit alempaan juttuun koskien nettoproteiinisynteesiä, niin sillekkin löytyy ns. paperia. Mahdotonta sanoa mikä on lopulta paras tapa.
 
Parantuuko kaurahiutaleiden sisältämän proteiinin imeytyminen yhtään mekaanisen hienontamisen myötä? Mietin tuossa, kun keksin kätevän tavan vetää kaloreita, tekemällä sauvasekoittimella kaurapirtelöitä, niin mahtaako siitä samalla myös hyötyä sen verta, että saisi enemmän proteiinia irti? Kuitenkin se terä hienontaa sitä jossakin määrin. Toki tiedän, että kauran aminohappoprofiili jättää muutenkin toivomisen varaan, ilmeisesti lysiinin sekä kysteiinin osalta, ellen erehdy.
 
Parantuuko kaurahiutaleiden sisältämän proteiinin imeytyminen yhtään mekaanisen hienontamisen myötä? Mietin tuossa, kun keksin kätevän tavan vetää kaloreita, tekemällä sauvasekoittimella kaurapirtelöitä, niin mahtaako siitä samalla myös hyötyä sen verta, että saisi enemmän proteiinia irti? Kuitenkin se terä hienontaa sitä jossakin määrin. Toki tiedän, että kauran aminohappoprofiili jättää muutenkin toivomisen varaan, ilmeisesti lysiinin sekä kysteiinin osalta, ellen erehdy.

Ei jeesus sentään mitä juttuja. Millä mekaniikalla hienontaminen toisi proteiinia kauraan? Sukkapossu on trolli.
 
Ei jeesus sentään mitä juttuja. Millä mekaniikalla hienontaminen toisi proteiinia kauraan? Sukkapossu on trolli.
Tota noin, lueppa tarkemmin.
"kaurahiutaleiden sisältämän proteiinin imeytyminen" Joo, kyllä mä ihan tiedän, että siellä se sama 14g pr/100g on, kuin ennen blendaamistakin :face:

Oon käsittänyt, että kasviperäisten proteiinien yksi ongelma on heikompi imeytyvyys, niitten aminohappoprofiilien lisäksi.
Ja, joo, en Clipper meinannut sitä "proteiinilähteeksi", ihan rahkaakin ajattelin edelleenkin syödä..
 
Tota noin, lueppa tarkemmin.
"kaurahiutaleiden sisältämän proteiinin imeytyminen" Joo, kyllä mä ihan tiedän, että siellä se sama 14g pr/100g on, kuin ennen blendaamistakin :face:

Näemmä itselläni taitaa olla luetunymmärtämisessä ongelmia. Mutta vastakysymyksenä: minkä mekaniikan perusteella imeytyvyyden tulisi parantua? Miksi se parantuisi? Mistä tämä kysymys edes juontaa juurensa?
 
No, en oikein siis nimenomaan tiedä taustoja tuolle huonolle imeytymiselle, ja miksi sellaisesta puhutaan.

Niin mietin vain josko tuon kaltainen "jauhaminen" auttaisi hajottamaan sitä hiutaleen rakennetta sillä tavalla, että sieltä saisi imaistua paremmin sitä tavaraa sitten. En tiedä :D

Ihan vain mielenkiinnosta kysyin, olen ennen vain luokitellut kauran proteiinin olevan sellaista, mitä ei kannata edes huomioida/laskea.
Mutta olisihan se hulppeaa, jos sieltä sen 6g proteiinia per 100g kauraa saisikin kaupanpäälle. Siis juurikin kun mieltää/on mieltänyt sen enemmänkin nollaksi tuon huonon imeytymisen takia.
 
No, en oikein siis nimenomaan tiedä taustoja tuolle huonolle imeytymiselle, ja miksi sellaisesta puhutaan.

Niin mietin vain josko tuon kaltainen "jauhaminen" auttaisi hajottamaan sitä hiutaleen rakennetta sillä tavalla, että sieltä saisi imaistua paremmin sitä tavaraa sitten. En tiedä :D

Kai siinä voi jotain perää olla siinä mielessä, että hiilihydraatit ainakin imeytyvät hiukan nopeammin, jos sitä sisältävä ruoka on fyysisesti hienompijakoista. Esim. keitetty peruna vs. perunamuusi. En kuitenkaan usko, että imeytyvän proteiinin määrä mitenkään kasvaa. Korkeintaan hieman nopeutuu.
 
^Niin?
Jos syöt vaikka 3x päivässä 6h välein 1k kcal, jossa ateriaa kohden 60-70g prottua, niin aminoita on veressä koko päivän. Tohon sitten hifistelyleusiinit väliin jos haluaa.

Jos viittasit alempaan juttuun koskien nettoproteiinisynteesiä, niin sillekkin löytyy ns. paperia. Mahdotonta sanoa mikä on lopulta paras tapa.

No periaatteessa en lähtenyt mitään vasta-argumenttia heittämään vaan yleisesti totesin tämän. Tuo tietysti on ristiriitaista tuo paastonhommeli siihen mihin käsitykseen olen itse päätynyt. En jaksa kyllä mitään pubmed-sotaa lähteä käymään :D Kukin valitsee ne lähteet, mitkä haluaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom