Kiitos vastauksista!
1) Riippuu elämän muusta rytmistä ja mikä itelleen sopii. toiselle kuten mulle sopii se että syödään 5-6 kertaa päivässä toisille taas pätkäpaastoilu (IF) että syödään vain tietyn aikaikkunan sisään ja suurin osa päivästä ollaan ilman ruokaa. Kalori on kalori ajatusmalli perustuu kaloriteoriaan eikä syömiskertoihin päivän aikana.
Tuolla kalori=kalori viittauksella tässä tarkoitin siis sitä, että onko laihduttamisen kannalta olennaista syönkö 1000 kaloria aamiaisella ja 1000 kaloria illallisella vs. 5 X 400 kaloria jaettuna tasaisesti päivän mittaan.
Näin siis "vähän" kärjistettynä. Eli meneekö keho jotenkin esim säästöliekille ja normaali kulutus tippuu, jos syö harvemmin ja enemmän, kuin että söis monta kertaa päivässä, kuten monissa dieteissä kehoitetaan tekemään?
2) Rasva on tärkeää mm.hormonituotannon ja solujen kannalta. Nyrkkisääntönä rasvan suhteen on se , että sitä nautitaan 1g/painokilo.toki joillakin toimii vähärasvaiset dieetit hyvin, itselläni esimerkiksi ei.
Pitänee sitten vähän ruoveta seurailemaan tota rasva/hiilari suhdetta myös. Näppituntumalta vois kuvitella että tuo 1g/kg tulee itellä helposti.
Kysytääs tähän samaan syssyyn sitten vielä yks kyssäri diettihommiin liittyen. Oon ihmetelly että miks monet kehonrakentajat väheksyy aerobista liikuntaa niin paljon? Hulkkikin viimeisessä Q&A:ssaan taisi todeta, ettei tee aerobista salitreenin lisäksi juuri ollenkaan, ellei ole pakko.
Ja esimerkin kautta: Ainakin itellä tuntus että on paljon helpompi päästä tavoitteeseen miinuskalorien suhteen, jos esim. vedän lepopäivänä normaalisti 2000kcal, niin paljon parempi olo, eikä nälkä iske, jos käy reippaalla kävelyllä tai kevyellä lenkillä kuluttamassa sen 500kcal, jotta voi syödä 2500kcal.