Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

BCAA-valmisjuoma

Pineapple Lemonade, 24 tlk

-40%
Tykkään syödä todella paljon kasviksia. Voisin siis syödä monta kiloa päivässä, joten osaatteko suositella mitä ja mistä kannattaisi niitä ostaa?

Onko LIDL:in isot 750g / 1kg pakasterehut tässä kohtaa parhaimmat vaihtoehdot ja mitkä niistä? Hernemaissi-tyyliset eivät varmaan sokeripitoisuuden kannalta ole parhaimmasta päästä?
 
Osaisko joku auttaa selittamaan mika pitaisi olla omega 3 ja 6 suhde ruokavaliossa ja miksi liiallinen omega 6 on haitallista. Lahinna etsisin jotain tieteellista artikkelia aiheesta Englanniksi. Pitaisi taota miehen kalloon vahan faktaa mutta en loytanyt oikein mitaan jarkevaa googlella.

Kiitos kovasti avusta! :worship:
 
Jos ei lihaa syö ollenkaan niin kannattaa tarkkailla että saa rautaa tarpeeksi muista lähteistä. Ei pääse anemia yllättämään.

Tuo kävi mielessä. Toisaalta en ajatellut lihan syömistä lopettaa kokonaan vaan enemmänkin vähentää radikaalisti (mm. syöpäriskien ja hinnan vuoksi). Saanko siis pakkisraadilta luvan vähentää? :D
 
Et kai sä mitään lupia muilta tarvi, syö mitä huvittaa. Mut lihansyönnin radikaali vähentäminen koska "syöpäriski". Toivottavasti et ollu tosissas.
 
Heti eka kappale esittää punaista lihaa isona syynä sydänsairauksiin. Joo kyllä kyllä. Nää perussairaudet peruspetreillä ja peruspirkoilla johtuu ihan siitä, että ne on nii läskejä. Suuri osa suomalaisista on ylipainoisia, fyysinen kunto naurettava, ja paljon muuta. Myös tuki-ja liikuntaelinsairaudet menee saman syyn piikkiin.

Kavereilla on naurettavat pesupallot siinä etupuolella ja koskaan varmaa reenattu mitää muuta ku tietokoneella istumista, autolla ajoa ja duunista sohvalle lepäämään. (kärjistettynä). Kai nyt tulee selkäkipuja mihi marssitaa lääkärii hakee pillereitä ku kävelee niinku quasimodo jatkuvasti.

Samaa mieltä, että pitkälle prosessoitu ruoka ei ole mikään hyvä vaihtoehto, mut älkää ny viittikö. "En voi syödä punaista lihaa, koska teurastamot lämmittävät navettansa tavoilla, jotka aiheuttavat päästöjä." "En syö lihaa, koska en halua syöpää". Kannattaa varmaa teiän "terveystietosten" järjestää elämä niin, ettei uloskaan tarvitse mennä, koska voi hengittää jotain epäpuhtautta, josta sairastut parantumattomasti.
 
wiisel, mä en yleensä syö punaista lihaa koska useat terveysriskit ja koska ilmastonmuutos, järvien rehevöityminen jne.

Osui silmään Laatikaisen kirjoituksesta tämä kohta:
Punaisen lihan ja erityisesti vaaleamman lihan käyttö on aivan terveellistä, kun vain määrät pysyvät kohtuullisina. Varsinkin nuorten naisten kohdalla punaisen lihan käytöllä on myös selvät terveysperusteet.
 
Heti eka kappale esittää punaista lihaa isona syynä sydänsairauksiin. Joo kyllä kyllä. Nää perussairaudet peruspetreillä ja peruspirkoilla johtuu ihan siitä, että ne on nii läskejä. Suuri osa suomalaisista on ylipainoisia, fyysinen kunto naurettava, ja paljon muuta. Myös tuki-ja liikuntaelinsairaudet menee saman syyn piikkiin.

Kavereilla on naurettavat pesupallot siinä etupuolella ja koskaan varmaa reenattu mitää muuta ku tietokoneella istumista, autolla ajoa ja duunista sohvalle lepäämään. (kärjistettynä). Kai nyt tulee selkäkipuja mihi marssitaa lääkärii hakee pillereitä ku kävelee niinku quasimodo jatkuvasti.

Samaa mieltä, että pitkälle prosessoitu ruoka ei ole mikään hyvä vaihtoehto, mut älkää ny viittikö. "En voi syödä punaista lihaa, koska teurastamot lämmittävät navettansa tavoilla, jotka aiheuttavat päästöjä." "En syö lihaa, koska en halua syöpää". Kannattaa varmaa teiän "terveystietosten" järjestää elämä niin, ettei uloskaan tarvitse mennä, koska voi hengittää jotain epäpuhtautta, josta sairastut parantumattomasti.
Vissiin olet tutustunut noihin tutkimuksiin tarkemminkin kun kerta kuin apteekin hyllyltä tuli tieto siitä, että tutkimuksessa ei oltu otettu huomioon liikalihavuutta yhtenä muuttujana. Vai? :rolleyes:

Tää sun teksti oikein huokuu sitä että ihan periaatteesta vastustetaan tieteellistä dataa koska "perkele minä syön lihaa". Mitään oikeaa faktaa tuossa ei ollut vaan helvetisti mutua.
- - - Updated - - -

Et kai sä mitään lupia muilta tarvi, syö mitä huvittaa. Mut lihansyönnin radikaali vähentäminen koska "syöpäriski". Toivottavasti et ollu tosissas.

No todellakin olin tosissani. Lihaa menee jotain 1-2 kg viikossa. Aika helvetisti enemmän kuin mitä kannattaisi vetää. Kerta proteiinit tulee jo muualta niin miksi vitussa sitä pitäisi väkisin vetää kallista lihaa?
 
Mitä Wiisel tuossa ilmeisesti yritti sanoa on, mitä Hulmi ansiokkaasti blogissaan tiivistää:

Väestötasolla tehtävät tutkimukset ovat alttiita hyvin monille sekoittaville tekijöille. Ne eivät pysty määritelmänsäkään mukaan osoittamaan suoria syy-yhteyksiä eivätkä ne erittele terveydestään aktiivisesti huolehtivia ihmisiä niistä, joita kiinnostaa enemmän sohvalla pötköttely.
Kasvaako lihansyöjille isommat lihakset? Miten kasvissyöjä voi tehostaa lihaskasvuaan? | Lihastohtori
 
Onko täällä porukalla yleensä tapana vetää massajuomat reenin jälkeen palauttavana vai otatteko vielä sen lisäksi, jotain perus whey80? Siis te henkilöt, jotka nyt näitä massajuomia juotte.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-40%
---mut älkää ny viittikö. "En voi syödä punaista lihaa, koska teurastamot lämmittävät navettansa tavoilla, jotka aiheuttavat päästöjä." "En syö lihaa, koska en halua syöpää". Kannattaa varmaa teiän "terveystietosten" järjestää elämä niin, ettei uloskaan tarvitse mennä, koska voi hengittää jotain epäpuhtautta, josta sairastut parantumattomasti.

Anteeksi mutta en voinut olla nauramatta tälle. :hyvä: Mä vaan sanoin että MINÄ en mielelläni syö punaista lihaa ja heitin pari random linkkiä mitkä ekana googlella löysin, todella äärimmäisen provosoivaa joo. :D
Mutta tosissaan puhuen, jos sua kiinnostaa lihan ekologiset vaikutukset, googlella löytyy runsaasti tietoa ja juttu on rutkasti navetoiden lämmitystä monimutkais.monimutkaisempi. Tuosta ylipainoasiasta olen pitkälti samaa mieltä.
 
Eiköhän tää punasen lihan aiheuttama syöpäriski oo vähä 90-lukua ja koske lähinnä lihavalmisteita joihin tungetaan kaikkia ihmiskeholle tarpeettomia lisäaineita, tähän vielä huonot elintavat nii alkaa olla jo paketti kasassa. Lihaakin _voi_ ostella pieniltä tiloilta luomulaatusena tätä nykyä nii saa vähä sitä hyvää omaatuntoa kropalle ja mielelle.
 
Eiköhän tää punasen lihan aiheuttama syöpäriski oo vähä 90-lukua ja koske lähinnä lihavalmisteita joihin tungetaan kaikkia ihmiskeholle tarpeettomia lisäaineita, tähän vielä huonot elintavat nii alkaa olla jo paketti kasassa. Lihaakin _voi_ ostella pieniltä tiloilta luomulaatusena tätä nykyä nii saa vähä sitä hyvää omaatuntoa kropalle ja mielelle.

Kyllä kun punaisen lihan syöpävaarallisuudesta puhutaan, tarkoitetaan myös tuoretta (prosessoimatonta) lihaa. Joissakin tutkimuksissa on näidenkin havaittu kohottavan riskiä. Näyttö ei ole tosin kovin vahvaa, koska asiaa on vaikea tutkia tavoilla, jotka tuottavat vakuuttavia tuloksia. Toki riskistä on selkeämpää näyttöä, kun puhutaan prosessoidusta lihasta.

Nopealla haulla löysin mm. seuraavat tuoreet katsaukset:

Aune ym: Red and processed meat intake and risk of colorectal adenomas: a systematic review and meta-analysis of epidemiological studies. Cancer Causes Control 24 (4), 2013. Linkki (paywall)

Chan ym:: Red Meat Intake and Colorectal Cancer Risk: A Summary of Epidemiological Studies. Current Nutrition Reports 2 (1), 2013. Linkki (open access)

Larsson & Orsini: Red Meat and Processed Meat Consumption and All-Cause Mortality: A Meta-Analysis. American Journal of Epidemiology 179 (3), 2014. Linkki (paywall)
 
Massanlisäyksestä: Minkälaista treeniä ja kuinka usein viikossa olisi hyvä massanlisäystä ajatellen? Lähinnä tarkoitan sitä, että jos hankkii massanlisääjää ja lisää ruan määrää niin tietty pitää reenata lujaa, että se muuttuu mahdollisimman paljon lihakseksi, läskin sijaan. Oon tässä miettiny, että jos hankkis taas säkillisen jauhoa ja pikkasen "bulkkais", mutta että onko siitä oikein hyötyä jos treenin määrä on n. 2x viikossa, joskus jopa vain 1x kertaa viikossa.

Olisiko syytä bulkkauksen aikana päästä reenaamaan vähintään 4x viikossa?
 
Otan aina aamusin maitorahkan, jugurttia ja banaania mukaan kouluun välipalaksi. Jääkaappiin en saa niitä laitettua, eli esimerkiksi tänään seisoi maitotuotteet repussa n. 6tuntia ennenkuin söin ne. Nyt mulle väitetään että ei olisi hyväksi syödä maitotuotteita jotka on huoneenlämmössä ollu, mutta ei oo ainakaaan mitään oireita tullu. Miten on, voinko ihan huoletta jatkaa noiden syömistä vaikka ne nyt huoneenlämmössä joutuvatkin olemaan?
 
Massanlisäyksestä: Minkälaista treeniä ja kuinka usein viikossa olisi hyvä massanlisäystä ajatellen? Lähinnä tarkoitan sitä, että jos hankkii massanlisääjää ja lisää ruan määrää niin tietty pitää reenata lujaa, että se muuttuu mahdollisimman paljon lihakseksi, läskin sijaan. Oon tässä miettiny, että jos hankkis taas säkillisen jauhoa ja pikkasen "bulkkais", mutta että onko siitä oikein hyötyä jos treenin määrä on n. 2x viikossa, joskus jopa vain 1x kertaa viikossa.

Olisiko syytä bulkkauksen aikana päästä reenaamaan vähintään 4x viikossa?
Sanoohan sen järkikin että jos treenaat vaikka pelkästään maanantaina niin ei kannata enää sunnuntaina syödä samoja kaloreita. Fakta on se, että lihaksen kasvatus tulee olemaan haastavaa jos käyt vain 1-2 krt viikossa salilla, massajauhoja tai ei.

- - - Updated - - -

Otan aina aamusin maitorahkan, jugurttia ja banaania mukaan kouluun välipalaksi. Jääkaappiin en saa niitä laitettua, eli esimerkiksi tänään seisoi maitotuotteet repussa n. 6tuntia ennenkuin söin ne. Nyt mulle väitetään että ei olisi hyväksi syödä maitotuotteita jotka on huoneenlämmössä ollu, mutta ei oo ainakaaan mitään oireita tullu. Miten on, voinko ihan huoletta jatkaa noiden syömistä vaikka ne nyt huoneenlämmössä joutuvatkin olemaan?

Kylmälaukku, kylmäkalle, onhan noita keinoja. Mutta eniten ihmettelen miksi väkipakolla roudaat niitä kylmätuotteita sinne? Eikö olisi helpompaa vaan vetää vaikka heraa jos proteiinia on saatava koulussa?
 
Otan aina aamusin maitorahkan, jugurttia ja banaania mukaan kouluun välipalaksi. Jääkaappiin en saa niitä laitettua, eli esimerkiksi tänään seisoi maitotuotteet repussa n. 6tuntia ennenkuin söin ne. Nyt mulle väitetään että ei olisi hyväksi syödä maitotuotteita jotka on huoneenlämmössä ollu, mutta ei oo ainakaaan mitään oireita tullu. Miten on, voinko ihan huoletta jatkaa noiden syömistä vaikka ne nyt huoneenlämmössä joutuvatkin olemaan?

Osa maitotuotteista (mm. Valion profeel-juomat) säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, osa vaatii jääkaappilämpötilan. Oikea säilytystapa selviää pakkauksesta.

Hapatetuissa tuotteissa (rahka, jugurtti) on (tarkoituksella) elävää bakteerikantaa, joka koko ajan muokkaa tuotteen koostumusta ja makua. Kylmäsäilytyksen yksi tarkoitus on hidastaa niiden toimintaa, jotta ruoka päästään syömään suunnilleen optimikunnossa. Taudin riski on näissä pienempi kuin muissa ruoissa, koska aktiivinen bakteerikanta vastustaa taudinaiheuttajia varsin luonnollisesti, mutta siihen ei kannata luottaa sokeasti (joskus taudinaiheuttaja onnistuu "valtaamaan" itselleen koko astian).
 
Maitotuotteet (ja suurin osa muistakin ruuista poisluettuna liharuuat) maistuu pahalle ennen kun niistä saa vatsataudin. Eri asia toki jos yleisestä ruokahygieniasta ei huolehdita. Eli jos peset kädet veskistä tultua voit aika huoleti syödä rahkan jos se maistuu about normaalille rahkalle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom