Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onko rahkassa ja raejuustossa samat ravintoarvot? Entä ajaako banaaniletut (kyllä, tiedätte mistä puhutaan) saman asian kuin kasvismunakas?
Nipa, joo kysymys oli epäselvä. Otetaan uusiksi: Onko sama syödä iltapalaksi idealla "proteiinia yötä varten" a) munakas vihanneksilla tai b) banaanilettuja (olettaen että annoskoko on kummassakin 2 munaa ja satakunta grammaa muita hiluja ja saman verran rasvaa paistamiseen).
Nipa, joo kysymys oli epäselvä. Otetaan uusiksi: Onko sama syödä iltapalaksi idealla "proteiinia yötä varten" a) munakas vihanneksilla tai b) banaanilettuja (olettaen että annoskoko on kummassakin 2 munaa ja satakunta grammaa muita hiluja ja saman verran rasvaa paistamiseen).
No eihän se tietenkään "sama" ole, koska toinen on munakas vihanneksilla ja toinen banaanilettu :D Mutta ilman hifistelyä käytännössä sama. Jos haluat tietää kumpi on "parempi" niin tottakai munakas vihanneksilla koska kananmunassa on erittäin superior aminohappokoostumus ja vihannekset on iltasella kaikin puolin parempi valinta kuin banaanit tai muut hedelmät.
Miksi näin? Molemmat tulee luonnosta, joten voidaan sanoa, että molemmat on hyväksi ihmiselle, miksi miettiä sen tarkemmin? Ei mitään järkeä ylianalysoida ruokaa, menee energiaa ihan turhiin asioihin.
Eihän makroilla olekkaan niin väliä, kunhan proteiinia saa tarpeeksi, mutta sitten taas laadulla on väliä, eli hiilarin pitäis olla glukoosia, ei fruktoosia ja kovien rasvojen osuus ei saisi olla turhan korkea. Sitten päälle vielä, että mitä vähemmän suolaa sen parempi. Niin mites noitten raamien sisään sijoitat, jonkun ruuasta nauttimisen..? :DNever Base a Healthy Diet on Nutrition Alone | Red Delta Project
Tuossa hyvä kirjoitus aiheesta. Eli pelkistettynä, syö sitä mistä pidät, vaikka makrojakauma ei olisikaan "täydellinen" tai mikä sen "pitäisi" olla. Ja älkää ressatko liikoja niistä. Todennäköisesti fiilis on parempi ja saa silti tarvittavat ravintoaineet.
Ruoan pitäisi olla nautinto, eikä vain pakollinen polttoaine!
Eli lyhyesti, se on vain ruokaa!
Eihän makroilla olekkaan niin väliä, kunhan proteiinia saa tarpeeksi, mutta sitten taas laadulla on väliä, eli hiilarin pitäis olla glukoosia, ei fruktoosia ja kovien rasvojen osuus ei saisi olla turhan korkea. Sitten päälle vielä, että mitä vähemmän suolaa sen parempi. Niin mites noitten raamien sisään sijoitat, jonkun ruuasta nauttimisen..? :D
Aiheeseen liittyvä video :D
No jos katsoit tuon videon, niin siinä kyllä selitetään tuostakin.. Kyllä mä jonkin verran hedelmiä popsin, tiedän niiden sisältävän kyllä fruktoosia jne
En kyllä itse käytä mitään lisäravinteita, heraa (kyllä, maustamatonta) tietty voisin harkita, mutta se ei nyt liity varsinaisesti mitenkään tähän.
Toisaalta en elä itse kuten saarnaan, mutta en tee mitään silti itsepetosta ja väitä, että kun mätän jotain vähemmän terveellistä, ettei se vähintään pitkässä juoksussa näkyisi kehonkoostumuksessa/terveydessä jollain lailla..
Niin ja vielä tuohon fruktoosi juttuun, niin ellen nyt ihan väärässä ole, niin eikös jotkut bodarit jopa vähän välttele hedelmiä..? En itsekkään usko, että hedelmiä kannattaa tolkuttomasti syödä, pääpaino pitäisi kai olla kasviksissa ja juureksissa jne
Never Base a Healthy Diet on Nutrition Alone | Red Delta Project
Tuossa hyvä kirjoitus aiheesta. Eli pelkistettynä, syö sitä mistä pidät, vaikka makrojakauma ei olisikaan "täydellinen" tai mikä sen "pitäisi" olla. Ja älkää ressatko liikoja niistä. Todennäköisesti fiilis on parempi ja saa silti tarvittavat ravintoaineet.
Ruoan pitäisi olla nautinto, eikä vain pakollinen polttoaine!
Eli lyhyesti, se on vain ruokaa!
Niinno, voishan se välillä olla toistepäikkin... ;) Kyllä mä henkilökohtaisesti suurimmaksi osaksi syön nimenomaan polttoaineeksi. Tiedän muitakin nautintoja kuin lihottavat/verisuonet tukkivat ruuat..Ruoan pitäisi olla nautinto, eikä vain pakollinen polttoaine!
Niin no se on asia erikseen, totta kai makuja on monia ja ei sitä kukaan sanokkaa et kaikki terveellinen olisi automaattisesti mautonta tai pahaa. Tottumis kysymys pitkälti myös. Haettiin enemmän sellasia prosessoituja suola,sokeri, lisäaine jne, mättöjä, mitä keskiverto kansa ostoskärryihinsä kaataa.Huvittavaa tämä ajattelu että hyvä ruoka on pakosti lihottavaa tai muuten epäterveellistä. :D Esim. yks mun ykköslemppariruokia on lohi + juurekset uunissa laitettuna,ei pitäis olla kovin verisuonia tukkivaa?