- Liittynyt
- 8.10.2009
- Viestejä
- 467
Onko vitargosta maltoon verrattuna mitenkään suurta hyötyä vai onko vain täysi hifistelytuote?
Mitä ihmiset vetävät latarissa ja kannattaako sellaista käyttää? Itte on tullut tähän asti tullut vedettyä kahvia ja jotain kevyttä sapuskaa (rahkaa/soijarouhetta ja jogurtti)
Selittäkää joku muuten mulle, että miten ton vitargon pitäisi edes toimia? Selosteesta lainattu:
>Mitä isompi hiilihydraatti, sitä nopeammin se kulkeutuu vatsan läpi, ja elimistö saa ohutsuolen kautta energiaa verenkiertoon.
...Että pitkäketjuinen, tärkkelyshiilari metaboloituisi nopeammin ja olisi nopeammin energiaksi käytettävissä kuin yksinkertainen glukoosi (=esim. dekstroosi)? Multa on vissiin mennyt nää perusasiatkin ihan sekaisin.
E: Tässä toi ekan kappaleen lainaus kokonaisuudessaan, olen kyllä nyt ihan pihalla.
>Vitargo-hiilihydraatti on hyvin iso, ja rakenteeltaan se muistuttaa glykogeenia. Mitä isompi hiilihydraatti, sitä nopeammin se kulkeutuu vatsan läpi, ja elimistö saa ohutsuolen kautta energiaa verenkiertoon. Tätä kutsutaan osmolariteetiksi. Mitä alhaisempi osmolariteetti, sen nopeampi on vatsan tyhjentyminen.
Eikö toi teksti muka oikeesti ole aika harhaanjohtava / outo?